Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 1999.10.07 0 0 121
Kedves jó igricem, valóban nem sok értelme van egymással vitatkoznunk. Nem azért, mert butának tartalak, hanem azér, mert mindketten másként szemléljük a világot.
Te , - ahogy érzem, elsősorban érzelmileg közelíted a dolgokat (a tört. eddigi legtxtább 13 napja, stb.) , és nézeteid igazolására hülye brossurákig is hajlandó vagy alásüllyedni, -én pedig igyekeznék abból elindulni, hogy mi történt, hogyan és miért úgy...
Javaslom, ne zavarjanak a tények továbbra sem, - felborítanák lelki egyensúlyodat.
És ha Neked a Tuskólábú a nép, - hát akkor az a Te néped lehet... A csőcselék az csőcselék marad, - bármely eszme zászlaja alá állva öl, rabol és fosztogat.
A forradalmakat is emberek csinálják ugyanis, akik között ilyen is van, meg olyan is. Ha szenteket keresel , - javaslom keresd őket a vallás, és ne a forradalmak környékén...
Ja. És mielőtt lebarmolsz, az sem baj, ha elolvasod amiket írtam, és az érdemi részével vitatkozol. Mert az, hogy én vagyok a Vörös Rém SZVSZ köztudott, ezzel senkinek itt nem mondasz újat. De ha néhány adalékkal szolgálnál arról, hogy pl. a Szabad Europa miért küldte cinikus és aljas módon a gyerekeket a tankoknak, - azzal talán érdemben is színezhetnéd a témát.
Egyébként már folyik az agyam csiszolása, - első lépésként próbálom betartani a jobbkézszabályt, - ugyanis a jobbról érkezők el szokták ütni a gyanútlan polgárt...
Előzmény: igric (120)
igric Creative Commons License 1999.10.07 0 0 120
Tisztelt PuPu!

Néhány napig nem tudtam gép közelbe kerülni, így csak most válaszolhatok.

Elégedetten látom, hogy jól ítéltelek meg már előbb is, apró bosszantásaim nálad is elégnek bizonyultak, hogy lemálljon rólad az a vékonyka demokrata máz, amit 89-ben magadra kenvén elhitted, hogy ettől szociáldemokratává váltál.

Ha minden bizonyíték ellenére, csőcseléknek nevezed, és tolvajságot tulajdonítasz a történelem eddigi legtisztább 13 napjának, csak azért, hogy pártod megtorló rémtetteit valamennyire igazolhasd, akkor ez jelzi a kételkedőknek, hogy igaza van az írónak, amikor a már nem az eszmét, hanem a megszerzett koncot védő kommunisták elleni nehéz harcot jósolta meg.

Hogy kik ellen is lázadt fel a nemzet 1956-ban, a fiatalokra való tekintettel bemásolok egy ideillő részt Marschalkó Lajos egyik könyvéből, amit minden világnyelven megkaphatsz, csak magyarul nem. Ezt írja 1958-ban megjelent könyvében:

" Mikor pedig sikerült megszállni az ÁVH épületeit, azokban a terrornak olyan bizonyítékait találták meg, amelyekben nem hitt volna senki Nyugaton. Hatalmas termekben százezerszámra vették hangszalagokra a legjelentéktelenebbnek látszó telefonbeszélgetéseket. A külföldről érkezett legártalmatlanabb levelet is mikrofilmre fényképezték, és hatalmas kartotékrendszerben őrizték… Földalatti börtönök voltak a vidéki városokban is, és egész alagútrendszereket fedeztek fel, amelyek arra szolgáltak, hogy forradalom esetén a "vezérek" biztonságosan menekülhessenek…

