Nezegettem ezeket de egy bajom van vele. Hogy a kialakitasa miatt pont olyan magasan van a taska hogy kitakarja a nyeregcsore szerelt hatso lampamat. Nem lehet eleg alacsonyra rakni.
Ezert lenne jobb a fix csomagtarto mert azon legalabb lehet allitani mennyire legyen tavol a sarhanyotol.
Vagy a nyeregcsotaskas verzio
Tenyleg csak edzes cuccot akarok vinni benne, tehat nem kell valami atomeros cucc.
Ha nincsen benne sok cucc, es a neheze a nyereg alatt van akkor talan nem is lotyog annyira a nyeregcsotaska.
Assem puding probaja az eves lesz, es ha nagyon lotyog, rohadtul nem kenyelmes, akkor kuka es marad a fix csomagtarto rarakott taskaval.
Nincs, ha lenne nem is gondolkoznek az ulesre aggatott taskaban.
Nem is az osszeg az ami nem tetszik a csomagtarto/fix taska kapcsolatban hanem az hogy akkor is raja van a csaomagtarto ha egzaltaaln nem hasznalom semmire.
Nem igazan talalok olyan csomagtartot amire azt mondom hogy normalisan nez ki.
Talan egy ilyen kombot tudnek elkepzelni (a csomagtarton itt is vannak olyan felesleges francok amiket sosem fogok kihasznalni):
Az első verziót mi tartja meg, hogy ne löttyenjen oldalra a kanyarokban? Úgy látom, hogy semmi, csak a nyereg végén a rögzítés, ami elég messze van a súlyponttól. Hasonló volt nekem vagy 25 éve, azóta se próbálkoztam vele, inkább a második verziónak egy jobb minőségű testvérét használjuk a családban vagy 10 éve, és semmi gond nincs vele (mondjuk ennyi idő alatt már egyszer újra kellett varrnom az eresztékeit, mert lassan elvásott az évek során, de ennyi bőven belefér). Bevásárolni is használom néha amellett, hogy a napi ruházatot + ebédet viszem be a melóhelyre.
"felülnek a bringára, úgy gondolják, hogy ők gyalogosok, csak gyorsabban mennek. Nem tudom, mintha valami ilyenkor kattanna fejben és átáll "az az a szabály, hogy nincs szabály" üzemmódra. Felteszem, egyébként törvénytisztelő emberek."
Pontosan így van!
Amíg a gyalogosoktól nem követelik meg/nem tudják kikényszeríteni a normális közlekedést (pl. zebrán átlósan áthaladás, aluljáró lépcsőn minden irányba özönlés stb. és még hosszasan sorolhatnám a gyalogosok által rutinszerű, de nem egészen szabályos gyakorlatok tilalmát), addig az ugyanúgy azonosítatlan kerékpárosoktól sem lehet elvárni a normális(?) közlekedést.
Vagy át kell értékelni a normalitás fogalmát. A gyalogostól sem életszerű elvárni, hogy merőlegesen menjen át a zebrán az úttesten.
Szerintem elég a figyelmes, előzékeny hozzáállás, nem kell túlkomplikálni.
Hát én csak SPD-t használok, de azért beleszólok :).
A Shimano azért kétszer olyan nehéz, mert fémből van, a másik műanyag testű, azért könnyebb. Ha úgyis cartridge csapágyast akarsz, akkor én maradnék az elsőnél, felesleges városba a Shimano masszívitása, hacsak nem vered oda állandóan az útpadkához.
Nem az oktatáson múlik. Amikor a lentebb idézett figurák felülnek a bringára, úgy gondolják, hogy ők gyalogosok, csak gyorsabban mennek. Nem tudom, mintha valami ilyenkor kattanna fejben és átáll "az az a szabály, hogy nincs szabály" üzemmódra. Felteszem, egyébként törvénytisztelő emberek.
Óvodákban kellene kötelezővé tenni a biciklizés-úszás megtanítását, ált iskola 12 évesen biciklis kreszvizsga, 14 évesen kismotoros kreszvizsga és roller-rutivnizsga az iskolaudvaron. 17 évesen autós kreszvizsga. A mindennapos tesiórák helyett simán belefér a tantervbe és több haszna is lenne.