Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

t3rmlnator Creative Commons License 2012.05.22 0 0 64

Időben ez mennyi?2 liter?:D beteszem, gomb behuz, kiveszem??:DDDDD De ha nekem 1 liter kell??:D Majd ha egy 1000-es lesz 1 liter nekem csak annyi kel majd 1 L. :DDD

Előzmény: Riff-Raff (62)
86c Creative Commons License 2005.06.16 0 0 63
köszi

sosem néztem eddig ha esetleg fel volt tüntetve valahol és robogóm sem volt még.
Előzmény: Riff-Raff (62)
Riff-Raff Creative Commons License 2005.06.16 0 0 62
Létezik, 2 liter.
Előzmény: 86c (61)
86c Creative Commons License 2005.06.16 0 0 61
hali

érdeklődni szeretnék, hogy mennyi a legkisebb mennyiség amit kútnál lehet tankolni?
egyáltalán létezik olyan, hogy minimális mennyiség?

.hun Creative Commons License 2003.05.20 0 0 60
Ilyen is előfordult, a csaj el akarta velem hitetni, hogy de én jól kaptam vissza és 9000-et adtam, de ugye olyan bankjegy nincs...

De a legdurvább az volt, amikor kifele jövet számoltam a visszajárót és észrevettem, hogy 500 forint hiányzik. Visszafordultam és a fickó egy kérdés és egy szó nélkül kitette a pultra az 500-ast...ha csak minden 5. embernél jön be nekik...

Úgyhogy marad a kártya. Ha kiírják, hogy nem tudják most elfogadni, akkor felhivatom velük a bank központját, ahol ellenőriztetni tudják a kártyát.

Előzmény: AsteriXXL (15)
KrinyO Creative Commons License 1999.09.15 0 0 59
Tuti...;)
Tamska Creative Commons License 1999.09.15 0 0 58
persze, hogy képtelenség ezt én is tudom, de tuti nem vagytok mínuszban ugye? ;-)
KrinyO Creative Commons License 1999.09.15 0 0 57
Az elgondolas jo, de ekkor minden esetben minuszosan kell, hogy adagoljon a kut. A megengedett maximalis elteres egyebkent +-0,5%, ezt jol eltalaltad, a kutak altalaban 1-esre vannak beallitva, de ahany meres, annyi ertek, pontosan beallitani keptelenseg. Egyebkent mondom a masik vegletet: szallitas. Hozzak az uzemanyagot, toltik, lefejtik 30C-on. Lent a tartalyban azonban csak 17C van. Tudod mennyit "esik ossze" az anyag? Akar 100-200l-t is. Telen persze a forditottja. l-re pontosan sohasem lehet elszamolni, ez keptelenseg.

BYe: Krinyo

KrinyO Creative Commons License 1999.09.15 0 0 56
A reklamaciohoz mindenkeppen kell a blokk a tankolasrol, ezt minden esetben erdemes eltenni.
A viz a tankolas utan ugyis rogton jelentkezik, max 10 perc...
Mivel gondolom ilyenkor az atlag autos autoszerelohoz megy, meg elotte erdemes az ugyfelszolgalatot felhivni, ok adnak bovebb felvilagositast, mit kell tenni pontosan, mi az ami nekik kell....
A blokk mindenkeppen.
Lehetoleg a tankot sem kellene kitakaritani amig mintat nem vesznek belole, vagy legalabb sajat magadnak tegyel felre egy adagot...
Az ugyfelszolgalat 80-as szamat fejbol nem tudom, de barmelyik kut megmondja, meg a mol-ujsagban is benne van.

Erre is volt mar pelda: egyszer gazolajat vitt tolunk egy helyi ceg. 200l-es hordokba toltottek. Masnap jottek, beirtak a vendegkonyvbe, ugyanis az egyik J-Deer kombajn beallt az anyagtol. Termeszetesen a kuton is rogton mintat vettunk, kivizsgaltak a dolgot, vegul kiderult, hogy az egyik hordot nem takaritottak ki rendesen, es valami trutyi maradt benne, amire ratankoltak a gazolajat. Sok millioba kerult a kombajn javitasa, de nem a gazolaj volt a rossz.

