Keresés

Részletes keresés

Banana In Drive Creative Commons License 1999.06.17 0 0 341
En (orszaguti :-)) kezipumpaval pumpalom es marha kemenyre fel lehet nyomni. Persze nemtom hany bar, mer a pumpa nem meri, benzinkutnal meg nincs szingoszelepes kompresszor, atalakitom meg nincs. Szerintem naggyabol ojan 6 bar korulig fujom, az eleg. (622/20-as gumik vannak rajt'.) Ezt a 6 bart onnan gondolom, hogy egyszer mikor leadtam kulloztetni a kereket (a Kiss Janosba - mar 1cer votak emlitve, hadd jegyezzem meg en is, hogy jok), utana felfujtak, es ok mondtak hogy most 6 bar. (Ja, persze pumpaval azer kell hozza 1 kis mellizom is, de legalabb nem csak labra erosocc, meg megvan a bemelegites elindulas elott. :-))
kétkerekes Creative Commons License 1999.06.17 0 0 340
pumpa-legfontosabb hogy milyen a szelep,auto/presta/ez van legtöbbször az mtb-be,singo általában az országutikban, a régi hagyományos egyre ritkább.
Bármiljen kis pumpa csak defektpumpa,sokat ne várj tölle,lényege hogy kicsi és könnyü,álltalában kétféle szelepre jók, auto és singo.A hosszbik fajtábol többféle méret van mert ez a vázba feszül,ajállatos a bringát magadal vinni vásárláskor.A kicsik is többnyire kétfélét tudnak,felerösitésük kis tarto bilincsel a kulacstarto mellé.Othonra pedig valamilyen nagy nyomásmérös pumpa a legjobb.
Agyválto biztos sokféle van,most van ujbol feljövöben,de szolid igénybevételre altalában városi bringákn.Igazán jót csak a Rohloff gyárt 12 seb.kb 140e.huf mtb re.
A régi bringa nem feltétlenül rossz amit ki kell dobni,ha nincs agyonhajtva minden javithato vagy cserélhetö.Bármilyen normális bolt-szerviz,föleg a régiek aki valamit is ad magára biztos megcsinálják ,ha nem kerüld el és mond el mindenkinek.Mivel nyáron több a munkájuk hosszabb javitást jobb elöre megbeszélni.
altf4 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 339
Sziasztok!

Pumpahoz meg annyit:
En nemreg vettem egy nagymeretu autopumpat a Szfehervari praktikerben ~700 Ft-ert, ezzel eleg gyorsan lehet pumpalni ha benzinkut nem focizik. Utra, defekt esetere a kicsik szerintem is megfelelnek, bar azokkal nagy nyomast szerintem nem lehet elerni, de lehet hogy tevedek. De a benzinkutnal levo komresszorok sem tul erosek tapasztalatom szerint, de azert egy mtb-t fel lehet veluk pumpalni (max 4-4.5 bar). Ti mennyit hasznaltok versenygepbe? Igaz az a 8-11 bar?
A taposos pumpak szerintem nem tul jok, legalabbis en a kezivel kb 2x olyan gyorsan pumpalok, masreszt mobilisabbak (pl. konnyebbek) a kezipumpak akar mekkora meretben. Egyebkent ilyen es hasonlo bicajkellekeket szerintem szupermarketokban lehet neha akcios aron venni (auchan, praktiker, stb.). Labpumpa pedig piacon imho mindig van.
Most olvastam Egamage hozzaszolasat, a telokrol mintha mast tudnek: regebben volt tobb tipus: gumis, rugos, olajos, gazos es ezek kombinacioi. Lehet hogy mar egysegesebb lett a paletta? En mindenesetre a gazostol idegenkedek, 1x lattam egy szervizben mennyi gond lehet vele, nem volt tul agyonstrapalva megis eresztett vmi. szelep.

Ezen a nyaron ugy latom vegig esni fog, at kene ternem az uszasra.
Ki hova megy a nyaron bicajturara? En tavaly az orsegben voltam baratokkal vadkempingezni, mindenkinek tudom ajanlani. Iden remelem a Zemplemben toltunk el egy kellemes hetet.
Udv: altf4

Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 338
Látod? Már nem is hüppögök és mégsem állsz szóba velem. De megtudtam amit akartam........
Arabella
Előzmény: stoki (334)
bodzavirag Creative Commons License 1999.06.17 0 0 337
Igencsak kezdocske vagyok, mert nekem ez a benzinkút megoldás eszembe sem jutott. Szerintem a benzinkút meg végszükséges mini-pumpa tényleg megbízhatónak hangzik.
Köszi!!
bodzavirag
Madarka Creative Commons License 1999.06.17 0 0 336
Stoki,

Legkozelebb osszuk be hogy ki mikor tart ugyeletet a topicban, most neked sikerult elobb szinte tokugyanazt leirni.

