Keresés

Részletes keresés

lcsaba Creative Commons License 1999.09.13 0 0 5
nem lett volna ennyire romantikus frakcióhétvégénk...
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.10 0 0 4
4. Nagyon kézenfekvő változat. Az adok-kapok küzdelemben nem volt elég idő egy tisztességes lista készítésére:

1998. november 15.
"Most, hogy egyre többen vetik fel a régi postabanki vezetők büntetőjogi felelősségének lehetőségét, nem kerülhető meg az MSZP-SZDSZ-es pénzügyi kormányzat felelőssége sem. Hiszen a bajok nem tegnap, hanem már régen kezdődtek, s Horn Gyula nemegyszer személyesen mentette meg kedvencét a leváltástól"
Mit kaptál ma Orbán Viktortól?

1998. november 20.
"Mivel a kabinet nagyon fontosnak tartja a pénzintézet munkáját, úgy döntött, hogy a Postabankot konszolidálja. Eszerint összesen 152 milliárdnyi tőkét biztosít számára, a felhalmozott rossz befektetések és hitelek döntő részét pedig kivonja, és az Állami Privatizációs és a Vagyonkezelő Rt. kezelésébe adja. Járai Zsigmond szerint a Postabank helyzete ezáltal stabilizálódhat, működése pedig nyereségessé válik."
Mit kaptál ma Orbán Viktortól?

1998. december 3.
"Azt sem értem, hogy miért idegeskedik Kovács főszocialista, amikor az Állami Számvevőszék is igazolta, teljesen jogszerű ügylet volt, hogy az MSZP Köztársaság téri székházának kazamatáit a Bizományi Áruház, padlását pedig a Postabank bérelte ki közel kétszázmillió forintért. Egzotikus szendvics: felül a Postabank, alul a Bizományi, középen meg a káderek."
Napi Magyarország

1999. május 25.
Földi-irányítású védelem
Hogyan került új kezekbe a Postabanktól a Defend Kft.?
Földi László, az Információs Hivatal Nyírfa-ügyben ismertté vált és büntetoeljárás alá vont ezredese vásárolta meg két hónappal ezelott az 53 millió forintos alaptokéju Defend Kft.-t, amely korábban a Postabank többségi tulajdonában volt, és elsosorban bankbiztonsági feladatokat látott el. Egyelore még nem tisztázott, valójában milyen körülmények között vált meg tavaly novemberben a bank új vezetése a kft. korábbi társtulajdonosaitól. A Defendbol az új menedzsment elképzelései szerint piacvezeto biztonsági cég lehet a jövoben.
Népszabadság

1999. január 22.
Járai: Az állam fizette meg a Postabank-Mahir ügylet árát is
Az adófizetok pénze bánja a Postabank és a Mahir Rt. leányvállalata, a Mahir Cityposzter Kft.-nek tavaly tavaszi 380 millió forintos ügyletét. Ezt immár, ha áttételesen is, de Járai Zsigmond pénzügyminiszter is elismeri.
Népszabadság

1999. május 25.
A Kehi elnöke először utal a különleges kedvezményben részesültekre - itt még a VIP-lista szó nem hangzik el. Sepsey a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozza ugyanis: Princz Gábor sok milliárd forintos kárt okozott az állampolgároknak azzal, hogy "egyes embereknek a piaci kamatozásnál olcsóbban adott nagy hiteleket, ezzel veszélyeztetve a betétesek százezreit".

1999. Június 1.
Kuncze: A Fidesz pénzt vett ki a Postabankból
Népszabadság

1999. Június 2.
Büntető eljárást kezdeményezett a Postabank Rt. üzleti titok megsértése miatt Kuncze Gábor ellen. Ezt Győri Tibor jelentette be azon a sajtótájékoztatón, ahol a frakcióvezető bizonyítékokat tárt elő a MAHIR City Poster Kft, illetve a MAHIR Rt közötti pénzügyi összefonódásokról.
Observer

1999. június 4.
Nevek nélkül ír az Élet és Irodalom a VIP-listáról "Marci pán" című vezércikkében.
Élet és Irodalom

Gyorshír:Akár egy Stallone parádé is bele illik abba a videó film költségvetésbe, amit a Happy End Kft. kapott a Postabanktól reklámfilm elkészítésre. A két darab, egyenként húszperces oktató videót a választási kampány idején kérte a Postabank és 86 millió Ft-ot fizetett érte. Összehasonlításképpen az Európa Expressz 50 millió Ft-ból készült el. Erősen kasszírozott a Napi Magyarország is. A laptól összesen 35 millió Ft-ért rendelt meg reklámot Postabank, ami átszámítva több mint 600 ezer Ft volt darabonként. Többek között ez derült ki az SZDSZ által ezekben a percekben is zajló tájékoztatóján.
Observer

