A multkor kaptam valakitol egy levelet aki kapott valakitol egy levelet es ez volt benne, ami az itteni temahoz kapcsolodik:
>Üdv mindenkinek!
>
> Nagy örömmel értesítek mindenkit, hogy elkészült Magyarország (szerintem) első
> Paulina Martinez Fan Club-ja.
>
> http://www.paulinamartinez.org
> vagy ha ez még nem működik, akkor:
> http://www.bgytf.hu/~jkrist/paulina
>
> Tisztelettel:
>
> Nagy Kristóf
> J. Krist
>
A tagmondatokat elválasztó hogy-okról volt éppen szó, és kíváncsian várom azt a több tagmondatos mondatot, amelyben "hogy" választja el a tagmondatokat, ellenben nincs előtte vessző, és a mondat helyes. :)))
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, nem kis mértékben befolyásoltatok,
aminek nagyon örülök.
Remélem, hogy ez a topic nem csak az én érdekeimet szolgálta!
Outer, nagyon kedves Toled, hogy kardot rantottal AGO vedelmeben ;-))))) (ez csak vicc!)
Az igazsag azonban az, hogy a tagmondatokat elvalaszto "hogy" ele mindig kell vesszo.
Case valoban cowboy volt ;-))) De a teljes nevet csak a nagyon figyelmes olvasok es fanatikusok tudjak, mert egyetlenegy helyen szerepel a teljes gibsoni eletmuben ;-))))
Hat kinek a pap kinek a tivi
Mellesleg valoban sokaknak van szuksege konzerv erzelmekre, szaharinnal cukrozott mezre, Esmeraldara, Isaurara, es Lehoncijora :-/
Napjaink nem kifejezetten segitik elo az elet "megeleset", az elettapasztalatok megszerzeset ezert szukseg van a "szem ragogumijara". Friderikusszal, kandikameraval egyutt. Mi magunk termeljuk ki sajat szemetunket, csak es kizarolag magunkat tehetjuk felelosse ezert. Sajat kozepszerusegunk, szurkesegunk okozza mindezt.
Par eve azt hittem hogy a Dallast meg Isaurat ne lehet ueberolni. Hat tevedtem. Raadasul fomusoridoben. Raadasul ismetlesben. Raadasul a legfobb kozszolgalati csatornan. Piha.
Itt tartunk... hol leszunk holnap?
VV
Az az igazság hogy ezekben a filmekben a vágás a legmegdöbbentőbb. Láttam egy-két Esmeralda részt és az valami förtelem volt, amit ott műveltek. Üvölt a zene,mert valami történik, és egyszercsak egy új kép, a zene meg abbamarad egy olyan helyen, ahol igazán nem illene elvágni. Legalább lekevernék vagy valami. Ez egy film alatt előfordul kb tízszer, én meg tépem a hajam és röhögök :)
Szerintetek normális dolog hogy valaki pénzt adjon Esmeralda szemműtétjére,
vagy öngyilkos legyen mert Bobby a Dallasból meghalt?? Az ilyen sorozatok EGY RÉSZÉT be kellene tiltani, mert káros az egészségre.
Másrészről én is látom néha, nem tudom nem észrevenni, mert a nagymamám egész délután ezeket nézi(Gazdagok és sz., Sunset Beach, Kassandra, Paula és P., Szerencsekerék, Marimar,stb.). Volt régebb amit meg is néztem rendszeresen. Akkor is és most is a "gonoszoknak" szurkoltam (nem az őrülteknek és nem a sok idióta szívjóságnak), mert csak azok csinálnak logikus dolgokat. A P. és P.-ben(mindenki döntse el maga, hogy mit jelent a rövidítés), Rodrigo a kedvencem,(bár ő nem gonosz)de az elejétől kezdve értelmes dolgokat csinál.Ezzel szemben Carlos D. egy idióta, Paulina pedig egy csökkent elméjű. Normális ember nem csinál ilyen börtönbevonulósdit, és nem hallgat Gemára. Egyelőre ennyit, majd később még írok. Addig rágódjatok ezen.
Hogy Arisztoteleszig nyúljak vissza (:-))), bármi lehet jó és bármit lehet szeretni, ha a rendeltetési helyén van.
(Ez a gondolat egyébként már óvodás koromban is motoszkált a fejemben, amikor azon csodálkoztam, hogy vajon miért tartják egyesek a pokolbéli ördögöt rossznak, ha egyszer a gonosz emberek megbüntetésével van elfoglalva, s így fontos szerepe van a nagyobb rendszer normális működésében...)
Más. Az E-mail címedből úgy látom, hogy esetleg ismerhetted egyik volt évfolyamtársamat. Seres Jánosnak hívják.
