Keresés

Részletes keresés

Bamaya Creative Commons License 2020.09.21 0 0 269

Üdv Mindenkinek!

Most nagyon ideges vagyok. Lassan 3 hete nincs meleg vizem. Panellakásban lakom Miskolcon. A bérház a miskolci Váralja Lakásfenntartó Szövetkezethez tartozik. 20 éve fizetem becsülettel a közös költséget. 3 hete megszűnt a meleg víz nálam. 45 éves bérház csőrendszere úgy elvízkövesedett hogy már nem jön meleg víz a csőből, se a konyhában se a fürdőben. Kicseréltettem a csapokat és a sarokszelepeket, de semmi változás. Kihívattam egy szakembert, hogy lehet hogy az 1 éves vízórám van elvízkövesedve. De ott is minden jó. De ehhez lekellett vágni a plombákat. Majd ezek után bejelentettem a Szövetkezetnél a problémámat. ez volt 2 hete. jegyzőkönyv készült, mindenki mindent tud. Helyszíni szemle megtörtént, kiderült, hogy a 10 emeletes társasház pincéjében lévő meleg víz csővezeték STRANGELZÁRÓT nem tudják elzárni, mert 45 éves a bérház és nem volt még eddig felújítva ennek a sornak a strangelzásója. Tehát nálam sem lehet e miatt elzárni a meleg vizet, hogy a vízórám után levő golyóscsapot és az egész csővezetéket kitudják cserélni. Mert másképp eláztatom az egész 10 emeletnyi családot. Kiírták 1 hete erre a strangelzáróra a pályázatot a Lakásszövetkezetél, de sajnos lebetegedett a szövetkezet elnök asszonya, és nem történt azóta semmi. Nem tudni ki nyerte el a pályázatot, nem tudni ki és mikor fogja a 10 emeletes társasház pincéjében levő STRANGELZÁRÓT kicserélni. Elvagyok keseredve. nem tudom kihez forduljak, mert a szövetkezet 3 hete semmit nem csinál. Nem tudni mikor lesz meleg vizem? Szerelés után újra kell Plombáztatom a melegvíz órámat. 5.000 Ft az újra plombáztatás. Semmi gond. kifizetem, csak már itt tarthatnék. Nem tudom jogilag hova tudnák fordulni, hogy végre történne is valami ez ügyben. Voltam bent a szövetkezetén 1 hete de elhajtottak: hogy régen is volt nyári vizeblokk felújítás, több hetes, ne rinyáljak már, hogy nincs 2 hete meleg vizem. Holnap lesz 3 hete, hogy nincs meleg vizem. Idegileg nem nagyon bírom.... Mit tegyek? Kihez és hova forduljak???TetszikHozzászólásMegosztás

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.26 0 0 268
a fene!

amit ez a kretén írt programot, azt most írhatom át.

ez egy szar. nem egy darab szar, szar az egész.

ilyen gányt még nem láttam!!!!

FENE

nyuszó Creative Commons License 1999.11.26 0 0 267
kisevet, én is elhagyom a topicot, bár -nem is tudom honnan- olyan érzésem van, hogy nem fogsz értem bánkódni.
nyuszó
vadi Creative Commons License 1999.11.24 0 0 266
stewe :-))
Rég hallottam rólad!! Ezentúl gyerünk a Gondűzőbe!
vadi
Előzmény: stewe (265)
stewe Creative Commons License 1999.11.24 0 0 265
Kedves vadi!

Eddig is kedveltelek...)))

By-by kisevet! Legalább gondolkodj el a történteken...(bár úgy tűnik reménytelen..((()
stewe

