Kedves Gödény,
azt írod:"világlátott embereket nehezebb befolyásoli" Így igaz. Időnként úgy érzem, Magyarország egy nagy falu, ahol mindig a szomszéd tehene a zöldebb, s ha már ez megesett, azonmód dögöljön is meg. A sokat emlegett, s a számomra csak mesének tűnő demokráciákban nem hiszem, hogy bárkinek is szemet szúrna egy Soros Alapítvány-szerű képződmény. Itt - a beidegződések miatt- nehéz elhinni még csak egy db emberről is, hogy pusztán azért tesz veled jót, hogy neked jó legyen. Mer' ha már neked jó, akkor jó a gyerekednek, a férjednek, a feleségednek, a kutyádnak és a szomszédodnak is.Ja, annak nem. S ha tartósan jó nektek, az már maga a boldogság. Így van ez a kulturális célú juttatásokkal is: egyrészt jó annak, aki kapja.Jó annak, aki nézi, hallja, olvassa. Az továbbadja. Folyik az értékteremtés és az értékőrzés . Ha egy társadalom nem képes ennek alárendelni az aktuálpolitikai viháncolásait, az már régen rossz, az az ország dagonyázhat tovább a saját sz@rában. Bocs. Szép dolog a kalocsai hímzés, szép a nádsípfaragás, de hosszútávon újabb és újabb produktumokkal kell gazdagítani a kultúrát, s ezt nem csak az euroantlanti törekvésekkel kell magyarázni. Vagy mi.Ehhez meg, bármilyen csúnyán is hangzik, pénz kell, legalább annyi, mint a háborúhoz.
Én kicsit finomabban úgy fogalmaznék: Soros céljai, a nyílt társadalom, az eszmék szabad áramlása nem tetszik mindenkinek. Hogy utána milyen címkét akaszt rá, az már másodlagos. De világlátott, a mások (és távoli, nagyon mások) véleményére is kiváncsi embereket nehezebb befolyásolni.
Van, aki úgy gondolja - azért nem érvényesül, ő, meg a saját rokonsága, pereputtya, mert a másfajta emberek összetartanak. Ilyeneknek azt nem szabad(na) megengedni, el kell vagdosni a köteleket. Saját magának persze szabad.
Ha félni kell itthon attól, hogy ez az ösztöndíj kompromittáló, akkor, attól tartok, félni kell attól, hogy itthon legyünk. Az meg nem jó. Nagyon nem jó.
Engem spec nem kompromittalt, amikor a Soros Alapitvany penze nelkul nem kezdhettem volna el a PhD-zni tavol e kis hazatol... Sot, a celokkal sincs semmi bajom, s hat azzal sem, ahonnan ez a penz szarmazik....
Ez a penzvilag es mai modern gazdasagok hatulutoje. Ha Soros nincs, aki legalabb tamogat bizonyos tudomanyos es kulturalis teruleteket, akkor van mas, aki a sajat eletere es a hulyesegeire kolti az irdatlan penztomegeket. Torveny. Megpedig vas. En tisztelem Sorost.
En egyebkent nem bannam, ha a Soros, a Somody, vagy akar a Bill Gates VIP listajan rajtalennek. Ezek nem a vilag legrosszabb emberei, a Somodyt meg nem is erdemes a tobbiekkel egy hozzaszolasban emliteni ... no de, most a Sororsrol van szo, ket t-vel.
Természetesen, hogy létezik a világméretu pénzügyi összeesküvés, melynek egyik célja, hogy a közép-kelet európai térséget élelemtermelo központtá alakítsa át az Európai Unió számára, (ennek egyik lépése az hogy kiviszik külföldre a szellemi tokét). Ha ez a terv beérik az EU felkészült lesz arra hogy visszavegye a világ feletti vezetés pozicióját, képes lesz arra hogy megküzdjön az USA-val. Természetesen emögött a Kínai népköz. áll mert a megsemisitett Amikkal nem lesz gondja és a háborúban kimerült EU-t az Arab Szövetség pénzelésével és megvadításával könnyedén meghódíthatják. Nagyon kevés ember tudja hogy Soros György nagyapja a HöngSzu tartomány madarinja volt, akit kivégeztettek a fehér megszállók, és ezért ég benne a boszzú lángja.
Nem. En egyszer probaltam, de aszonta a Kadar Moni akkor (3-4 honapja), hogy meg a moderatorok sem tudjak (vagy repul az egesz topik, vagy marad, ahogy van). Azota ez mar lehet, hogy megoldodott, de ekkor is csak a moderator teheti.
