Keresés

Részletes keresés

Pocak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 228
He-he. Te meg buta. En nyertem.

Ha Teged az nyugtat meg, akkor irj ide barmit, idezz ide barmit (az tokmindegy, hogy a temahoz koze van-e vagy sem), ne olvass es ne is probald megerteni, amit mas le ir.
Attol viszont meg nem lesz igazad.

A dokumentumfilmet pedig James Moll szerkesztette es rendezte, nem Spielberg.

picur Creative Commons License 1999.09.20 0 0 227
Ezek az emberek azt csinaljak, amit -- tobbek kozott -- te is. Avosozol, komunistazol nyakra fore mindenkit, aki nem a te nezeteidet vallja. Hat istenem, ok meg mindenkit okolnak, akik nem segitett nekik.
Mondd, mi a kulonbseg kozted, es koztuk?
RobUr Creative Commons License 1999.09.20 0 0 226
Igy higyjunk a sajtonak.
Par evvel ezelott a margarinrol azt irtak, hogy magas hofokon
emeszthetettlen, plasztikkal rokon, vegyulette vali. Karosabb mint a vaj a szervezetre. Attol fuggoen, melyik iparag fizet a kutatasokert, olyan iranyu eredmenyeket mutattnak fel a kozonseg fele. Innen ideztem a "plasztikot". Ettol fuggetlenul, a korai margarin eleg budos es kemeny volt. A kozonseges halando pedig nem volt tisztaban, mi a plasztik, es mi nem. Legkozelebb sajat kutatasaimra fogok tamaszkodni, csak nem tudom ki fog fizetni erte. Szinte hetente valtoznak a velemenyek, mi jo vagy rossz
a emberisegnek.
speaker Creative Commons License 1999.09.20 0 0 225
Szerintem jól kiabáltam volna, mert ami történt az emberiség bűne volt (azoké akik csinálták , azoké, akik nem előzték meg, azoké, akik hagyták csinálni, és azoké, akik nem tettek meg mindent a jóvátételért, stb) és nem csak a magyaroké.
Szerintem ezt látják azok, akik maradtak, mert árnyaltabban tudnak gondolkodni, mint a magyar nép kollektív bűnösségét ordítozók.

bubbanty Creative Commons License 1999.09.20 0 0 224
Ha jól tudom : a film felvételek beszélgetésekről.
Te, Spieker! Ha téged tereltek volna mosolygó emberek sorfala között a marhavagonokba, és estleg még meg is dobálnak, amilyen korlátolt vagy nem csak az egész magyarságot, hanem az egész emberiséget bűnösnek kiáltottad volna ki.
Tehát ezek az emberek nem tudnak és oha nem is fognak talán tudni objektívek lenni. De azok, akik mindennek ellenére inem hagyták el az országot, hanem itt élnek, már árnyltabbak tudnak lenni legalább a fejükben.
Dixi
Bubbanty
cosmopoli Creative Commons License 1999.09.19 0 0 222
Kedves the Dark One,

A Puskin moziban. Azt hiszem ez az egyetlen hely ahol vetitik.

The Dark One Creative Commons License 1999.09.19 0 0 221
Kedves cosmopoli!

Hol lehet/erdemes megtekinteni a filmet?

