Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2001.08.09 0 0 71
Höhö. A tegnapi (2001.08.08.) Népszabiban kiváló építészeti kritikát kapott a Mammut II. Érdemes elolvasni szerintem!
üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 2001.08.06 0 0 70
Nnnna. Tegnap „levizitáltam” (hogy ezzel rémisztő, de divatozó szörnyszóval fejezzem ki magam...) a parkot. Mit mondjak, nem voltam különösképp elragadtatva. Nekem egyrészt La Villette utánérzésnek tűnik, másrészt Potemkin-falu szerű. Nagyon hiányzott belőle valami útmutató, abban az értelemben, hogy pl. meg lehetett volna magyarázni, mi a reteknek - hacsak nem esztétikai szempontok miatt, de akkor (szerintem) elfuserált egy esztétikai érzéke van a kert tervezőinek - kellett egy fedett üvegfolyosót építeni ferdén (vagy akár egyenesen :-)...) a szőlőtőkék közé. Vagy hogy mi a szösznek a szimbolejumja, vagy ha nem jelkép, akkor mi a címe annak a csavart mi-a-csudának. A játszótér egyrészt szűkös, másrészt páratlan érzékkel odatették a lakóházak majdnem tövébe, hadd élvezzék a lakók is a gyermekzsivajt egész nap! Már csak nemzőképes korú házaspárokat kell odatelepíteni, oszt' biztosan nőni fog hazánk lakossága! Elnézést a csipkelődésért!
A fehér murvába beültetett szerencsétlen bokroknak sem jósolok hosszú életet, az pedig kifejezetten kiábrándító, hogy több helyen kilóg a locsoló vezetéke a murva alól. Bár még nem lehet közel menni az utolsó épülethez, roppant érdekelne, hogy mire gondolt vagy az épület áttervezője, vagy a kertészmérnök, vagy együtt, amikor valami oldalajtó-féléket rittyentettek az épülethez, amelyek előtt viszont zöldellő fű, valamint még föl nem töltött vizesárok teszi mintegy lehetetlenné a ki- avagy bejárást.
Eh, nem folytatom! :-( Van egy mondás, miszerint van, akinek még az édes szar is keserű, nehogy már én is ilyennek látsszam...! :-)))
A Mammut II-höz és a másik emlékműhöz visszatérve: erről a monstrumról is az a véleményem, mint az I-ről; egyik kutya, másik eb, ennek a tetején talán nem lesz olyan rémisztően giccses, esténként világító, tündi-bündi tornyocska. Az emlékművet én nem fedeztem föl, továbbra is csak reménykedni merek.
üdv,
Ghanima
Csokis Creative Commons License 2001.08.01 0 0 69
Gondolom ki nem dobjak. Az 56-os emlekmunek is kihagytak egy sarkot/beugrot. Kivancsi vagyok, megcsinaljak-e olyan jora, mint a Corvin mozi elotti szobrot. Az nekem nagyon tetszik, mert nem en-vagyok-az-emlekmu stilusu, hanem emberkozeli, szemelyes.
Előzmény: Ghanima (68)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.01 0 0 68
No, ez már nem olyan jó hír, de tán csak fölállítják!? Tkp. még a parkot sem néztem meg, majd jól összekötöm a kellemeset a – mivel is? – tényfeltáróval.
üdv,
Ghanima
Előzmény: pancho (67)
pancho Creative Commons License 2001.07.31 0 0 67
Még a Ganz udvarán kallódik (ahol most építik az utat, amellett). Pár napja láttam.
Előzmény: Husky (66)
Husky Creative Commons License 2001.07.31 0 0 66
Ha jol tudom akkor a parkba került. Bár én még nem láttam...... de ezt a tájékoztatást hallottam.
Előzmény: Ghanima (65)
Ghanima Creative Commons License 2001.07.31 0 0 65
Husky, drága!
Evoe!!
Már vissza is került? Le a kalappal! Mostanában nem járkáltam arrafelé, de megyek, és meg fogom nézni!!!
Jó munkát,
üdv,
Ghanima
Előzmény: Husky (64)
Husky Creative Commons License 2001.07.31 0 0 64
Visszakerült
Előzmény: Ghanima (62)
borzimorzi Creative Commons License 2001.07.31 0 0 63
Kedves Topiclakók!

