Na, ezt benézhettem. Megörültem a tempó 5:00 tervhez, de gondolom 5 óra célidő lenne inkább. Nekem újra célom lesz (lett) egy 3:30-as marcsi. Nagyon keservesen haladok ezzel a visszatéréssel. A nyár nekem mindig holt szezon, mármint most nem szó szerint, szakmailag, :) nyáron a kert a ház körüli munka, elég sok maszek melóm is van, nem szoktam sokat futni nyáron. Nekem inkább szeptember-októbertől kezdődően, télen tavasszal vagyok csúcsformában. Most meg várom magamtól az eddigi futásokat, nem megy :(
Azt hittem, még van időm. Még jó térddel beneveztem az októberi Spar maratonra. És azt is elhatároztam, hogy új impulzusként egy másik edzéstervre váltok.
Ez az edzésterv nemcsak, hogy komoly, de szakítva a 6-7 hetes terv alapú felkészüléseimmel, 12 hétig ad elfoglaltságot. Csak ettől a ténytől igen sokat vártam, pl. egyéni csúcsot, ami esetleg egy 2:50-es maratonba torkollik.
Ez a Pfitzinger 12/70 középhaladós terve. Onnan kapta a rövid nevét, hogy 12 hét, heti 55-70 mérföld (értelmes mértékegységekkel 87 km-ről indulva 113 km-es csúcs hetet jelent).
Kíváncsiságból belenéztem, és visszaszámoltam 12 hetet. De hiszen ez jövő héten indul!!!! Jaj nekem.
Először azt hittem, tényleg csak azt a számot ismered. Aztán gyanús lett, a szöveget néztem, de semmi. Végül gondoltan meghallgatom a youtube-on nosztalgiából, s leesett, hogy a videóból jön az átkötés.
Pilisvörösvár-Normafa futva, részben földúton az olyan 17 km, de ha messzebbről indulsz, vagy hosszabb úton mész, akkor megvan a félmaraton, igen :) Biciklivel autóúton pedig 20 km a legrövidebb.
Tudok javasolni most már jelentősebb szintemelkedést. Voltam Ausztriában. Szegmenseztem :) 6,88 km, 1109m szint fel, majd ugyanez vissza. Harmadnap van és még mindig fáj a combom az izomláztól, a lépcső még nem a barátom :) A lefelét is próbáltam maxra futni, egyensúlyozás miatt a vállamban és a hátamban is izomláz lett. A térdem viszont egyelőre úgy tűnik, hogy kibírta, ez nagy szó. De lehet, hogy a többi fájás elnyomja.
Nagyon érdekes, hogy nekem sosem voltak büdösek (kivéve persze közvetlenül használat után) a pulzusmérő pántok, viszont most igen. Egy kivétellel mindig Garmin pántról beszélünk, s talán már a 4. tök uolyan típusú prémium övet nyüstölök.
Arra gyanakszom, hogy vagy szerdán követtem el egy hibát, s az aznap cserélt csaptelepek és flexicsövekből sikerült valamilyen anyagot az áztatásnál átadni az övnek, vagy egyszerűen ez a konkrét darab túl régen lett legyártva (immáron 10 éve jelent meg ez a pánttípus), s a műanyag/gumi részei már túl öregek, ezért lett szagos.
Nem dicsekvés, de most csüt-ön is elmentem futni. Ugye megint egy (majdnem) legmelegebb nap volt.
Ráadásul most jeges víz és sapkába rakott jégkockák nélkül. Hiába kezdtem okosan, mivel szintes terepkocogás volt, most már 1 órán megjött a gyalogolni is kéne. Így csupán 200-250 m szintet teljesítettem kocogva, a többit gyalog.
Gyönyörűen kirajzolódik a visszaesésem minden időtávon. Lehet, hogy innentől ráállok a rövid, fél órás futásokra, viszont sűrűbben, mint eddig, s mellett túrázgatok, bringázgatok. Ennek ellentmond az idei 3 futó nevezésem, ami együtt 84 km. De ezt a meggondolatlan tervet, hogy 9-10 év után újra futóversenyre megyek, még valahogy talán teljesítem.
Valójában tolni szoktam ezen a szakaszon, de az inspirációtokra kipróbáltam vállon. Így se rosszabb, csak félek, hogy a lánctól olajos lesz a munkaruhám :) És persze van olyan, kicsivel hosszabb útvonal is, ami végig autóúton visz, arra nem kell tolni se, viszont elég forgalmas reggelente, ezért inkább nem arra járok.
Na majd este ránézek. Eddig még nem sikerült hozzájutni korábbi sw-hez. Hétvégén voltam a Mátrában, navival. Most kb. 3 óra telt el az újraindulásig. Amúgy nem lenne vele semmi bajom...
Egy montis haverral jártam így, mikor a Medvés kört teljesítettük a covid alatt 21 május elején. Nem lehetett átlépni a határt a szervező mondta, hogy helyette a határsávon haladjunk ez talán az északi zöld egy része, Karancs-kilátótól vagy 20 km ez a szakasz. Így is hivatalos lesz a teljesítés. Na itt cipeltük a bringákat négykézláb is, de úgy is sokszor visszacsúsztunk. Lett is a hivatalos 1400 m szint helyett közel 2000 m a 65 kilométeren. Ezen a hétvégén megcsináltuk mindkét kört montival, én meg lefutottam a Mackót a Medvés meg már megvolt futva, szóval én ott végeztem, pláne hogy a Medvés fennsíkon találkoztam is egy macival.