Keresés

Részletes keresés

glad Creative Commons License 2006.03.03 0 0 72

Gondolom már marhára nem aktuális, de a VAT az adót jelöli.

Legalábbis azt is.

Előzmény: hybhub (67)
víztorony Creative Commons License 2006.02.28 0 0 71
jaj, bocs a félrevezetésért, rosszul emlékeztem
Moll Flanders Creative Commons License 2006.02.27 0 0 70
CVC2= CVC simán. A CVC2 megint más.
Előzmény: Moll Flanders (69)
Moll Flanders Creative Commons License 2006.02.27 0 0 69
Hello,

Nem tudom aktuális-e még, de az a kártya lejáratát kéri (Valid thrue).
Amit viztorony írt pedig a CVV a Visa-nál és CVC2-nek hívják Mastercard esetén.
Előzmény: hybhub (67)
víztorony Creative Commons License 2006.02.27 0 0 68
szia, a kártyád hátulján van egy számsor, az utolsó 3 jegye az.
Előzmény: hybhub (67)
hybhub Creative Commons License 2006.02.07 0 0 67

Sziasztok !

 

Az Interneten vásárolnék bankkártyával, és valami "VAT" számot kérnek tőlem.

 

Az mi lehet, tudja valaki ?

 

Előre is köszönöm ha megírnátok !

Professzor úr_ Creative Commons License 2006.01.13 0 0 66

SOS! Dombornyomott MASTERCARD betéti kártyával történő netes vásárlás esetén van-e valami vásárlási limit a banknál, vagy csak az adott összegnek kell a számlán lenni ? Az OTp-s ügyintézőnek fogalma sem volt a kérdésről...

timetosaygoodbye Creative Commons License 2006.01.13 0 0 65

Sziasztok!

 

Régi a topic, de felhoznám egy kérdés erejéig..:

 

Vásárolt már valaki gyógyszert  a netről? (Potencianövelő, nyugtató, stb.)

Tudom, ez a leggázosabb ügy, de hát nem tudok mást... :-(

 

Nyitok egy folyószámlát, hozzá egy Visa Classicot, és mindig annyi pénzt utalok rá előtte, amenniyért vásárolni akarok.

 

Én eleve nagyon pesszimista vagyok, de mi a legrosszabb, ami történhet?

Elvesztem azt a néhány tízezer Ft-ot, amit akártyára raktam, aztán nem jön meg az áru, nem...?

(Gondjaimhoz képest ez már csekélység lenne...)

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 64

"Létezik már a web/virtuáliskártya ami éppen ezt a célt szolgálja. Ez a kártya létezik a K&H-nál. "

 

Már nem, szeptember óta ilyet már nem lehet kérni, megszüntették. Mert bizonyos helyeken nem fogadták el.

Állítólag.

 

A dombornyomott VISA-t ajánlják helyette.

 

Üdv, rajzolo

Előzmény: Moll Flanders (51)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.24 0 0 63
_jutalékot_- így is elég sok, nem kell még többes számba tenni
Előzmény: Moll Flanders (62)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.24 0 0 62
Szia Umbi,

Nekem az a legnagyobb bajom a PIN kódokkal, hogy feleslegesen lassítják az authorizációt. Még üzletben is számtalanszor előfordul, hogy Time out-ra fut a tranzakció, el tudom képzelni mi lenne ha a netes engedélykéréseket is lassítanák. Egyébként is elég lassú tud lenni. A saját PIN gondom mindig úgy oldottam meg amíg nem tudtam változtatni, hogy egy kártyát használtam arra, hogy kp.-t vegyek fel vele, a többit csak vásárlásra használom. Mind dombornyomott, tehát nem kérhetnek hozzá PIN kódot. Sajna a PIN kód még az ügyfeleket is nagyon megosztja. Van aki ragaszkodna hozzá, hogy tőle minden egyes vásárlásnál kérjék a kódot, mert az neki biztonságot, én hülyét kapok tőle, főleg ha előttem áll a sorban és legalább 2x elrontja. Én éppen azért szeretem a kártyát (mint felhasználó), mert kényelmes. Az igazsághoz tartozik, hogy én folyamatosan tudom követni mi történik a kártyámmal (könnyen dumálok), egy ügyfélnél sajnos ez nem áll fenn és megértem ha biztonságra törekszik ha leghamarabb az SMS-ből vagy ne adjisten a számlaértesítőjéből tudja meg, hogy vásárolgatnak a kártyájával.
Ami a netes vásárlást illeti, már írtam régebben, hogy ellene vagyok mint kártyás. Mint ügyfél azért én is szoktam kártyát használni a neten, de csak "bejáratott" oldalakon és eddig mindig úgy jött ki, hogy az IEB-n keresztül. Nem reklámozom a konkurrenciát, de tényleg nem volt még semmi bajom velük :)Gyors és biztonságos :) Külföldi weblapról történő vásrlásnál viszont volt többször olyan eset, hogy nem is az volt a hunyó akinek a neten megadta az adatokat, hanem engedélyezés alatt csípték el a kártyaszámot és lejáratot és előbb beauthorizálta a kártyát mint az a kereskedő akinek joga lett volna.
Mindemellett együttérzek a netes kereskedőkkel, tényleg nem övék a legjobb helyzet elfogadóként. A banknak ő egy kockázatos kereskedő, ezért amennyire tudja felnyomja a jutalékokat is :(