Én is naponta járok arra, de valahogy nemigen van ingerenciám a M-ba bemenni. Eddig öasszesen 3x voltam benne és úgy láttam, hogy tényleges eladási tevékenység csak a Matáv Pont - Westel bolt, az emeleti gyorsetetők és a hátsó frontra bezsúfolt volt Fény utcai piac környékén folyt. Amúgy az összes butik csak üresen tátong, ha néha be is téved pár érdeklődő, a képzetlen és nagyarcú "eladók" képén látható tömény munkaundor egyből elveszi a kedvüket a vásárlástól.
Nagyon zavar, hogy a kerületi önkormányzat építési osztályán a jelek szerint egyetlen ép ízlésű emberke sincs, aki a tervekről érdemben véleményt mondhatna. Ez a műmárványimádat, amely lassan elhatalmasodik a városon a Szabadság téri Bankcentertől a Mamut I-II-n keresztül a Déli Pu-nál épülő Krisztina Plazá-ig: iszonytató és hányingerkeltő. A Mamutnál különösen zavaró, hogy az épület sem méretével, sem arányaival, sem formájával, sem színével nem illeszkedik a meglévő épített környezetbe. Már bocsánat, de a jó ízlést miért tetszenek bojkottálni? Miért nem kérdeztek meg ezekről a tervekről pár jó nevű építészt? Arról nem is beszélve, hogy az évek múlva építendő és még + pár év múlva beérő park jövendő oxigéntermelése igen kevéssé kárpótolja azt, aki ma fulladozik a Margit (alias Rák) körút mentén, a Széna és a Moszkva téren... Vajon miért nem merült fel, hogy esetleg az organikus építészet egy-két megoldását is alkalmazzák a levegő javítására, ha már 1x "muszáj" volt ezeket a monstrumokat megépíteni? Pl. tetőteraszon sok zöld növény, a külső falakba beépített beugrókban elhelyezett nagy dézsákban bokrok és futónövények, valamelyik felső v. a legfelső szinten az ablakok elhagyása, helyette sok zölddel erkélyek kialakítása, a falakra vadszőlő és borbostyán felfuttatása stb.

A friss levegő egyébként szvsz nem fog bejönni a Széna tértől a Dunáig terjedő részre (Csalogány u. és Hattyú u. környéke), mert ez a két monstrum leblokkolja az útját és az a keskeny (kb. 50-60 m szélesre tervezett) folyosó szvsz nem lesz képes annyi friss levegőt átereszteni, hogy még a Medve utcaiak is kapjanak belőle, kivéve a legszelesebb időszakokat. Végeztek egyébként a szélerősségre és az áteresztett levegő mennyiségére vonatkozó méréseket is, vagy csak ex has mondogatják a T. Önk. Képvasalók, hogy minden OK?

Ja, és ha ezek a monstrumok olyan népszerűek, akor vajon miért van az, hogy az egyik ismerősöm évek óta képtelen eladni a nagymamájától örökölt lakását a Retek utcában? Ahogy a telefonálók meghallják, hogy a Mamut közelében van a lakás, máris leteszik a telefont... Tudomásom szerint a Bimbó u. alsó részén is hasonló a helyzet.