Előzmény: vadi (263)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.24 0 0 264
Hm, eluralkodtak az indulatok, úgy nézem...
Ha esetleg valakinek mégis panaszkodnivalója van, jöjjön a GONDŰZŐ topicba...
Tiszta, fehér lapok...
vadi Creative Commons License 1999.11.24 0 0 263
Tudod mit? Legyen neked igazad. Korlátolt eszmékkel nem vitatkozom. De még egy véleményt had fűzzek hozzá: lehet, hogy egy világos pillanatodban megnyitottad ezt a topicot. De a topicnak csak akkor és addig volt értelme, hangulata, hatása amíg te hozzá nem szóltál. És sajnos ezt sokszor megtetted.
Úgy gondolom az lett volna velünk szemben becsületes, ha "Panaszkodni..."helyett megnyitod a "Ha azt akarod, hogy sértegessenek és megalázzanak, gyere ide".
Mindig primitiv dolognak tartottam azt, amikor valaki így érvel: "nem én jöttem ide panaszkodni. Nem engem hagyott el a férjem, nem én élek "bi-akármiben", nem nekem vannak tétova álláspontjaim."
És úgy érzem a következők sem engem (és topic társaimat) minősítenek:
"nem figyelek a lényegi mondanivalódra" - tehát bevallod, hogy felületes vagy.
" Megkérdőjelezem azt is, hogy mormonok voltak az ismerőseid, tudod, nem attól mormon valaki, hogy azt mondja magáról." - tudod nem attól empatikus valaki, mert azt hiszi magáról.
Hát mindentudódefőlegempátiakészséggelmegáldottkisevet, én elköszönök tőled, innentől nem vagyok rád és a topicodra kiváncsi.
vadi :-((
Előzmény: kisevet (262)
kisevet Creative Commons License 1999.11.23 0 0 262
off
A lényegessel foglalkozz, talán segít problémáid megoldásában. Saját dolgaidat hozd rendbe.

Gondolom, itt van az ideje, hogy az én jellemzésemen kivül valami hasznosabb dolgokra térnétek. Ha jól emlékszem, nem én jöttem ide panaszkodni. Nem engem hagyott el a férjem, nem én élek "bi-akármiben", nem nekem vannak tétova álláspontjaim.
Nem azért, mert okos lennék, hanem mert valódi elvekhez tudok viszonyítani. Ha igyekeztek, ti is megtalálhatjátok, mert nem a személyes tulajdonom.

A mércét meg lehet találni, és nemcsak "nálatok" van. Mindenki számára érvényes az a néhány törvény, amit ha elfogadsz és tartod magad hozzá, biztos mérték minden dolgodban. (Pl. nálatok a férjed, ha az ismert parancsolathoz tartja magát, és miért ne tehetné meg, nem kerültetek volna ilyen helyzetbe.)

Azért terjed a világban sok ostobaság, mert nincs hiteles alapjuk az embereknek általában, amihez viszonyíthatnak élethelyzeteikben.
Miből gondolod, hogy igazzá, hitelessé válik az, ami ki van nyomtatva és újságban, könyvben olvasható? Az is nagy ostobaság, hogy a többségi vélemény igazzá válik.
Mindenki mindenkivel bármit elhitethet, még csak védekezni sem lehet ellene, ha nincs hiteles forrás, amire biztosan lehet támaszkodni. Pl. gyakori a legutoljára hallott vagy a leghangosabb vélemény elfogadása. Ezért olyan a világ, amilyen.

Nem adok semmiféle tanácsot, nem figyelek a lényegi mondanivalódra, mert az rád, rátok tartozik, akik megbeszélitek. Egymás hibáiból ki-ki okulhat saját hasznára. Én csak lehetőséget adtam arra, hogy ezt meg tudjátok tenni. A topic ötlete az enyém, amiért legfeljebb elismerést érdemlek. Ennyi a szerepem.

P.s. 1. Ne magyarázz belém semmit, nem vagyok 'morgós', nincs rosszkedvem, nem bántott meg senki, egyszerűen kijelentő módot használok. Azt azért vizsgáld meg, minek nevezhető az, amit Te csinálsz a replikáiddal, szerintem gúnyolódsz, kötözködsz, okoskodsz. Ez viszont cél nélküli, nem vezet sehova.

Ps. 2. Miből gondolod, hogy az általad használt forrás hitelesebb, mint pl. az enyém. Azt sem tudod hol olvastad, azt meg ismét nem, hogy mit olvastál, akkor meg mit vársz el a fogadtatásától? Ha meg néhány emberrel beszéltél, akik elmondták a saját dolgaikat, az attól nem vált általánossággá.
(Egyébként kétlem még azt is, hogy ezeket állították. Ha tényleg úgy lenne annál a családnál, ahol Te jártál a bigámia-poligámia, akkor is titkolták volna és nem csupán előtted. Miért mondták volna el éppen Neked a "valóságot"? Még Te sem mondod el minden hozzád érkezett külföldinek, hogy a férjed mit csinál, milyen dolgaitok vannak.
Megkérdőjelezem azt is, hogy mormonok voltak az ismerőseid, tudod, nem attól mormon valaki, hogy azt mondja magáról.)
on