Előzmény: stoki (332)
Madarka Creative Commons License 1999.06.17 0 0 335
Bodzavirag,

Eloszor erdemes eldontened, hogy mire akarod hasznalni a pumpat. Ha olyan szeleped van amit egy benzinkutnal fel lehet fujni, akkor szerintem az a legkenyelmesebb, ilyekor a pumpa csak arra kell, hogy defekt eseten fel tudd fujni. Ilyenkor jo a kis pumpa, de ezzel eleg nehez felfujni a kereket, fizikai ero es nemi gyakorlat kell hozza. Ugyan ez all a vazra rakhato kicsit nagyobb pumpaknal, ezekkel kicsit konnyebb pumpalni viszont nem fer be egy taskaba, ha magaddal viszed lopasvedelem gyanant amig otthagyod valahol a bicajt. A csoves, ralepos, esetleg labbal nyomos, nyomasmeros stb. pumpakkal sokkal konnyebb jo kemenyre felpumpalni a gumit, rendszeres hasznalatra en ezt ajanlom ha a benzinkut nem jatszik.
Szoval ugy nez ki hogy nem csak bicajbol kell ketto, hanem pumpabol is!

Előzmény: bodzavirag (327)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 334
... ja és még valamit ....

Azért, ha összeadod azt az utat, amit az oda-vissza huzigálás adta cm3-t belenyom a gumiba, kb. egy hosszabb "csak oda" pumpa teljesítményével ér fel.
De ha nagyobb teljesítmény kell, mint a 3 bar, akkor ne vegyél ilyen pumpát, mert szétmegy ...ez tényleg csak túlélésre jó. (legalábbis az enyém ..., bár lehet, hogy az újak már bikák, de a Shwarcinak is kiújjulna az aranyere mire 4,5 bar-ra felnyomna egy gumit.)

Előzmény: stoki (332)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 333
ŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ,

lehet, hogy nem rendesek, de azért van ...

Előzmény: GPF (331)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 332
bodzavirag

Ez megint attól függ mire használod...
Ha túlélésre, akkor szerintem jó, ha minden nap ezzel fujod fel az egész lakótelep összes bringagumiját, akkor semmiképpen..

Én félévente használom, mert évenként 1,2 defektem szokott lenni.
Az igaz, hogy az ember leizzad - meg kell küzdeni - mire felfujja a kereket, de mi a francnak vigyek egy ötven kilós pumpát, ha úgyis kicsi az esélye a defektnek.

Szóval, szerintem útra jó, de otthoni használatra nem, de mivel már elég sok a benzinkút otthonra nem is nagyon kell pumpa, persze ha nem valami speciális szeleped van. Ha leereszt a gumi, akkor ezzel a kis bisz-basszal felfujom, úgy két bar-ra és elvergődök a legközelebbi benzinkútig. Eddig még nem dobtak ki egyik benzinkútról sem ...

Előzmény: bodzavirag (330)
GPF Creative Commons License 1999.06.17 0 0 331
stoki!

Ez azért durva volt. Neked sincs rendes hosszú ü-d. Na mindegy!

Shimano INTER-7 agyváltós hátsó agy: 21e HUF görgos fékkel (mi az?) 24e HUF kontrával.

Nekem orosz típusú lábbal taposható, légnyomásméros pumpám van a KGST piacról. 5 kiló(gram) Buli.
Van egy kézi is, pont beszorul a vázba, ott lehet vinni, nem zavar. Az se rossz.

GPF

Előzmény: stoki (325)
bodzavirag Creative Commons License 1999.06.17 0 0 330
stoki,
Akkor szerinted ez jobb, mint a hagyományos, földre helyezendo, rálépendo, fel-lehúzandó variáció??? Nekem kicsit kérdéses volt, hogy fel lehet ezzel pumpálni egy kereket, mert olyan pici???
Előzmény: stoki (329)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 329
Nekem is ilyen van, vagy még kisebb, a buli benne az, hogy tolod, húzod pumpál.
Szerintem jó, mivel csak végszükség esetén kell... (egyébként ott a benzinkút)
Előzmény: bodzavirag (327)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 328
Jaj, ez nagyon jó téma.
Én is akartam venni, de én olyant keresek amit lábbal kell pumpálni. Az apukámnak volt ilyen, annó még "nyugatról" hozta, szeretnék egy olyant magamnak is. Nos fijjuk, hol vegyek?
Arabella
Előzmény: bodzavirag (327)
bodzavirag Creative Commons License 1999.06.17 0 0 327
Segítenétek nekem?? Nagy hordereju a probléma, szóval kellene egy pumpát vennem. Ma láttam is egy nagyon kicsit, ilyen miniaturt még nem láttam életemben, de nem tudom mennyire jó ez, azon kívül, hogy kis helyen elfér és könnyu, kb. 25 cm hosszu mindössze. Jó ez???
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 326
Azért a trek az nem olyan rossz, de tény, hogy a terepre vagy országútra kihegyezett gép az az igazi.