BYe: Krinyo

Tamska Creative Commons License 1999.09.15 0 0 55
KrinyO: ok, kútvezető. Valamiért nem láttam. sorry. Egyébként némileg meglepő (vagy egyéltalán nem meglepő) módon a MOL-os kutakon a legjobb a kiszolgálás, bár találkoztam már 1-2 flegmatikus arccal ott is, de nem jellemző.
---
A vizezés valóban nehezen kivitelezhető szerintem is. Most két elgondolás jut eszembe, hogy megfelelő mennyiségű víz jusson az autó üza. tartályába:
1. vagy folymatosan keverjük a tartályt amiből szállítunk, így biztosítva a homogenitást
2. az adagolás közben juttatok a vezetékbe vizet.
3. egyéb ötletekre nyitott vagyok.
Szerintem egyik sem igazán járható, bár tegyük hozzá, hogy nagyon kis mennyiségű víz még elkeveredhet úgy, hogy nem válik ki. Ekkor azonban már rengeteg üza-ra van szükség ahhoz, hogy megérje csalni. Alighanem a kút mérőegységével jobban megéri játszani, és valószínűleg egyszerűbb is lehet. Ha mondjuk 0,5%-ot csal a kút azt még 40-50 liter tankolása esetén nem lehet észrevenni tekintve, hogy 0,2-0,25 literről beszélünk. Ha azonban tankolnak tizen és sikerül róluk lenyúlni mondjuk 0,2 l-t fejenként az máris 2 liter. Szerintem ezt a forgalmat átlag húsz perc alatt simán meglehet csinálni. Tehát durva kerekítéssel egy óra alatt 6 l simán megvan. Az 1200 HUF per óra. De tegyük fel, hogy ezt csak a munkaidő felében sikerül megvalósítani akkor is kb. 24 l üza/nap (nyolc órás munkanappal számolva). Az kb 4800 HUF /nap! Egy hét alatt 168 l és egy hónap alatt kb 670 l. Durva számítás szerint kb. 134000 HUF haszon fél százalék csalással. Két bttó 50000HUF-os fizetésű ember TB-vel eggyütt számolt bére. Szerintem nagy a kísértés. Persze ez csak hipotézis, de kiváncsi lennék műxik-e a dolog? Arról már hallottam, hogy régebben működött a következő: elállítják a mérőórát, működtetik egy rövid ideig utána kihívják a szervízt majd azután újra hitelesíttetik a mérőt. Állítólag megérte a játék.
wildpig Creative Commons License 1999.09.15 0 0 54
KrinyO
Köszi a vizes válaszodat és örülök, hogy te is elitéled a mixelöket :)

Kérdés: tudom-e valahogy bizonyítani egy ilyen esetben hogy vizes volt a benzin? (sejtésem szerint nem nagyon)

Degeczi Creative Commons License 1999.09.15 0 0 53
Az mitol lehetett, hogy nehany eve Kecskemeten, az -akkor meg letezo- Texaconal tankolva veszett modon elkezdett csorogni a Szamar. A nevlegesen 95-os benzintol, holott maskor meg 91-essel sem csinalta. Termeszetesen azonnal helyrejott, ahogy mar egy masik kutnal tankolt nafta jarta at.
Rafogtam volna a kecskemeti Texaco egyeni akciojara, de egy ismerosom epp akkoriban jart ugyanigy a szegedinel.
Gyanus is volt, hogy mibol osztogatjak az ingyen kavet...
KrinyO Creative Commons License 1999.09.15 0 0 52
Tamska: olvasd el lejjebb amit irtam. Ott van, az erintett (kisujszallasi mol) kutat vezetem, ezert erint ennyire a tema.

