Keresés

Részletes keresés

igric Creative Commons License 1999.09.25 0 0 267
Kedves F.B.I. doktor!

"Ezzel szemben bármilyen felekeztű ember leváltása bármelyik frakció vezetőségéből nem vallásellenesség. Ezért ha vallási felekezettel, vagy egy párttal szembeni alaptalan gyűlöletkeltésről beszélünk, akkor erre a legjobb példát a topic-ban elhangzott vádak szolgáltatják. " - írod.

1. Az eltávolított is a HGy-s tagságát tartja eltávolítása fő indokának.

2. Bármely egyház közeledése a kormányzathoz kívánatosabb, mint a maffiáé.

3. Ha azt a kívánatos állapotot el akarjuk érni, hogy egyenrangú félként kezeljenek majd az unióban, a legateistább nyugati ország egyház-állam kapcsolatának eléréséhez is közelitenie kell itthon, a mai állapothoz képest, a történelmi egyházaknak az államhoz.

T.: igric

Előzmény: F.B. I. doktor (264)
faithful Creative Commons License 1999.09.23 0 0 266
Nekem pl a prostitúció ellenes törvénycsomag marhára teccik, mert a VIII. kerületben a Baross utcából (majdnem) sikerült eltüntetni a prostikat. Ha teljesen sikerülni fog, akkor még inkább örülni fogok (nem fog sikerülni). Továbbá én elismerem azon érdemeket, amik tényleg érdemek, pl. itt 1999-09-09 10:16:48, hozzászólásomban.
Előzmény: lujza (265)
lujza Creative Commons License 1999.09.22 0 0 265
Nem az ellen van kifogasom, ha a hiteseknek nem tetszik a Fidesz barmalyik torvenytervezete. Ehhez termeszetesen joga van mindenkinek.

Nekem sem tetszik minden, ami a parlamentben, kormanyban zajlik. :)

Kifogasom pusztan a gyulolkodes ellen van. Ugorjal at pl. a "tenyleg a HGY a bunbak?" c. topicba. Erdekes dolgokat olvashatsz ott pl Maria kepek WC-n torteno lehuzasarol, meg templomok "hasznositasarol", egyebekrol.

Mi koze ennek akarmelyik torvenytervezethez ?

Ami ott (is) folyik, szerintem meglehetosen szokatlan dolog egy demokraciaban.......

Előzmény: F.B. I. doktor (264)
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.22 0 0 264
Kedves lujza,

Mért tartja egy demokráciában szokatlan dolognak, ha a polgárok az Alkotmány betartására szólítják fel azokat, akik azzal szemben a történelmi egyházak és az állam közelítést propagálják, és szintén az alkotmánnyal szemben törvényt akarnak hozni a vallási gyülekezetek megkülönböztetésére? Mindegy az, hogy ezt most melyik vallási felekezet tagjai teszik. Ha éppen a katolikus hívők, akkor természetes és jogos velük szemben a tiltakozás. És ezt ne tévessze össze a megalapozatlan gyűlöletkeltéssel. Mindkét állításommal kapcsolatban (az állam és az egyház közelítésének propagálása, vallási gyülekezetek adminisztratív megkülönböztetésére való törekvés) bizonyítékok állnak rendelkezésre.

Ezzel szemben bármilyen felekeztű ember leváltása bármelyik frakció vezetőségéből nem vallásellenesség. Ezért ha vallási felekezettel, vagy egy párttal szembeni alaptalan gyűlöletkeltésről beszélünk, akkor erre a legjobb példát a topic-ban elhangzott vádak szolgáltatják.

Tisztelettel,
mint fent

lujza Creative Commons License 1999.09.22 0 0 263
Nem elfogult vagyok, hanem duhos.
Mert folyton piszkaltok. Felreertes ne essek, nem vagyok "hivo katolikus" es nem is tetszik minden, amit az egyhaz tesz, vagy mond. De ezt az allando gyuloletkelto piszkalodast nem birom. Raadasul egy csomo hazugsagot birtok korusban eloadni. Nezd mar meg hany hitgyuli piszkalo topicot nyitottak itt katolikusok, es hany katolikuspiszkalot nyitottatok ti.

Visszaterve ehhez a topichoz.
Javits ki, ha tevedek, de a Hit gyulekezet es az SZDSZ allitolag 2 kulonallo szervezet. Akkor meg mi kozotok ahhoz, hogy kit valaszt a szadesz kepviselocsoportja frakciovezetohelyettesnek ?

