Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.18 0 0 13

hogy halhatott meg ez a topik? soha nem aktuálisabb a lehallgatás, mint most.

ozymandis Creative Commons License 2001.06.13 0 0 12
Ha mar igy az index belinkelte csak egy dolgot, had tegyek hozza (2 lesz az mar erzem), 1. Nem CD-re hanem VHS kazira illik az ilyen mennyiseget archivalni 7Gb ha jol emlekszem. 2, Nem hang, hanem szoveges formatumban...
Előzmény: Kistel (11)
Kistel Creative Commons License 1999.10.29 0 0 11
Számoljunk!

8kbit/sec mintavételezés
1/10 tömörítési arány
100.000.000 perc
60 mp
------------------
600GB / nap, ami kb. 900 CD. Ez nem olyan nagy szám, de ezt ténylegesen megírni...

Mellesleg a hangfelismerés valóság, de kb. legalább Pentium teljesítményű gép kell hozzá, és akkor is csak korlátozott (leginkább betanított) szókészletet ismer, azt is személyre szabva.
El tudnátok képzelni, hogy x ezer egydejű beszélgetést folyamatosan figyelne bárki? Mekkora számítási kapacitás kellene ahhoz?!

pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.08 0 0 10
Hat ha nem tevedek a beszed 14,4kbit/s-en tortenik. Ez mar szebben hangzik, viszont meg mindig iszonyatosan nagy mennyiseg lenne, es teljesen felesleges. Beszedfelismeres. Hat en nem nagyon hiszek benne. "Egesz delelott fuvet nyirtam". "Nem lopom tovabb az idodet."... Ezekre is beindulna? Es mikor? Ha elhangzik az adott szo? Akkor a beszelgetes eleje hogyan lesz rogzitve? Ismerosom tolvajnyelve, par pelda: Pax toll- Fu; Hofi kazetta - LSD belyeg. Erre mit lep a rendszer?
A lehallgatas ugy tortenik, hogy eleve egy-egy megfigyeles alatt allo szemely telefonjat hallgatjak le. Csak azt, es nem mindenkiet. A masik, hogy eleve olyan nagy adatforgalom van, hogy lehetetlen lenne minden hivast tartalmilag elemezni.
Es kulonben is, aki nem csinalt semmit, annak nincs semmi felnivaloja. Szemelyes szabadsagjogok, meg miegymas, engem nem erdekel, ha egy-ket nagyfulu bent ul a kozpontban, es az en beszelgeteseimet hallgatja. Had elvezkedjen rajta, ha nem tudsz rola, akkor nem is zavar. De mint mondtam, ennek 0 az eselye.
dr.poljakov Creative Commons License 1999.09.08 0 0 9
személyiségi jogok... hol élsz... a pásztázót - vagy hogyafenébehívják - is meddig tagadták.
Rocky Creative Commons License 1999.09.08 0 0 8
dr.poljakov wrote:
>egy cd-n elfér 80 perc. az annyi mint 100,000,000 : 80 = 1,250,000 db cd. naponta.
Telefonbeszelgetesek rogzitesenel nincs szukseg arra, hogy sztereo legyen, es nem kell 44kHz-es mintavetelezes sem. Nem a teljes hallhato hangtartomanyban megy a telefonon a beszelgetes, ezert a digitalis tavkozlesben csak a 300-3400 Hz kozotti hangokat viszik at, ezert 4 kHz-es savot hasznalnak, igy 8 kHz-es mintavetelezesi freki boven eleg. Maris egy nagysagrenddel kevesebb eleg, es akkor meg nem hasznaltunk tomoritest.
De ettol fuggetlenul tenyleg eleg valoszinutlen, hogy minden beszelgetest rogzitenenek (serti a szemelyisegi jogokat, stb.). Csak biroi engedely birtokaban lehet valakit lehallgatni (illetve most azt hiszem mar bizonyos esetekben mas is fel van hatalmazva ilyen engedely adasara).
A mar korabban emlitett, bizonyos szavakat figyelo rendszer tenyleg letezik, de nem tudom, hogy Mo.-n van-e ilyen. Az USA-ban csakugyan ilyen rendszer figyeli a beszelgeteseket. Ott minden rogzitesre kerul, es ha a keresett szavak valamelyike megtalalhato a szovegben, akkor meg is marad, es jelzi a rendszer, egyebkent a beszelgetes befejeztevel automatikusan torlodik.