Chavo: egy szoval sem mondtam, hogy Te loptad el az olajat, sot, en senkit sem gyanusitok. De valahogy sajna megis eltunik...:(((
Meglogni meg iszonyt egyszeru, de nem adok tippeket..:)))

A borravalora visszaterve: valoban pofatlan aki automatikusan elvarja. Az 1 Ft visszajar, vissza is kell kerni, ha nem veszi eszre magat a kutas.
Ilyen tekintetben en is osztom a velemenyeteket, s sajnos nagyon sok kut van, ahol pofatlanok a kutasok. Ami jar az jar, a borravalo pedig kierdemelheto.

Viz: gondolom aki tanult fizikat, tudja, hogy a benzin es a gazolaj konnyebb a viznel, ergo uszik a tetejen. "Szakmai titok": a tartalyok kb 10-13cm-rol szivnak, tehat elvileg akar 6-8cm viz is lehet a tartalyban (ez akar 400-500l is lehet !), az tutira nem fog az autodba kiszolgalasra kerulni. Nagyon sokan elfelejtkeznek viszont pl. a kondenzvizrol, ami kicsapodik a tartalyban (marmint az autoeban), ez is okozhat ilyen problemat, bar az 1l viz biztosan nem kondenz...:))))

A kutaknak minden lefejteskor, es minden hetfon kotelezo vizet merni. Nalunk most lesz az 5eves tartalytisztitas, 5 ev alatt egyetlen cm-nyi viz sem jott ossze egyik tartalyban sem. Aki pedig ezzel szorakozik, azt agyon kell utni, meg fel kell jelenteni.

BYe: Krinyo

Mol 2000 Toltoallomas, Kisujszallas
59/321-541, de most nem dolgozom, szabin vagyok...:)))
30/9687-692-n elerheto vagyok barmikor.

wildpig Creative Commons License 1999.09.15 0 0 51
Ez agy jó megoldás lehet, csakhogy szerintem jó adag szerencsédnek is kell lenni, hogy kifogj egy ilyen helyet. Nálunk is van egy ilyen kút, a benya kb egy tizessel olcsóbb, kedvesek, megismernek, sat. Mindaddig ide jártam, amig egy téli (nem nagy minusz, kb 8-10 fok hideg) nap csak nem indult a verda. Megnéztük és széjjel volt repedve a karburátor, mer az uszóházban megfagyott a víz!!! Aztán megnéztük a tankot is (úgyis cserés volt már) és annak az aljában 1 cm jég volt alul. Azt tudom, hogy minden ásványi anyagnak van természetes víztartalma, de az elenyészö és elkeveredik a benyával. Ergo ez nem természetes víz volt.

Ha tévedtem volna, akkor bocs a kutasoktol, de azota nem járok oda.

KUTASOK!!!
Tényleg lehet észrevétlenül 1-2% plusz vizet keverni a tartályba???
w.p.

Elnok ur Creative Commons License 1999.09.15 0 0 50
En evek ota ugyanazon kutnal tankolok. Egyreszt olcsobb a benzin mint masutt (esetenkent 10 forinttal!!!!), masreszt itt mar ismernek, ezert baratsagosak. A fiam imadja a benzinkutakat, ha kiszall itt mindig a kezibe nyomnak valamit, s az esetlegesen bennt ulo masik kettorol sem feledkeznek meg. Karacsonykor, telapokor allandoan van meglepetes a kolkoknek, stb.. Itt sosem sajnalom a borravalot, szerintem megerdemlik. Viszont ha onkiszolgalo kuthoz allok be sosem adok borravallot, csak ha kiveszik a pisztolyt a kezembol. Egyebkent pedig szerintem egeszsegesebb az optimista hozzaallas. Minek mindig azt feltetelezni, hogy atvagnak? Talan a kutas kislany is szemetnek tartja azt az egy forintot, s attol akar megkimelni, hogy ellepjen az apro. Ha viszont ugy erzed atvagnak, ne erezd kellemetlenul magad, termeszete, hogy szolsz. Probalj meg mosolyogni, mert a sok idegeskedestol csak infarktust kapsz, ot meg ez egyaltalan nem erdekli.. :-)).
wildpig Creative Commons License 1999.09.15 0 0 49
Örölök, hogy felvetödött ez a téma.