10telettel:
b

Ghanima Creative Commons License 2001.07.31 0 0 62
Hali, kedves Husky!
Ceterum censeo :-)) : tudsz valami újat a Margit körúti fegyházban kivégzettek emlékére készített mű visszaállításáról??
Én ugyanis még mindig nagyon tartok attól, hogy elsumákolódik (ach, mily' szép is az általános alany...!).
üdv,
Ghanima
Előzmény: Husky (61)
Husky Creative Commons License 2001.07.30 0 0 61
Most olvastam vissza, hogy milyen jókat "veszekedtünk" anno :)))))

Előzmény: pancho (59)
Husky Creative Commons License 2001.07.30 0 0 60
Kedves pancho !

Ez számomra nagyon új dolog.
Tényleg szép lett és kár lenn érte.... meg azért a sok pénzért is amit belefektettek. Éppen ezért szvsz semmi nem igaz a pletyiből.

Üdv
Husky
illetékes elvtárs ? :))))) ( szvsz nem vagyok az )

Előzmény: pancho (59)
pancho Creative Commons License 2001.07.30 0 0 59
Husky:
Mint kerületi illetékes elvtárs, te talán tudod, mennyi igaz abból, amit rebegetnek, hogy a Millenáris parkot jövőre le akarják bontani, és a helyére egy szálloda épülne.
Közzétennéd, ill. rákérdeznél az önkormányzatban?

Ha egyszer csinálnak valami jót is, ami Európa bármelyik országában megállná a helyét - külföldi ismerőseim szerint is - (a Fidesz-kormány szerintem kevés ilyet tud felmutatni), miért kell lerombolni?
Mit lehet ellene tenni, ha lenne ilyen terv?

Előre is köszi. És bocs, ha offnak tűnik, nem igazán az, mert a Margit körúti park Mamut2 miatti felszámolása kapcsán lett megígérve, hogy lesz helyette ez a park (amibe a Mamut nem tudom, beszállt-e némi lével is, ahogy illett volna neki).

kivi Creative Commons License 2000.10.31 0 0 58
Most már gőzerővel folynak a munkálatok.
Ghanima Creative Commons License 1999.10.18 0 0 57
Köszönöm a választ.
A rendezési terv említtetvén, szeretném megkérdezni tőled, hogy neked mi a véleményed az esetleges név változtatásról?
Ami engem illet, "ha én volnám a király", akkor kizárólag természeti jelenségekről engednék közterületeket elnevezni, tekintve, hogy azokat hál' istennek nem lehet leváltani, megideologizálni. Bááár, ha meggondolom, hogy a védett rákosi viperát mégicsak át bírták nevezni parlagivá :-))... Ott van aztán az Alkotás utca esete az 1990-es évek elejének neofita túlbuzgóságával. A nagyon okosak azt hitték, hogy bizonnyal a gaz kommunizmusban kapta ezt a nevet. Szegény jó Ráday mit összekönyörgött, hogy ugyan tartanák már meg ezt a múlt század elejei nevet!
Viszont az tetszik, hogy a kerületeken belül föltüntetik a városrészek régebben használt, ismert (?) neveit. Országút meg Víziváros, Krisztinaváros stb. (Bár az is igaz, hogy ezek némelyikénél ugyancsak fölmerül, hogy milyen régre menjünk vissza, ha - mint virtuális királynő - nem szeretném, hogy ne politikai hálából, hanem természeti jelenségről nevezzék el/vissza őket.
Hajh, nehéz az élet... :-)
üdv,
Ghanima
Előzmény: Husky (56)
Husky Creative Commons License 1999.10.17 0 0 56
Hát az a ház tényleg nem a II. kerülethez tartozik. DE !!! Gondolom a Moszkva téri rendezés kapcsán ( I. II. és XII. kerület ) erre is sor kerül. Szerény véleményem szerint igen nagy értéket képvisel ez az ingatlan. KÁR ÉRTE !
Előzmény: Ghanima (55)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.14 0 0 55
Husky, kedves,
Lenne még egy kérdésem, talán arra is tudsz válaszolni.
Mi a csuda van azzal a házzal, ami a Moszkva tér "fölső" részén van és egy-két éve már hogy be van deszkázva ajtó-ablak rajta. Ezt a "fölsőt" úgy értettem, hogy a Várfok u. és a XY utca (?)
- ahol régen a Mézes Mackó volt, most meg Burger King van - között. Ahol az autók az Attila út, ill. Krisztina krt-tól fölmennek a kis dombra, majd leereszkednek a Széna tér felé.
Most jut eszembe! Lehet, hogy az már az I.kerülethez tartozik?
Mindenesetre nagyon ramaty egy látvány.
Ha tudsz valamit, szivesen látok választ,
üdv,
Ghanima
Husky Creative Commons License 1999.10.09 0 0 54
Pedig az vagyok :-)))))
Előzmény: virge3d (53)
virge3d Creative Commons License 1999.10.09 0 0 53
Ez a csahos eb önkormányzati képviselő? Nem, ezt nem mondhatjátok komolyan... :)
Előzmény: Ghanima (51)
George Sand Creative Commons License 1999.10.09 0 0 52
Ma délelőtt a Bartók Béla úton találkoztam egy Mammutot(!) húzó autóval. A gyerekek örültek neki... Szép nagy reklám volt :))

