Keresés

Részletes keresés

europass24 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 31

ha sok a lovéd akkor ibs egyértelműen olyan kapcsolatokra tehetsz szert hogy a jövőben állást se nagyon kell keresned. ha pénz nuku akkor a fővám téri szabadidő központot javaslom

Weeksea Creative Commons License 2012.02.06 0 0 30
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek : Corvinus vagy IBS?
Köszönöm
Kenedy001 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 26
A suliban lehet tesizni,vagy fellehet venni a tesit tárgynak?
kristály21 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 25
Sziasztok!

Labanc úton kiadó egy jó fekvésű, világos, csendes, 40nm-es lakás.
Egyedi gázfűtéses.
Gyalog 3-4 perc az IBS. Autóbeállási lehetőség az udvarban.

Ár: 70 000 Ft+rezsi.
Érd: 30-438-59-29
Xikita Creative Commons License 2006.09.05 0 0 21
Kiadó lakás a Moszkvávál, jó közlekedéssel az IBS-hez!

A Moszkva tértől 1 percre kiadó egy fiatalosan, modern bútorokkal berendezett, 48nm-es,felújított lakás. Déli fekvésű, világos, erkélyes, sarokkádas és szép. A lakás gépesített, házközponti fűtésű, azonnal költözhető. Parkolási lehetőség az udvarban kb.5eFt-ért. Ár: 90eFt + rezsi Érd:70/3764164 további részletek és képek a lakásról: http://www.alberlet.hu/index.php?menu=showalb&id=30555& type=1
Horusz Creative Commons License 1999.09.03 0 0 20
"Miért van, hogy az összes igazán nagyméretű seggfej, akit ismerek, MBA-val rendelkezik? Miért van az, hogy emellett többet fizetnek nekik, mint a többi hasonszőrűnek? "
Mert nagyobb az önbizalmuk, ezért rámenősebbek, így többet keresnek, ami növeli az önbizalmukat, ennek folytán...
Persze ez nem feltétlenül van így, de azért működik ez a rendszer...
MrPete Creative Commons License 1999.09.03 0 0 19
Miert, mi baj van a kozgaz diplomajaval?
Akiket eddig hallottam, mindenki aszonta, hogy jol el lehet vele helyezkedni, 120e a kezdofizu atlagban, ami nem rossz egy kezdo orvos/gepeszmernok fizetessel osszehasonlitva. De telleg, mi a baj vele? Ha kulfoldre akarsz menni dolgozni, akkor a legtobb multi ha felvesz, ugyis elkuld a sajat treningjere, akarmilyen pergament mutatsz fel, nem? Es ahogy mar vki irta, ha jo vagy akkor ugyis jo vagy, ha meg nem, akkor egy papirral a kezedben se leszel jobb.
Forrest Gump Creative Commons License 1999.09.02 0 0 18
Miért van, hogy az összes igazán nagyméretű seggfej, akit ismerek, MBA-val rendelkezik? Miért van az, hogy egyik sem tett le az asztalra valami igazán működő dolgot? Miért van az, hogy emellett többet fizetnek nekik, mint a többi hasonszőrűnek?

Nem tudom miért van ez így. Nem értem. Kell legyen benne rendszer.

kaesvi Creative Commons License 1999.09.02 0 0 17
ezt nem értem- minek ez az egész, ha még az első diplomádról lenne szó akkor megértem, hogy kiadsz ennyi pénzt- na de így?
Nincs olyan dolog amit ne tanulhatnál meg jobban a gyakorlatban mint az iskolában, a papir amit kapsz pedig semmit sem számít, mert ha elég rátermett vagy és ügyes akkor bárkit lehengerelhetsz (szó szerint is!!!!)
AZ IBS-be járt az egyik barátnőm- hát elmondhatom no tanulás no angol, no big deal
nyman Creative Commons License 1999.09.02 0 0 16
Ha opciokent lehetne egy javaslatom, nezz korul osztondij ugyben. Kozgazdasag iranyban akad boven. Ha nincs csalad, gyerek, akkor egy, masfel ev kulfoldon nem rosz buli. Ha pedig a koltsegeidet fizetik, akkor csak tanulni kell es tiszta fonyeremeny. Meg a baratnod is ki tud menni veled, ha osszehuzatok magatokat. Igaz az osztondijpalyazatoknak altalaban hosszabb atfutasuk van, mint egy sima jelentkezesnek. Az eselyek sem tul magasak.