Saját és cégautóval is tankolok, hetente legalább 3x. Tapasztalatom szerint a Shelles és OMVs p~~~ák abszolúte de nem ám hogy visszaadjanak egykét forintot (még huszat sem), dehameg 8001 froncsi a cehh, akkor beszólnak és ténylet felváltanak akár egy ezrest is!!! Pedig az elözö héten pl. 10 forintnyit már lenyelt személyesen tölem.
Alapvetöen: kinek ami dolga, azért kapja a fizut s az EXTRÁKÉRT + az udvariasságért szokás adni borravalót. A 3.14csa dolga a kedves és gyors kasszázás + hogy nem gépeli el a kibetüzött nevemet. Ha pl. a placcon a srác nem csak az ablakomat törli le rendesen, hanem (megtörtént) esöben a kilincsemet is, akkor biztos, hogy egy százast adok neki, mert pluszt adott a többiekhez képest és ez jólesik.
A kutasok védelmében is hadd szóljak: nálunk gyálon csak MOL kút van. Régebben bizony igen tahó volt a kiszolgálás, többen panaszkodtak is, s láss csodát! - lecserélték öket!!! Azóta sokkal szivesebben megyek oda mert jófejek és köszönnek az emberfiának (aki pl. szakadt skodával jár tankolni).
w.p.

Chavo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 48
Az a szomorú, hogy sokan nem érzik a különbséget. Úgy vannak vele, hogy a geci orvosnak kötelező adni, aztán meg sírnak a rendelőben, hogy drága "doktor úr."
Én sok orvossal találkoztam. Én is adtam pénzt (utólag), de sosem merült fel bennem, hogy ez fölösleges. Ha kihívod az orvost házhoz, azért jár valami. Én évtizedeken keresztül pengettem az 500, 1000,1500-at, mert a gyereket nem voltam hajlanó levinni a rendelőbe, hogy netán még kanyarót is kapjon a hörghurut mellé.
Megmondom őszintén, eddig csak olyan orvossal találkoztam, aki nem követelte a jattot, de megdolgozott érte. (És nem is volt olyan nagy pénz)

Egy rákos daganat eltávolításáért, utókezelésért szvsz 15.000 nem pénz.

Ja és ezt elfogadja az orvos nyugaton is, mondja bár a magyar propaganda, hogy nem.

stika Creative Commons License 1999.09.15 0 0 47
Kedves Cifu!
"az én bérem is úgy van kiszálmolva, hogy bele van kalkulálva a borravaló"
Azért ez érdekelne. Honnan tudod? Megmondták a felvételnél, benne van a szerződésedbe? Mert akkor reklamálhatsz, hogy kevesebb a jatt, fizessék meg a különbséget. Amúgy nézőpont kérdése, hogy a 45-55 eFt (gondolom, nettó) sok vagy kevés. A feleségem háziorvos és 40 000-t kap az önkormányzattól. Igaz jatt ott is van, de ezért éjjel-nappal beteget látogat, néha a kórházba is utánnuk megy, stb. És 5 évet tanult érte, aztán meg szakvizsgázott. Érzed a külünbséget?
Chavo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 46
Az ember előbb-utóbb rájön, hogy meg kell néznie a blokkot, le kell ellenőriznie a visszajárót, stb.
Miért kérném a vásárlók könyvét, ha TE is azt hiszed, hogy egy másik kút számláját csapták az enyémhez. (Ez azért is lehetetlen, mert abban az időben más nem tankolt.) Ha patáliát csapok, baáll xy a kocsijával és beletölt 3001 Ft benzint és mehetek a sóhivatalba, az Istenhez cimzett reklamációmmal. Megszoktam, hogy a saját érdekeimet saját magamnak kell megvédenem.
Amúgy írtam, hogy hallottam ilyen pletyit benzinkútról, de az tény, hogy a kocsmában így járnak el. Miért is ne hinném el (Mint laikus).
1.) Azt meg, hogy ÉN olajat lopok tőled, kikérem magamnak.
2.) Ha fizetés nélkül meg lehet lógni a kútról, erről kérlek tájékoztass bővebben, mert engem is érdekel.

