Kicsit kihalt ez a fórum a facebook miatt, és az egy zárt csoport, szóval ha valaki nem tagja, nem tud róla... Szóval Maglód közelében egy márkatárs igen jó minőségben, és nagy segítőkészséggel gyártja a komplett felújító készletet a vízpumpához, baráti áron. :)
Sejtettem, hogy az elmúlt pár évben ez nem egyszerűbb lett.. :/
Amit linkeltél, ott jelenleg nem elérhető.. :( Egyébként van az LDMtuning oldalán, két fajta. Az egyikre azt írják, nem tesztelték a minőséget, a másik meg 90ezer ft... :/
Rég jártam erre, ahogy a wartburg is rég volt beindítva, így egyből kérdéseim lennének, fel kell vennem újra a fonalat, hogy mi hogy működik mostanában... :)
Vízpumpa kérdés ezelőtt 10 évvel is necces volt, de akkor még nagy ritkán ki lehetett fogni Gergely félét, ami működött... Mostanában van valami, ami ajánlható, használható? (Mármint a tömszelence a kérdéses alkatrész, bár anno tengellyel, mindennel lett cserélve, de ilyesmiről nem tudom merjek e álmodni.. )
A blokk(belső) mosása trisós vízzel működő képes, vagy valami mással essek neki?
Tudom, hogy (azt hiszem Sihuhu(?)) van aki elektromos vízpumpát szerelt be, de ha nem muszáj, akkor nem erőltetném, az anyagi része miatt.
Zsírzógombot is láttam anno, hogy valaki fúrt a vízpumpa tengelyhez, az mennyire segíthet?
Így hirtelen ennyi, de lesz még futóműves, meg szerintem fékes kérdésem is... :)
"Az első kétütemű motort Sir Dugald Clerk skót mérnök alkotta meg 1878-ban, szabadalmaztatta 1881-ben. A motor viszont külön töltő (szivattyú) hengerrel is rendelkezett. A forgattyúház-elősűrítésű kétütemű motort (ahol a dugattyú egyben töltő-dugattyú is és a forgattyúsházba történik a szívás, elősűrítés) az angol Joseph Day találta fel 1889-ben"
A töltőhengeres vagy szivattyúhengeres kétütemű motornál egy külön henger végzi eaz elősűrítést, az nem forgattyúsházban történik meg. Olyan az a henger mint a dugattyú kompresszor. Azért ilyen hosszú a DKW motor eleje, mert ott vannak a töltőhengerek mindkét hengersoron.
Elolvastam, de mivel németül nem nagyon tudok, nem nagyon értem, amit a működési elvéről írtak. Most ez sima résvezérléssel ment, vagy mi az a töltődugattyús dolog, amire a Google lefordította nekem magyarra a szöveget?
1986-ban a Thököly úti motorboltban a Riga króm csomagtartó 1 forint 50 fillér volt... egy buszjegy ára. 400 Ft-ért annyi mindent vettem, hogy alig tudtam hazavinni (15 éves voltam), de teljesen újjáépült belőle a Riga (ami különben garanciában lecserélt volt, úgy vettük szintén fillérekért, és 300 km-t futott előzőleg).