Előzmény: GEZA (262)
Kovács bácsi Creative Commons License 1999.09.21 0 0 261
Megnéztem. Paranoiás
Kovács bácsi Creative Commons License 1999.09.21 0 0 260
Na balosok, lehet küzdeni! Ki kéne törölni valahogy, asszem!
lujza Creative Commons License 1999.09.21 0 0 257
Mert a Havas Henrik olyan elfogulatlan, ugye ?
faithful Creative Commons License 1999.09.21 0 0 256
Hát igen, ezeket a sorokat olvasva megértettem:

1, miért mondta Havas Henrik erről a könyvről, hogy "tocsog a gyűlölettől" mármint Németh Sándor személye felé,

2, miért mondta a HGy vezetősége, hogy nem érdemes megcáfolni ezeket az állításokat, mert a cáfolathoz egy ellenkönyvet kellene írni, ami igencsak sok munkába, pénzbe, időbe, fölöslegesen elpazarolt energiába kerülne,

3, ami ebből a részletből is egyértelműen kiderül, hogy Bartus nem csak "enyhén" hanem nagyon is idegbeteg ("Ordítozva jártam Pest utcáit. "Istenem! Hova kerültem? Ez a Te elhívott, szent embered? A szolgálati ajándék? Ez az Isten embere? Ez a szemétláda?")

4, ebben a Bartusban egy hatalmas zseni veszett el. ilyen klasszul hazudni, hát... Ha nem a saját füleimmel hallottam volna a szájából azt, hogy :"a fidesz, az egy náci párt..." akkor lehet hogy én is megenném ezt a szart.

faithful Creative Commons License 1999.09.21 0 0 254
Kedves NaNe, ezt a pszichiáterek állítják, ráadásul világi, és nagyon jó szakemberek, ráadásul Bartus is ezt állítja magáról.
Patmore Creative Commons License 1999.09.21 0 0 253
Kedves Geszthi!

>>Mert ugye ha ilyen nincs, es ilyenrol meg nem is hallottam a konyvben emlitve sem, <<

Nem olvastál te abból a kib@szott könyvből egy árva sort sem.

