Keresés

Részletes keresés

dodonka Creative Commons License 2014.06.25 0 0 116

"Füves terület" az azt jelenti, hogy park. Ott sehol nem lehet parkolni.

Előzmény: meszab2 (100)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.09 0 0 115

 

Legalább a P+R parkolók lennének ingyenesek!

 

 

Pl. a hűvösvölgyi végállomásnál egy darabig nem kellett fizetni a támfal fölötti parkolóban, most már kell. Igaz, nem kerül sokba, egész napra csak egy villamosjegy ára. De az ingyenesség eddig ellensúlyozta legalább, hogy a cuccokkal fel kellett mászni a lépcsőn.

Most már 2 ok van, hogy ne tegyem oda az autómat.

NWM Creative Commons License 2013.10.31 0 0 114


N dre Creative Commons License 2012.02.01 0 0 112

Tátra u. 4-ben van parkolóház?

Előzmény: Törölt nick (110)
csuti87 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 111

Sziasztok!!!

Budapesten az 56-osok tere fizetős?VI. kerületben ideiglenesen lakom aztán parkolni csak ott lehetne de azt mondják fizetős vagy az lesz!Ha valaki hozzá tud szólni azt megköszönném!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 110

sziasztok

 

pár parkoló iránt érdeklődnék budapesten.

Melyik milyen árban van?

 

Parkoló radnóti miklós utca 14. bp 1134 kerület

 

parkolóház visegrádi utca 27 1134 kerület

 

p+r parkoló újpesti alsó rakpart

 

parkolház tátra utca 4

 

 

 

valamit tudtok a fenti parkoló lehetőségekről akkor kérlek osszátok meg velem

 

szjudi Creative Commons License 2009.10.05 0 0 109

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Hétvégén mennénk Bp-re és ott is éjszakázunk de az autót nem szívesen hagynám csak úgy az útszélén. Na nem azért mert valami luxusverda, csak hát hitel van ellenben casco nincs rajt...szóval, jobb az óvatosság. Az lenne a kérdésem hogy az V. kerületben az Október 6. u. környékén tud e valaki biztonságos örzött parkolóról, parkolóházról vagy udvarról amit meg is lehet fizetni.

A válaszokat előre is köszönöm.

Kavaresz Creative Commons License 2009.10.01 0 0 108

Jó napokat!

 

Segítséget szeretnék kérni, vagy tanácsot.

 

A téma: Parkolás sms-sel.

Két napja voltam BPn, kettő autóval, jegyautomatán felirat : Smsben is lehet parkolást fizetni, nagyon tuti, apró nincs nálam és sietnem is kell, de nagyon. Ok elküldöm az első autó rendszámát, két sms vissza 1.elkezdte a parkolást, 2.stop szóval le lehet állítani a parkolást.
Szuper, már csak elküldöm a másik autóra és mehetek az utamra. Így is történt elküldtema második autóra ismét két sms vissza, sajnos nem olvastam végig, mentem a dolgomra, azzal a tudattal, hogy minden rendben.

 

Fél óra múlva találtam egy csomagot az első autón, nem érttettem, miért. Találkoztam azzal aki kirakta, mutatta, hogy a rendszerben nincs parkolása az autónak.

 

Sikerült elérnem két óra múlva az ügyfélszolgálatot, ahol is megtudtam a hölgytől a hiba okát. EGY TELEFONRÓL CSAK EGY AUTÓRA LEHET PARKOLÁST KEZDEMÉNYEZNI!

 

Király! Kérdeztem, hogy mégis hol van kiírva ez az információ? Sehova. Fizessem ki a büntetést. 12000 ft kb. Köszi szépen. Nem akartam fizetés nélkül parkolni, vagy kibújni, mégis megiszom a levét.

 

KÉRDÉS : Tud-e valaki tanácsot adni, vagy meg lehet-e támadni ezt az ügyet ?

 

Előre is köszönöm!

meszab2 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 107

huckhun "kolléga" elég elgondolkodató monológot fűzött hozzá egy hasonló forumindexes hozzászólásban. Elgondolkotató, nagyon is ....  lásd itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158967

 

 

meszab2 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 106

b_t2_22 és whitemoon !

 

Köszönöm kisegítő hozzászólásotokat!

b_t2_22 történeted külön köszönöm, de ezek szerint a kedves ismerősöd megúszta a büntit aminek örülök de ellenben kedves whitemoon igaza van hogy ZÖLD TERÜLETEN PARKOLNI TILOS! De kérdem én, mi van akkor ha szinte  mindig "telt ház van" ezen a kis terüteten (ahol 4kocsi fér el ).