Múltkor feleségem a sarki közértben vásárolt. hazaérve vette számba a vásárlékot: úgy érezte, hogy átvágták a fejét és a szatyorral visszament. A pénztáros közölte, hogy csak blokk ellenében lehet reklamálni.
Nos komoly vita támadt (hangos szóval) mire előkerült az üzletvezető. Végighallgatta a véleményeket, majd feleségemhez fordult:
- Mennyivel érzi becsapva magát?
- 500 Ft-tal!
Belenyúlt a kasszába:
- Tessék parancsolni, itt az 500 Ft és remélem legközelebb is nálunk vásárol.

Ez a pasas azóta is előre köszön, ha bemegyünk a boltba.
(És akkor sem járt volna rosszul, ha jogtalan lett volna a reklamáció)

Tamska Creative Commons License 1999.09.15 0 0 45
KrinyO: miért jössz azzal, hogy nálunk. Ez így nem túl elfogadható. Azt tudjuk, hogy a MOL-nál vagy, de azt nem, hogy milyen beosztásban. Jelen vitában nem mindegy ui., hogy egy kúton vagy, illetve a marketingosztályon.

Az eredeti topichoz visszatérve: velem a visszajáró lenyelése című eset MOL-kúton még nem fordult elő. Ahol viszont igen: Aral szinte az összes, OMV Hungária krt. mindig kivétel nélkül, Agip itt-ott, Esso XIV. Miskolci út sarok (itt szóltam először). Ezért igazán hitelesen állítom, hogy ez az egész magatartás szinte a teljes kutas szakmára jellemző, mintahogy az is, hogy sok kúton úgy próbálnak tőlünk lopni, ahogy csak bírnak. 1 szó mint 100, egymást járatják le. Én ui. eddig szinte mindig adtam borravalót, de ezentúl soha nem fogok.

Egyáltalán: magyarázza már el valaki, hogy miért várják el a borravalót, a 3,14csák a kassza mögött? Mi szarért gondolják, hogy az jár nekik.

Azt a dumát meg ki nem állhatom, hogy szegény kutasok 40-55 eFt-ból élnek, és azért hajtják a borrvalót, meghogy ha valaki jól dolgozik akkor jár. Egy faszt. Én is ellátom a munkámat (nem borravalós helyen dolgozom) rendesen, maximális odafigyeléssel, de eszemben sincs borravalóért kuncsorogni az ügyfeleknél. A helyzet az, hogy kutak nagy részén nem gondolják (vagy olyan hülyék, hogy nincsenek tudatában), hogy rajtuk kívül "ezer" kút létezik.