vadi Creative Commons License 1999.11.22 0 0 261
Hát ez az nyuszó! A legrémesebb, hogy nincs előjel. Egyszerűen csak pikk-pakkra kiderül, hogy tudatlan vagy. Ha nem jössz rá magadtól, hát szembesítenek vele. Borzasztóan igazságtalannak és méltánytalannak érzem. Kész-pássz, döntöttem: visszafogom mohó tudásszomjam és mától kezdve nem érdekel a külvilág, semmilyen információ - ha ez a feltétlele, hogy felzárkózhassak a "Mindent tudók (vagy tudok?)" közé, ám legyen. Csak kibírjam!!!! :- ))
Fel a fejjel nyuszó és próbáld megtalálni azt az újságot, én is kiváncsi lennék a jelekre.
vadi
Előzmény: nyuszó (260)
nyuszó Creative Commons License 1999.11.22 0 0 260
tudtam, tudtam, hogy eljön az igazság pillanata és kiderül a tudatlanságom.
VADI, nem értem a jeleket! világosíts meg kérlek!
igazság szerint 1x olvastam egy cikket ahol megmagyarázták őket az ilyen 1ügyűeknek mint én, de nem tettem el az újságot, megjegyezni pedig nem sikerült.
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.22 0 0 259
mellesleg megint panaszkodhatnékom van...
átb(altá)ztak egy kölcsönnel, és most itt állok NULLA forinttal...
Előleg zsebbe persze már ment... :-(
vadi Creative Commons License 1999.11.22 0 0 258
:-)
vadi
Előzmény: nyuszó (257)
nyuszó Creative Commons License 1999.11.22 0 0 257
esetleg lehetne a topic új cime -> veszekedni (is) jöhetsz ide.

kisevet, idáig azt gondoltam, hogy értettem amit írtál és csak azt próbáltam megvilágítani, hogy attól hogy valami bűn még az emberek elkövetik, azaz néha az ösztönök erősebbek mint a vallási parancsolatok. a mi kultúrkörünkben is él a NE paráználkodj! felhívása, de még a bigott hívők is megszegik időnként, mert EMBERek vagyunk. ha nem lennének vétkeink, akkor a megváltásnak sem lenne semmi értelme. bocsi, azt hiszem kicsit eltértem a mormonoktól.

veszekedés helyett én inkább panaszkodnék, de meg kell mondanom nem esik olyan jól ha azt érzem, hogy van aki csak azért várja a hozzászólásokat, hogy kötözködhessen és nem a lényegi mondanivalóra figyel. pedig lenne - bőven - mit elsírnom...

az is eszembe jutott, hogy esetleg téged is alaposan megbántott valaki kisevet - azért vagy ilyen 'morgós' -, és akkor esetleg itt lenne az alkalom, hogy jól kipanaszkodd magad. (remélem nem értesz félre, ezen soraimban semmi gúny nincs, komolyan gondolom. magamból indulok ki, én is szoktam ingerült és veszekedős lenni ha valaki megbánt, és általában nem azzal aki megbántott.)

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.22 0 0 256
Affrancba.
Akkor már nem fogom elmondani, hogy tulajdonképpen mormon vagyok, és téged szerettelek volna másodiknak, mert ugyebár megdőlt a tudomány... :-)
Franc. Megyek Dubaiba lakni...
Előzmény: vadi (255)
vadi Creative Commons License 1999.11.22 0 0 255
Hajrá kisevet, ne hagyd magad! Ne hagyd, hogy ez a sok tudatlan, buta, okoskodó megingassa szilárd alapokon nyugvó tudásod. Ne olvass, ne nézz ismeretterjesztő könyveket-filmeket, mert azok csak összekuszálnák azt a szépen elrendezett tudás-anyagot, mely kis fejedben (el)uralkodik. Hihetetlen, hogy egyeseknek az az eltökélt szándékuk, hogy megkérdőjelezzék a Te minden területen megnyilvánuló tájékozottságodat. Pfúj. Ez undorító.
De én drukkolok Neked! :-))
vadi, aki teljesen kétségbeesett, mert 4 év után rá kellett jönnie, hogy ezek az alamuszi mormonok becsapták. Nem átallották elmesélni a történetüket, bemutatni a vallásukat-egyházukat, erre kiderül, hogy hazudtak. Teljesen összetörtem. Nem tudtok egy jó pszichiátert?
Előzmény: kisevet (254)
kisevet Creative Commons License 1999.11.21 0 0 254
A mormonoknál -a múlt század óta- _nincs_ többnejűség.