A biológiai osztályharcon kívül, amely fizikailag is megsemmisítette a magyarság értékes rétegeit, folyt a politikai osztályharc. Akiknek nagyapja 20-25 holdas kisbirtokos, vagy akinek apja 1945 előtt állami kishivatalnok volt, azt egyszerűen "osztályidegennek" minősítették. Hiába rendelkezett valaki legfelsőbbrendű orvosi, egyetemi tanári, jogi vagy mérnöki képesítéssel, ha osztályidegen volt, nem dolgozhatott másként, mint egyszerű fizikai segédmunkás. Ezek helyére részben tudatlan kommunisták… ….kerültek akik a rendszer kulcspozícióit foglalták el. Ugyanakkor az ország intellektüeljei közül 50.000-et vidékre - a legnyomorúságosabb körülmények közé - deportáltak. 1953-ban kb. 95.000 politikai fogoly dolgozott az internálótáborokban, 25.000-re rúgott a börtönökben lévő politikai foglyok száma, és 1945-56 között 15.000 "hivatalos" kivégzés történt. Az utóbbi adat csak akkor került a nyilvánosságra, mikor 1956 november 1.-én a szabadságharcosok a Gyűjtőfogházat felszabadították.
Irtózatos számok ezek, ha tudjuk, hogy a 100 milliós cári birodalomban összesen csak 40.000 száműzött volt, s ha tudjuk, hogy Magyarországon 1867 és 1939 között, sztrájkok, tüntetések, zavargások során összesen 17 ember halt meg a karhatalom fegyverhasználata következtében.
A cél világos és tagadhatatlan volt : tömeget, megfélemlített, szellemileg elbutított rabszolgát csinálni a népből és nemzetből, hogy afölött …szabadon uralkodhasson a …. Október 23.-án ez ellen az uralom ellen kelt fel a magyarság, amelyet még sem lehetett megtörni, és akaratnélküli embercsordává tenni."
-------------------------------------------------
Egyébként hetet-havat összehordasz, mint legtöbbször. Ba sand-nak írod, hogy :" a nép akkor nem kimondottan a szocialistának nevezett társadalmi berendezkedés ellen lépett fel ( ne felejtsd el, közel volt még a földosztás, stb...)"
Hát a földosztáson valóban túl volt a paraszt, meg az erőszakos TSZ-be agitáláson is. (Ezt Kádár fejezte be, semmivel sem puhábban a hatvanas évek elején.)

A Horthyról, papokról, nyilasveszedelemről pedig Rákosi Mátyás óta nem hallottam ebben a stílusban. Akik ezek közül árthattak volna szeretett eszmédnek, 1956-ra mind likvidáltátok őket.

Természetesen voltak a forradalomnak árnyoldalai. De ha ezért lecsőcselékezed népedet, akkor valójában neked gyermeteg a hozzáállásod a történelemhez. Mert bizony akkor csőcselékek a francia forradalmárok, akik lámpavasra húzták Latourt Bécsben, a téli palota megostromlói, az esszerek, a mensevikek, és hát természetesen a bolsevikek. Csőcselék a gulágon néhány helyen fellázadt rabok, vagy a náci táborokból kiszabadult zsidók csapata, mert bosszút álltak őreiken.

Gyermeteg érvelésed szerint, hogy ha nem akartak csőcselék lenni, ezek mind nyugton kellett volna, hogy maradjanak. PuPu, egész kelet Európa koncentrációs tábor volt. És az az eszme tartotta fogva, aminek egy szelídített változatát ma is magadénak vallod.

Megismertünk, sok értelme nincs a polémiát folytatni. Megvárjuk, hogy felérd ésszel.

