Keresés

Részletes keresés

Túrórudi Creative Commons License 1999.09.25 0 0 11
Hi,

nem mindegyik cd-író tuggya a disc at once módot, tehát a 2 mp-es szünetek elhagyását a számok közül. És ha tudja is, közvetlenül, cdről cdre íráskor előfordulhat, hogy a következő szám elejéből lecsippent kissé, tehát ajánlott wincseszterről nyomulni. Ha Nero-t hasznaltok es bejelölitek, hogy ne legyen a trackek között szünet, arra ügyeljetek, hogy az első track előtt akkor is legyen két mp. Ez szabvány, különben az első 2 mp-t lehagyja. Így szarták el a Videotonban, amikor DATon adtunk le mastert és nem rakták az elejére a tú szekondot, aztan csak úgy in medias res lett belőle.
Ami viszont nagyon használható, az a Sonic Foundry Audio Architect. Létezik Plug inként is a Sound Forge-hoz és különálló progiként is. Berakosgatod a wavokat egymás után, aztán tudod őket egymásra csúsztatni, hogy fadelve írjon, meg mindenféle állítási lehetősége van.

2x sebességgel még lehet audijót írni, viszont a négyszeres nagy rábaszás tud akkor lenni, ha valakinek magyaráznod kell, akinek barátságból írtál, hogy a szar cdjáccóján miért nem megy. Szóval a legbiztosabb az egyszeres írás, akkor valszeg nem lesznek dropoutok és jóval mélyebben égeti a jelet, mint monjuk negyszeresen. Elég csak megnézni egy olyan adat cd-t, amin az első sessiont négyszeresen, a következőt pedig egyszeresen írták. Más a két session színe.

79 percet pedig csak akkor lehet 74 pereces cdre írni, ha azt tudja a céjdéj író, és úgy is elég veszélyes. egyébként elég kevés tud ilyet.
Továbbá nem érdemes noname nyersanyagot venni, abból spórolják az anyagot. Múltkor vettem 30 ilyen szart és egyszeressel írva sem játssza le semmi sem. Ráadásul ha átnézek rajta, tök átlátszó, mintha üvegen néznék.
Arról jöhetne néhány infó, hol és mennyiért van média?

TR

PhoeniX Creative Commons License 1999.09.25 0 0 10
hello

mivel most tervezem egy DVD lejatszo + dekoder vasarlasat, felmerult bennem a kerdes: DVD masolas mennyire eri meg jelenleg? Lattam DVD irokat 80-100e Ft-ert, mikor a CD-iromat vettem az is kb. ennyibe kerult, sot, tobbe is. Az irhato DVD-k ararol azonban nem sokat tudok, valamint arrol hogy lehet-e DVD-re audioformatumot is irni... szoval ha valaki tud homalyositson fel a temaban =]

thx
Grandmaster PhoeniX

Mike Creative Commons License 1999.09.09 0 0 9
Kedves hudeklever, es tobbiek!

Igen, errol volt a midiben szo, es ha olvastad, akkor tudod, hogy ott arra jutottunk, hogy megsem ugyanaz, fugg a sebessegtol, a nyers cd-tol a cd lejatszotol, es meg ezernyi mas dologtol. (a csillagok allasatol :) )
Es, hogy a bit mennyire nem bit, nagyszeruen megfigyelheto, ha visszagrabbelsz egy irt cd-t.
Jo, mondjuk szvsz hallhato kulonbseg nincsen, de elhiszem azoknak akik szerint van. De ok csak irjak maguknak a lemezeket 1x-szeresen, en azt nem birom kivarni. (a 2x is sok)

Udv, Mike

Audio track kozotti gap:
a legtobb mai cd iro program disk-at-once modban, nem teszi be a 2 mp-et.

PhoeniX Creative Commons License 1999.09.09 0 0 8
szerinem MP3-kodolasra csakis az eredeti jo kis Frauenhofer MP3 encoder/decoder-t kell hasznalni, bar van hogy az sem tudja atvinni, ilyenkor be kell nyomni valami kapcsolot:
l3dec valami.mp3 valami.wav -sa -wav
itt ugye a -sa kell =]
ha mar muszaj hogy mp3 legyen, akkor lehetoleg 256K-val legyen... eloszor azt hittem hogy hulyeseg amit zagyvalnak hogy rosszabb az mp3, de most mar tapasztalatbol is rajottem hogy sajnos igy van.. =]

bye
Grandmaster PhoeniX

trollcsi Creative Commons License 1999.09.09 0 0 7
bocs, én a minőségre értettem.
én a musicmatch-et használom lejátszani, meg írni is, de 10 mp3-ból vagy 3-at nem tudott átírni wav-ba.
még szerencse, hogy volt itt egy mp32wav nevű progi, ami viszont gond nélkül megírta.
Filburt Creative Commons License 1999.09.09 0 0 6
Akkor szólsz nekem, hogy mondjam el, hogy kell MP3-ból WAV-ot csinálni.