A testi kapcsolatot kizárólag a házasságon belül gyakorolják, kizárólag a saját házastársukkal.

A házasságon kivüli testi érintkezést, de még annak a gondolatát is, súlyos bűnnek tekintik.

Ha eljut hozzád a három mondat értelme, úgy elfogadhatod ezt az információként.

Különben számomra közömbös, hogy Te mit teszel a saját állításoddal, saját véleményeddel, saját tapasztalatoddal, de arra kérlek, az enyémeket ne forgasd ki.

Előzmény: kisevet (249)
nyuszó Creative Commons License 1999.11.20 0 0 253
kedveseim,

jót somolyogtam az eszmefuttatásotokon. nem hiszem, hogy az a lényeges, hogy a mormonok valóban kettesben élnek-e, avagy többesben, hanem maga a többnejűség intézménye. teljesen lényegtelen, hogy ez tényleges házastársi, vagy csak ágyassági kapcsolatot jelent, a lényeg, hogy a nők tudomásul veszik, hogy többen vannak. egyébként ugye nálunk is büntetik a bigámiát, mégis lehet hallani olyan férfiakról akik több nővel élnek együtt, sőt még gyerekek is vannak.
egyébként én tényleg úgy tudom, hogy a mormon vallás engedi a több feleséget, az más kérdés, hogy az állam hogyan viszonyul ehhez, valamint az is, hogy a mormon férfiak élnek-e ezzel a lehetőségegel (engedik-e az asszonyaik).
egyébként az, hogy nincs többnejűség az biztos nem jelenti rögtön azt, hogy "a testi kapcsolatot kizárólag a házasságon belül gyakorolják kizárólag a saját házastársukkal", ugyanis főbenjáró bűn ide, főbenjáró bűn oda az ember - még ha mormon is - gyarló.
gyarlóság nélkül (itt nem csak a kapcsolatainkban megjelenőre gondolok, hanem általában a szabályokhoz, az úgynevezett "bűnökhöz" való viszonyulásunkra is) jóval unalmasabb lenne az életünk, mondom ezt még akkor is, ha a férjem gyarlósága óriási fájdalmat okoz nekem.

STEWE: jó, hogy pedagógust írtál és nem tanárt. a pedagógus (ki)oktat, a tanár tanít. hatalmas eltérés.
van egy haverom, nagy hímsoviniszta, de imádom, főleg amikor kifejti a nézeteit a férfiakról és nőkről. egyébként soha nem ártana a családjának, és nemérzi úgy, hogy azért mert férfi neki mindenhez joga van. fura férfisovinizmus, igaz?

BORKA, mi van veled? hogyan döntöttél? ne hagyj engem (minket) kétségek között!

pusz, nyusz

bocsi minden mormon felé, akit sértett megalapozatlan, csak saját hallomásaimon alapuló állításom.

stewe Creative Commons License 1999.11.19 0 0 252
Látom kisevet megint oktatod a népet...
Te biztos pedagógus vagy(voltál), aztán nem bírod abbahagyni....((((
A többnejűségtől meg borsódzik a hátad,azér erőlködsz...
Pedig sok komoly szakkönyv foglalkozik ezzel a témával...
Persze a többnejűség se tuti megoldás...
Meg aztán nem mindegy, ki az a "több nő"..
stewe,akiból kisevet kihozta a férfisovinisztát..hihi)
vadi, nyuszo,borka! Ez rátok nem vonatkoz.)))
Előzmény: kisevet (249)
vadi Creative Commons License 1999.11.19 0 0 251
Még annyit kifelejtettem, hogy a törvény valóban megbünteti a mormonokat, ha kiderül a turpisság, de - saját bevallásuk szerint - általában nem derül ki. Hiszen számtalan "háztartási-házastársi"alkalmazottja lehet az ember fiának.
vadi
vadi Creative Commons License 1999.11.19 0 0 250
OFF:1995-ben jártam Salt Lake Cityben, ahol meglátogattuk a Mormon egyház turistáknak fenntartott központját és ott a következőt tudtam meg:a mormonoknál csak hivatalosan nincs többnejűség, egyébként pedig van. Ez úgy néz ki, hogy a férj az USA törvényei szerint elveszi első számú asszonykát. Ő a hivatalos. Aztán, ha ismét házasodni szeretne, akkor nincs más teendője, mint bejelenti a mormon egyháznál, majd a gyülekezet templomában - ahova idegeneket, valláson kivülieket be sem engednek - a mormon vallás szerint elveszi a második, harmadik, negyedik, akárhányadik kedvest. Hivatalosan azért nem teheti meg, mert annak idején a tagállamokhoz való csatlakozás feltétele volt a többnejűség megszüntetése.
Csak a pontosság kedvéért írtam, nem kekecből :-))
vadi
ON
Előzmény: kisevet (249)
kisevet Creative Commons License 1999.11.18 0 0 249
nyuszó,
azt nem tudom, hogy a mohamedánoknál hogyan van, de azt tudom, hogy a mormonoknál a múlt század óta nincs többnejűség, a testi kapcsolatot kizárólag a házasságon belül gyakorolják kizárólag a saját házastársukkal.
A házasságon kivüli testi érintkezést, sőt még annak a gondolatát is súlyos bűnnek tekintik.