udv
nyman

MGperY Creative Commons License 1999.09.02 0 0 15
(szija drejfusz ;)
a gyerekemet pl tuti beíratnám oda.

azért az MBA-tól nem kell elájulni, az IMC-jé itthon pl elég gagyi. pontosabban vannak jó ötletek/tanrend, de az oktatóktól és a színvonaltól nem van elájulva, az a valaki akire most én gondolok.

Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 14
Annyira nem sürgős, köszi, nem is biztos, hogy tudok menni Trafóba. Mondom, kb. két év múlva szeretnék lépni, addig figyelek és gyűjtöm az infókat na meg a pénzt. :-)

Planney

GADGET Creative Commons License 1999.09.02 0 0 13
Az ez évi órarend szerint 12 nap ha jól számolom nagyjából havonta egy alkalom. Ha felhívod oket két nap alatt küldenek info anyagot, de ha sürgos, akkor a ma esti ZP/Darshan mókára el tudom hozni Neked.
Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 12
GADGET,

Köszi neked is az infókat, és neked is Marcel (előbb bunkó módon elfelejtettem megköszönni :-( ). GADGET, mit tudsz a kötelező megjelenésekről? Számszerűen ez mennyi lehet egy félévben? Engem ez is korlátoz ugyanis.

Planney

GADGET Creative Commons License 1999.09.02 0 0 11
Szia Planey
Én is hasonló cipőben járok épp most keresek ilyen iskolát és azt hiszem meg is találtam azt ami nekem megfelelő lesz. Az igényeim kb megegyeznek a tieiddel. Szóval: Omegaglen Brit Magyar Vezetőképző és Tanácsadó Intézet. 1054 Szalay u.5 Tel:311-2602 Távoktatás jellegű de természetesen vannak kötelező megjelenések is, de ezeket az időpontokat egy évre előre megkapod. Oxfordi diplomát ad ez is és ellentétben az IBS-el csak 3 év. A tandíj évente 1100, 1300 és 2200 GBF ebben a sorrendben. (részletfizetés lehetséges) Tanárokból néhányat ismerek, elég jók. (Pl. Angol Királynő által kitüntetett év tanára stb.) Szóval nagyjából ugyan az mint a Számalk, csak a különbség az oxfordi diploma.
Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 10
Amúgy megtaláltam az IBS honlapját, itt sokminden található.
MBA? A BME-s tanszéket speciel ismerem, amelyik ezt szervezi, hááát, fogalmazzunk úgy, hogy nem túl szimpatikus. Jó, papírt ad... Amúgy kezdek letenni az IBS-ről, végignéztem az "árlistát", elég szörnyű. :-(

Planney
dreyfuss Creative Commons License 1999.09.02 0 0 9
Erre gondoltam, csak nem vettem észre a hozzászólást.
dreyfuss Creative Commons License 1999.09.02 0 0 8
A szakmai gyakorlat annyit jelent, hogy le kell húznod valahol egy évet, olyan munkával, ami valahogy összefüggésbe hozható a tanulmányaiddal. Ez elég tág fogalom, de így van. Kereshetsz magadnak helyet, de keres neked a suli is. Ha nem vagy pályakezdő (márpedig nem vagy), akkor jobban jársz, ha magadnak szerzel melót. El kell fogadtatni velük, de nem akadékoskodnak. Én például külföldön voltam, nem a suli szerezte, gyakorlatilag felém sem néztek egy évig. Az itthon maradtakat abajgatták mindenféle kérdésekkel, feladatokkal. A lényeg, hogy a negyedév elejére (!) kell produkálnod a tulajdonképpeni diplomamunkádat (Project report), amit gyakorlatilag a szakmai gyakorlat alapján írsz meg.