Rocky

dr.poljakov Creative Commons License 1999.09.08 0 0 7
elméleti számítást lehetne végezni erôs felsô becsléssel.

mondjuk 1,000,000 elôfizetô x szolgáltatónál napi 100 perc beszélgetés. az jó erôs felsô becslés. mekkora területen férne el? az ugyebár 100,000,000 perc. egy cd-n elfér 80 perc. az annyi mint 100,000,000 : 80 = 1,250,000 db cd. naponta.

de hát ez sántít kéremszépen, mert nem 1 az 1ben kell tárolni, hanem szépen digitalizálva, itt esik ugye a nagyságrend, azután meg ezt a digitalizált állományt tömörítve. itt megint esik.

szóval valaki, aki a hangtechnikában inkább járatos, mint én, átszámíthatná ezt a felsô közelítést...

pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.08 0 0 6
Mult heten vettem egy Praktikumot a hugomnak, es nem kertek semmit.
DomiG Creative Commons License 1999.09.08 0 0 5
Szerintem örök időkig. Ha meg letörlik előtte CD-re mentik.
Domi
McAtti Creative Commons License 1999.09.08 0 0 4
Magukat a beszélgetéseket elvileg nem rögzítik, de a paramétereit igen. Ki hívott, kit, honnan, mikor, mennyi ideig. Már ez is elég árulkodó lehet. Ezt nagyon sokáig megőrzik.
Pár éve hallottam egy olyan ketyeréről, ami a beszélgetést bizonyos szavak elhangzása esetén (lehet ez féltengely, csúcsköszörű, ispotály, de inkább fű, gyilok, kivonni a forgalomból...) rögzíti. Mondjuk, technikailag meg lehet valósítani, én horribilis árat hallottam rá - hogy az országba behoztak egy ilyet. Nyilván hivatalosan egyelőre (soha) nem fogják megerősíteni, én valósnak képzelem.

Attila

Herold Creative Commons License 1999.09.07 0 0 3
Úgy tudom, már elkérik.
pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.07 0 0 2
Hat, igen az elso mindig nagy elmeny :) .

Egyebkent meg egyszer utannakerdeztunk ennek (a haveromat egy idoben zaklatta valaki, es raadasul egy rendorre gyanakodtunk), es a pannonnal azt mondtak, hogy a beszelgeteseket nem rogzitik automatice (gondolom iszonyatos tarhely lenne). Volt olyan ismerosom(?), akit eleg kemenyen lehallgattak, csak kesobb tudta meg (viszont nem talaltak semmi terhelot).
Egyebkent semmi ertelme manapsag a lehallgatasnak, bemesz akarmelyik szolgaltatohoz, veszel egy elore fizetett kartyat (praktikum, domino), ahol meg a szemelyidet se kerik el. Akkor probaljanak megtalalni.

dr.poljakov Creative Commons License 1999.09.07 0 0 1
o.k. ez is megvolt. :-)
pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.07 0 0 0
Annak eselye, hogy engem lehallgatnak 0.
dr.poljakov Creative Commons License 1999.09.07 0 0 topiknyitó
a mai Magyar Hírlapban lévô cikk keltette fel a figyelmemet.

csak ami a lényeg, idézem:
Várhatóan eredmény nélkül fogja lezárni a rendőrség a Fenyő János meggyilkolása ügyében tavaly februárban indított nyomozást.

>A Fenyő-ügyben a meghoszszabbított rendőrségi eljárás lezárása után már csak titkos nyomozás keretében gyűjthet adatokat a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság.

>Lapunk úgy tudja, az elmúlt két hónapban egyebek között Fenyő János utolsó napjának telefonhívásait, pontosabban a beazonosított beszélgetőpartnerei és azok hívóinak további hívásait ellenőrizték.

na és itt a kérdés. meddig vannak letárolva a telefonbeszélgetések. le vannak tárolva egyáltalán? hihetetlen lenne. vagy csak a híváslista? az mondjuk érthetô, de abból ugyan meg nem tudnak semmit.
szóval nem a fenyô ügyre vagyok kíváncsi, hanem a technikai lehetôségekre. kedves matávosok, westelesek, pannonosok, kbisek. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!