{Te milyen forrásból vetted az információdat, hogy ilyen határozottan állítottál valamit, aminek valóságáról nem győződtél meg előleg.}

Előzmény: nyuszó (248)
nyuszó Creative Commons License 1999.11.18 0 0 248
BORKA, hogyan döntöttél, igent mondtál???

oly sok férfi "szeret" több nőt egyszerre. lehet, hogy igazuk a van a mohamedánoknak, vagy a mormonoknak? csak ezt a többszereplős helyzetet nekünk nőknek szinte lehetetlen elfogadni. persze vannak kivételek, de én nem tartozom közéjük. persze, ha a szerető és nem a feleség szerepét alakítanám, akkor talán máshogyan gondolnám...

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.16 0 0 247
kisevet, köszi...

Meglessük, mit lehessen tenni...
Én már annyira el vagyok keseredve...
Mondjuk, jó jel, hogy majd' egy hetet voltam Irországban, és annyira jó volt várni őt, és annyira jó volt, hogy várt...

Indiánbácsi, thanx for the karakter... :-)

kisevet Creative Commons License 1999.11.13 0 0 246
Szia nori,
a sopánkád olyan halk volt, hogy szinte nem is hallatszott.
Happy birthday to You! Mert még senki nem köszöntött, de azért sem panaszkodtál.
Biztosan örül Neked az anyósod, hogy jól kijöttök egymással. ;))
Előzmény: nori (239)
kisevet Creative Commons License 1999.11.12 0 0 245
...a mijafranc előtt ctrl C-t csinájj ;PPP
Előzmény: getom (241)
orrtur Creative Commons License 1999.11.12 0 0 244
csak olvasom ezt a sok vacak topicot, pedig a porontyaimat kéne fürdetni
getom Creative Commons License 1999.11.12 0 0 243
Na, megpróbálom rekonstruálni:

Figyeljetek csak:

"Szija kisevet, most éppen nincs semmi panaszkodnivalóm" - hát most má van - ", de te bánkódhatsz, mer lemaradtál egy eszmefuttatássorozatról, ami a zűrhajóban levő gravitácijóról , meg a vákumról szól, meg arról, hogy a mudnak az egyik rokonja egy balfék, és a zűrhajósok majomszarosak lettek mijatta.

Jéééé, szija norika, te meg már megin depresszijós vagy? Pedig fel is akartalak vidítani, megnéztem a zangol szótárba, hogy hogyan mondják aztat, hogy nénnye, de csak azt találtam, hogy grannie, ami a nagymamiból van, de a nénnye sokkal jobban hangzik..."

Beeeeeee, ... ezért nem volt valami nagy kár, nem is folytatom ..."

Uncas

Uff. A férfijak egyszer beszélnek. Ha meg kétszer, akkor is csak egyszer látszik.

/Dakotából fordította: getom/

Most megyek és terápijáltatom magamat.

getom Creative Commons License 1999.11.12 0 0 242
És azéris montam aztat, hogy ingyián, meeer ugy irtam aláhogy Uncas.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

getom Creative Commons License 1999.11.12 0 0 241
B@ssza meg, már elnézést, de most tényleg panaszkodom. Kb. két flekket írtam ide az előbb, és most meg nincs sehol.

Most mijafrancot csináljak?

getom Creative Commons License 1999.11.12 0 0 240
Szija sárkány, az "í" ascii kódja: alt161.

Az ingyián, ahol tud segít.

Előzmény: Törölt nick (227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!