Félévenként kb. 5 vizsga van. Ennek fele az igazán kemény.

Egyébiránt diplomásként miért nem mész MBA-re? Akár BKE vagy BME vagy van még egy halom hely.

Dreyfuss

Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 7
Dreyfuss,

Légyszives mesélj már a szakmai gyakorlat részéről! Ők mondják meg, hova menjél vagy kereshetsz céget saját magad is? Mit fed ez a szakmai gyakorlat?
Az eléggé rossz hír, hogy csak nappali képzés van és hogy teljesen kötelező a bejárás. Ez nem lenne túl nyerő a munka mellett. Remélem, van más lehetőség is. Nekem nem szimpi a Közgáz, pedig lehet, hogy mégis az lesz belőle a végén??? :-( Asszem, fel fogom keresni személyesen vagy telefonon az IBS-t és utánakérdezek ezeknek a részleteknek.
Tényleg, egy félévben hány vizsga szokik lenni?

Planney

Marcel Creative Commons License 1999.09.02 0 0 6
Én a Számalk OBS-t végeztem el. Két hét múlva utazok Londonba átvenni az MBA (Master of Business Administration) fokozatot. Ez az iskola elsősorban néhány év gyakorlattal rendelkezőknek, posztgraduális képzésre vágyóknak javasolható.
Nekem azért volt ideális, mert munka mellett végezhető. Az első év után CBS-t, a második év után DMS-t (ez már önálló felsőfokú végzettség), a harmadik, másfél éves év után MBA-t ad. A tandíj évi 1100-1200 GBP, plusz évente legalább egy bentlakásos intenzív hét költsége, plusz extra tankönyvek. Minden angol nyelvű, a harmadik évben csak angol tanárokkal. Az írott anyagok kiválóak, az előadások és konzultációk csak akkor, ha a hallgatók előre felkészülnek. A DMS-t és az MBA-t Londonban veheti át az ember, önkölséggel (csoport kedvezményekkel). A mi csoportunkban jó volt a hangulat és egyre családiasabb a légkör. Az első évet ötvenen kezdtük, a másodikat harmincan, a harmadikat tizenöten és kilencen fejeztük be. (www.obs.hu)
Marcel
dreyfuss Creative Commons License 1999.09.02 0 0 5
Az oktatás 6 félév és úgy néz ki, hogy 2 év (4 félév) + egy év szakmai gyakorlat + 1 év (két félév). Összesen tehát négy év. A szakmai gyakorlat kötelező és elég komolyan is veszik, hogy hol töltöd el.

Csak nappali tagozat van legjobb tudomásom szerint. Az első két évben eléggé benn is kell lenni. A negyedik év (a szakmai gyakorlat után) már lazább, amellett lehet simán dolgozni. Nekem is rendes főállásom volt már negyedéves koromban.