Molly

Előzmény: Umbi (Janiii) (60)
Umbi (Janiii) Creative Commons License 2004.06.23 0 0 61
A "...homályosak ezügyben..." alatt a reklamációk és a chargeback ügyét értettem. Így visszaolvasva talán nem voltam világos. :-)

Üdv
U

Előzmény: Umbi (Janiii) (60)
Umbi (Janiii) Creative Commons License 2004.06.23 0 0 60
Szia Molly!

Köszi szépen az infot. Sejtettem, hogy ez a helyzet. Mindenesetre, ha egy kártyához több PIN-t lehet megadni, az jó. A birtokos élhet vele, ha akar. Ha "lábrázást kap" a sok PIN-től, hát adja meg ugyanazt mindre a kártyájához (persze akkor, ha az változtatható). Én nem dimenzionálnám túl ezt a PIN dolgot annyira.

De a kártyaelfogadói szerződések meglehetősen homályosak ezügyben. A kereskedő küldjön meg minden infot, és bank majd dönt valahogy. Ez többnyire érthető is, de a folyamatok jelenlegi formájukban elég kockázatosak egy kereskedő számára, ha például on-line terméket akar árulni. Ilyenkor gyakorlatilag nincs húsvér vevő a másik oldalon, csupán adat (kártyaszám, lejárat, stb...). Hogy ki használta, azt nem tudja senki.

Üdv
U

Előzmény: Moll Flanders (59)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.20 0 0 59
Hello,

Utánajártam. 2002-ben volt erről egy meeting, a VISA tartotta. Valóban, egy új PIN kellene hozzá, valóban, a bankok nem fogják bevezetni amíg nem lesz muszáj. Ez max. oly módon osztaná fel a netes tranzakciókat, hogy a PIN kódot is megadná mindenhol v. sehol. Az emberek már lábrázást kapnak a különböző PIN kódoktól, néha érthető, néha nem.
Az elfogadóbank a kereskedőt védi, én az ügyfelet és a bankomat. Mint a védő ügyvédje és a vádlott ügyvédje, itt a bíró a kártyatársaság. A charge back tényleg egy jogászi tevékenységre hasonlít és még mindig lehet követni szakmán belül kik a jó chargebackesek (de hülyén néz ki ez a szó)

M.

Előzmény: Moll Flanders (58)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.16 0 0 58
Hello,

Én, mint kibocsátóbank nem vagyok kapcsoaltban a kereskedővel, csak a bankjával, ezért hagytam ki. Viszont jogos, köszi :)

Amit kérdeztél annak utánajárok :)

Molly

Előzmény: Umbi (Janiii) (57)
Umbi (Janiii) Creative Commons License 2004.06.16 0 0 57
Sziasztok!

"Emiatt rengeteg a chargeback és ez nyilván nem tetszik az elfogadóbanknak kinn."

És nem tetszik a kereskedőnek sem. Mert a sor végén hozzá fut be a charge back, tőle veszik vissza a pénzt.

Ajánlja is a VISA a "Verified by VISA", a Mastercard pedig a (asszem) "Securecode"(???) nevű elfogadási eljárását, ami egy PIN kód félével kombinált online kártyaelfogadási mód. Ez levenné a charge back kockázatát a kereskedőről (a honlapok állítása alapján), és sejtéseim szerint átteszi másra (kártyabirtokosra vagy bankra?). Hisz azért a PIN-ért aztán tényleg a kártyabirtkos a felelős. Ezt viszont a bankoknak kellene belefejleszteniük a rendszereikbe. Ők meg nem fogják, amíg nem muszáj, pedig talán így csökkenhetne a charge back, és indulhatna már be ez az ipar itt Mo-on is.

Tud erről valaki bővebbet?