Üdvözlettel : igric


Előzmény: PuPu (111)
Seki Waker Creative Commons License 1999.10.05 0 0 119
Kedeves PuPu!
A lóvé egy részét én tettem el. Viccen kívül. Amikor az apám sitten volt rendszeresen tettek ismeretlenek csomagokat az ajtonk elé. Ilyesmik voltak a csomagokban: kávé, csoki, narancs. Szóval csupa luxus cikk.
Utolsó két bejegyzésed a FORRADALOMRÓL méltányolható, az előzőek azonban nagyon nem tetszettek.
Előzmény: PuPu (118)
PuPu Creative Commons License 1999.10.05 0 0 118
Kedves Waker!
Egyetértek, kivételes pillanat volt, - sok szép emberi törekvéssel. Is.
Egy kérdést csak: és a végén ki tette el a lóvét?
A pályaudvaros pédának a forrása pedig az életem, - ugyanis ott laktam (1097 Budapest, IX. Gyáli út). Úgy hogy ezt csak az cáfolja, - ha tudja, aki szintén a környéken lakott...
Előzmény: Seki Waker (115)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.10.05 0 0 117
Egyetértek. Épp ezért az én — egyelőre személyi használatú — elnevezésem a Kis Októberi Szocialista Forradalom.
Előzmény: PuPu (116)
PuPu Creative Commons License 1999.10.05 0 0 116
Kedves Ba Sand!
Személy szerint én a népfelkelés mellett lennék.
Nem vitás, hogy a népnek elege lett a sztálinista rendszerből, annak összes kísérőjelenségével egyetemben.
Azzal pedig kérlek, Te érts egyet, hogy a nép akkor nem kimondottan a szocialistának nevezett társadalmi berendezkedés ellen lépett fel ( ne felejtsd el, közel volt még a földosztás, stb...) , hanem egy nemzeti jellegő, igazságosabb társadalmi rendet akart- leginkább a jugoszláv önigazgatási modell tűnt vonzónak sokak számára.( Jelzem, a rendszerváőltáskor se hitte volna a nép, hogy ide vezetnek a folyamatok...)
Természetesen megjelentek a Horthy rendszer prominensei, a katolikus egyház, és esetenként a nyilasok is.
Az egész folyamat túl rövid ideig tartott ahhoz, hogy pontosan tudhatnánk, mire futott volna ki, - különös tekintettel a parasztság passzivitására, és a munkástanácsokra.
Maguknak a tömegmegmozdulásoknak természetesen voltak szép emberi vonatkozásai, - és voltak természetesen árnyoldalai is, - ezt csak az olyan gyagyák tagadhatják, akik álomvilágban élnek, és a történelmet a Hófehérke és a hét törpe szintjén képesek feldolgozni.
Jó lehet nekik...
Előzmény: BaSand (113)
Seki Waker Creative Commons License 1999.10.05 0 0 115
Drága PuPu!
Az lehet, hogy Gázának sem ártana a tanulgatás meg az olvasgatás, de bizony rád is rádférne mindez. '56 kivételes pillanata volt a magyar történelemnek, és sokkal jellmzőbb az akkori állapotokra a kirakatokban gyűjtött pénz, mint a fosztogatás. A pályaudvaros példádnak egyébként mi a forrása? Csak nem a Fehér Könyv?
Előzmény: PuPu (114)
PuPu Creative Commons License 1999.10.05 0 0 114
Háát, Gézum, Te pedig, - ha meg nem sértelek,- egy akkora bunkó vagy, hogy jobb vágóhidakon komoly pénzeket adnának érted.
Az ilyen gyűlölködő buták , mint Te is vagy, még csak bajt hoztak az országra. Neked és elvbarátaidnak létszükséglete az ellenségkép, - nélküle olyanok vagytok, mint parton a hal.
A történelem pedig végképp nem kívánságműsor, - ne akard eldönteni, hogy mi hogyan és miért történt, - inkább tanulgassál, és kérdezgessél Nálad okosabbakat.
Sokan vannak...
:))
Előzmény: Geyza (112)
BaSand Creative Commons License 1999.10.05 0 0 113
PuPu !

Szerinted mi volt 1956-ban?

Előzmény: PuPu (111)
Geyza Creative Commons License 1999.10.04 0 0 112
Elég gennyes alak vagy te, aki a hazafiakat csőcseléknek nevezi.
Nagy szerencse, hogy a ti rendszeretek már oda került, ahová való:
a trágyadombra.
Előzmény: PuPu (111)
PuPu Creative Commons License 1999.10.04 0 0 111
Kedves igric, egyetértek veled, - a pédáid pedig különösen tetszenek.
Két dologgal vitatkoznék csak:
Az ÁVH sorállományú katonái közé valóban nem kerülhettek "osztályidegen elemek", - de a megfeleléshez elég volt a szegényparaszti, vagy a munkás származás.És nem hagyhatta ott a szolgálati helyét, - kivéve ott, ahol a parancsnok takony volt, - hogy fínom legyek, - mert erről szól a katonaság.
Feltehetőleg téged elkerült ez a megpróbáltatás...
De ha nem így lett volna, az sem indokolta volna a csőcselék egyes esetekben vadállati kegyetlenségét.
A másik a fosztogatások ügye. Tájékoztatlak, hogy pl. a Ferencvárosi Pályaudvart tokkal-vonóval magáévá tette a környék hálás lakossága, - és nem ez volt az egyetlen hasonló eset.
Ez egyébként nem a népfelkelés minősítése, csak tény, - és miután minden hasonló esemény hasonló dolgokkal terhelt, illik nem letagadni.
Az élet nem a Buci Maci, - felnőtteknek felnőttként kell végiggondoni. Jókat tudok derülni a kirakatban gyüjtött pénz hallatán. Gondolom, azt azért nem Münnich gyüjtötte be annak idején...
Előzmény: igric (110)
igric Creative Commons License 1999.10.04 0 0 110
Kedves PuPu!