Az SZDSZ-nek 1998-ban is a Hit Gyülekezete szedte össze a kopogtatócédulákat. De ezúttal már a gyülekezet székházában is megoszlottak a vélemények, mert Németh Sándor nyíltan pénzt kért a kopogtatócédulákért. Mi ezt erkölcstelennek tartottuk. Korábban úgy hittük, hogy a közös elvek miatt segítjük a pártot: velük beszélünk egy nyelvet, ôk a barátaink. Mi nem pénzért álltunk melléjük.
Három héten át zajlott a tárgyalás a teljesítménybérezésrôl. Táblázat készült arról, hogy a cédulánkénti díj hogyan változik. A minimális mennyiség összegyűjtése esetén 50 millió forint ütötte volna a gyülekezet markát. Ha képviselônként összejön ezer cédula, akkor 75 millió. Azt nem lehetett tudni, hogy a pénz kié lesz. Hivatalosan azt mondták, hogy a gyülekezeti csarnok építésére fordítódik (amelyhez az MSZP-s vezetésű Magyar Fejlesztési Bank a félmilliárd forint hitelt adta). De Németh Sándor még soha egyetlen fillérrel nem számolt el. Az a pénz bármire felhasználható. A feleségemnek azt mondtam: mostantól három válóokot tartson a szeme elôtt. Elválok tôle, ha egyetlen kopogtatócédulát mer gyűjteni az SZDSZ-nek, ha a gyülekezet iskolájába akarja íratni leendô gyermekünket, vagy ha a Hit Gyülekezete alkalmazásába lép.
A kopogtatócédula-gyűjtésnek még voltak váratlan fordulatai. Németh Sándor a pénz mellett megállapodott abban is, hogy Székely Gábor - aki gazdasági tanácsokat adott a vezetô lelkésznek a tized felhasználására - az országos lista 25. helyére kerül. Valamiért nagyon fontos volt ez Németh Sándornak. A Fidesztôl való paranoiás félelme - és a kilátásba helyezett milliók mellett a vezetô lelkész azért hajtotta a szokottnál is jobban a kopogtatócédula-gyűjtôket, hogy Székely Gábor bejusson a parlamentbe. Németh Sándor azt prédikálta, hogy "aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetônek megnyittatik" (Lukács 11,10). Irány kopogtatni: Isten megígérte, hogy a zörgetônek megnyittatik. Voltak olyan összejövetelek, mikor a csarnok fele üres volt. Mindenki cédulát gyűjtött. A hívôk lelkesen kopogtattak az Úrért. Fogalmuk sem volt se pénzrôl, se Székely Gáborról. Németh Sándor azzal rémisztgette ôket az istentiszteleteken, hogy vége a demokráciának, jön a rekatolizáció. (Ebben volt igazság. A demagógia ezért hatott mozgósító erôvel.) Az imacsoport rimánkodott Istennek: "Emeld fel, Uram, az SZDSZ-t, és sújts le az ellenségeire." Megparancsolták neki: "Nôjél nagyra, SZDSZ! Vasárnapra nagy párt legyél. A Fidesz zsugorodjon, be se jusson a parlamentbe."
Az SZDSZ országos fóruma döntése értelmében azonban Székely Gábor néhány helyet visszacsúszott a megállapodáshoz képest. Németh Sándor - miután egyeztetett Székely Gáborral - kijelentette, hogy ezt nem hagyjuk: keményen meg kell zsarolni az SZDSZ-t. Ha a párt nem tartja be a megállapodást, nem kapja meg a kopogtatócédulákat. Még aznap este hívta Borvendégh Norbertet: minden cédulát gyűjtsenek össze, és ha nem enged az SZDSZ, mindet el kell égetni. Mindez egy héttel a leadási határidô elôtt zajlott. Ha ez bekövetkezik, a Szabad Demokraták Szövetsége nevű kormánypárt nem indulhat az 1998-as parlamenti választásokon. (Nagy balhé lett volna. Ha máskor nem, hát akkor megtudták volna az SZDSZ vezetôi, kicsoda Németh Sándor, és mi a Hit Gyülekezete.)
Kimentek a körtelefonok, hogy a kampányban mindenki álljon le. A rohambrigádok utasítást kaptak, hogy egyetlen cédulát sem adhatnak át. A gyülekezeti kampánystábok nem kerültek könnyű helyzetbe, mivel a helyi SZDSZ-esek nem értették, mi történt. A 176 körzetben kialakultak a jó kapcsolatok, ezért nem akármilyen feladat volt bejelenteni a barátoknak: egyelôre nem kapják meg a kopogtatócédulákat.
Németh Sándor reggel felhívott telefonon (azon a hangon, ahogy Dávid szólhatott Istennek: "mélységbôl kiáltok hozzád, ô Uram"). A legmélyebb depresszió közepette közölte: "Végeztünk az SZDSZ-szel. Befejeztünk minden együttmuködést velük. A jobboldalhoz fordulunk. Hívd a Pokornit, mégis adhat interjút az újságba." "Mi történt?" - kérdeztem. "Kinyomták a Gabit ezek a szemetek - mondta Németh Sándor csaknem sírva. - Székely Gábort visszatették a listán." Aha. Összeomlott a világ. Hívjam az ellenséget.
Akkor már a Hetek című gyülekezeti agitka (hivatalosan: országos közéleti hetilap) felelôs szerkesztôje voltam. A fôszerkesztô nevét nem árulom el. Néhány nappal korábban felhívott Pokorni Zoltán, a Fidesz frakcióvezetôje (késôbbi oktatási miniszter), akivel jó viszonyban voltunk. Mint mondta, barátságunkra való tekintettel szól: miután hetente leírunk róluk minden szemétséget a lapban, szívesen elmondja, mit gondolnak valójában. Persze csak akkor, ha érdekel bennünket a véleményük. Köszöntem a türelmet, és hívtam lelkesen Németh Sándort: Pokorni Zoltán bejelentkezett egy interjúra. Egy újságnak mindig jó, ha nyilatkoznak, különösen olyanok, akik nem vállalnak közösséget a lap szellemiségével (már az is baj, ha egy lap ilyen, de mindegy).