KrinyO Creative Commons License 1999.09.15 0 0 44
A rendszer nem hibazott, legfeljebb az ember. Talan ha elolvasnad amit irtam: lehet, hogy nem a Te tankolasodat hoztak fel, hanem veletlenul egy masikat, nem? El nem hinned, milyen konnyen elofordulhat.
Remhireket meg en is hallok, nyilatkozni pedig csak arrol tudok, ami nalunk van. Ilyen hiba csak ekkor fordulhat elo. Nalunk nem a borravalobol el a kutas, hanem abbol amit kap fizetesnek (a borravalo O azaz nulla), eppen ezert esik rosszul, amikor ilyen-olyan szobeszed alapjan lenezik oket. Ez havi 40-45e FT-ot jelent mindenfele potlekkal egyutt.
Csak a fizetesebol el, amibol fizeti vissza a kedves vevok altal ellopott aruk erteket, fizeti ki az ellogott tankolasokat.
Mint irtam, nem olyan rozsas a helyzet mint gondolnatok. Miert veszi ki a pisztolyt a kezedbol? Miert mazgalja ossze a szelvedodet? Mert a CEG elvarja tole, mert a videorendszert arra hasznaljak, hogy a kutasokat figyeljek vele, es kirugjak, ha nem teszi. Hiaba onkiszolgalo a kut.
Es akkor meg nem beszeltem az egyeb teendokrol, az ejszakai 2emberes muszakrol, mert nem tudok tobbet beosztani, 1 a kasszaban, a masik meg rohangal, mint pok a falon. Az olajat ugy lopjak hogy (nem) orom befizetni. A multor felleltaroztunk, 2 hetre ra mar 20.000Ft-nyi olajat loptak el a kinti kocsikrol.
Szerintem az mondjon rola velemenyt, aki mar kiprobalta, es ne a 10-evvel ezelotti allapotokra hivatkozzatok, mert ez marhasag. Azota naygon sokminden megvaltozott, eleg csak a sajat szokasaitokra gondolni.
Minden MOL kutnak van tartalyszintmeroje, ami l-es pontossaggal kepes megmondani mind a szintet, mind a fogyast. Ott, ahol 1 cm anyag a tartalyban 100l-t jelent.

Mindegy, kivulallo ezt nem lathatja, O csak azt latja, hogy atvagjak, ahol atvagjak.
Arra pedig ott a vasarlok konyve, tessek beirni, Chavo Te meg ne hagyd annyiban a dolgot, kerjel magyarazatot maskor az esetre. Szoljanak a fonoknek.
Nekem eppen olyan kellemetlen az ilyen, mint amilyen Neked.

Utolag rohadt nehez magyarazkodni, de hidd el ez nem mese. Kar, hogy az RTL-Klub nem valaszolt a hozzajuk intezett levelemre, miert mol kutat mutogattak a fokusz adasa kozben? Az eset nem ott tortent, s raadasul EZT NALUNK NEM LEHET MEGCSINALNI!!!! Es ez nem mese, ez a valosag.

BYe: Krinyo

Chavo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 43
Történt egyszer, szintén vidéken, hogy levettem a csövet, hanyag mozdulattal hátranéztem, "mennyibe is kerül itt a benzin?". Majdnem seggre ültem. A forintok szépen, lassan elkezdtek forogni. (Nagyon lassan) Már 20 Ft felé tartott. (Közben egy csepp benzint se láttam.) Ahogy állok elképedve, rohan a kutas "Valami probléma van? Segitsek?" Mutatom neki a számokat, mire felajánlotta, hogy azonnal lenullázzuk. (Nem úgy, ahogy a topicot). Beint a csajnak, majd diadalmasan felém fordul: "Akkor mennyi lesz?"
"1deci sem" Visszacsavartam a tanksapkát, és elmentem.
Chavo Creative Commons License 1999.09.15 0 0 42
Én már kinőttem a gyermekkorból, a mesékben sem hiszek.
Itt szó sem lehetett a rendszer hibájáról, mert:
1.) A kutas amikor kiállítja a számlát, lenullázza a kutat. Ha reklamálok, (gondolom) nem reflexből adja vissza a pénzemet, hanem a főnököt hívja, visszakeresik a számláló állását, stb. (mint a közértben, amikor szólsz a kiscsajnak, hogy ez a polcon csak 95 Ft, ő meg 120-at ütött be)