A még szomorúbb az, hogy az említett könyvújság szerzője nem is paranojás, hanem egyszerűen ebben a témában lát pénzt!! Őszintén szólva, nem tudom ki a szörnyűbb, Csurka vagy Tőke
nori
Zsombi,kedves!
1. Elnézést, de kérlek, javítsd már ki a topic címét: a kompromittáló két t-vel írandó. Bocsánat, de engem zavar!
2. A lényeg: szerintem, ha ennél a célnál soha rosszabb célra nem fordítottak volna sok pénzt, akkor már itt lenne a Kánaán. Amúgy pedig, aki azt gondolja, hogy őt kompromittálja Soros György pénze, az ne fogadja el.
Viszont ha elfogadta, akkor utólag annyit talán el lehet várni tőle, hogy ne marjon bele az őt korábban segítő kézbe. Ld. Csurka...
Lényeg: ha fenntartásaid vannak, ne fogadd el és kész.
Rengeteg egyéb ösztöndíj lehetőség van a British Counciltól kezdve a németekig, osztrákokig, olaszokig, amerikaiakig, követségi weblapokat kell nézegetni, vagy egyszerűen bemenni az Okt. Min-ba, ahol van valami ilyesmivel foglalkozó osztály tudomásom szerint. De az egyetemeken is mindenhol vannak ezzel foglalkozó csoportok, a diákönkormányzatoktól kezdve a tanulmányi osztályokig, egyeteme válogatja, hol ki/mi fogl. vele.
Ha már dolgozol is, gondolom, be tudsz menni a régi egyetemedre körülnézni.
Még egy nyelvtani dolog zárásképpen, ne haragudj azért :-), jó?: a szervezet az NEM aki! AMI, vagy AMELYIK. Bocsánat, de ez szerintem nagyon idegesítő és elterjedt hiba. Ugye, nincs harag?!
:-))
Üdv,
Ghanima
Soros György nagyon sok jó ügyet támogatott már az országban. Ezért folyamatosan fikázzák. EZ a szégyen. Kisstílű pitiáner gecik az anyjukat eladják a hatalom látszatáért is, saját gyengeelméjűségből származó paranóniájukat világ méretű összeesküvésnek vélik.S hogy a jónép megegye, meglocsolgatják egy kis zsidózással. EZ a kultúra, politikai kultúra ma Magyarországon. Szomorú, nagyon szomorú.
Amilyen idióta világban élünk, még ez is előfordulhat. De néhány dolgot vegyél figyelembe:
A gazdag embereket divat fikázni.
A híres, gazdag embereket ajánlatos.
A híres, adakozókedvű, gazdag embereket pedig egysenesen kötelező.
Én ismertem néhány költőt, rendezőt, színjátszó csoportot, akiknek a túlélést jelentette a Soros-ösztöndíj. Csak ha rájuk gondolok, már megérte a léte.Ráadásul nem kötelező hálálkodni, nem kell himnuszt írni, s legfőképpen nem kell szégyenkezni, mert ha mást nem is veszünk ide, a kultúra néhány fokkal szegényebb lett volna a S. által beleinvesztált pénz hiányában.
Agyrém, hogy lassan rühellni kell adni, s rühellni kell elfogadni.Egyelőre ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak. SZVSZ nem kefélni kell a pénzért, hanem magadból kihozni a segítségével azt, amit csak lehet.
Jöhetnek a kövek.
Nemrég hallottam egy nagy összeesküvés-elméletet bizonygató előadást. Tőke Péter bulvárguru a Budai milliárdosok c. könyvújság szerzője ellentmondást nem tűrő hangon jelentette ki, hogy az USA nemzeti bankjától kezdve a magyar politikai eliten át az MNB-ig mind egy nemzetközi titkos pénzügyi kör markában van. Ennek a csapatnak pedig Soros György is tagja. Orbán Viktor is lekötelezetje, hiszen az ő aktív támogatása nélkül sosem tanulhatott volna Oxfordban.
Én most kezdtem körülnézni az ösztöndíj "piacon", mert diplomásként már komoly összegeket kellene ezen az egyetemen leperkálnom. Elsőként persze rögtön a Soros website-ra látogattam el. Aztán beugrott a fentebbi történet.
Ti mit gondoltok erről? (Ha valaki tud olyan szervezetet, aki csak arra vár, hogy engem megpénzelhessen, természetesen az is írjon! A munkahelyem nem fizeti, sajnos.)