d4s4 Creative Commons License 1999.09.19 0 0 220
Kedves melnyikov, ön látta a filmet?
Mikor? Hol?
melnyikov Creative Commons License 1999.09.19 0 0 219
Visszaolvastam a topikot, Timur egyszer 1944 tavaszát írta, majd egszerűen csak 1945-öt, tavasz nélkül. 1945 tavaszán a dolog nem történhetett, mivel már 1945 legelején odaért az orosz front, tehát 1945 elején sem. 1944 késő tavasz aesetleg elképzelhető... Hm. De igazából nem is az a lényeg, hogy Timur Úrral megtörtént-e mindez, mert legyen az ember jóhiszemű, hanem az a probléma, hogy ő is kollektív bűnösségünket igyekszik egy kissé alátámasztani. Ez igazán nem szép dolog azután, hogy a nácik és a bolsevikok is kollektíven vontak felelősségre (azaz likvidáltak) népeket, vallásokat, osztályokat. Pedig Hitler zsidóoparadicsom szemrehányása Horthynak mindennél többet mond, utána pedig az ország meg lett szállva. Ezzel együtt eszembe sincs mindent a németekre hárítani, ha csak néhány ezernyilas segítőjük akadt is, az is szégyen. De az is szégyen, hogy kisszerű cionista vagy kommunista úszítgatók mindent a magyarság nyakába akarnak varrni. Mindent egyforma mércével lehet mérni. Spileberg pl. úgy is megközelíthette vón a témát, hogy lám-lám az egyetlen ország Közép Európában, ahol a holocaust minden szörnyűsége ellenére ilyen erőteljes zsidó közösség maradt fenn (mivel voltak megmentők), míg máshol teljes mértékben likvidálták őket. De hát egy ilyen "komoly" dokumentaristától ezt ne várjuk. MB
melnyikov Creative Commons License 1999.09.19 0 0 218
1. Nevetséges vagy. Én pontosan ugyanazt kifogásolom Spielberg filmjében és "dokumentum"filmjében, mint Bori: hogy hamis a Schindler cucc is, valamint hazugság az az állítás, hogy Mo. járt volna élen a zsidóirtásban. Namost, hogy ezek után Bori esetleg mégis jó filmnek tartja az Utolsó Napokat, arról én nem tehetek. Egy dokufilmnek ui., ellentétben a játékkal, meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, úgy mint objektivitás, szakértők felkérése több oldalról stb. De a lényeget Bori is leírta, még egyszer nem másolom ide. Az idézett lényeg ui. megegyezik az én érvrendszeremmel. Tekintve, hogy miféle lapról van szó, egy olyanról mely sokszor bizonygatta, milyen ronda rasszista nép ez a magyar, és szinte üzleti érdeke a kérdés napirenden tartása, legalábbis erősen szokatlan.
2. A magyar zsidó almanachban van egy elbeszélés. A rabbi azt mondja 56-ban Budapesten, amikor egy félősebb hitsorosa attól fél, a lakosság rajtuk is bosszút áll, mivel a főávósók tekintélyes része no meg Rákosi, Gerő stb zsidó volt, hogy ne aggódjanak, a magyar népet sem azonosította senki 1944-ben a maroknyi nyilassal, ugyanígy őket sem fogják azzal a pártucat hitehagyott zsidó gazemberrel. Hát, Tisztelt Asztaltársak, valahogy ehhez kellene tartanunk magunkat, minden oldalról. S milyen igaza volt a rabbinak, 56-ban sem történtek pogromok Magyarországon, mint ahogy ma is a térség egyik legkevésbé antiszemita országa vagyunk, mint egy 2 éve készült felmérés bizonyítja. Ismertem a megboldogult zsidó identitású szociológust, Lázár Guyt is, aki doktori munkájában korrektül kimutatta, hogy a társadalom nagy többségének inkább pozitív, mint negatív előítéletei vannak velük kapcsolatban (igaz, ugyanezen munkából az is kiderül, hogy a cigányokkal kapcsolatban egészen más a szitu)
Jut eszembe, hogy a Szombat 3 szerkesztője szintén a Mancsban küldte el a francba a TGM (ha valaki nem ismerné volt romániai kommunista, szadeszos filozófus(?)) féle huhogó hamis prófétákat, akik -amikor éppen nem ők vannak hatalmon- mindig kimutatja, hogy jobboldali veszély fenyegeti a zsidókat.
MB
Derek Creative Commons License 1999.09.19 0 0 217
"Tekintve hogy
kozeli rokonsagba van a plasztik csaladdal, meg a szaga is olyan volt. Csak akkor meg nem tudtuk hogy mi fan terem
a plasztik. Ugyesek ezek a nemetek, plasztikkal etettek a nepet."

