Teljesen kiakadtam, hogy a II. kerületi lakossági kedvezményes parkolóengedélyéből az 1 parkolási zónából (Margit körút-Széna tér-Csalogány utca -Bem rakpart) ki vették a Bem rakpartot a Fő utcát és a Bem teret. Ez után 600 ft/óra ellenében használhatom. Én ott lakom és a környező utcák, ahol még érvényes ez lakossági engedély, már eddig is fullra volt, pedig akkor még lehetett parkolni az említett közutakon. Elmegyek dolgozni megyek haza és fizessek 600 forintot az önkormányzatnak mert parkolok a házam előtt,mert a csökkentett kedvezményes hely már elfogytak. Felháborító! Nem hiszem, hogy az önkormányzat mielőtt meghozta a döntését készült valamilyen eset tanulmány. Több száz parkoló helyet úgy használhatok, mintha nem itt laknék, hanem belföldön vagy külföldön. A Csalogány utcától a Bem rakpart, valamint a Fő utca kedvezményesen használható azoknak, akik az I. kerületben laknak. Egyszerűen nem értem az okát.
Pl. Kelenföldön az Andor utcától kifelé már nem fizetős, és a kis utcákban simán ott lehet hagyni az autót. 4-es metróval + 2 megálló 7-es stb. busszal 20 perc alatt ott vagy a belvárosból is.
Az "alapszabály" az, hogy annyi parkolóhely után kell díjat fizetni, amennyit a jármű adott esetben elfoglal.
A mozgáskorlátozott parkoló igazolvány tudtommal csak a gépjárműre vonatkozik.
Az ide vonatkozó rendelet:
Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete 9.§. 3) bekezdés.
Tehát az utánfutó után parkolási díjat kell fizetni.
Ugyanakkor a vonóhorogról leakasztott utánfutók számára ingyenes a parkolás, mivel az elektronikus díjfizetés nem kötelező. A cetlit ugyanis a szélvédő mögé kellene elhelyezni, az utánfutó azonban nem rendelkezik szélvédővel.
Mi a véleményetek a frissen bevezetett kizárólagos lakossági parkolásról?
Van olyan hely, ahol csak egy magasan elhelyezett (gyakorlatilag a lombok között) tábla jelzi, hogy ott 0-24 órában csak a lakosság parkolhat. A parkolóhely előtt viszont ott van a kirakott 0501 kód, amivel elindíthatod a parkolást és a mobiltelefonos applikáció is ugyanúgy 0501-nek jelzi.
Tehát jóhiszeműen elindítasz egy parkolást, és amikor visszatérsz az autódhoz, akkor kerékbilincs van rajta, amit 12k forintért szednek le, és utólag reklamálhatsz, hogy szerinted jogos volt-e.
Pl. a hűvösvölgyi végállomásnál egy darabig nem kellett fizetni a támfal fölötti parkolóban, most már kell. Igaz, nem kerül sokba, egész napra csak egy villamosjegy ára. De az ingyenesség eddig ellensúlyozta legalább, hogy a cuccokkal fel kellett mászni a lépcsőn.
Budapesten az 56-osok tere fizetős?VI. kerületben ideiglenesen lakom aztán parkolni csak ott lehetne de azt mondják fizetős vagy az lesz!Ha valaki hozzá tud szólni azt megköszönném!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hétvégén mennénk Bp-re és ott is éjszakázunk de az autót nem szívesen hagynám csak úgy az útszélén. Na nem azért mert valami luxusverda, csak hát hitel van ellenben casco nincs rajt...szóval, jobb az óvatosság. Az lenne a kérdésem hogy az V. kerületben az Október 6. u. környékén tud e valaki biztonságos örzött parkolóról, parkolóházról vagy udvarról amit meg is lehet fizetni.
Két napja voltam BPn, kettő autóval, jegyautomatán felirat : Smsben is lehet parkolást fizetni, nagyon tuti, apró nincs nálam és sietnem is kell, de nagyon. Ok elküldöm az első autó rendszámát, két sms vissza 1.elkezdte a parkolást, 2.stop szóval le lehet állítani a parkolást. Szuper, már csak elküldöm a másik autóra és mehetek az utamra. Így is történt elküldtema második autóra ismét két sms vissza, sajnos nem olvastam végig, mentem a dolgomra, azzal a tudattal, hogy minden rendben.
