És ha nem lesz felette? Kétszer(háromszor) legyőzték GT-n, párszor monumenteken is, nyomta tovább.
Nem hinném, hogy szorosabb versenyek, és/vagy párszori legyőzettetések elvennék nagyon a kedvét.
Az 1 évet kevésnek találom nagyon, a 4 kb. reális, ameddig kitarthat a versenyszelleme. (csak nem nyeri közben végig-folyamatosan "agyon magát" - szóhoz jutnak mellette, viszont minden rekordot átír, amihez érdemi köze lehet?)
Volt Giro-Tour duplája, ha úgy érzi, legyen most Tour-Vuelta. Ha tényleg úgy érzi.
... avagy ha a "sok lesz ez" úgy értendő, hogy egy ennyire kemény TdF után (mert volt húzós szakasz bőséggel) nem kéne még egy GT minden nehézsége, akkor fejvakar, mert olyan értelemben lehet sok, még neki is. Ilyen értelemben azért, khm., de vajon mennyire "kudarc" ha nem nyeri meg? Azért ez dilemma, de könnyen lehet, hogy Neki meg egyáltalán nem az ... :)) ... és a másik értelemben sem, csak mi gondoljuk kicsit "túl" ?
A jövő évre leszek kíváncsi, ha az is ilyen odaverős lesz, akkor nem látom, hogy mi állíthatja mag a kövi 3 évben. Az ifjak még szerintem messze vannak, mások meg mások.. szépen fogalmazva :D
Hát én pont nem találom annyira keménynek ezeket a hegyeket, mint amiket a Touron kellett megmászni.
9., 14., 19. és a 20. ami igazán húzós, a többi szerintem nem vészes, mert vannak a hosszú, de nem meredek hegyek, hegybefutók, de ezek annyira nem szórják szét a mezőnyt, az esélyesek csoportját. (Persze van az a tempó, tudom, de a Tour hegyein több volt az akciókra jobb, meredek emelkedő)
Ez a sok hosszabb, kevésbé meredek, 1., és 2. kategóriás hágó inkább a Vingegaard féle akcióknak kedvez, elsőre legalábbis az jött át belőle, ez itt lehet éppen a Visma és Jonas terepe.
Valahogy ez az "Ibériai-félsziget keleti oldalán lemegyünk Granadáig" irányvonal ebből a szempontból sem tetszik, mert a "legjobb" hegyeiknek, hágóknak a közelébe sem mennek, a Pirenesokból az elején két nem túl durva hegyes rész lesz, de a komolyabb, Vueltákon legendás pireneusi emelkedőkből semmi, ahogy az észak-nyugati, baszkföldi rész is teljesen kimarad, pedig ... (?)
Időjárási szempontból pont ezen a részen kb. "meg fognak pusztulni" a hőségtől, míg Spanyolország másik felén (éppen most is) egész tűrhető idő van ... okés, tengerpart és hegyek közelében lesznek itt is valamennyire, ez némileg tompítja a dolgot, de azért a különbség nagy.
Hát ez jópár nap kiesést okoz edzés/felkészülés téren, de ettől még szerintem Primoz elindul.
Hogy Pogi ezért, vagy csak mert "jól van-lesz" induljon, azt 50-50% -ra saccolom, így inkább a lehetnél maradok.
Örülnék ha igazad lenne, teszem hozzá :)
Most néztem csak komolyabban meg, merre is fognak tekeregni, háááát ... (?)
Érdekes Escartin útvonala (már ha tényleg az övé) a jelenlegi és a következő hetekben várható hőség miatt pont hispánia másik fele/oldala (Pireneusok, észak-nyugati rész, Baszkföld, Atlanti-óceán partrész) talán jobb választás lett volna.
Nem csak ez, de ez tipikus példája a kritkátlan szopás közbeni mosdatásnak. Amikor ezt elkezdték mantrázni, akkor 6 szökés ért haza, Steinhauser abból a mezőnyből, ahol Pogi is tartózkodott. De a kicsirudi meg a nagyfasz teleröfögték az étert, hogy nem lehet szökni. Thomas, Sánchez, Páret-Peintre, Alaphilippe, Steinhauser, Vendrame nem hallgatták a két suttyót, és nem csak szöktek, hanem haza is értek.
Lefőtt Kávézacc még a hazai bajnokságon sem volt képes 5 percnél kisebb hátrányban megjönni egy 140 km-es versenyen, egyetlen profiként. Miből gondolod, hogy a profik között bármilyen eredményt el tudna érni úgy, hogy még ahhoz is hülye, hogy mikor szökjön? (Ráadásul nem lehet szökni, mert a mezőny nem engedi, mint az közismert.)