Üdv
U

Előzmény: Moll Flanders (56)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.15 0 0 56
Szia 4ndr3w,

10 évig foglalkoztam kártyákkal, amikor kezdtem, az első ATM még Bécsben volt :) És persze imádtam/imádom.
Annak idején amíg csak kártyaelfogadás volt Magyarországon még mi is Európához tartoztunk kártyailag. Ők eleve "újraosztották a világot". Asszem 1993. szeptembere óta tartozunk a CEMEA-hoz (Central Europe and Middle-East Asia)a VISA-nál. Ezzel sztm mindent megmondtam :(
Mikor fogunk lekerülni? Soká. Ennél bővebben itt nem írhatom le.
Ahhoz minimum az kellene, hogy aki a neten vásárolgat a kártyával az legalább nézze meg, hogy mi az a honlap ahol megadta a kártyaszámot. Mindenféle pornóoldalakat talán nem kártyaszámmal kellene nézegetni. Az az igazság, hogy én eléggé ellene vagyok a netes vásárlásoknak, mert valóban, a chargeback több mint fele netes tranzakció, és a netes tranzakciók reklamációjának 80%-a az ügyfél hibája. Mindennek az elején vigyázzanak annyira a kártyájukra mint a pénzükre. Sajnos sokszor azt látom/hallom, hogy ez egy műanyagdarab és a bankot okolják ha PIN kóddal együtt elhagyja a kártyát (praktikusan alkoholos filccel kártyára ráírva a PIN kód) és lerabolják a számlájukat. Miért? A pénzére miért nem vigyáz? A személyire, iratokra nem vigyáz? Ha az életben sem vigyáz rá, akkor mit várjunk tőle a neten? Emiatt rengeteg a chargeback és ez nyilván nem tetszik az elfogadóbanknak kinn. Az is előfordul, hogy amikor megadod a kártyaszámod egy kinti kereskedőnek, az alatt a pár másodperc alatt "útközben" megszerzik a kártyaszámod nem egy kereskedő authorizálja be a kártyád, hanem kettő. Ez nem az ügyfél hibája, de ez a ritkább eset.

Nemcsak amerikai oldalon nem fogadják el a magyar kártyákat, én találtam ilyen orosz oldalt is :) Na ez azért meglepett :)

Molly

Előzmény: 4ndr3w (55)
4ndr3w Creative Commons License 2004.06.14 0 0 55
Szia Molly!

Látom Te nagyon otthon vagy a kérdésben, sajnos igazad van. Pont a legnagyobb amerikai online elfogadók nem fogadják el a magyar kártyákat. Én pár éve próbálkoztam sokáig az egyikkel, több magyar bank domborkártyájával is, de semmi eredmény, a tranzakció kérés el sem jutott a bankomig. Aztán az elfogadó ügyfélszolgálatával folytatott hosszabb levelezés után végre elárulták, hogy a magyar kártyákat alapból visszautasítja a rendszerük, mert ebből az országból kimagaslóan magas a jogosulatlan charge-back arány...
Hát igen, a jó kis magyar mentalitás. :(
Azért az is undorító, hogy pár szemétláda miatt egy egész országot letiltsanak.

Egy másik eset: egy USA-beli szolgáltatónál már évek óta fizettem a magyar kártyámmal egy domain név fenntartásáért, míg egyszer csak aktuális volt a következő évi fizetés, és a rendszerük már nem fogadta el ugyanazt a kártyát. Ügyfélszolgálat a fenti okot nevezte meg a magyarok kitiltásának, de mivel én régi, megbízható ügyfél voltam, elárult egy trükköt, a fizetésnél az adataimat ugyanúgy kellett megadni mint eddig, csak országnak Mo. helyett az USÁ-t kellet választanom, és hipp-hopp már létre is jött a tranzakció. Sajnos más elfogadóknál ez a trükk nem működik. :)

Szerinted van rá lehetőség, hogy egyszer lekerülünk ezekről a feketelistákról? Vagy inkább szerezzen az ember egy külföldi kártyát, ha rendszeresen fizetne a neten? Mi a véleményed?

Előzmény: Moll Flanders (54)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.14 0 0 54
Ezt nekem írtad? :)
Ha már elfogadás: vannak olyan oldalak, ahol hiába szeretnél kártyával fizetni, Magyarországról egyszerűen nem lehet, nem fogadják el a magyar kártyákat.
Előzmény: Törölt nick (53)
leda_bb Creative Commons License 2004.06.13 0 0 52
ha amerikából küldik Mo-ra, akkor igen. de ha megvan a feladáskor küldött email, utánakérdezhetsz, hogy mi van vele.
Előzmény: bowler (33)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.06.11 0 0 51
Szia GKX,