A fôszerkesztô lehűtötte lelkesedésemet. "Ez az én újságom - mondta Németh Sándor. - Nem a Pokorni Zoltáné. Én döntöm el, hogy ebben az újságban ki nyilatkozhat, és ki nem." Majd folytatta: "Az nekünk nem jó, ha Pokorni nyilatkozik. Pokomi nem buta. EI fogja mondani, hogy a Fidesz nem jelent veszélyt ránk. Ha elolvassák a gyülekezetben, akkor nem lehet az embereket fanatizálni a kampányban. Jobb lett volna, ha leanyáz bennünket. Nekünk most az kellene, hogy a Fidesz szektázzon. Akkor legalább meglenne, hogy mi legyen az újságjövô heti számában. Halogassuk az interjút, hátha berágnak."
Ordítozva jártam Pest utcáit. "Istenem! Hova kerültem? Ez a Te elhívott, szent embered? A szolgálati ajándék? Ez az Isten embere? Ez a szemétláda? Eddig azért küzdöttünk, hogy ne szektázzanak bennünket, mert mi ugyanolyan magyar polgárok vagyunk, mint ôk. Ez az ember pedig tudatosan provokálja, hogy szektázzanak? Azért, hogy fanatizálni tudja a naiv hívôket, akik nem tudnak semmirôl? Csak azért, hogy a tökkelütött hülye haverja, akivel együtt üzletel, bekerüljön a parlamentbe? És még ott sem hagyhatom ezt a jellemtelen gazembert, mert az lázadás lenne Isten ellen?"
Megértettem, hogy Németh Sándor beállítana a lövészárokba bennünket. Ellenségeskedést szít kortársainkkal szemben, akikkel ugyan nem értünk mindenben egyet, de túl kicsi ez az ország ahhoz, és túl rövid az élet, hogy egymás iránti gyűlölködéssel töltsük meg (a kereszténységrôl már ne beszéljünk). A feleségemmel titokban beadtuk a vízumkérelmet az Egyesült Államokba. Nem láttam más lehetôséget, csak a menekülést.
Azon cseppet sem lepôdtem meg, hogy Németh Sándor azonnal a "lenácizott" ellenség barátja lesz, ha az SZDSZ nem engedelmeskedik neki. De ennél izgalmasabb kérdés volt, mi lesz az SZDSZ összegyűjtött kopogtatócéduláival. Átadja a Fidesznek? Ajánljam fel Pokorni Zoltánnak?
Másnap a fôiskola komputertermében tartott tanácskozást a gyülekezeti válságstáb (mivel ott "kevesebb a lehallgató készülék"): Hack Péter, Takács Ferenc, Szekeres Gyuri, Mészáros István, Borvendégh Norbert, Görbicz Tamás és Németh Sándor (én a Hetek című gyülekezeti újsággal vergôdtem). A vezetô lelkész elmondta: "Az egész pártot mi csináltuk. Miért mindig mi engedjünk? Jelentsük be, hogy kiszállunk a kampányból. Csináljanak, amit akarnak." Mészáros Pista - néhány hosszú körmondat után - a kezeit tördelve felhívta a figyelmet egy apróságra: az ajánlószelvények hivatalos dokumentumok, eltüntetésük bűncselekmény. Aki gyűjt, az nem rendelkezhet vele.
Az SZDSZ higgadtan kezelte a problémát. A tárgyaló delegáció tagjai elmondták: kár lenne a kialakult jó kapcsolatot veszélyeztetni. Ez egy demokratikus párt, ahol nem lehet parancsra elintézni, ki hányadik helyre kerüljön a listán.
Másnap reggel "Szücsi", Petrôcz Levente egyik embere (foglalkozása szerint szobafestô-mázoló) nyitva felejtette kocsija csomagtartóját. A székház udvarán áthaladó Németh Sándor észrevette, hogy oda van beömlesztve a visszatartott cédulák nagy része. Készen az égetésre. Utasítást adott, hogy gyűjtsék össze az ajánlószelvényeket az ország minden pontjáról, és helyezzék a gyülekezeti székház páncélszekrényébe (ne heverjenek az autóban, még meglátja valaki).
Szekeres Gyuri elindult - mint rendesen - ezerrel végrehajtani a feladatot. Talán ez volt a szerencse. Olyan stílusban zajlott az intézkedés, hogy felborzolta a kedélyeket. Miután megérkeztek vidékrôl a visszajelzések, hogy óriási balhé van készülôben, mert "a hitesek elviszik a városban gyűjtött ajánlószelvényeket", Németh Sándor megijedt. Fél óra múlva újabb parancs: Szekerest ("azt a hülyét") leállítani. Két napon belül az összes cédulát adják át a helyieknek.
A vezetô lelkész azt a büntetést találta ki az SZDSZ-nek, hogy nem veszi át tôle azt a pénzt, amely a gyűjtésért járt volna (a csarnok árát majd összeadják a hívek). "Ne tudjanak kifizetni bennünket, mondta Németh Sándor. - Csináljunk erkölcsi tôkét belôle." Ruff Tibi (igazi szellemi ember) a rohangálás láttán azt mondta Takács Ferinek: "Milyen viharos idôk." Ami azt jelentette: tombol az ördög. Mire Taki Feri: "Nincsenek viharos idôk, csak a kormányos rángatja a hajót." Vagyis: tombol az ördög.