A margarin a kulonfele etolajok hidrogenezesevel keszul es ugyanolyan triglicerid, mint a vaj, vagy a disznozsir, csak az etolajban levo kettos koteseket melyek miatt folyekony az etolaj, telitik hidrogennel es ezert lesz szilard. Akkoriban azert volt kellemetlen mellekizuk a margarinoknak, de sok etolajnak is mert azokat az anyagokat nem tudtak meg eltavolitani belole melyek ezt a szagot okoztak.Konnyen avasodrtrak, mert nem ismertek azokat az antioxidansokat amelyek ma hasznalatosak.
Meg azok az adalekanyagok sem voltak ismertek melyek a mostani margarinokat a vajhoz teszik hasonlatossa. A muanyagokhoz semmi kozuk, azokat aligha tudnad megemeszteni, ha a margarin ilyen tipusu lenne, mert nincs olyan enzim a szervezetedben, mint a zsirbonto enzimek. Plasztikok mar akkor sokfele ismert volt. A bakelit, de a poliamidok, mint a kulonbozo nylonfelesegek, melyeket a DuPont mar 1938-ban forgalmazott harisnya formajaban, aztan csak azert valt hianycikke, mert a hadsereg ratette a kezet, mint strategiai cikkre es ejtoernyot gyartottak belole. De szamos mugumifeleseg(Buna) is letezett, es a DuPont mar akkor megcsinalta a teflont(perfluoropolietilen), csak akkor meg nem tudtak, hogy mi a fenere is jo. Tehat a margarinoknak semmi kozuk a plasztikokhoz , mert a glicerin hosszu szenlancu zsirsavakkal kepzett eszterei, mig a plasztikok linerais, vagy terhalos makromolekulak, bar vannak kozottuk eszter tipusuak is mint pl a tereftalsav es glikol poliesztere amit magyarul terilennek hivnak es ocska konfekciooltonyoket keszitettek belole.

RobUr Creative Commons License 1999.09.19 0 0 216
K. d4s4,
Remelem a vajat csak a humor miatt allitottad be,mert a margarin divott abban az idoben vaj helyett. Tekintve hogy kozeli rokonsagba van a plasztik csaladdal, meg a szaga is olyan volt. Csak akkor meg nem tudtuk hogy mi fan terem a plasztik. Ugyesek ezek a nemetek, plasztikkal etettek a nepet.
speaker Creative Commons License 1999.09.18 0 0 215
Rólad meg a gőzmozdonyt.
d4s4 Creative Commons License 1999.09.18 0 0 214
És róla nevezték el az Erzsébet hidat
rezső Creative Commons License 1999.09.18 0 0 213
Tollas nem Kecskés volt, hanem Kecskéssy. Anyja után. (Apját egyébként Kohlmannak hívták.)
rezső Creative Commons License 1999.09.18 0 0 212
Tavasszal nem is lehetett, mert a szovjetek január 19.-én pénteken bevonultak a városba.
Az azt megelőző héten volt. (Sajnos) És a főtéren, amint egyébként lehet tudni, ha az ember helytörténetet is olvas.

Vagy idegenvezetőként gyakran jár(t) arra, mint én.