Dreyfuss

Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 4
Dreyfuss,

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást, pont ezekre voltam kiváncsi. A tandijról én olyasmit hallottam, hogy 300-400e HUF körül mozog, az az előnyöm megvan viszont, hogy a cégem jelentősen beszállna az okításomba, ezért nagyon vonzó számomra a lehetőség. Ha jól tanul az ember, akkor meg nincs tandíj, ezt én is hallottam már. Kár, hogy ez már második diploma lenne -> költségtérítés.
Én a BME infón szereztem diplomát, szeretném a dolgokat hosszú távon valami business tanulmányokkal megspékelve IT managerial irányba elvinni. Nagy álmom legalábbis. :)
Alapvetően 2 választási lehetőségem volt: vagy megyek közgázra (aminek diplomaértéke közismert) vagy pedig keresek valami normális helyet, amely gyakorlatban is hasznosítható tudást / nemzetközileg elismert diplomát ad (ez az IBS). Ez utóbbi viszont nyilván vagyonilag megeröltetőbb (még így is, hogy nem én fizetem a teljes összeget), így előtte keresnem kell, hogy anyagilag fedezni tudjam.
IBS mellett szól még az is, hogy -- tudtommal -- teljesen angol nyelven folyik az oktatás, így nem felejteném el túlzottan a nyelvet (amúgy egy felsőfokúm van belőle, de akkor is kell a folyamatos gyakorlás). Annak pedig kifejezetten örülök, hogy egy második nyelvet is "erőltetnek", rámférne.

Kérdéseim:
- Hány féléves az okítás?
- Csak nappali tagozat él az IBS-en?

Mégegyszer köszi,

Planney

dreyfuss Creative Commons License 1999.09.02 0 0 3
Ott végeztem, így elsőkézből vannak infoim.

Tandíj: nem tudom most pontosan mennyi, de sohasem volt olcsó. Ellenben töredéke annak, amit egy oxfordi diplomáért Angliában fizetnél. Azonkívül az évfolyamok legjobb hallgatói kedvezményben/mentességben részesülnek.

Diploma: tényleg oxfordi. Ez azt jelenti, hogy például az én papíromon sehol nem szerepel, hogy nem kinn végeztem, egy szó sem esik az IBS-ről. Ezenkívül persze honosítva van, tehát kapsz mellé egy hivatalos magyar közgazdász főiskolai diplomát is. Ez szerintem elég korrekt.

Tananyag: elég jó. Kevesebb elmélet és sokkal több hasznosítható gyakorlat , mint a Közgázon. Ismerem a Közgázt is, a feleségem ott végzett/demonstrátorkodott. 100% angol anyagok, minden vizsga az oxfordi követelmények szerint megy. Összességében nem túl kemény, legalábbis seggelni nem sokat kell.

Társaság: sajnos a magas tandíjak miatt elég komoly szelekció van, egy kicsit elment újgazgag irányba. Nagyon sokan jártak kocsival 18-19 évesen. Néha egy kicsit több a széles arc a kelleténél. Kibírható.

Lehetőségek: szerintem a legjobb Pesten. Nagyjából tudom, hogy az évfolyamomból ki hol dolgozik. Elég jó helyek.

Nyelv: angolból egy erős középfok nélkül nem érdemes (nem lehet) belevágni. A végére baromi jól beszélsz angolul. Plusz még egy választható nyelvet is kell tanulni.

Summa: erősen ajánlott (ha ki tudod fizetni).

Kérdezz még nyugodtan, ha tudok, válaszolok.

Dreyfuss

Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 2
Na senki nem tud semmit? Ne csináljátok már, tessék billentyűzetet ragadni azonnal. :-)))

Planney

Horusz Creative Commons License 1999.09.02 0 0 1
Az ott megszerzett tudásod nem feltétlenül áll egyenes arányban a befizetett pénzzel. De a 0-nál többet ér...
jeegynullas Creative Commons License 1999.09.02 0 0 0
International Business Null.
Planney Creative Commons License 1999.09.02 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szeretnélek megkérdezni benneteket, tudnátok-e valami felvilágositást adni a fenti intézménnyel kapcsolatban, lévén business-studies megkezdését fontolgatok egy-két éven belül. Ki mit tud az IBS-ről? Állitólag brutális tandijköltségei vannak, de ezzel szemben nemzetközileg elismert intézmény (szemben a Közgázzal ugye). Vagy hol érdemes business tanulmányokat folytatni, ha nem vagytok jó véleménnyel az IBS-ről?

Válaszaitokat előre is köszönöm,
Planney

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!