George Sand

Előzmény: Ghanima (51)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.09 0 0 51
Kedves Husky,
ennek a hírnek nagyon örülök. A Mammut II-nek sajnos továbbra sem tudok, de ez már a magánvélemény kategóriába tartozik, azt hiszem.
Sok sikert önkormányzati képviselői munkádhoz, biztos vagyok benne, hogy nincs könnyű dolgod.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Husky (50)
Husky Creative Commons License 1999.09.29 0 0 50
A Margit körúti börtön emlékműve a sétány mentén visszanyeri megillető helyét.

Az Átrium mozival kapcsolatban a Budapest Filmet kellene megkérdezni. Viszont őket is megköti a műemlék jelleg. A Mammut I. és II. -ben épülő mozik tulajdonosa szintén a Budapest Film. Rajtuk múlik most az, hogy az Átrium moziból csinálnak-e "Művész" mozit.

Előzmény: Ghanima (47)
Husky Creative Commons License 1999.09.29 0 0 49
Kedves lola elnézésedet kérem....... !

Éppen most jövök a fogadó órámról de ismét csak nem érdeklödött senki Mammut II. ügyében.

Kérdéseidre a válaszok:

1. A fák pótlásának helye rögtön a Mammut II. és a jelenlegi Gazdasági Minisztériumtól kezdve egészen a Marczibányi térig. A Margit körútat és a Marczibányi teret összekötő sétány mentén végig fák lesznek. A jelenlegi parkban található néhány fa helyett a többszöröse lesz. A megvalósítást az Önkormányzat végzi közösen a Mammut II. építetőjével. Az Önkormányzat jelöli ki a helyet ( meg van már ).

2. Az építési engedélyre a kerületi főépítész tudott volna reagálni nem a képviselőtestület.

3. A park mögött ? Ezt nem nagyon értem....... utána lakóházak vannak. A lakóházak helyére nem igen megy. Összesen egy házat tudtak megvenni az épitkezés céljára.

További:

Szerintem az Önkormányzatnak is hasznot jelent az építkezés és ezen belül a Mammut II. Rendeződik a Ganz telep helyzete. Igy megszünik a terület használaton kivülisége. A Mammut II. mindössze a Ganz telep kb 1/5 -ét jelenti. A megmaradó részen KÖZPARK létesül + az ipari müemlék épületekben ( 3 db ) kiállitási és múzeumi lehetőségek lesznek. A Mammut I. és a II. az Önkormányzat részére nagyon fontos adóbevételeket jelent.