misimisi Creative Commons License 1999.09.18 0 0 211
T.JT!
Bevallom,megfogtal,ezt a Vonnegutot valami miatt kihagytam.Igyekszem potolni.Ettol fuggetlenul itt es most nagyon cinikusan hangzott,ezert poccentem be.
Az,hogy te miert hoznal aldozatot,a te sajat maganugyed,igy az enyem is az enyem.Egyebkent pontosan az ilyen felrenezesek miatt hajthattak vegre remtetteiket a nacik.A mohamedanokat csak azert hoztam fel peldanak,mert ok is hiresek arrol,hogy szeretik a zsidokat.Egyebkent itt most a holocaustrol van szo,ne keverjuk ide a palesztin kerdest.De ha nem minosited "prospektusnak",a tema bovebb taglalasat mar elvegezte Leon Uris.Ajanlom szives figyelmedbe,feltetelezem olvastad mar.
Udv :misimisi
RobUr Creative Commons License 1999.09.18 0 0 210
K. Gombperec,
Hogy kit tartunk targyilagosnak, ez magankerdes. Ki ezt, ki azt. En nem eroszakolom Tollas-Kecskes elfogadasat,mint tevedhetettlent.
Faragho szerepleset az altalad irtak igazoljak. Tole, azok utan, nem is lehet varni mast.
Nem ertem a "...ha a 20000 magyar csendorbol par csendorrel szemben panaszok merultek fel." idezetet. Az a "par csendor" gonoszkodott? Akkor ugye nincs ok a panaszra? Persze a jegyzokonyvek szerint mas volt a helyzet. Ez kb. olyan, mintha MIEP-tol kernenk velemenyt az AVH-rol. Valos vagy sem, fugg az egyeni bealitottsagtol.
Nem hiszem, hogy valaki jot tudna mondani arrol, aki kenyszeriti elhagyni hazat, szulofoldjet. Akar, ha "embersegesen" is csinaljak.
Elias Wiesel szemelyevel nincs kifogas. Habar a Nobel dijjak osztogatasaval egy kis politikai masinacio is jar.
Egy erdekes kis mozzanat ragadta meg figyelmemet E.W. eletebol. Eliasunk a lager korhazaban volt egy labmutettel, mikor a nemetek kezdtek kiuriteni a tabort, mivel az oroszok mar kozeledtek. Lehetoseget adtak neki, hogy maradhat bevarni a "felszabaditast" vagy visszavonul a nemetekkel. O es apja ugy dontottek, biztos ami biztos, mennek a nemettel.
Ezt az Internetten talatam. Nem szavatolok az igazsagaert, csak mint erdekesseget emlitem.
Valahogy, jobban erzem magam, ha mindket oldalt meghallgatom es hasonlitok. Igy van ez a jegyzokonyvekkel is.
speaker Creative Commons License 1999.09.18 0 0 207
Erről van szó.
d4s4 Creative Commons License 1999.09.18 0 0 206
Jó, legyen vajaskrumpli. Egyél mindennap 2 évig csokoládét.
Derek Creative Commons License 1999.09.18 0 0 205
"

Nem állitottam, hogy Magyarországon nagy hagyománya lett volna a cionizmusnak, de ettől függetlenül léteztek
cionista szervezetek, és létezett, igaz nem túl jelentős, cionista ellenállás is."

Magyarorszagon egyaltalan nem volt hagyomanya a cionizmusnak alapito atyja Herzl Tivadar es kovetoi nagy szomorusagara, koszonheto ez nagyreszt az 1895-os emancipacios torvenynek is , mely a katolikus , evangelikus, reformatus vallasok mellett az izraelita vallast is ugyanolyan bevett vallasnak nyilvanitotta.Inkabb csak 45 utan volt jelentosege , de ez ertheto is az elezo par evet figyelembe veve.A magyarorszagi zsidok magyarok voltak elsosorban tulnyomo tobbsegukben.Szulovarosomban pl hagyomany volt, hogy a zsido kereskedok kereszteny inast, mig a kereszteny kereskedok zsido inast vettek fel a regi idokben. A zsidosag mint kerdes csak akkor kerul elo ha diszkriminaljak oket, mint ahogy akkor erdekes az is, hogy valaki reformatus, vagy mas protestans , ha eppen veluk szemben van turelmetlenseg. De en is beragok ha valaki az en vallastalansagomat piszkalja. Egyszeruen beken kell oket hagyni aztan majd asszimilalodnak, mint ahogy Kinaban is ahol sosem volt veluk szemben semmi megkulonboztetes , es a 18 szazadra az osszes kinai zsido kozosseg teljesen asszimilalodott, ha meg nem akarnak asszimilalodni ahhoz is joguk van, attol meg ugyanolyan magyar allampolgarok mint az akinek az osei Vereckenel lovagoltak be, mellesleg jopar zsido is ott puhitotta a nyereg alatt a hust . Nem is beszelve arrol, hogy a magyar zsido konyha kivalo.

speaker Creative Commons License 1999.09.18 0 0 204
Mikoriban akkoriban? Elég hosszú időszakot felölelő eseményekről van szó. Ne tedd nevetségessé magad, a dokumentumaiddal, amiknek semmivel sincs nagyobb hitele számomra, mint annak a szemtanunak a visszaemlékezése, aki valóban ott volt és átélte a történteket, ráadásul miért hazudott volna ilyet?
d4s4 Creative Commons License 1999.09.18 0 0 203
Kedvesem, A
kkoriban a németek a saját embereiknek nem tudtak se vajat se krumlit adni. Ne gyerekeskedj!!! Ha valami dokumentumod van add elö, de ne ferdits, csúsztass, hazudozz itt össze vissza. Ha nem hiszed el a törtnteket az a te dolgod. Én meg ne hiszem el, hogy normális vagy. A dokumentumot erre te szolgáltattad.
Maradjunk ebbe.
Derek Creative Commons License 1999.09.18 0 0 202
"Ismét mondom, a Gulag is pontosan ilyen borzalmas volt. Nagyapám megjárta :(. És amit Szolzsenyicin leírt a
könyvében, azt nem komponálják amerikai sztárrendezők filmbe. Mert nem egy néptudatú formáció áll az érdekek
mögött, hanem kisemmizett, megnyomorított árvák tömege. "

