Keresés

Részletes keresés

OMGod Creative Commons License 3 órája 0 2 239702

De nem az volt a problémád, hogy nem akarsz ilyen batár csomagtartót (legyen az bármilyen okból)????

Kezdelek nem érteni...

Mindazonáltal azt a hátsó lámpát fel lehet tenni a csomagtartóra, vagy egy ezer ft-os piros villogót akár magára a táskára is! 

Előzmény: occseb (239701)
occseb Creative Commons License 4 órája 0 0 239701

Nezegettem ezeket de egy bajom van vele. Hogy a kialakitasa miatt pont olyan magasan van a taska hogy kitakarja a nyeregcsore szerelt hatso lampamat. Nem lehet eleg alacsonyra rakni.

Ezert lenne jobb a fix csomagtarto mert azon legalabb lehet allitani mennyire legyen tavol a sarhanyotol.

Vagy a nyeregcsotaskas verzio

Tenyleg csak edzes cuccot akarok vinni benne, tehat nem kell valami atomeros cucc.

Ha nincsen benne sok cucc, es a neheze a nyereg alatt van akkor talan nem is lotyog annyira a nyeregcsotaska. 

Assem puding probaja az eves lesz, es ha nagyon lotyog, rohadtul nem kenyelmes, akkor kuka es marad a fix csomagtarto rarakott taskaval.

kiskosárkás tanyabájkos Creative Commons License 5 órája 0 0 239700

Nekem ez a stílus a nagy kedvencem:

https://www.primicicli.hu/BLB-Frontier-Rack-Silver

Igazi, városi szaladgálós gépre való.

OMGod Creative Commons License 5 órája 0 0 239699

Az ilyen nyeregcsőre szerelhetős csomagtartóból létezik gyorszáras is. Egy mozdulattal felkattintod, ha cuccot akarsz vinni.

https://bikepro.hu/kerekpar_kiegeszitok/csomagtarto/nyeregcso_csomagtarto/neuzer_alu_csomagtarto_nyeregcsore_254-300_mm_gyorszaras_fekete

Előzmény: occseb (239695)
kiskosárkás tanyabájkos Creative Commons License 6 órája 0 0 239698

"Vagy esetleg 1 hátizsák?"

Télen esetleg, egy mini, de melegben szerintem nem jó megoldás.

Előzmény: XNC (239694)
kiskosárkás tanyabájkos Creative Commons License 6 órája 0 0 239697
occseb Creative Commons License 7 órája 0 0 239696
occseb Creative Commons License 7 órája 0 0 239695

Nincs, ha lenne nem is gondolkoznek az ulesre aggatott taskaban.

Nem is az osszeg az ami nem tetszik a csomagtarto/fix taska kapcsolatban hanem az hogy akkor is raja van a csaomagtarto ha egzaltaaln nem hasznalom semmire.

Nem igazan talalok olyan csomagtartot amire azt mondom hogy normalisan nez ki.

Talan egy ilyen kombot tudnek elkepzelni (a csomagtarton itt is vannak olyan felesleges francok amiket sosem fogok kihasznalni):

https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/bonin-pannier-rack/139113202/p?_gl=1*mqul1p*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwiezABhBZEiwAEbTPGOIetia9xYGss148Rc-iLabdmFGg6oSXwqtPLRd8JpItveX6HvKxeBoChMcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAADqtrtGDGaOQksVh3vbAj7yLY2JjF

https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/pnk-carrier-bag/138211328/p?utm_source=algolia_buscador&utm_medium=algolia_buscador&queryID=717c5615980adf5f9773a0f5edfc7ba1&buscador_search&_gl=1*rmzrfz*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwiezABhBZEiwAEbTPGOIetia9xYGss148Rc-iLabdmFGg6oSXwqtPLRd8JpItveX6HvKxeBoChMcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAADqtrtGDGaOQksVh3vbAj7yLY2JjF

Nagyon hajlok ra hogy kiprobalom ezt a nyeregtaskat aztan ha nagyon vacak es nagyon lotyog akkor odaadom ajandekba a kisfiamnak.

(Az ebike nem jatszik mert kulfoldon vagyok)

Előzmény: XNC (239694)
XNC Creative Commons License 21 órája 0 1 239694

"A masodik azert huzosabb tetel egy normalis taskaval es csomagtartoval egyutt."

--

Nincs is csomagtartód? Úgy azért problémás.

Vagy esetleg 1 hátizsák?

Csomagtartóra 1 háromrekeszest használok.

(Itt van belőlük kínálat: https://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/taska/turataska-3-reszes/  )

Előzmény: occseb (239693)
occseb Creative Commons License 1 napja 0 1 239693

A rogzites lehetosegei miatt biztosan lotyogos egy kicsit, de szerintem kb. mindegyik ilyen rendszeru lotyoghet ennyire.

A masodik azert huzosabb tetel egy normalis taskaval es csomagtartoval egyutt.

Előzmény: Nemozoli (239692)
Nemozoli Creative Commons License 1 napja 0 0 239692

Az első verziót mi tartja meg, hogy ne löttyenjen oldalra a kanyarokban? Úgy látom, hogy semmi, csak a nyereg végén a rögzítés, ami elég messze van a súlyponttól. Hasonló volt nekem vagy 25 éve, azóta se próbálkoztam vele, inkább a második verziónak egy jobb minőségű testvérét használjuk a családban vagy 10 éve, és semmi gond nincs vele (mondjuk ennyi idő alatt már egyszer újra kellett varrnom az eresztékeit, mert lassan elvásott az évek során, de ennyi bőven belefér). Bevásárolni is használom néha amellett, hogy a napi ruházatot + ebédet viszem be a melóhelyre.