Természetesen, ahogy BaSand is írja, több féle olvasata van mindennek.

Kiemelhetjük 1848 március 15-e eseményeiből pld. azt, hogy forradalmár őseink a déli órákra hazamentek az utcákról ebédelni, majd délután folytatták a forradalmat. Vagy igen kevesen beszélnek, még történészek is arról, hogy Rózsa Sándor, a zsandárok által annyira keresett bűnöző és szabadcsapata nélkül, Magyarországon is csak néhány napos lázadás lett volna, a szabadságharc helyett.
Vagy ki beszél ma arról, hogy Sopron és környékén az a Héjas Iván és Francia Kiss Mihály vezette rongyos gárda "szervezte" meg a "leghűségesebb várost" eredményező népszavazást,( a trianoni diktátum utáni egyetlent,) amelyik előbb a Kecskemét környéki, orgoványi pusztán kínozva gyilkolta, Kun Béla pünkösdi királyságának híveit.
Mozart, korának egyik legordenárébb embere volt.
Legújabb Szentírás-"kutatóink" Krisztust is kezdik mocskolni, hogy együtt élt Mária-Magdolnával.

Nálunk még abba a kútba is illik belesz@rni, amelyikhez inni járunk. Néha csak a kávájára, de valaki mindig akad aki belelöki.

Nekem 1956 ősze olyan érzéseket adott, ami az óta sem tudott velem megismétlődni. Olvastam én Illyést, Márayt, Obersovszkyt. Nem lehet szóban elmondani.
Az utcára pedig nem a felnőttek küldték a srácokat, hanem szégyen volt otthon maradni. Szegény Anyám a pinceajtóban aludt, hogy ne tudjunk a bátyámmal éjjel kimenni.

Az ÁVH-soraiba csak politikailag 100%-ban megbízható családok fiai voltak besorozhatók, kisebb politikai kilengés elég volt, hogy alkalmatlan legyen valaki erre a "kitüntetésre". 1956-ban már tíz éve voltak hatalmon a kommunisták. A legegyszerűbb paraszt vagy munkásember is láthatta, érezhette, mennyi a valóságtartalma a szólamoknak. Magyarul, akit a forradalom az ÁVH kötelékében talált, az ott akart lenni.

A forradalom napjaiban pedig, rablás és fosztogatás, ahogy írod nem fordult elő, tehát nem láthattál. Ilyet egyedül Kádár fehér könyve említ, amelyik hamisítvány minden történész szerint. Azaz, ahogy írod : "… a tényeket az érdekeihez iparkodik igazítani…"

Neked semmit nem kell megbocsátanod, mert nincs mit. De neked minden meg van bocsátva.

PuPu, ezt a forradalmat azok, akik esténként még ma is a munkásőr-csillagot suvikszolják, az életben nem fogják nem, hogy magukénak érezni, de még megérteni sem.

igric

Előzmény: PuPu (104)
BaSand Creative Commons License 1999.10.04 0 0 109
Kedves PuPu !

Bizony, sok olvasata a forradalomnak. Lehet beszélni forradalomról, ellenforradalomról, 56-os sajnálatos eseményekről.
Lehet olvasni is. Ellenforradalomról, népfelkelésről, forradalomról is.
Mindennek több olvasata van/lehet.
Én emlékszem arra, mert _láttam_, _átéltem_ , hogy Budapesten a betört kirakatokban benne volt az árú és senki nem emelte ki, nem egy és nem 10 ilyen volt. (manapság?). Emlékszem, hogy a Kőrút és az Üllői út sarkán volt egy nagy doboz (a feliratra nem emlékszem) valamilyen célra pénzt gyüjtöttek, tele volt pénzzel, senki sem őrizte, mégsem vitte el senki.