Fél óra múlva találtam egy csomagot az első autón, nem érttettem, miért. Találkoztam azzal aki kirakta, mutatta, hogy a rendszerben nincs parkolása az autónak.
Sikerült elérnem két óra múlva az ügyfélszolgálatot, ahol is megtudtam a hölgytől a hiba okát. EGY TELEFONRÓL CSAK EGY AUTÓRA LEHET PARKOLÁST KEZDEMÉNYEZNI!
Király! Kérdeztem, hogy mégis hol van kiírva ez az információ? Sehova. Fizessem ki a büntetést. 12000 ft kb. Köszi szépen. Nem akartam fizetés nélkül parkolni, vagy kibújni, mégis megiszom a levét.
KÉRDÉS : Tud-e valaki tanácsot adni, vagy meg lehet-e támadni ezt az ügyet ?
b_t2_22 történeted külön köszönöm, de ezek szerint a kedves ismerősöd megúszta a büntit aminek örülök de ellenben kedves whitemoon igaza van hogy ZÖLD TERÜLETEN PARKOLNI TILOS! De kérdem én, mi van akkor ha szinte mindig "telt ház van" ezen a kis terüteten (ahol 4kocsi fér el ).
De a helyi kerület felkeresése elég jó tipp, amit köszi mégegyszer!
Lesz rá időm és arra járok beugrom mert kíváncsi vagyok és ha ez a közeljövőben lesz, azonnal válaszolok.
Arra mar felfigyeltetek, hogy az automatak a koruton beluli reszeken meg egy negyed orara elegendo penzt sem fogadnak be a hatalyos es hasznalhato ermetipusok egyikebolbol? Hogy ha tiz forintosod bvan csak, akkor nem tudsz kifizetni 1 oranyi parkolast?
Hogy a parkolasi osszeg nott de a fizetesi lehetosegeket honapok ota nem igazitottak hozza? Se papirpenz elfogadasi lehetoseg, se kartya.
Ha nem ket mazsa fempenzzel kozlekedsz mar nem vagy ember?
Szeretném a segítségeteket kérni azügyben hogy honnan lehet megtudni (ha lehetséges is a világhálón) hogy Budapesten hol nem lehet parkolni "füves területen".
Történt ugyanis az egyik ismerősömmel hogy a XIV. ker OTP (Fogarasi Tescoval szembe) mellett lévő kis füves területen (ahol éppen 3gépkocsi elfér) megbüntették 10ezer forintra mivel szabálytalanul parkolt ott ahol napközben többen (H-P - több ügyfél!) is szoktak megállni, parkolnak!
Hol lehet ennek utána járni (itt a neten lehetőleg)hogy ez most jogos volt-e, kérdezem én.
Számomra itt az a különös hogy tényleg (!) nagyon sokan használják ezt a területet (többek között én is ... ) mondjuk 5-10percre naponta és most ezzel szeretnék tisztában lenni.
Köszönöm hogy elolvastátok, és várom valamely kedves fórumozó válaszát.
A társasházunkra évtizede megengedtük, hogy feltegyék a rendőrségre kötött kamerát. Azóta négy esetben lett volna szükség lopás miatt, hogy mit látott, de egyszer sem volt eredmény, mert nem volt idejük, pénzük figyelni, zoomolni stb.
Egy alkalommal mégis nézték, és úgy látták, hogy a kamera alatt túl közel áll a kocsim a buszmegállóhoz. Kiküldték a járőrt, aki rátette a büntetést. Tehát ilyenkor nem kell törölniük, mert esemény történt, a felvételeket rögtön archiválhatják, kinyomhatják.
Ahha.Azt hittem egyszerűbb. De honnan volt meg a felvétel? Meg kell semmisíteniük x napon belül . Automatikusan. És valami 8 napon belül kell jelezned, hogy eset van. máskülönben mitomén mi lesz. Ha addig nem jelentkezik senki törlik. Tudták 8 napon belül, hogy per lesz? Fura.
Már a bíróságon volt az ügy, ki volt tűzve a tárgyalás, ezért a saját perem irataiba betekinthettem. Ott volt csasatolva a rendőrségre kötött térfigyelő kamera képe, és arról másolatot kérhettem (pénzért).