Előzmény: lola (48)
lola Creative Commons License 1999.09.29 0 0 48
Husky, én még mindig várom a válaszaidat.
Üdv
lola
Ghanima Creative Commons License 1999.09.23 0 0 47
Kedves Husky!
Azt írod valahol lejjebb, hogy az '56-os emlékmű megmarad, ami rendben is volna, bár szerintem valami méltóbb alkotás kellhetne. Viszont szeretném tudni, hogy mi lesz a másik emlékművel, azzal, amelyik a (ha jól emlékszem, csak a 70-es évek elején lebontott) volt Margit körúti Fegyházban raboskodott és/vagy kivégzett különböző politikai beállítottságú emberek emlékét hívatott megőrizni!? Az az emlékmű ugyanis szerintem valóban művészi és valóban fontos mementó is.
Ami a minisztériumi épületet illeti: ameddig csak teheted/titek, próbáljátok meg elérni, hogy lebontsák - ilyen otromba, szervetlen épület arrafelé hirtelen csak még egy jut az eszembe, a volt SzOT-üdülő a Rózsadomb élére "állítva".
Valamiért azt hiszem, hogy pancho-t most hirtelen azért ragadta el az indulat, mert látta, hogy milyen szégyenteljesen bántak el fákkal megint egyszer. Azt írod, hogy a majdan létesítendő sétányon majd előnevelt fák fognak állni és az majd mily' szép lesz. Kérdezem én: miért nem lehet megkövetelni az építtetőktől, hogy a meglévő, élő fákat netán kiemeljék, áthelyezzék, noch dazu, körbeépítsék! A hét végén Prágában jártam és azt láttam, hogy egy felkapott, puccos lakónegyed amúgy hihetetlenül giccses és lila ködösen modernnek szánt épületeit úgy építették föl, hogy a régi fákat szinte "lábujjhegyen" körbeépítették.
Mivel de gustibus non est disputandum, ezért csak a saját véleményemet írnám le a Mammutról. Kívülről nézve szolgaian követi az utóbbi bő tíz év ellustult, fölhigult építészeti megoldásait, így pl. a "tegyünk rá egy-két domború ívet", mert az olyan jópofa címűt. A tetején lévő kupola egyszerűen nem illik az épület tömbszerűségéhez (tökön a gyűszű), de ez még mind semmi az esti kivilágítás giccsparádéjához képest! Ami a belső teret illeti: szűkös és levegőtlen. Az a belsőépítész, aki tükröt építtetett a bejárat mennyezetére, az nyugodtan visszamehetne tanulni a főiskolájára, mert végzetesen összekeveri a tértágítás oldalsó falakon esetleg elérhető/endő hatását a mennyezeti tükör összenyomó és elbizonytalanító hatásával.
Fogalmam sincs, hogy a Mammutot milyen cég rendelte meg milyen építészektől, de az eredmény ritka lehangoló szerintem. A II. kerületben nincsen valamilyen építészeti osztály, vagy hasonló???
Ami a mozikat illeti: mélységesen egyetértek a korábban íróval, aki az Atriumot említi. Ha jól tudom az Atrium legalább is műemlék jellegű, ha nem éppen műemlék, szép és érdekes bauhausos (remélem, az..., nem vagyok építész!) megjelenésében. Egyébként én egyszerűen nem értem ezt a sok mozitermes őrületet :-ooo. Az igénytelen unaloműzés fellegvárainak tartom őket, birkák számára. Hihetetlen, hogy arra is képtelenek, hogy a 8-10 termükből legalább egy kis teremben gondolatébresztő vagy értékesnek elismert filmeket vetítsenek. De ezt inkább nem is mondom, mert még a végén a jó kis art moziktól is elszívják a levegőt!