DcsabaS_
Az egyik ok amiért az Alaszkát szeretem, hogy olyan idióta. (pl. amikor az egyik helybelire rázuhan egy muhold, ez is elég idióta ötlet)
A cicás hasonlat elgondolkodtatott... ezek szerint még engem is szerethet valaki? :-)
A "Miért éppen Alaszka" c. sorozat is elég idióta (bizonyos szemszögből nézve). Ebből persze még nem következik, hogy nem tetszhet sokaknak. (A cicám is csak ahhoz képest volt észkombájn, hogy cica, oszt' mégis szerettem.)
Nem tudom megállni, hogy ne kotyogjak bele, bár teljesen elfogult a véleményem és egyetlen egy részt sem láttam a sorozatból.
Hankiss véleménye hülyeség, a filmbeli érzelmek nagyon hamis érzelmek egy nagyon hamis és üres világból. Ezeknek a becsempészése teljesen felesleges. A nézok a mindennapi küzdelmek, nehézségek, kilátástalan helyzetek elol a filmekbe és csillogó, hamis világukba menekülnek. Ahol az érzelmek és a cselekedetek érthetoek, minden nagyon-nagyon ki van fejezve, mindenki értse, a megoldások egyszeruek, elore kiszámítható minden. És valahogy "idekinn" ez nem egészen így van. A megoldás az, hogy a tv-újságot elovéve betervezzük a délelottöt és délutánt (meg az estét), hogy minél kevesebbszer kelljen a kinti élettel találkozni, inkább a tv varázslatos, "fordulatokban bovelkedo", megértheto világában éljünk.
Az pedig az evolúció végét jelentené, ha igaza lenne azoknak a hozzászólóknak, akik szerint mindenki rászoktatható ezekre a sorozatokra. (szerintem nincs) (Húú ez lehet, hogy ez egy kicsit durva volt.)
Még egy dolgot, hogy az úgymond tömegigény ilyen kiszolgálása, tovább mélyíti a tömegek igény-színvonalát. Úgyhogy lehet következtetni a sötét jövore. (de ez egy másik topic, a világvége vagy valami hasonló nevu témához közelít)
Utoljára még annyit, hogy nekem is van egy kedvenc sorozatom, a Miért éppen Alaszka... (úgyhogy lehet, hogy bort iszok ...? nem, nem, nem)
Tényleg nem akarok kötözködni, de a "mondani" ige felszólító alakja két darab "d" betűt kíván a végére. Ezt hallomás alapján sose lehet megszokni, csak olvasva :)))
Mamám nézi 1000-rel, de néha már őt is idegesíti a sorozat néhány bárgyúsága. Nem szereti ha vele nézem, mert állandóan szövegelek közben, és őt ez zavarja az 'élményben'. Különben rá lehet ám szokni nagyon könnyen. Bárkinek. Érzem magamon hogy nekem is. Pedig 24 vagyok meg fijú, súlyosbító körülményként TTK-s, és mégis. Pedig annyira, de annyira hülyére veszik a nézőt, átlátszóan és bután, és mégis.
Amit itt eddig leírtatok nagyon igaz, jó jellemzés.
A fanoknak egy találós kérdés: Ki Gabriela Spanic (P.) férje a valós életben?
Játszik a sorozatban...
Nem, inkább most nem mondom meg, tessék kérni hogy megmondjam. :)))
a bajnokok reggelije olyan mértékben király, hogy a paula és paulina következö részeinek megtekintése helyett helyett azt olvashatnád...ígérem nem fogsz csalódni...persze Vonnegut stílusát azért néha szokni kell, de ez a könyv egyszerüen "genial!"
Kedves NeTie!
Ez meg hogy jön ide?
Én tisztában vagyok a rászokás jelenséggel, ezt nem vitattam.
Ami a színészi-játékot illeti, szerintem tényleg van minőség beli kül.,
de az is igaz, hogy mindenki mást lát ugyanazon az arcon...
dehát ez a szép benne.
Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy "a jó színész bármit el tud játszani" (mármint jól). Még a legjobb színész sem tud bármit igazán jól eljátszani. Azt sem tartom igaznak, hogy feltétlenül az a jobb színész, aki többféle karaktert tud alakítani elfogadható szinten. Lehet, hogy valakinek a skálája szűkebb, de ott fantasztikusan jó teljesítményre képes. Inkább ilyen színészeket látok testre szabott szerepeikben. Mindenesetre a jó színész tudja, érzi, hogy mi az, amit ő jól tud eljátszani.
Kérdezed:
"Szerited az összes filmbeli hülyét a szanatóriumokból toborozzák?"
Nem. Sőt, általában még csak nem is járnak igazán szanatóriumban, és úgy vállalkoznak egy-egy "hiteles" alakításra. Olyan ez, mint amikor a katonaságban sosem járt színi főiskolás katonát alakít.