2. Pont az első számnál hibázzon a rendszer? Amit már megérez az én buxám is, meg az övék is?

Amúgy hallottam olyan rémhíreket, hogy a benzinkúton nem kapnak fizetést, hanem a borravalót vihetik haza. Hajlok felé, hogy el is higyjem, mert van egy ismerősöm, aki egy sörözőben csapos. Náluk úgy megy a dolog, hogy a borravalót bele kell tennie a kasszába és kétnaponként a rovancs alkalmából ebből fizeti őt ki a tulaj. Ha nem szedett össze annyi borravalót, amennyi a pénzéhez kell, akkor annyival kecesebbet kap, ha többet szedett, akkor a maradék a gazdié. És nem lehet csalni, mert a forgalom után a tulaj 100-as pontossággal meg tudja mondani, mennyi volt a borravaló.

KrinyO Creative Commons License 1999.09.14 0 0 41
Gyuszi ba: "Jetta 55 literes tartányába 58,5 litert belenyomni "

Iszonyu egyszeruen: ELVILEG 55l-es a tank. Csakhogy van meg tagulasi ter, meg egy kis szelep, amivel plusz akar 10l-t is lehet tenni a tankba, ez az ugynevezett "orszaguti plusz", akkor ugyanis nincs szukseg tagulasi terre, hiszen folyamatosan, es eleg gyorsan fogy a benzin.

A szep a dologban, hogy a VW-csoport osszes jarganyanak ilyen tankja van, sot, errol hivatalos papir is van (a VW-tol) a vevoszolgalat birtokaban, csakhat iszonyu lassan orolnek a malmok, s hiaba konyorgunk erte mar tobb, mint egy eve...:(((

BYe: Krinyo

Ui: a multkor volt egy esetem, de az uriember nagyon korrekt volt. O ugy tudta 50l-es tankja van, aztan kb olyan 65-nel leallitotta a kutat, s erdeklodott. A rendszamon szerencsere rajta volt a markakereskedo telcsiszama, igy egy kis erdeklodes utan ki tudtuk deriteni, hogy valoszinuleg olyan jarganyt vett, amelybe a gyarto ingyen "szahara"-tankot rakott, 70l-est...
A szep az volt, hogy ez seholsem derult ki, a gepkonyvben nem volt benne, s majd csak a szerviz fogja megmondani biztosan, ha idoszakira megy...
Termeszetesen a blokkot elrakattam vele, legyen alapja a reklamacionak!

Oborzil Creative Commons License 1999.09.14 0 0 40
Myself!

Hogy néz ki a csaj, hadd nézzem meg magamnak, ha arra járok, bár ott nem szeretek tankolni, mert mindig odajönnek kotnyeleskedni, pedig önkiszolgáló a kút.
Az említett helyen egyszer megkérdezi a pasi, miután beleszimatol a levegőbe, ahogy kinyitja a tankot: hol tankoltam korábban, hogy a gázolaj, ami a tankban van, ilyen büdös? A mienk az jobb. Ezt pár embernek elmesélve azt a választ kaptam, hogy pont a Shell a legsimlisebb cég, ők sóznak az emberre mindenféle pancsolt, innen-onnan szerzett gázolajat leginkább.

Gyuszi bá Creative Commons License 1999.09.14 0 0 39
"Lehet, hogy mashol meg lehet oldani, de nalunk (MOL) tutira annyit kapsz, amennyit fizetsz. "
Akkó lécci árúdd el, hogyan lehet egy Jetta 55 literes tartányába 58,5 litert belenyomni úgy, hogy saját kerekein gurgult oda a kúthoz! Lehet, hogy a MOL-nál más a fizika?
KrinyO Creative Commons License 1999.09.14 0 0 38
Meg egy dolog: a csalas.