De a helyi kerület felkeresése elég jó tipp, amit köszi mégegyszer!

 

Lesz rá időm és arra járok beugrom mert kíváncsi vagyok és ha ez a közeljövőben lesz, azonnal válaszolok.

Obi van Praktiker Creative Commons License 2009.09.13 0 0 103

Arra mar felfigyeltetek, hogy az automatak a koruton beluli reszeken meg egy negyed orara elegendo penzt sem fogadnak be a hatalyos es hasznalhato ermetipusok egyikebolbol?  Hogy ha tiz forintosod bvan csak, akkor nem tudsz kifizetni 1 oranyi parkolast?

Hogy a parkolasi osszeg nott de a fizetesi lehetosegeket honapok ota nem igazitottak hozza? Se papirpenz elfogadasi lehetoseg, se kartya.

Ha nem ket mazsa fempenzzel kozlekedsz mar nem vagy ember?

meszab2 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 100
 

Üdv,

 

Szeretném a segítségeteket kérni azügyben hogy honnan lehet megtudni (ha lehetséges is a világhálón) hogy Budapesten hol nem lehet parkolni "füves területen".

Történt ugyanis az egyik ismerősömmel hogy a XIV. ker OTP (Fogarasi Tescoval szembe) mellett lévő kis füves területen (ahol éppen 3gépkocsi elfér) megbüntették 10ezer forintra mivel szabálytalanul parkolt ott ahol napközben többen (H-P - több ügyfél!) is szoktak megállni, parkolnak!

Hol lehet ennek utána járni (itt a neten lehetőleg)hogy ez most jogos volt-e, kérdezem én.

Számomra itt az a különös hogy tényleg (!) nagyon sokan használják ezt a területet (többek között én is ... ) mondjuk 5-10percre naponta és most ezzel szeretnék tisztában lenni.

Köszönöm hogy elolvastátok, és várom valamely kedves fórumozó válaszát.

 

m

ICPX Creative Commons License 2008.07.23 0 0 99
Hulye epitkezesek elleni igy parkolni:
http://users.atw.hu/mazz3/mazda1.wmv


Megoldasnak jo modszer
eddotak Creative Commons License 2008.07.07 0 0 98
Fasza. Erra való a kamera valóban.

Azért érdekelt, mert egyszer nekem is kellett volna a kamera képe, de saaaaaaaaajna pont azon a napon nem üzemelt a kamera.

Kösz.
Előzmény: VEE (97)
VEE Creative Commons License 2008.07.07 0 0 97

Na jó, akkor kezdem előlről.

 

A társasházunkra évtizede megengedtük, hogy feltegyék a rendőrségre kötött kamerát. Azóta négy esetben lett volna szükség lopás miatt, hogy mit látott, de egyszer sem volt eredmény, mert nem volt idejük, pénzük figyelni, zoomolni stb.

 

Egy alkalommal mégis nézték, és úgy látták, hogy a kamera alatt túl közel áll a kocsim a buszmegállóhoz. Kiküldték a járőrt, aki rátette a büntetést. Tehát ilyenkor nem kell törölniük, mert esemény történt, a felvételeket rögtön archiválhatják, kinyomhatják.

Előzmény: eddotak (96)
eddotak Creative Commons License 2008.07.07 0 0 96
Ahha.Azt hittem egyszerűbb. De honnan volt meg a felvétel? Meg kell semmisíteniük x napon belül . Automatikusan. És valami 8 napon belül kell jelezned, hogy eset van. máskülönben mitomén mi lesz. Ha addig nem jelentkezik senki törlik. Tudták 8 napon belül, hogy per lesz? Fura.
Előzmény: VEE (95)
VEE Creative Commons License 2008.07.07 0 0 95
Már a bíróságon volt az ügy, ki volt tűzve a tárgyalás, ezért a saját perem irataiba betekinthettem. Ott volt csasatolva a rendőrségre kötött térfigyelő kamera képe, és arról másolatot kérhettem (pénzért).
Előzmény: eddotak (94)
eddotak Creative Commons License 2008.07.07 0 0 94
Azt mondjad még meg, hogy megy ez a kamerafölvétel-kikérés?
Bemécc, és kéred? Fizetsz? Megtehetik, hogy kiadják? Személyiségi jogok?
eddotak Creative Commons License 2008.07.07 0 0 93
Ez is szép kör így. Azt hittem, hogy körültekintőbbek. Az én eseteimben valószínűleg mindig volt jogalap, de némi geciség is. Kerék a járdaszegélyen: az egész utca ott áll, csak az enyémet cetlizi. Ha nem állok föl, akkor meghúzzák a kocskmat -rendzseresen előfordult. Meguntam, fölálltam, akkor meg ez van. 57 km/óra féktelen száguldás a néptelen Zugligeti úton lejtőn lefelé. 30 cm kilógás fölfestett sávba, kerékbilincs. Tömeges ötletszerű kerékbilincs razzia a Városligetben szombaton, ahol buszok parkolnak áthajtani tilos táblánál egész héten.