3. szakasz első hegyek, egyből majdnem 2000 m fölé
4. szakasz andorrai körözés, Ati ezt nyerhetné :) ha indul egyáltalán - 106 km brutál hegyekkel, jó kis zanzásított szakasz, az ilyeneket szeretem, nincs előtte 100 km sík, egyből pofánvágják őket a hegyekkel
Jó ha két sprinter szakasz lesz, 5 és a 17 első blikkre - ezért szerintem kár elvinni őket, van még 1-2 laposabb szakasz, mint pld a 8-ik vagy a 11-ik, erre beraknak egy kisebb falat a végére... :) 8,6 km 4% azt a sprinterek nem fogják kibírni
Elnézve ezeket a hegyeket, szerintem Rogla nem fogja ezt kibírni már, nem sok esélyt látok a győzelmére, bár attól is függ kik lesznek a vetélytársak, de ha Pogi indul, szerintem neki nagyon feküdne a terep, lazán nyerheti
Földjük nem lehetett, és az akkoriban alantasnak tartott kereskedelemből éltek sokan. Ez azért is volt megfelelő, mert bármikor odébb tudtak állni, ha erre kényszerítették. A hangszerválasztás is ezért esett a hegedűre, mert az vihette magával, a nagybőgőt nem.
Igen, és abban hol írják, hogy átállnak rá? Ez így ránézésre csak egy doksi, ami megmutatja, hogyan írd át cirillről latinra, ha mondjuk angol cikket írsz. Ilyen szerintem van az összes cirill-t használó országnak.
De tényleg, mutass már egy ukránt, aki nem cirill betűket használ! Az angol wikiben is van egy link a lehetséges váltásról, de erről inkább csak egyeztetnek (sőt már 19 században is próbálkoztak, igaz külső nyomásra, és igaz, hogy 22-től ez felerősödött), de alapvetően senki nem használja. Szóval az, hogy a "SZU szétesése után a kiválást megerősítendő áttértek a latin betűs írásmódra" az nettó hazugság. Amúgy az oroszok is próbálkoztak ezzel régebben, biztos azért, hogy megkülönböztessék magukat az ukrántól. Vagy a bolgártól :)
Az 1. linkelt oldaladon van egy további link, amely Tyimosenkó miniszterelnök asszony idejéből származó rendelet, ami a cirill betűs ukrán ABC latin betűs átírásáról rendelkezik.
Elnézést, hogy így beleszólók a partvonalról (read only-ban követem az eseményeket), de ezt már másodszor írta le valaki:
"az ukránok....áttértek a latin betűs írásmódra...."
Nem értem honnan jön ez, az ukránok a ciril írásmódot használják. Minek az ilyen ferdítés ide? És nem a 90-es években vált ki az oroszból, hanem egy másik keleti szláv nyelv (de nagy a hasonlóság, az tény).
Egyértelműen NEM az angolból kell átvenni. Sajnos sportban általánossá vált a hazai médiamunkások gyakorlata, mert külföldi oldalakon azt látják, így itthon is ahhoz ragaszkodnak. Kedvencem egy örmény focista, aki játszott az Arsenalban is.
A magyar wikis oldalán helyes átírással szerepel a neve. Angolban viszont a "h" keményítése miatt "k"-val kombinálják (lásd a wikis oldalon lent), különben néma maradna a "h" az angol kiejtés szerint. A magyar kommentátorok az angol átírás miatt mindig el akarják törni a nyelvüket, ki akarják ejteni a "k"-t is, ami nem sikerül. Ebből született a Mikitarján kiejtés, ami abszolút helytelen. A magyar átírás fonetikus, úgy kellene ejteni, ahogy le van írva.
Az "ukrán" nyelv attól ukrán, hogy a SZU szétesése után a kiválást megerősítendő áttértek a latin betűs írásmódra, valamint személy-, és foldrajzi neveknél stilisztikai módosítást hajtottak végre. A magyar szabályzatban van még egy olyan pont is erre vonatkozólag, hogy ami már meghonosodott, azt a meghonosodott változatban kell írni. Eredetiben is latin betűs pl. Bécs, Pozsony, Olaszország, nem latin betűs pl. Peking, Himalája. Abban nem szertnék állást foglalni, hogy a valamikori orosz elnevezés már meghonosodott-e az akkori átírási szabályok szerint.
Helyesírási szabályzat 218. pont: „A szépirodalmi művekben, a sajtóban, a közoktatást szolgáló kiadványokban a nem latin betűs írású nyelvekből átvett tulajdonneveket és közszavakat a magyar ábécé betűivel, lehetőleg egyenesen a forrásnyelvből (tehát más nyelv közvetítése nélkül) írjuk át.”