Írod: Én is éltem 56-ban, láttam a dicső forradalomban rablást, fosztogatást, kicsinyes bosszúállást is. Az élet már csak ilyen.
Mondatodból úgy érzem, hogy a "dicső" jelző a te írásodban fosztóképző. Kár. Inkább írjál ellenforradalomról és mindenki tudja melyik oldalon állsz. Igy is.Az élet már csak ilyen.
:-(((

Előzmény: PuPu (104)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.10.04 0 0 108
Nézd, igric, én azért csimpaszkodom itt a hálóra, hogy véleményt cserélhessek másokkal, és örülök annak, amikor kiderül, hogy vmilyen kérdésben nem nekem volt igazam. Ilyenkor úgy érzem, érdemes ezzel múlatni az időt, már megint kapok valamit. Természetesen, ha azt veszem észre, hogy egyes asztaltársak érvek híján csak sértő szándékú ökológiai badarságokra (pl. tetű a petróleumban) szorítkoznak (képesek?), velük abbahagyom. Attól tartok, ezzel a stílussal és tartalommal el fox magányosodni.
Előzmény: igric (99)
PuPu Creative Commons License 1999.10.03 0 0 107
Hát , kedves kakadú, - rajtad oszt megláccik összes elért státuszod, - valamint az az együttműködésre törekvő europeer gondolkodás, amelyik előbbrevinni hivatott az országot...
Az ilyenek miatt vótt Mohács...
:)
Előzmény: tamagocsi szabadmadár (106)
tamagocsi szabadmadár Creative Commons License 1999.10.03 0 0 106
Kedves Igric!

Gratulálok topicindító írásodért. Meglátásom szerint bizonyos intellektuális, értelmi és szociális státusz elérése után művelt, önmagára valamit is adó egyén nem szimpatizálhat a (volt) kommunistákkal és kaméleon természetű szövetségeseikkel.

Geyza Creative Commons License 1999.10.03 0 0 105
Kedves Derek!

Nagyon szeretem a hozzászólásaidat, de most keveredett bele egy kis "bullshit".

Azt, hogy nemzeti, úgy köll inglisre fordítani, hogy "patriotic". Most jó?

Géza

PuPu Creative Commons License 1999.10.03 0 0 104
Hááát, kedves igricem, nincs ám nekem szándékomban megbocsájtani az ominózus bűnöket, - remélem Te se adsz felmentést nyilas, stb jobboldali hasonló bűnökért.Azt az egyet azért kérném Tőled, hogy ne egyszemélyben add elő az ügyész, a védő és a bíró szerepét, - és ha lehet, ragaszkodj a tényekhez. Továbbá hidd el, hogy a világ nem fehér és fekete, - és nem Te vagy az igazság letéteményese...
A hülyeség, amire céloztam volt, a Közt.tér feltúrása lett volna, ha akkor már éltél, tudhatnád, hogy ott már áskálódtak egy sort....
Azért beszéltem már egy-két emberrel, aki átélte 56-ot, - ahánnyal beszéltem, annyi olvasata volt a dolognak. Nem vonom kétségbe, hogy a maga módján mindenki, - vagy inkább a nagy többség jót akart. Ezzel együtt Te is kérdezgethetnéd a Rádiónál, a Közt téren, stb.elesett kiskatonák szüleit...
Szegény jó Mansfeldet pedig ne keverjük ide, - ő áldozat volt, mint minden fiatal, akit hülye felnőttek nekihajtottak a tankoknak.
És értem ugyan nem lopott rendőrt szegény Péter, - ő a saját hülyesége áldozata lett, - megjegyzem valóban sajnálom.
Én is éltem 56-ban, láttam a dicső forradalomban rablást, fosztogatást, kicsinyes bosszúállást is. Az élet már csak ilyen.
És nem nézek hülyének senkit, csak nehezen viselem, ha valaki a tényeket az érdekeihez iparkodik igazítani.
PuPu
Előzmény: igric (103)
igric Creative Commons License 1999.10.03 0 0 103
1. Nincs jogod, kedves szkarabeusz, a baloldali népellenes bűnöket megbocsátanod Magyaroszágon, amikor 85 éves nácikat ítélnek el ugyanazon tettekért egész Európában.

2. "Másrészt aki tudatosan hülyeségekkel tömi a nép fejét, az nem tisztességes. "
- ezzel a mondatoddal, ha van hozzá tisztességed, keresd meg egyszer Rácz Sándort, vagy Mécs Imrét, Fónay jenőt, vagy bárkit aki átélte. Olvasd el Tóth Ilonka bűnügyét, hallgasd meg egyszer Wittner Máriát.