Egyes követelések akár 1001 forintért is megvásárolhatók lennének
Pályáztat a Reorg-Apport
A Világgazdaság birtokába jutott dokumentumok szerint a Reorg-Apport Rt. pályázaton kívül is értékesítheti a Postabank Rt. hozzá került követeléseit, ha a vevo az általuk fizetett vételárnál többet kínál. Egyes cégek, így az A-Reklám Kft. és a Lakitelek Alapítvány tartozásai -- versenyeztetés nélkül -- 1001 forintos áron megszerezhetok. "A Reorg-Apport ezt csupán elvi lehetoségnek tartja, amellyel nem kíván élni" -- nyilatkozta lapunknak Sági Gyula, a cég vezérigazgatója.
VILÁGGAZDASÁG

1999. június 5.
Ellenlépésre készül a Fidesz
A bankkonszolidációt vizsgáló, SZDSZ kezdeményezte ad hoc bizottság felállításának megakadályozásra készül a Fidesz-frakció, válaszul Kuncze Gábor SZDSZ-frakcióvezető többrészes leleplezésére, amelyben a Postabank és Fidesz-közelinek tartott cégek kapcsolatát firtatja. Kuncze azt állítja, a Fidesz kampányát levezető két cég, a Mahir és a Happy End Kft. a választás előtt és Orbán Viktor kormánya eskütételének napján "álomszerűen kedvező" szerződéseket kötött a Postabankkal
Magyar Hírlap

A Napi Magyarország vezércikkében a főszerkesztő nevesít négy politikust. A cím: Intim betétek. A négy név: Keleti György, Tarafás Imre, Nagy Sándor és Csiha Judit.

1999. június 9.
Mester Ákost, Nagy Sándort, Csiha Juditot és Tarafás Imrét nevesíti a Napi Magyarország. Az érintetteket nem sikerül megszólaltatnia az orgánumnak. Csak Keleti György volt honvédelmi minisztert, aki kijelentette: soha, egyetlen fillért nem vett fel a Postabanktól. A cím: Intimek a betétesek.
Observer

1999. június 12.
A Fidesz „Família Kft.-je"
Az SZDSZ az A-Reklám postabankos hitelérol
Az SZDSZ dokumentumokkal igazolta, hogy meghaladja az egymilliárd forintot az a kár, amely a Postabankot a Fidesz-közeli cégek finanszírozása miatt érte. Eörsi Mátyás az egykor szintén állami Magyar Hitelbankot ért 170 milliós veszteségrol is beszámolt.
Népszabadság

1999. június 14.
A Parlament leszavazta a Postabank konszolidálásának vizsgálatára létrejövő bizottság felállítását.
A szavazatok név szerint.

1999. június 15.
A parlamentben Dancsó József fideszes képviselő interpellációjában - hivatkozva arra, hogy a Napi Magyarország "megpróbált utánajárni az ügynek" - Nagy Sándor, Mester Ákos, Csiha Judit és Tarafás Imre nevét említi, valamint Keleti György cáfolatát.

1999. június 18.
A Napi Magyarország címoldalán szocialista politikusokon kívül újságírókat is említ a VIP-listán szereplők között. Ugyanezen a napon az Élet és Irodalom közli - a korábban már nyilvánosságra hozott neveken túl - Tömpe István, Németh Péter, Herényi Károly, Rubicsek Sándor, Bártfai Béla, Sándor László nevét is.

1999. június 22.
Az MTV Híradó közli: "a most hatalmon lévő legnagyobb kormányzó párt legalább tíz tagja is részesült hitelben".

1999. június 23.
A Híradó elnézést kér a téves közlésért. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese betelefonált a hírműsor szerkesztőségébe: nem igaz a közlés. Indoklásul a Miniszterelnöki Hivatal sajtóreferensére hivatkozott, aki a Kehi adatainak ismeretében cáfolta az előző napi közlést. A hírigazgató, Csermely Péter mentesíti a munkavégzés alól a Híradónak a hír közlésében szerepet játszó munkatársait.