Bartus László: "Fesz van", 198-202. oldal

Még mielőtt belémkötnél: azt írtam: "Bartus leir egy a történetet, mi szerint NS a szadeszt azzal fenyegette meg, hogy a gyülisek által gyűjtött cédulákat elégeti."
Tehát nem nyilatkoztam a hitelességről, hanem azt állítottam, hogy a könyvben ez szerepel.

>>Am az igen, hogy a RK vegkepp nem a szocikat perferalja.<<

Kedves Geszthi, talán hallottál arról hogy ebben az országban volt az a bizonyos "negyven év", mely után én ezt egyátalán nem csodálom. Üdv: p.

NaNe Creative Commons License 1999.09.20 0 0 252
Kedves Géza,

"Lujza, kicsit felejtsd már el a Fesz vant. Bartus egy sértett, megkeseredett ember, aki a vélt és valós sérelmein addig rágódott, amíg ez a paranoiás pamflet jött ki belőle. Ha megnézed az újságírói tevékenységét, láthatod, hogy minden cikke valakinek a leleplezéséről szól, a leleplezés a mániája. "

Ki kell hogy ábrándítsalak. Bartus László egyáltalán nem paranoiás és megkeseredett, csak sértett.
Ezt csak Németh Sándor állítja és a média barátai TGM-től Havasig.

NaNe

geszthi Creative Commons License 1999.09.20 0 0 250
Kedves Patmore!

Azt arra az illeto mondtam akitol a "nelkuluk be sem jutott volna"-t idezted.

A kopogtato cedulat mar leirtak lentebb, hogy az nem ugy volt ahogy mondod. Akkor viszont nincs zsarolas.

De ha van is akkor mit tett az szdsz cserebe, ugy nagyon megzsarolva, ertuk, olyat amit a HIT kenyszeritett ki????
Mert ugye ha ilyen nincs, es ilyenrol meg nem is hallottam a konyvben emlitve sem, akkor eleg erdekes befolyasolas es zsarolas volt itten, kerem szepen.
"No aszongya, most jol megzsaroljuk az szdsz, oszt nem kerunk semmit, had zavarjuk ossze az ellendrukkereket."
Hack mar nagyon regen tagja az szdznek, tehat ezt nem lehetett kikovetelni. Masreszt meg eleg gyenge befolyasa volt az iranyitasra, szoval meg ezt sem lehet felhozni ellenuk.

RK egyhaz. Ezt irta utanam rogton FBI doki. Pontosan ugy lehet kimutatni az osszefuggest ahogy o tette. Ja, hogy szerinted az nem ugy volt, az teljesen lenyegtelen egy dolog. Jo. De akkor mondj mar egy hites illetot aki ilyen beosztasba kerult? Aztan olyat is aki ilyen szepen meg akarja gatolni a szabad vallasalapitast mint o. Majd akkor lehet hivatkozni a vallaszabadsag ellenessegre, addig nem! (ebbe meg speaker sem tudott mast belekotni, csak azt, hogy az meg nincs elfogadva, csak tervezet. Persze, hogy Semjen nylitan hangoztatja, meg kepviseli az nem szamit. Bezzeg NS kijelentesei mar egybol oriasi jelentoseguek, mikor meg a kormany kozeleben sem volt (poziciora gondolok).
Az oriasi bun es bozrzalom ha NS eliteloen nyilatkozik a gyuleseiken a rk ellen, de az, hogy egy katolikus illeto olyan torveny akarjon elfogadtatni ami jonehany kisegyhaz letet, mint egyhaz, megkerdojelezne, megakadalyozna, az mar semmiseg, sot kulon a vallasszabadsag megtestesitese.