Vagy menj ki 23.-án Mansfeld Péter sírjához, és mutatkozz be az ott fekvőknek: -Én vagyok az, akiért csináltátok. Ugye megérte?

13 éves voltam 56-ban. Tudom mik történtek.

3. Az az érzésem, hogy itt te vagy az, aki a baloldalán hajt (hiszen az a helyes oldal) az autópályának, és nézi hülyének a szembejövőket.

igriced

Előzmény: PuPu (101)
PuPu Creative Commons License 1999.10.01 0 0 101
Hááát, hőscincérem, - akinek nincs humorérzéke, az beteg.
Egyrészt.
Másrészt aki tudatosan hülyeségekkel tömi a nép fejét, az nem tisztességes.
Ha meg csak úgy hallottál valamit, nem kőne, hogy készpénznek vedd, - nincs az a politikai érdek, ami miatt érdemes lenne hülyét csinálni magadból.
Ha majd Attila sírját kezded keresni, azért értesíts...
És ne írd, ha lehet, hogy ezt javasoljam Árpád vezérnek, ha van képem hozzá. Van.
:)
Előzmény: igric (91)
igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 100
Derek Kedves!

Talán még se az döntse el a nemzeti létet-nemlétet, hogy te meg tudod-e értetni angolul, hogy mi az. Két módszert is ajánlhatok:

1. Az átlag amerikai sokkal büszkébb nemzetére, mint ahogy képzeled. Így az után elő fordulhat az, hogy ő magyarázza majd el neked, hogy miért kell szégyellned magad az alábbi ötletedért.

2. Tanuld még az angolt.

igric

igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 99
Tisztelt Pásztörperc!

Én egy pillanatig sem kívántam a szemedben hitelesnek látszani. Hogy én azért igyekezzek, azt eljátszottad akkor, amikor közéjük álltál.

De ha már ott feszítesz köztük, mint tetű a petróleumban, nézz körül. Láthatod, hogy most nem úgy vagytok kommunisták, mint 85-ben, úgy meg pláne nem, ahogyan az ötvenes-hatvanas években voltak tanítómestereid. Akik titokban ma mind arról álmodnak, hogy majd egyszer újra feltámad a szovjet-tanácsi medve.

A francia, amerikai, angol stb. kommunisták nem internálták politikai ellenfeleiket Szibériába, nem csaltak kék cédulával, nem verték le veséjét, nem tépték le körmeit, nem szedték ki zsebkéssel a szemét senkinek. Ott egész lágy volt a párt, hogy minél rokonszenvesebb legyen. Yd Montan (remélem, jól írom a nevét), aki szívből volt kommunista, a magyar forradalom képeit látva értette meg, sokad magával, mi az a bolsevizmus. És léptek ki tízezrével a franciák Jacques Duclos kommunista pártjából.

Összegezve, a kommunisták sem egyformák. Mint ahogy az angol, vagy holland, svéd, amerikai (igen ott is voltak) fasiszták sem voltak egyenlők az olasszal, vagy pláne nem voltak összemérhetőek a német nácikkal.

Amikor tehát arról rizsázol, hogy: "…mit sem zavartatva, úgy áll a dolgokhoz (mármint én), hogy "A Ti kommunistáitok jó kommunisták. A mi kommunistáink büdös, ótvar kommunisták…." akkor, miközben mélyen egyetértek az utolsó mondatoddal, azt kívánom : Minél több ilyen 'messzehordó' tagja legyen a Magyar Szocialista Pártnak?
Hívd a barátaidat is.

Nemzetes igric

Előzmény: Pásztörperc (96)
Derek Creative Commons License 1999.10.01 0 0 97
"Tudod, számomra nem túl hiteles az olyan ember, aki egyrészt "nemzetinek" vallja magát, "

En ezt az egesz nemzeti dolgot kozonseges bullshitnek tartom. Magyarorszagon minden politikai ero nemzeti, megkockaztatom, meg Thurmer kommunistai is. A nemzeti jelzot legjobb meghagyni egy szinhazra, galeriara, vagy parkra(meg a nemzeti szocialistakra:-))), de az kicsit mast jelent). Ha angolul itt el akarnam magyarazni ezt egy amerikainak, nem ertene az egeszet es nezne ram , mint egy hulyere.Mivel a national azt jeleni, hogy orszagos, pl First National Bank,vagy NBC es csak az indianokat hivjak nation-nak. Olyan szoosszetetelt, hogy american nation meg sosem hallottam.