1999. június 25.
Pihennie kell a Magyar Televízió szerkesztő-riporterének, Lázs Sándornak, aki a keddi riportjában bejelentette: nem csak balos, hanem fideszes politikusok is szerepeltek a Postabank VIP listáján. A reggeli órákban szivárgott ki felénk a hír, mely szerint a tudósítót a Miniszterelnöki Hivatal kérésére menesztették.
Observer

1999. június 26.
Feloldják a banktitkot? Nyilatkozatot kért képviselôitôl a Fidesz-MPP
A Fidesz-frakció minden képviselôje nyilatkozott arról, hogy a Postabank fennállása óta nem volt és jelenleg sincs semmiféle kedvezményes pénzügylete a bankkal. Egyben kérik a bankot, hogy amennyiben bármelyik fideszes képviselô és a Postabank között az adott idôszakban érvényes banki gyakorlatnál kedvezôbb hitel-, betét-, vagy lízingszerzôdésrôl van tudomása, az errôl szóló információt hozza nyilvánosságra, és a képviselôk nyilatkoznak arról is, hogy a Postabankot a banktitok alól feloldják. Mindez Rogán Antal fideszes frakcióvezetô-helyettesnek a Postabank vezérigazgatójához, Auth Henrikhez címzett levelében olvasható.
Népszava

1999. június 30.
Átviszik délután négy órakor a Kehi-jelentést a Miniszterelnöki Hivatalba. (Forrás: MTV Aktuális - interjú Sepsey Tamással).

1999. július 1.
Elúszott Josip Tot 110 milliója
Nincs esély arra, hogy megtérüljön az a 110 millió forintos hitel, amelyet a Postabank adott az egykor Fidesz-közeli A-Reklám Kft.-nek. Ezt ismerték el a postabankos hitelek és befektetések értékesítésével megbízott állami Reorg Apport Rt. vezetoinek tegnapi sajtótájékoztatóján.
Népszabadság

__________________________________________________________

Egy kisé furcsa, hogy július 30.-án viszik át a Kehi jelentést a Miniszterelnöki Hivatalba, de június 23.-án a Miniszterelnöki Hivatal sajtóreferense a Kehi adatainak ismeretében cáfol.

Tisztelettel,
mint fent

BITBULL Creative Commons License 1999.09.10 0 0 3
A Fidesz-nek nem kölcsön kellett a Postabanktól.Ők meg is akarták tartani a lóvét.
Persze vannak ott "olyan"nevek is,csak az ellenzék(ki tudja miért?) egyenlőre nem foglalkozott velük.
lcsaba Creative Commons License 1999.09.10 0 0 2
Miért fideszmentes? Ennyire erkölcsösek vagy ennyire kevesen vannak, hogy egy sem fért rá ?
PuPu Creative Commons License 1999.09.10 0 0 1
Ez az egész lista-ügy úgy műbalhé, ahogy van.Néhány topcban már megírtam, hogy itt csak akkor kaphatnánk normális képet, ha az összes többi bank vonatkozó listáit is láthatnánk, - és mindenhonnan teljes listát, nem pedig valakik valamilyen szempont szerint válogatott műveit.
Gusztustalan ez így, - a kérdés pedig inkább etikai alapon értelmezhető, mint jogi alapon, - ezért aztán sok hűhó semmiért...
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.10 0 0 0
3. Valaki a Napi Magyarországot akarta lejáratni vagy fordítva.

"Kövér úr utóbb egy nemzetbiztonsági bizottsági ülésen is kijelentette, hogy mivel ismeri az én politikai felfogásomat, nem hajlandó velem leülni. Egy másik beszélgetésen itt a szobámban tanúk elôtt úgy fogalmazott: „Egyenként fogunk levadászni benneteket, amíg vagytok." Így sajnos nem lehet a bizalmat erôsíteni. Pedig a nemzetbiztonság kérdésében együtt kellene működnünk."
(Magyar Nemzet)
Teljes cikk: Mazsolázás a sajtóban

Kövér László:
"- Személyiségalkata miatt sok dolgot rendkívül élesen lát - mondja egyik társa -, de ha kinyílik a rózsa, nem örül, hogy itt a tavasz, hanem belehasít: miért virul hamarabb? - mindenrol valami rossz jut eszébe. A bukás után megerosödött benne a gyanú a világ ellen."
A Fidesz gyökerei

Tisztelettel,
mint fent

BITBULL Creative Commons License 1999.09.10 0 0 topiknyitó
Keleti György után Juszt László is megkapta Auth Henriktől az igazolást arról,hogy sem kedvezményes hitele,sem betétje nem volt a Postabanknál.
Miért szerepeltek mégis a listán?
Több változat is elképzelhető.
Csak 2 példa:
1.Valaki a VG-t akarta kellemetlen helyzetbe hozni a hamis lista átadásával,hisz az ellenük indított pereket nyilvánvalóan el fogják veszíteni.
2.A kormány próbálta meg így lejáratni azon ellenfeleit,akik az elmúlt időszakban a legtöbb borsot törték az orruk alá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!