Valamit viszont úgy egyszerűen "többeknek" címeznék: ne aggódjatok, kedveskéim túlzottan. Kis bolt pártiak, élő város pártiak: "kibekkeljük" ezeket a monstrumokat, túléljük őket. Az is lejjebb íródott, hogy bojkottálni kell őket, mélységesen egyetértek ezzel a véleménnyel. Én a tisztességesebb megítélés érdekében minden ilyen bődület megnyitása után elmegyek és megnézem az "új húst", aztán rálegyintek és megkapja a maga egytől tízig adható fekete pontjait az én értékelésemben. Na, locsogok itten, lényeg: ezeknek a döhöncéknek egy része ugyanúgy, de sokkal rövidebb idő alatt fog elavulni, mint a régi gyárcsarnokok, továbbá egymást fogják kiirtani, rövidesen kezdődik majd a bezárások és fölszámolások korszaka. Így első saccra a Csepeli és a Lurdy van "veszélyben" szerintem.
Emlékeztek még a telhetetlen kisgömböc meséjére? Ki fognak pukkadni.
Akik meg csak ilyen helyeken képesek napi életet élni, hát legyen nekik, de sajnálom őket.
üdv,
Ghanima

Husky Creative Commons License 1999.09.22 0 0 46
Kedves polgártársak üdv néktek !

Bocs, hogy pont egy hete nem jelentkeztem de éppen ideje volt elmennem végre idén elöször szabira.

Igérem, hogy minden kérdésre válaszolok ( amire tudok ).

Ja..... nem Rákoczis voltam hanem Móriczos..... Poedle. B -vel egy másik topicban ezt már jól megtárgyaltuk.......

Bocsi, hogy ilyen rövid vagyok most de vár a család élménybeszámolóra.

Ja + valami ! A munkám nem a Mammut-hoz kötödik :-)))

leha Creative Commons License 1999.09.20 0 0 45
erőt egészséget!

lábrázást kapok, amikor látom, hogy újabb plazak, centerek épülnek, de ne feledjünk valamit:
úgy látszik, ez kell a népnek. ha nem menne oda a dolgozó, nem lehetne fenntartani a boltot. mivel mégis egyre-másra épülnek, valószínúleg van, aki odamegy ...
és ez nem a képviselők hibája. észt nem oszthatnak.

pancho: voltam hasonló helyzetben, mint Husky (képviselő, csak sokkal kissebb csoport képviselője egy másik önkormányzati szinten)
onnan származik a negatív tapasztalat: sajnos sokan vannak, akik eleve negatívan állnak hozzá a képviselőkhöz (pedig nem is ismerik őket, soha nem mennek fogadóórára, fórumokra). hardware-ből anyáznak, minden képviselőt tolvajnak tartanak és amikor számon kéri rajtuk valaki, hogy akkor mi a túróért nem mennek képviselőnek, ha ott olyan jól lehet keresni, akkor a becsületességükkel takaróznak, holott a maguk mindennapi stiklieit ugyanúgy megcsinálják (nem rád célozok). Ezek az emberek, soxor szavazni sem mennek el ...
Amikor becsmérlő soraidat olvastam, egy pillantra úgy gondoltam, mekkora suttyó az, aki a tények ismerete nélkül, csupán sztereotípiák alapján így lebunkózza a másikat ...
aztán rájöttem, hogy nem vagy te mindig ilyen, csak most biztos eltévesztetted a stílust.

nem minden képviselő képviseli a válsztói érdekeit. nem minden képviselő hoz jó döntést, akinek jók a szándékai. nem minden jó döntés lesz jó akkor is, amikor megvalósul.

...de sajnos sok ember előbb beszél, mint gondolkodna : (

lola Creative Commons License 1999.09.20 0 0 44
Hát persze, engem nagyon érdekel, főleg Husky válasza(i). Lehet, hogy utolsó kérdéseim óta nem jutott gép közelébe, úgyhogy nagyon várom, hogy válaszoljon.

Várom
lola

pancho Creative Commons License 1999.09.17 0 0 43
Csak felhozom. Hátha mást is érdekel.
X polgártárs Creative Commons License 1999.09.16 0 0 42
pancho polgártárs,
teljesen igazad van, most várjuk + Husky polgártárs válaszát...ha nem lép le...
xpt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!