Előzmény: Pásztörperc (96)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.10.01 0 0 96
Kedves Derek!

Tudod, számomra nem túl hiteles az olyan ember, aki egyrészt "nemzetinek" vallja magát, másrészt meg, ettől mit sem zavartatva, úgy áll a dolgokhoz, hogy "A Ti kommunistáitok jó kommunisták. A mi kommunistáink büdös, ótvar kommunisták." SZVSZ fordítva logikusabb lenne. Tudom, hogy az én hibám, de attól tartok sose fogom megérteni ezt az embert.

Előzmény: Derek (95)
Derek Creative Commons License 1999.10.01 0 0 95
"Én a két ország kommunistáinak minőségi különbségeire próbáltam célozni. A mi kommunistáink a GESTAPO-nak
vették át a módszereit, épülettel és mentalitással együtt. "
Hat errol a spanyol polgarhaboru nemzetkozi brigadjainak katonai tudnanak meselni, ha elnenek, ugyanis eppen egy francia kommunista tabornok volt az egyik legveresebb komintern berenc, csak most nem jut eszembe a neve, aki nem annyira a francoistak elleni harcban tette hiresse a nevet, hanem eppen a koztarsasagiak elleni atrocitasokban. A belso osztalyharcban.
Előzmény: igric (94)
igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 94
Muszály pontosítanom:
"Pedig ha tudnad hany volt ott kommunista vezetes alatt." mondod, mármint, hogy francia tanács.

Én a két ország kommunistáinak minőségi különbségeire próbáltam célozni. A mi kommunistáink a GESTAPO-nak vették át a módszereit, épülettel és mentalitással együtt.

igric

Derek Creative Commons License 1999.10.01 0 0 93
"Derek, ezt érvnek szántad? "
Mire, te kifejtetted, hogy utalod a tanacs szot, jo utald, de ugy latszik Franciaorszagban nincs bajuk a szoval, mint ahogy Nemetorszagban sincs, a kocsmat a varoshaza alatt ma is Ratskellernek hivjak mint nyugati, mint a keleti reszen. A magyar nyelvben is hasznaltak 50 elott is, mint tanacsvezeto biro stb, de ha te szavakon akarod kitolteni a duhodet hat rajta, jo szorakozast. Ja es volt pl Munkastanacs, pedig azt nem a komenistak hoztak letre.
Előzmény: igric (92)
igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 92
Derek, ezt érvnek szántad?

Mutass nekem, a huszadik század végén, egy francia Biszku Bélát, Rákosit, Révait, Péter Gábort, körmös Bauert, Kádár Jánost, Marosán Györgyöt, Dobi Istvánt, Apró Antalt, Kállai Gyulát vagy Rajk Lászlót?

Melyik francia miniszterelnök töltött 33 évet ismeretlen helyen, nyakaszegetten, kátránypapírban, dróttal összetekerve, arccal lefelé, koporsó nélkül, három társával egymás alá elkaparva?

És melyik francia merné megtenni az ottani törzsasztalon azt, mint PuPu nevű barátunk tíz centivel lejjebb, hogy ezt ismerve, kedélyesen elröhigcsél rajtuk?

Derek, ez nem Franciaország.De a fenti miniszterelnök legyilkolása, sok franciát gyógyított ki kommunizmus-betegségéből.

"Mi kommunisták különleges emberek (?) vagyunk, különleges anyagból...."

Sz@rból.

Előzmény: Derek (90)
igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 91
Talán, ha van hozzá képed és bátorságod, elmondhatnád ezt a javaslatodat Rácz Sándornak, Fónay Jenőnek, Wittner Máriának.

De valószínű, hogy neked ahhoz is lenne. Képed.

Előzmény: PuPu (89)
Derek Creative Commons License 1999.10.01 0 0 90
"2. Ha a franciák tanácsa önkormányzott volna Magyarországon, negyvenöt éven át, nem is kellet, volna az elnevezését
megváltoztatni. "
Pedig ha tudnad hany volt ott kommunista vezetes alatt.
Előzmény: igric (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!