Ezt a drotonrangatasos pilitikai iranyitast sem ertem, mert ez aztan vegkepp nincs bebizonyitva. Am az igen, hogy a RK vegkepp nem a szocikat perferalja. Akkor megint csak odajutunk, hogy ok tobben vannak tehat egy ilyen altalanos viszonyulas valakik elleneben valaki mas(ok) mellett micsoda?

Vagy megint visszajutunk oda, hogy hat az mas mert ez nem jelent semmit mert hat a katolikus bacsika ennek ellenre biztos szavazott a szocikra, de a HIT az viszont mas...ott aztan mindenki csak szdsz-es lehetett?

De meg ha igy is van az is csak 30ezer lenne (ennyien a bigott katolikusok is biztosan vannak akik a budos eletbe nem szavaznanak a szocikra). A szimpatizans mar semmire nem garancia (vagy ha igen akkor a katolikus szimpatizans is). En csak arra akarok ezzel utalni, hogy nem nagyon kellene ilyenek mondani, mert akkor a rk egyhaznak is politika mentesen, es foleg semlegesen kellene dolgoznia, hogy lehessen ra hivatkozni, hogy hat ok aztan meg veletlenul sem avatkoznak be mas pertok politikajaba. Es ok joval tobben vannak, tehat a hatas is nagyobb...

geszthi Creative Commons License 1999.09.20 0 0 249
Huha Lujza, akkor Simicska, OV , Schlect Csaba, Pinter, a nyelvvizsgas polgarmester azok mind ilyen perdonto bizonyitekok.
Csak akkor vajh miert mondjak ott a szimpatizansok, hogy ragalom miert fogalalkoznanak vele, csak bizonyitsa a ragalmazo. Itt meg pont forditva.

Erdekes viszonyitasi alap...

Oszi Creative Commons License 1999.09.20 0 0 248
Tisztelt F.B.I. Doktor!

Magam aktív SZDSZ tag vagyok, és személyesen a körzetünk országgyűlési képviselő-jelöltjétől tudom, hogyon bizony nem akarták átadni a Gyülisek a cédulát. Erről taggyűlésen is esett szó, a Gyülis tagok jelenlétében, és ők sem cáfolták ott ezt.
A hírt tehát meglehetősen hiteles forrásból is meg tudom erősíteni.

lujza Creative Commons License 1999.09.20 0 0 246
Igen, van. A hallgatas a "ragalmazott" felek reszerol.
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.20 0 0 245
Kedves lujza,

Csöppet sem baj, ha valaki szeret leleplezni. Az a lényeg, hogy a leleplezései mögött hiteles tények álljanak. Bartus állítása mellet vannak még hiteles bizonyítékok is? Ilyen lenne például, ha valóban nem adták volna át a cédulákat. De átadták. Tehát van valami más Bartus szaván kivül?

Tisztelettel,
mint fent

lujza Creative Commons License 1999.09.20 0 0 244
Ha Bartus valotlant allit, meg kell cafolni.
Az, hogy megkeseredett, meg hogy a leleplezes a maniaja, nem bizonyitek arra, hogy amit allit, nem igaz.

Sajnos, nem birom megnezni az ujsagiroi tevekenyseget, mert en a "fesz van" kapcsan hallottam rola eloszor. Hogy a leleplezes a maniaja ? Hat az nem nagy baj. Vegul is ez egy ujsagironal nem hatrany, tudtommal. :))

Ami a lenyeget illeti, hogy zsarolta-e az szdsz-t a hitgyuli, persze biztosan nem tudhatjuk. Nem tudhatja egy mezei hitgyulis, meg szadeszos sem. Csak egy szuk kor tudhatja, mind a ket szervezetben. Azok meg majd hulyek lesznek elmeselni.

Mindenesetre ez a hallgatas mind a ket oldalrol elegge "beszedes".

lujza Creative Commons License 1999.09.20 0 0 242
A problema ott van, hogy ha bejelentik, hogy most mar nem kell gyujteni tovabb, mert megvan a megfelelo szamu alairas, utana meg nem adjak oda, a hatarido meg lejar.
Akkor meg ott van a szadesz alairasok nelkul.
Ha meg hirtelen ujra elkezdik gyujteni, mondvan, a "hitgyuli zsarolja oket", hat az igen jopofi lett volna a valasztasok elott.....
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.20 0 0 241
Kedves lujza,

Ha ez így történt, akkor az valóban vitatható eljárás. De az, hogy feltételhez kötötték a támogatást, mint írtam, nem egyedülálló dolog.