Tevedsz. Az amerikai History Channel tobbreszes sorozatot vetitett eppen a Gulagokrol olyan eredeti felvetelekkel, hogy szinte hihetetlen honnan jutottak hozza. Ezenkivul tobbtucat volt foglyot es ott szolgalo NKVD-es katonat is meginterjuvoltak es az ilyen musorok eleg rendszeresek az amerikai TV csatornakon. Ugyanugy persze vannak dokumentummusorok a japan hadifogolytaborokrol es a naci koncentracios taborokrol is es sajat szennyesukrol is az amerikai japanok haboru alatti internalasarol. Arrol se te sem en nem tehetek, hogy ezeket a musorokat a magyar TV nem veszi meg.

RAF Creative Commons License 1999.09.17 0 0 201
Nem állitottam, hogy Magyarországon nagy hagyománya lett volna a cionizmusnak, de ettől függetlenül léteztek cionista szervezetek, és létezett, igaz nem túl jelentős, cionista ellenállás is.
RobUr Creative Commons License 1999.09.17 0 0 200
Tollas Tibor szerint, aki csendorfohadnagy(?) volt, a csendorseg letszama 11000 volt. Szerinte a fele elhagyta a szervezetet az esemenyek hatasara. Faragho Gabor hol nyilatkozott? Kulfoldon vagy Magyarorszagon (ha meg eletben volt)?
A szerinte 20000 csendor nem sok egy kicsit 350-400 ezer embert kiserni? Gondolom nem egyszerre inditottak oket. Talan azokat kellene megkerdezni, akiket kisertek, mert biztos, F.G. nem kisert. Talan azert es a nyilatkozataert maradt eletbe. Bizottsagoknak adott, evvekkel kesobbi nyilatkozatok az egyenek szandekai szerint alakulnak. Ha engem meg lehet vadolni "kicsontozassal", akkor ellenkezo irannyal u.e. lehet a helyzet azokkal, akik a nyilatkozatot adjak. Csak ok meg tobb "csontot" raknak bele.
Az amerikai Joe Eszterhas filmiro, az apja a magyar csendorsegnek volt tagja, keszitette a "Music box" cimu film forgatokonyvet amelyben a kivandorolt magyar titka, hogy nyilas volt. Meghozza gonosz, gyilkos stb. Az apja adta neki az otletet, vagy sajat mesemondo kepessegere tamaszkodott? Elvegre az apja csendor volt. O csak tudhatta.
Phoeniixx Creative Commons License 1999.09.17 0 0 199
OFF ON
Kedves Anti, ha ezt a tarsasagot fizikailag egy helyre akarod gyujteni az nem egy "apro szivesseg". ;-) De neten keresztul felolvasom.
OFF OFF
Kedves Gombperec, RobUrnak a szandeka korrektsegeben bizom, mint regi ismeroseben. Az erre az esetre vonatkozo esetleges targyi tevedeseit o maga fogja tisztazni, ha szeretne.
ant Creative Commons License 1999.09.17 0 0 198
O.K.- K.O.
Phoeniixx Creative Commons License 1999.09.17 0 0 196
csak a 100% biztonsag kedveert: remelem nem ertetted felre, hogy mi a velemenyem a "joszandek" kontra "rendelet" "indoklasrol"?
ant Creative Commons License 1999.09.17 0 0 195
Gombperec Jani és a többiek:

a Shoah alapítvány üdvözletét küldi és nemsokára drótpostán keres meg benneteket, hogy vállalkoznátok-e egy interjúra, amelyben felolvashatjátok eddigi és ezutáni hozzászólásaitokat! Ugye nem tagadjátok meg ezt az apró szivességet?
Anti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!