Befizettem mindet. Aztán volt, hogy aszontam tököm tele van. Novemberi padkán parkolást nem fizettem. Nem is vettem róla tudomást. Levelezgetünk.


Parkolósok ehhez képest akkor szinte következetesek. Kevesebb lehetőségük van.
Előzmény: VEE (92)
VEE Creative Commons License 2008.07.07 0 0 92

Nos, visszagondolva a parkolási ügyeimből nem kettő, csak csak egy esetem volt közterületes, a másik rendőrségtől indult.

 

A Várban olyan útszakaszon álltam, ahol nem volt tilos a parkolás. A közterület-felügyelet 10 ezer forintos büntetőcédulát tett rá, majd küldött csekket, mert "a várakozó jármű az útmenti ingatlanra való behajtást akadályozta".

 

Látszólag még igaza is lenne a felügyelőnek, ha nem lenne olyan szokás a Várban, hogy az a néhány kapu, ami ténylegesen működik, meg van jelölve "Autókihajtás" táblával. Készítettem félszáz felvételt, ahol a kapuk előtt autók állnak, valamint azokról is, ahol nem áll autó, mert a kapun ott a figyelmeztető tábla.

 

Kifogásaimra nem reagáltak, hanem átadták az ügyet a kerületi rendőrségnek, akik behívás nélkül hoztak határozatot és méltányosságból (ugyanis 30 ezer a felső határ) 20 ezer forintra (vagy négy nap közmunkára, illetve 20 nap elzárásra) büntettek.

 

Erre írtam meg a bíróságnak címzett, de a rendőrségnek beadott kifogást, amit nem küldtek tovább, mert elfogadtam a "figyelmeztetés" büntetést. Így nem kellett felhasználnom az épület kezelőjétől kapott azon nyilatkozatot, hogy a kapunak látszó tárgy nem nyílik, tehát nem kapu.

 

A másik parkolási ügynél a kerületi rendőrök büntettek azért, mert szerintük a buszmegálló táblához az előírtnál közelebb álltam. Ott sem volt lehetőségem időben bizonyítani. Először volt egy tárgyalás nélkül tartott peren kívüli bírósági határozat, ahol a 10 ezer forintot 5 ezerre mérsékelték, de én kértem igazi tárgyalást. Előtte kikértem a bíróságtól a térfigyelő kamera fotóját és - a járdán lévő fedlapok alapján -rekonstruáltam a kocsim helyzetét, amiből kiderült, hogy több mint 15 méterre álltam. A bíróságon azt mondtam, hogy vállalom a szakértő kb. 100 ezer forintos díját is, de nem alkuszom. Erre nem lett szükség, mert a bíróság eltörölte a büntetést.

Előzmény: eddotak (91)
eddotak Creative Commons License 2008.07.06 0 0 91
Parkolás Budapesten. Nem off a közterület sem itt szerintem.

Közterületes mit tud elnézni, hogy alaptalanlesz ???

Ez érdekes.Én úgytapasztalom, hogy nem futnak lukra.
Keveset tudnak, de azt pontosan. Tuti címre mennek, kaszálnak, aztán állnak tovább.

Nem baszakodnak kétes esetekkel.

Mi volt?

Előzmény: VEE (90)
VEE Creative Commons License 2008.07.06 0 0 90

Bocs, hogy félreérthető voltam. Három esetem volt, de egyik sem a parkolóőrökkel, tehát itt kissé off.

 

Két esetben a közterület-felügyelők kezdték, majd a rendőrség hozott határozatot. Ebből az egyiknél a bíróság állapította meg, hogy alaptalan, a másiknál a kerületi kapitány nem küldte tovább a bíróságra azzal, hogy - bár szerinte is teljesen igazam volt - egyezzünk meg egy figyelmeztetésben, aminek nincs semmilyen következménye.

 

A harmadik esetben egy balesetnél a helyszínelés után nemcsak kis büntetést, hanem rossz pontot is ítélt a rendőrségi határozat. Ezt is bírósági ítélettel sikerült megsemmisítetni.

 

Mindhárom eset hamarabb lezárult volna, ha személyesen lett volna módom a rendőrségen előadni az érveimet. A pár perces személyes találkozás elmulasztása miatt sok időbe és költségbe kerültek mindenkinek ezek az eljárások. Ezért (is) annyira túlterheltek a bíróságok.