Tisztelettel,
mint fent

lujza Creative Commons License 1999.09.20 0 0 240
A hitgyulisek altal gyujtott kopogtatocedulakkal egy baj van. Tortenetesen az, hogy osszegyujtottek oket, de nem adtak at, mert civakodas tamadt az szdsz-l. Begyujtottek oket Bp-re, aztan megiscsak atadtak, hirtelen.
En ezt politikai zsarolasnak hivom.
Forras :Bartus: "Fesz van".
Bartusnak ezt az allitasat sem az szdsz, sem a gyulekezet nem cafolta, tudtommal.
NaNe Creative Commons License 1999.09.20 0 0 239
Kedves Igric,

Elolvastam a citált bejegyzésedet.
Értem, OK. Csak hát a cím akkor viszont nem túl szerencsés.

NaNe

igric Creative Commons License 1999.09.19 0 0 238
Kedves NaNe!

Keresd meg, a 09.13.23:16-i beírásomat.

Üdv: igric

NaNe Creative Commons License 1999.09.19 0 0 237
Kedves Igric,

Számomra pedig az megdöbbentő, hogy Hack Péter pozicióvesztését te vallásellenességgel magyarázod.
Mint ahogy a HGY az Orbán beszólását a vallásszabadság korlátozásának aposztrofálja.
Orvost, ez már kóros !

NaNe

Patmore Creative Commons License 1999.09.19 0 0 236
(Off mégis bejöttem ma On) Kedves Ff!

>>Vagyis "körlevél" mehet, ha a katolikusok írják, de ha a kopogtatócédulát a HGy gyűjti az már illetéketelen politizálás<<

Annak idején olvastam a körlevelet, abban kb. annyi volt hogy "kedves testvéreim, tessék elmenni szavazni". Ha te ennél konkrétabb politikai iránymutatást látsz benne, kérlek másold ide a megfelelő részeket. E nélkül pedig, lássuk be, a két esemény közel sem ugyanolyan szintű.

>>Az egyébként a nácizmus nevű ideológia és társadalmi berendezkedés <<

Drága Ff, ezt az ócska és demagóg szöveget tartogasd meg a döngöltagyú gyülis testvéreidnek, akik nem látnak tovább az orruknál.
Én értem hogy te nagyon szeretnéd kinyilvánitani, hogy itt mindenki náci, vagy náci lesz rajtatok kivül, de amig ez nem tudod alátámasztani, a véleményed tartsd meg magadnak, jó?

Üdv: p.

Ui: györgypéteri értelemben természetesen neonáci vagyok, mert rendszeresen olvasom a Demokratát. Kivánom neked, hogy nálam nácibb emberrel soha ne hozzon össze a sors.

speaker Creative Commons License 1999.09.19 0 0 235
Éljen Németh Sándor! Csak hogy elégedett legyenek gyülekezeti fajtestvéreid.
faithful Creative Commons License 1999.09.19 0 0 234
Kitartás! speaker testvér!
Meg van engedve neked, hogy a véleményedet ideírd!
Elfelejtetted a mondadód végére írni: "éljen szálasi!" mit fog ehez szólni a nemzetvezető testvér?
MaZsola Creative Commons License 1999.09.19 0 0 233
Csupa önérzet vagy, speaker testvér!
speaker Creative Commons License 1999.09.18 0 0 232
Kedves gyülekezeti testvérem!
Én ugyan csak bolsi propaganda iratokból tudom, mi az a nácizmus, de nem hoz NAGYON izgalomba, ha ezzel próbálsz sértegetni, mert az ismereteim azt sugallják, a szomorú tények mellett elsősorban egy nagy, népbutító komcsi humbugról van szó.
Ettől függetlenül nagyon unom, hogy nyüszítő tirádáidat olvassam egy vallási szekta védelmében, amikor az én vallásomat viszont itt fű-fa teljes lelki nyugalommal gyalázgatja.
Élvezd nyugodtan a Hit gyülekezet áldásos légkörét, de ha ide hozod a fórumra problemáit, mint közérdeklődésre számottartó témát, akkor engedd meg nekem is hogy a véleményemet leírjam, ha tetszik neked, ha nem.
Egyébként meg sértegesd hites elöljáróidat és ne engem.

faithful Creative Commons License 1999.09.18 0 0 231
mondom hogy ez a második lépés a nácizmus felé vezető úton... Mondjuk, speaker testvérnek már nem kell sokat gyalogolnia...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!