Előzmény: occseb (239691)
occseb Creative Commons License 1 napja 0 0 239691
occseb Creative Commons License 1 napja 0 0 239690
Előzmény: occseb (239689)
occseb Creative Commons License 1 napja 0 0 239689

Nem tudom melyik csapaggyal a tuti, ahogy nezem a nagy tobbsegeben mar muanyag persely van es nem csapagyasak.

Az ipari csapagyban bizok leginkabb de marhara nem talalok hasynalhato infot melyikban van az.

Előzmény: RadiX (239684)
XNC Creative Commons License 1 napja 0 0 239688

Téged még itt nem láttunk, úgyhogy üdvözlünk köreinkben!

Előzmény: kiskosárkás tanyabájkos (239686)
xrami Creative Commons License 2 napja -2 0 239687

Még ha csak bringára ülnének, de már nem az a divat, hanem az elektrolleren száguldozás és pofánvakítás.

Előzmény: orygabor (239683)
kiskosárkás tanyabájkos Creative Commons License 2 napja 0 0 239686

"felülnek a bringára, úgy gondolják, hogy ők gyalogosok, csak gyorsabban mennek. Nem tudom, mintha valami ilyenkor kattanna fejben és átáll "az az a szabály, hogy nincs szabály" üzemmódra. Felteszem, egyébként törvénytisztelő emberek."

Pontosan így van!

Amíg a gyalogosoktól nem követelik meg/nem tudják kikényszeríteni a normális közlekedést (pl. zebrán átlósan áthaladás, aluljáró lépcsőn minden irányba özönlés stb. és még hosszasan sorolhatnám a gyalogosok által rutinszerű, de nem egészen szabályos gyakorlatok tilalmát), addig az ugyanúgy azonosítatlan kerékpárosoktól sem lehet elvárni a normális(?) közlekedést.

Vagy át kell értékelni a normalitás fogalmát. A gyalogostól sem életszerű elvárni, hogy merőlegesen menjen át a zebrán az úttesten.

Szerintem elég a figyelmes, előzékeny hozzáállás, nem kell túlkomplikálni.

Előzmény: orygabor (239683)
kiskosárkás tanyabájkos Creative Commons License 2 napja 0 0 239685
RadiX Creative Commons License 2 napja 0 0 239684

Hát én csak SPD-t használok, de azért beleszólok :).

A Shimano azért kétszer olyan nehéz, mert fémből van, a másik műanyag testű, azért könnyebb. Ha úgyis cartridge csapágyast akarsz, akkor én maradnék az elsőnél, felesleges városba a Shimano masszívitása, hacsak nem vered oda állandóan az útpadkához.

Előzmény: occseb (239682)
orygabor Creative Commons License 2 napja -1 0 239683

Nem az oktatáson múlik. Amikor a lentebb idézett figurák felülnek a bringára, úgy gondolják, hogy ők gyalogosok, csak gyorsabban mennek. Nem tudom, mintha valami ilyenkor kattanna fejben és átáll "az az a szabály, hogy nincs szabály" üzemmódra. Felteszem, egyébként törvénytisztelő emberek.

Előzmény: xrami (239677)
occseb Creative Commons License 2 napja 0 0 239682

Konkretizalom a kerdest hatha kaposabb lesz:

HTPA03A vagy SHIMANO Zee PD-GR500 lehet a jobb valasztas?

100+kg, kemenyen tekeres, 99% aszfalton.

A Shimano azert majdnem 2x olyan nehez.

Előzmény: occseb (239661)
XNC Creative Commons License 2 napja 0 0 239681

Amióta én figyelem az oktatás helyzetét, azóta ez csak egyre rosszabb lesz. Ebből következik, hogy semmi ilyesmi nem fog bekerülni.

XNC Creative Commons License 2 napja 0 2 239680

"17 évesen autós kreszvizsga."

--

Ha meg megy egyetemre, leteheti kamionra is. :)

xrami Creative Commons License 2 napja -1 0 239679

Nem látszik a hatása.

Előzmény: H_G (239678)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 239678

Vannak az ált. iskolákban Kresz-órák.

xrami Creative Commons License 2 napja 0 1 239677

Óvodákban kellene kötelezővé tenni a biciklizés-úszás megtanítását, ált iskola 12 évesen biciklis kreszvizsga, 14 évesen kismotoros kreszvizsga és roller-rutivnizsga az iskolaudvaron. 17 évesen autós kreszvizsga. A mindennapos tesiórák helyett simán belefér a tantervbe és több haszna is lenne.

Előzmény: orygabor (239671)
OMGod Creative Commons License 2 napja 0 0 239676

Tudtommal a versenyzőknek / outisoknak se jogsi lesz, hanem vmi egyesületi papír, ahhoz, hogy ne legyen kötelező használniuk a kerékpárutat / -sávot.

Előzmény: altenberger (239674)
altenberger Creative Commons License 2 napja 0 0 239675

A sportolóknak én is kötelezővé tenném, de azokat akik gyaloglás helyett bringáznak, azokat hagyják békén az ilyesmikkel.

Előzmény: XNC (239673)
altenberger Creative Commons License 2 napja -2 2 239674

Amúgy van különbség kerékpáros és kerékpáros között, a holland nyelvben két szó van rájuk.

A kosaras tanyabájk szerintem kiterjesztett gyaloglás, még járműnek sem nevezném.

Szerintem erre vonatkozik a bécsi megállapodás.

A sportolók esetében én elgondolkodnék valami papíron.

XNC Creative Commons License 2 napja 0 0 239673

Ez semmi, de pl. a bukósisakot is kötelezővé akarták tenni; és azóta már olvastam, hogy meggondolták magukat.

Jó kis klikkvadász téma, azért mennek ezek a címek.

Előzmény: OMGod (239668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!