 

Ha valaki biztos az igazában, akkor ne sajnálja az időt és a fáradságot a fellebbezésre, mert lehet, hogy egyszerűbb befizetni a bírságot, de egy határozat visszavonatásakor érzett diadal nagyon kellemes sikerélmény.

Előzmény: eddotak (89)
eddotak Creative Commons License 2008.07.06 0 0 89
De láthatod mit írsz: ha bedobod, nem basztatnak.

Urbanlegend lenne , hogy variálnak a parkolóőrök?

Pénzbüntetni mire próbáltak? Te nézted el, vagy ők?
Előzmény: VEE (88)
VEE Creative Commons License 2008.07.06 0 0 88

Feldobok egy gondolatkisérletet:

 

Mi lenne, ha mindenki mindig rendesen bedobná a parkolási díjat? Akkor hogy teljesítenék a parkolóőrök a büntetési elvárásokat? Én már régóta jól kiszúrok velük, mert nem adom meg az örömet, hogy piros vagy kék mikuláscsomagot tegyenek az autómra.

 

Ja, és így teszek a közterület-felügyelőkkel és a rendőrökkel is. Igaz, hogy párszor megpróbáltak pénzbüntetni (vagy helyette közmunkával, illetve elzárással fenyegetni), de akkor pár ezer forint miatt is bíróságra mentem, ahonnan emelt fővel távozhattam. És megírtam a kapitánynak, hogy jó kedvemben talált, hogy hamis vád miatt nem kezdek ellenük eljárást...

Előzmény: eddotak (87)
eddotak Creative Commons License 2008.07.06 0 0 87
Engem még azt hiszem nem büntettek meg olyan helyen, ahol nem volt rá okuk. Ill. bocs: joguk. Más , hogy 40 fokos kánikulában egyetlen autó az enyém volt a néptelen utcán, és öt perc múlva , mikor jöttem ki, akkor már rajta volt a cetli. Hova tűnt az ember? Csak futhatott, mert eltűnt addigra.

Kvóta biztosan van, csalhatnak is, persze.

Nem vagyok benne biztos tehát.
Előzmény: Erzsébeti (86)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.07.05 0 0 86
Biztos vagy benne, hogy "okuk" volt rá?

Ezt olvastátok?

Csalással vádolják a Centrumot


"Nálunk olyan nincs, hogy nem büntetünk! Ha kell, úgy fotózunk, hogy ne látszódjon az érvényes jegy, de gyakran manipulálják a kézi számítógépeket is" mondta a volt főellenőr.

Tibor szerint a napi pótdíjazások fele csaláson alapul, s az autósnak esélye sincs bebizonyítani igazát, hiszen a bizonyítékok, amelyeket meghamisítanak, a parkolócég követelését támasztják alá.
Előzmény: eddotak (85)
eddotak Creative Commons License 2008.07.04 0 0 85

Nem ismerem a helyet, de azt gondolom, hogy a múltkor szerencséd volt.

 

A parkolási övezetet nem jelzik minden utca elején.

Nagyvonalúan csak itt-ott. Biztos van valami logikája, ne keresd.Ha megcsomiztak, okuk volt rá. Elnézted .Megteheted, hogy nem fizetsz, megvárod míg perelnek, aztán vagy kifáradnak, vagy megunod te. Ha csak ez az egy büntid van, nem valószínű, hogy bíróságra viszik a dolgot. Vagy lenyeled. Ha már kijött az emelt büntetés, akkor megteheted, hogy csak a törzstartozásodat fizeted be, és meglátod mi lesz.Perelhetnek a különbségért, de nem nagyon fognak.

 

De ha csak ez az egy büntid van, akkor megteheted, hogy kifizeted az egészet, leszarod. És legközelebb mikor megállsz, akkor teszel egy rövid sétát a környéken és fizetési kötelezettségre utaló jeleket keresel.

 

Előzmény: ferencdeli (84)
ferencdeli Creative Commons License 2008.05.21 0 0 84
Ne haragudjatok, de ha valaki jobban tudja akkor segítsen, A Petneházy egyirányú utcában parkoltam és kaptam egy mikulás csomagot, de az utca elején nincs kirakva a felszólítás, hogy díjfizető övezet! Két hónapja ugyanott 3 órán keresztül parkoltam és a kutya nem szólt hozzám!
**BPO-700** Creative Commons License 2008.05.19 0 0 83
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 82
http://www.km.iif.hu/info.html#megk%F6zek%EDt%E9s

http://parkolas.lap.hu/
Előzmény: N Nycky (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!