Amiről kérdezel az 2 külön dolog. Csak azért, hogy interneten vásárolj nem érdemes dombornyomott kártyát váltani. Létezik már a web/virtuáliskártya ami éppen ezt a célt szolgálja. Ez a kártya létezik a K&H-nál. Ahhoz, hogy az egyenlegét és esetleg az authorizációkat tudd követni valszeg kell egy Direktnet v. nemtom náluk hogy hívják, esetleg Mobilbanking. A számlanyitást sehol sem úszod meg, mert enélkül nem tudják engedélyeztetni és terhelni a kártyádat. Vannak bankok ahol ingyenes a számlavezetés, de a különbözö tranzakciókért fizetni kell (kp. felvét pénztárban, devizaátutalás, devizakonverzió) és van olyan bank ahol van számlavezetési díj, de emellett néhány v. az összes tranzakció díjmentes. Nem akarok egy bank mellett és ellen sem kampányolni, ezért nem írok neveket, a honlapokról kiderül.

Minden kártyával történő vásárlásnál elég a kártyaszámod és a kártya lejárata, face to face tranzakcióknál az aláírásod. A kereskedőnek csak annyi köze van a te kártyádhoz, hogy érvényes-e a bankkártya, nem tiltott-e és van-e mögötte annyi pénz amennyibe az áru v. szolgáltatás kerül. Semmi máshoz nincs köze, a kártyatársaságok ezt külön nem szabályozzák, sőt a Mastercardnál kifejezetten szerepel, hogy nem kérhetnek hozzá személyi igazolványt sem vásárláskor. Tudom, hogy léteznek kereskedők akik 20.000 HUF felett kérnek személyit. Ez már egy külön téma. A kp. felvét bankfiókban más dolog, ott minden esetben kérni kell.

Az engedélykérés folyamata:
Kereskedő->kereskedő elfogadóbankja->kártyatársaság->kibocsátó bank

Válasz/engedély megadása v. elutasítása:
Kibocsátóbank->Kártya társaság->kereskedő elfogadóbankja->kereskedő

Így működik normál esetben és néhány másodpercet vesz igénybe.

Molly

Előzmény: Törölt nick (50)
próbajenő Creative Commons License 2004.03.04 0 0 49
Klassz oldal. Köszi!
Előzmény: víztorony (48)
víztorony Creative Commons License 2004.03.04 0 0 48
próbáld itt: http://www.infokisvallalkozas.hu/applications/vaminfo_alap.jsp
Előzmény: próbajenő (47)
próbajenő Creative Commons License 2004.03.04 0 0 47
Tudja valaki, hogy mennyi vámot kell fizetnem, ez usa-ból megrendelt áruk után? (Konkrétan digitális kamera.)
A VPOP honlapján (www.vam.hu) a rengeteg haszontalan információ között nem találok erről semmit. Nyilván ez keveseket érdekelne... :-)
Moll Flanders Creative Commons License 2004.02.03 0 0 46
Nem biztos, hogy aktuális a kérdés, de:
Ugyanolyan elfogadói szerződést kell kötni a bankkal mint bármilyen kereskedőnek. Nincs belépési díj, a jutalékot a bank határozza meg. A K&H és az OTP biztosan foglalkozik vele.
Előzmény: víztorony (41)
Slint Creative Commons License 2004.02.03 0 0 45
Még nem, mert most megy ki ismerős, és hozza amit kell, de később fogok, az tuti.
Előzmény: sajtosrud (44)
sajtosrud Creative Commons License 2004.02.03 0 0 44
Elolvastam, vegulis sikerult az USAbol vasarolnod?
Előzmény: Slint (43)
Slint Creative Commons License 2004.02.03 0 0 43
Nem olvastam végig a topicot, de már korábban én is nyitottam egy ilyet, olvassátok el, hátha van benne valami fontos info

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9101976&uq=49

sajtosrud Creative Commons License 2004.02.03 0 0 42
USAba szertnek fizetni interneten, a valaszthato kartyatipusok a kovetkezok: Visa, Mastercard, American express.
Az adataimat, a kartyaszamot, es a kartya ervenyessegi idejet kell megadni.
Ennyit tudok, a tobbi egy nagy homály.
Sokmindent hallok innen-onnan, végülis csak azt nem sikerült kideríteni, hogy milyen kártyát fogadnak el biztosan egy ilyen helyen.
Egyébként egy szolgáltatásra fizetnék elő, vagyis szállítási költség meg hasonlók itt nem játszanak.
víztorony Creative Commons License 2003.12.17 0 0 41
Ez engem is érdekelne.
Főként, hogy milyen nagyságrendű összeg a belépés egy ilyen rendszerbe, illetve az éves/havi díj vagy jutalék mennyi kb?
Előzmény: bs76 (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!