Én szerintem azért lehet keverni (lásd lejjebb slick gumi)

A favorit már egy picit elavult gép, ami nem jelenti azt, hogy kaka is ...

Előzmény: GPF (323)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 325
GPF

Állítsd be magyarra a billentyűzeted és rögtön lesz ŐŐŐŐŐŐŐ-d

Többiek :

Az agyváltó az engem is érdekel !!!!!

Előzmény: GPF (324)
GPF Creative Commons License 1999.06.17 0 0 324
Miért nincs hosszú ö-m? Hogy kell csinálni, hogy legyen?
(Ebbol is látszik, hogy milyen kezdo vagyok)
GPF
GPF Creative Commons License 1999.06.17 0 0 323
stoki, Madárka, altf4

Nem mondom, hogy megvígasztaltatok. Pedig úgy szeretem a Favoritomat. Két bicikli kell egy embernek?

Asszem 14 sebességes agyváltók is vannak. Nem versenyzoktol jókat hallottam róluk, tartósak, kevés karbantartást igényelnek. Nem tudom, kemény hegyi terepeken mit csinálnak.

GPF

altf4 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 322
Sziasztok!

Nem fogo fek: szerintem ha mar eleget foglalkoztal vele es meg mindig nem fog, akkor rossz fekbeteteket hasznalsz. Nekem is volt ilyen problemam, de amikor a regiek elkoptak es ujat vettem, akkor az eladotol tanacsot kertem hogy melyik olcsobb tipust ajanlja ami jol tapad/kevesse kopik, stb. Bejott.

Trekking: Nekem nem tul szimpatikusak a trekking bringak. Kicsit ilyen kicsit olyan, de epp ezert szerintem nagyon szuk hasznalatot eredmenyeznek. Hegyen nem eleg eros, orszaguton nem eleg konnyu es gyors. Persze aki ovatosan teker (nem szagul, nem ugrat szegelyrol szegelyre, stb) csak ugy tatasan, annak nagyon jol bevalhat, de aki szeret orszaguton gyorsan haladni, erdoben pedig nem kerulgetni az osszes tocsat, az csak mindig ugy fogja erezni hogy sehol sem jo.

Agyvaltok: mit tudotok az ujabb agyvaltokrol? Regebben en csak 3 sebessegest ismertem, de latom a Schwinn is arul mar 7 sebesseges agyvaltos szep turabiciklit. Gondolom kevesbe koszolodik, stb. de eleg tartosak, terhelhetok ezek a valtok?

Hasznalt versenybringa: en ilyeneket gyakran latok szervizekben, boltokban hirdetni a faloujsagon, a kiszolgalotol is erdeklodhetsz (perszen nem a tescora gondolok). Egeszen olcson pedig videki piacokon kaphatoak (, de ehhez eles szem kell :-) kidobott osztrak versenybringak.

Jo tekerest: altf4 office

Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 321
Csak az ebédemnek van vége, most emészt Arabella néni:)
Előzmény: stoki (320)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 320
No, vége a hüppnek !!!???
Előzmény: Arabella (317)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 319
Ma még fog esni.....
Arabella
Előzmény: tündérlala (318)
tündérlala Creative Commons License 1999.06.17 0 0 318
Namostanéneztahuncut-pikánskiszólástnemértem... :-)
Előzmény: Arabella (317)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 317
Édes Tündérlalám!
Várd ki a végét!
Arabella
Előzmény: tündérlala (316)
tündérlala Creative Commons License 1999.06.17 0 0 316
Hoho... kezd kisütni a nap. Mindjárt eldobok mindent és megyek haza BICAJOZNI!!!
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 315
Még gondolkodom rajta (hüp-...), most mindenesetre megyek enni.
Arabella
Előzmény: stoki (312)
Madarka Creative Commons License 1999.06.17 0 0 314
Csak azt tudom felhozni mentsegemre, hogy amikor ezt a "tuningolast" csinaltam, a megfizetheto bicajkinalat a Csepelben es a Favoritban merult ki. Ha a befektetett munkat es az eredmenyt nezem, akkor erdemesebb lett volna ket honapra elmenni szenet lapatolni es a keresett penzbol uj bicajt venni.

Előzmény: stoki (309)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 313
... de azért látom az építős topikban te is jeleskedsz ...
("Lichthof, Lichthof, lichthof. :)))))")
Előzmény: Arabella (311)
stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 312
Ki ne csesszél velünk !!!!!!!!!!!!!!!!!

Te vagy ennek a topicnak a fénypontja csak időnként kialszol ...
Kell egy kis lazítás, nem mindig a bicikli azt témát viszik a kanok, ugye kanok ???
Előzmény: Arabella (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!