Lehet, hogy mashol meg lehet oldani, de nalunk (MOL) tutira annyit kapsz, amennyit fizetsz.
Az ilyen RTL-Klub-ban bemutatott csalas-felet nalunk nem lehet megcsinalni...
Ha valakiben megis felemerul a csalas gyanuja , irjon be a vasarlok konyvebe, vagy forduljon az ugyfelszolgalathoz. Sot, 80-as szama is van, megcsak penzbe sem kerul...ha erdekel valakit, megirom.

BYe: Krinyo

Arrol pedig, hogy a kutastol mit varnak el, tudnek meselni...maradjunk annyiban, kozel sem olyan rozsas a helyzet, mint aminek latszik.

Mogorva Creative Commons License 1999.09.14 0 0 37
Mit kell ezen ennyit rágódni? Kártyával kell fizetni, oszt annyi.
Milyen alapon adjak én egy ÖNKISZOLGÁLÓ benzinkútnál BORRAVALÓT? Mire fel?
Nem elég, hogy összekenem magam, még majd a baksist is tegyem le, mert különben büdös bunkó vagyok? Na nehogymán... Ha nem tetszik a "kutasoknak", akkor el kell menni londínernek, azok nyílván kapnak borravalót is, nem csak fizut. Persze, ha udvariasan cipekednek. De, hogy azzért fizessek, hogy figyelik támaszkodva, nem lopom-e el a pumpát és a törtőfejet, és jót röhögnek magukban, mikor látják, hogy törölgetem az olaj és benzinszagú kezemet?

Na, majd én meg a pénztárnál röhögök, mikor, miután átszámolom a tárcámban a papírpénzeket, lazán előhúzom a kártyát és ártatlan arccal megkérdezem: ugye fizethetek kártyával. Ez már csak azért is jó, mert ezesetben legalább blokkot is kapok, ami nem mindig jellemző néhány kútnál.

Lehet utazni a borravalóra, de azért illik is nyújtani valami PLUSZT!

KrinyO Creative Commons License 1999.09.14 0 0 36
"Még egy történet:
Vidéken (Kisújszálláson) betértem a MOL-kúthoz. Kártyával fizettem. Szintén nem voltam pontos, 2000,60 Ft-on állt a mutató. Mivel kártyával fizettem, csekély mértékben kíváncsi voltam, hogy mit csinálnak az apróval. Meglepve tapasztaltam, hogy a számla 3001 Ft-ról szólt. Miután reklamáltam, a következő szavak kíséretében a kutas átnyújtott 1 ezrest: "Ez a szemét mindig rosszul számláz!" "

Ez tobb szempontbol is erdekes, a kut ugyanis egesz forintot ir ki, es ennyit is ad be a penztargepnek. Mint az erintett kut vezetoje, tudom..:)

Mellesleg a visszajarot kerjetek el, pofatlan aki nem adja vissza, majd a kedves vendeg eldonti, otthagyja-e, vagy sem. Engem inkabb az haborit fel, hogy egyre tobb a 10-15Ft-os "tulszaladas", es leteszik az egesz penzt, a "tobbi meg a magae"...
Ugyohy ez visszafele is igaz, akinek nem inge...

Penztargep-bankkartya: ossze van minden kotve, szoval senki sem uti be, mennyit is vonjanak le a kartyadrol. Ha jo kutoszlopszamot mondtal be, akkor azt fogjak levonni, hiszen a kutoszlopvezerlo ossze van kotve a penztargeppel, a penztargep a terminallal, szoval elvileg nem lehet hiba.

Sajnos sokan meg a kutoszlop szamat sem kepesek megnezni, meg az 56-toson voltam...

Ha valakit bovebben erdekel, itt erdeklodhet, s szivesen meg is mutatom, ha ottjar.... krinyo@mail.externet.hu

BYe: Krinyo

Ui: ettol fuggetlenul lehetnek hibak, ekkor is reklamalni kell...

Myself Creative Commons License 1999.09.14 0 0 35
Kihagy a 0 gombom. Szóval azok a sok 300Ft-ok azok 3000Ft-ok akartak lenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!