1. Fox egy WinAmp-ot.
2. Alt-P-vel eljutsz valamilyen Preferences nevű részhez
3. Ott kiválasztodaz Audi jó fület.
4. Középtájon a legördülős menüsből kiválasztod, hogy out_disk.dll
5. megadod a mentési útvonalat
6. megnyitod az MP3 file-t
7. press PLAY
8. és már ki is van írva WAV-ba

Bye,

Filburt

trollcsi Creative Commons License 1999.09.09 0 0 5
igen igen, de mi van akkor, ha valamihez csak mp3-ban jutsz hozzá?
mondjuk nem tudod megszerezni egy koncert anyagát dat-on.
no erre kéne nekem.
PhoeniX Creative Commons License 1999.09.09 0 0 4
trollcsi: valoban nem feltetlenul kell mp3-bol wav-va dekodolni, bar a Nero is valoszinuleg ezt csinalja, akarcsak az EasyCD (amit en hasznalok)
Bar megmondom oszinten az mp3 minosege miatt nem erdemes mp3-bol audio track-et irni. Az mp3-at igy hirdetik, adjak tovabb egymasnak: huu, tokjo, cd minoseg, 1:11-hez tomorit es nincs minosegveszteseg... hat konyorgom... hogy lehetne tomoriteni minosegveszteseg nelkul? jo hogy marad 44Khz meg 16bit meg stereo amit kiir, de a 128K/sec az megis 128K... szoval mp3-at hallgatni jo, de cd-re inkabb bakelitrol vagy cd-rol digizett wavbol irjatok. A szamok kozitti szunet altalaban szoftverfuggo: van amelyik kerdezi, van amelyik nem csak rak vagy nem rak...
hudeklever: a zene-temat nem nyomom annyira, de szerintem sem szolhat lagyabban, az persze kerdes, hogy milyen eszkozzel/szoftverrel veszed at, ugyanis ha pl. egy rendes kevero van kozbekotve es meg ertesz is hozza hogy mit hogy kell csavargatni (en csak lattam hogy mas hogy csinalja =]) akkor ELKEPZELHETO hogy KELLEMESEBBEN, jobban szol a masolat (pl. kiemeli a basszust meg minden). De ezt ugyanugy meg lehet csinalni az eredeti cd-vel is, csak akkor ugye real-time szamloja az equalizer =]
remelem nem mondtam hulyeseget =]

udv
(legkozelebb csak hetfon leszek, addig is minel tobben gyünjetek es irjatok mer' az nektek joo...)
Grandmaster PhoeniX

hudeklever Creative Commons License 1999.09.09 0 0 3
Van egy erdekes topic a MIDI szekcioban ahol tobben ertekeznek arrol, hogy az AUDIO CD formatum tokeletesen reprodukalhato-e, a hardware,software, ill.hordozotol fuggoen. Jo lenne ha valami hozzaerto szolna pro v. kontra.
Szerintem a bit az bit, es nem szolhat "lagyabban" a masolat mint az eredeti .
bigfoot Creative Commons License 1999.09.09 0 0 2
DiskJugler ez a kiraly program. Overburning rulez. Irj ki 79 percet 74 perces CD-re!
Caris Creative Commons License 1999.09.09 0 0 1
trollcsi,

Ehhez nem kell visszaalakítani WAV-vá, a normálisabb CD-író progik már MP3-ból is tudnak audio CD-t gyártani. Én a Nero-t javaslom, ott el lehet tüntetni a számok közötti szünetet is.

Caris

trollcsi Creative Commons License 1999.09.09 0 0 0
csodálom hogy eddig 0 hozzászóló akadt ;-)
látom nem ma kezdted: tudnál nekem segíteni abban, ha van egy koncertanyagom mp3-ban, és átírom ugye wav-ba, hogy mezei audio cd-t csináljak belőle, melyik programmal lehet ezt korrektül megtenni?
(hogy ne legyen, de tényleg ne legyen a track-ek között szünet, viszont külön track-ekként jelenjenek meg a dalok?)
köszike
PhoeniX Creative Commons License 1999.09.08 0 0 topiknyitó
üdv mindenkinek, Grandmaster PhoeniX vagyok, kb. 2 éve írok cd-ket (bsa befigyelhet: jogtiszta szoftverrel =])
ennek a fórumnak a témaja a CD-írás lesz és az ahhoz kapcsolódó technikák, tudnivalók, érdekességek, trükkök stb. Főleg arra vagyok kiváncsi hogy ki milyen szoftvert használ és hogy esetleg milyen nehézségei akadtak, például Playstation cd-k, másolásvédelemmel ellátott cd-k, stb.

Kezdeném akkor azzal hogy pár napja tértem át az Adaptec EasyCD Deluxe 4-es verziójára, előtte a CeQuadrat WinOnCD-t használtam, ami szintén nagyon pöpec volt. Az EasyCD-t csupán a VCD-creator miatt probaltam ki: egy előző verzióval már voltak hasonló kísérleteim, de ezzel a 4-essel simán ment minden, úgyhogy már megy a VCD írás is.

tiétek a pálya!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!