Keresés

Részletes keresés

Mr Spock Creative Commons License 1999.09.06 0 0 7
Kedves Mindenki,

Mivel 26 eve nem elek MO-n, gondolom nincs sok jogom belepofazni ilyen temaba, de.....(megis bele fogok).

Megvaltoztak az idok. Valamikor szimbolumok, mint peldaul a korona, meg eszmek, elvek, stb., lazba tudtak hozni a nepet (egy reszet legalabb). Ma mar az emberek 99 szazaleka mindent lefordit arra, hogy "tudok-e jobban elni attol, vagy nem?" Es ha nem, akkor nem erdekli. Ez a 20. szazadi technologia vivmanyaival mindent elonto termeke. Nem rossz, nem jo, csak igy van.

Meglepve hallom, hogy meg mindig vannak akik Erdelyeznek, nagy magyarorszagoznak, stb. A mai vilagpolitikai kepben nehez elkepzelni, hogy mennyire lehetnek egyesek ennyire rovidlatok. Jugoszlaviat nemreg bombaztak laposra, mert mereszelt fegyveresen ragaszkodni egy reszenek leszakadasa ellen. VISSZASZEREZNI egy foldreszt ma mar? Micsoda vicc. Magyarorszag, egyutt a tobbi kisebb europai orszagokkal, boldog lehet ha nem lesznek X ev mulva valami nagyobb egyseg megyejeve valtoztatva. Mert ugyebar senki nem gondolja komolyan, hogy ha az EU fennmarad, akkor a resztvevo orszagok meg fogjak tudni tartani az orszag jelleguket?

Ugyhogy elorefele kell gondolkodni, nem visszafele.

Gabor

perlaky Creative Commons License 1999.09.06 0 0 6
Kicsit összefüggéstelen/komolytalan vagy, de még sem értelek :))).
Wágner úr Creative Commons License 1999.09.06 0 0 5
Mié'?! Annak is van itallapja... csak mongyuk ottan is meg lehet inni... izé, írni... na!
originalqszi Creative Commons License 1999.09.06 0 0 3
A magyarnak, magyar Koronát, magyar királyt, aki magyarul beszél és magyar billentyűzeten netezik magyarul! Az ős haza magyar, az ősi nemzet magyar, magyar anyától magyar gyereket, aki magyar spenótot eszik, magyar kanállal és magyar legyen a magyar is és......
Ez nem vicc! Látsz DDDDDD-t??????? no látod:DDDDD
larcher Creative Commons License 1999.09.06 0 0 2
az nekem is teszik,hogy mi(ki) a magyar;
aki akar tőlem lehet király,de csak akkor ha bárki lehet az és bármennyien lehetnek,na meg ha semmilyen hatalommal nem rendelkeznek;
felejtsük már el a nemzeteket,a határokat,a politikusokat;
képviseljük magunkat
viva la anarchy

felhívás:legyél te is király!

larcher Creative Commons License 1999.09.06 0 0 1
az nekem is teszik,hogy mi(ki) a magyar;
aki akar tőlem lehet király,de csak akkor ha bárki lehet az és bármennyien lehetnek,na meg ha semmilyen hatalommal nem rendelkeznek;
felejtsük már el a nemzeteket,a határokat,a politikusokat;
képviseljük magunkat
viva la anarchy
NeTie Creative Commons License 1999.09.06 0 0 0
Ez egy jó felvetés, szerintem a Politika fórumon örülve lenne neki. De a Törzsasztalon nem sok helye van... (sőt, szinte 0)

Netie, aki persze nem beleszólni akar, csak halkan nullázik :)

perlaky Creative Commons License 1999.09.06 0 0 topiknyitó
radar válasz erre | adatok | e-mail 1999-09-06 01:52:46

Persze lesznek akik provokációnak fogják fel az egészet. Sebaj....
Olvasom a reggeli Népszabiban a torgyánjavaslatot:
...Emellett olyan alkotmánymódosítást kezdeményez, hogy az alaptörvény mondja ki: a Szent Korona a magyar nemzet egységét szimbolizálja."
Igen ám, de nem kellene-e elöbb definiálni, hogy mi az a magyar nemzet? Kik tartoznak bele és miért? S akik nem, miért nem? Meg mik is a határai? Kik a szomszédai? Meg aztán, hogy ez a korona-e az eredeti? Meg egy csomó minden mást.
Nem lenne-e tisztességesebb hagyni, hogy a Korona maradjon egy történelmi emlék? Megint felkorbácsolni az indulatokat? Királyi köztársaságot kreálni, hogy az a szerencsétlen állampolgár, meg a kirekedt, meg a kiszakadt még jobban összekeverje a szezont a fazonnal? Meg aztán nem kellene-e elöbb egy nemzeti egységet szerezni valahol, mielött jelképet találnak hozzá? Mer kialakulhat az a helyzet, hogy jelkép már van, de a nemzeti egység késik. Esetleg emberöltöket. Igy viszont lehet róla dumálni, lehet szavazgatni, öncélozgatolni. Legitimizmust vagy demokráciát akartok? Persze, ha bele gondolok egy JÓ király most nem is jönne rosszul. Akire hallgat az ország. De hát egy koronára rátenni az egészet az nem fair.
De nem a Torgyán. Nem is állna jól neki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!