Keresés

Részletes keresés

Ben1213 Creative Commons License 2021.08.19 0 3 75

zserbo88 Creative Commons License 2012.05.27 0 0 68

6év eltelt, a legolcsóbb cigi ha jól tudom 600 Ft, a BKV is drágult, az egészségügyben meg még a cukorbetegektől is azt várják, hogy produkáljanak rossz redményeket, hogy megvonva tőlük a támogatást spóroljanak... Mi lesz újabb 6 év múlva???

Axel" Creative Commons License 2006.08.13 0 0 67
Bazz' hogyne zavarna? Ha az ü.a drágul drágul a BKV is ;-)
Előzmény: Tamás (13)
p16 Creative Commons License 1999.11.03 0 0 66
Udv!
Én egy éve az EU-ban élek és nyilván ha otthon járok kihozom a maximális behozható mennyiséget, mert itt kb 4-szer drágább. Biztos az eu-beli 57% cigi adónak is lehet szerepe, csak itt ugye kicsit másak a bérek hozzá. Másrészt összehasonlitva a más luxus élvezeti cikkekhez nem olyan érzése van az embernek, hogy kifejezetten a dohányosok a társadalom kinézett rétege, hanem minden luxus dolognak van ára, ellenben arányaiban a tej, kenyér olcsóbb.
pl itt 1 doboz cigi (a fajták közötti árkülömbség minimális.) pontosan ugyanannyiba kerül, mint egy átlagos szórakozohelyen , bárban, kocsmában elfogyasztott 1 korso helyi csapolt sör, ami hassonló kategoria mint mondjuk otthon az ászok.
Az a baj, hogy most Mo-n kitalálták, hogy igen megyünk az eu-ban , de csak a politikusok szája ize szerint való intézkedéseket akarják átvenni, de ugye a bérezési rendszert nem.
Bocs, az offtopic-ért
enginer Creative Commons License 1999.10.31 0 0 65
"Es meg igy is tobb a dohanyos emberre raforditott TB-koltseg (bar biztos vagyok benne, hogy a cigiado nem TB-tobbletben fog megjelenni)."

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a drogok árába mikor épitik be a TB ADÓT ? Az károsabb szenvedély és drágább a kezelése !

Előzmény: John Zero (12)
Iwo Creative Commons License 1999.10.31 0 0 64
cigire mindig van az embernek pénze. tapasztalatból mondom, mert még akkor is volt rá pénzem, amikor kajára nem.
buta Elizabeth Creative Commons License 1999.10.31 0 0 62
Na, aludtam erre a temara egyet, de meg most is ugy latom, hogy hulyeseg az egesz, mert minden torvenybol ugyis csak annyi valosul meg, amennyi az emberek kulturalis szintjen a hetkoznapokban elfogadhato lesz. Nekem ne mondja azt senki, hogy attol, ha holnaptol torveny tiltja, kevesebben fognak cigarettazni. Es mi lesz a kijelolt helyekkel ? Ott majd vagni lehet a fustot, mint anno a gimnazium noi vecejeben? Vagy kitalalnak egy kellemes dohanyzosarkot ket ablak mellett ? Ami pedig a buzt illeti, kitalaltak mar a spec. fogkremet es a fustszagot kozombosito spec. legfrissitot is, igaz, az en ferjem is azt allitja, hogy hiaba probalom eltuntetni magamrol a nyomokat, erezni... Athidalo megoldaskent kitalaltam, hogy "fius napokon" egyaltalan nem gyujtok ra delutan ketto utan, hogy este a masik is jol erezze magat...most en offtopic vagyok vagy csak elmelaztam? Szoval bago van es lesz is, es aki eddig is tekintettel volt masokra, annak tokmindegy...Egyebkent vannak nemdohanyzo ugyfeleim es ilyenkor meg muszaj kibirni ...
Előzmény: xset (59)
DarkHorse Creative Commons License 1999.10.30 0 0 61
John Zero:
Csak költői kérdés volt, amit saját ß@r helyzetem miatt bukott ki belőlem...

Remélem nem kötekedni akarsz... :) de amúgy én olyat nem írtam, hogy "az összes" vagy "mindegyik", sőt még többesszámot sem használtam. (Bár a megyei kollégákat ismerve akár írhattam volna.)

Az idegesség levezetéséről pedig: Amíg nem napi tizenX órát dolgoztam volt időm és energiám hajnalonként lejárni úszni egy ezrest. Az egy jó dolog volt.
A "miért" kulcsszavú kérdésedről pedig: Azért mert ahogy most látom, az elkövetkezendő negyedév során a fent vázolt helyzet nem nagyon fog változni, azaz nem lesz más lehetőségre sem időm, sem energiám.
Ú.h. marad a spangli, ha nem akkor meg jön az idiótaság előidézte tehetetlen düh átatlan megnyilvánulása: az ordítozás. (Természetesen mint minden magát valamelyest normálisnak tartó ember én is megpróbálom visszafogni magam, orbitális ökörségek láttán - ebben a közegben ez gyakran előfordul - viszont néha elborul az agyam.)

Előzmény: John Zero (55)
buta Elizabeth Creative Commons License 1999.10.30 0 0 60
hat az az igazsag, hogy en ertelmes embernek tartottam magam a cigarettazas ellenere is, sot,egyesek szamara erthetetlen modon meg futnisi jarok, de neha munka utan egy jo kave melle kifejezetten jolesik egy szal. Namarmost en is rettenetesen utalom, mikor a bunkok telebagozzak a liftet (4 gyerekem szivhatja reggel lefele menet) es amikor meg merem jegyezni, hogy talan epeszu embernek nem oly rettenetes dolog turtoztetni magat ket percig, akkor meg tudom erteni az uj torvenyt, mert a nem dohanyzoknak is joguk van friss levegot szivni. viszont tapasztalatbol mondom,(het evig voltam kulfoldon, ebbol Lettorszag elszakadasa utan ket evig jegyrendszer volt)hogy ha barmilyen arunak irrealisan magasra emelik az arat, azzal csupan a feketepiacnak tesznek jot...ezutan Szlovakiaba nemcsak sielni es Botaskit venni utazunk, hanem cigiturak is lesznek?
Előzmény: duck (21)
xset Creative Commons License 1999.10.30 0 0 59
:) Piotre cimbi. Megízlett a cigim? :)
Szerintem is jobb, no meg még most is sokkal olcsóbb.

Előzmény: piotre (54)
LIPO Creative Commons License 1999.10.30 0 0 58
Nem csak lesznek, már léteznek olyan munkahelyek, ahol csak kijelölt "sufniban" lehet szabadon dohányoznni.
Előzmény: manh (56)
originalqszi Creative Commons License 1999.10.30 0 0 57
Tőlem akár 40000.- Ft is lehet:DDDDDD
manh Creative Commons License 1999.10.30 0 0 56
Dohányosok!
Még most szokjatok le, ha sokalljátok a 400 Ft-ot egy doboz cigire, kicsit alázó, ha az ára miatt kell lemondani róla.
Az sem lehet kellemes, ha nov. 1 után a munkahelyen egy kijelölt sufniban lehet csak rágyújtani.
Megoldás: önként és dalolva nem cigizni!

Sok sikert!
manh

John Zero Creative Commons License 1999.10.30 0 0 55
DarkHorse:
"Kíváncsi leszek, mit csinál mostantól egy állami finanszírozású informatikus, akit éppen felidegesítettek a kollégái."

Bocs, de honnan veszed azt, hogy minden allami finanszirozasu informatikus dohanyzik?
Es szerinted miert a dohanyzas az egyetlen lehetoseg az idegesseg levezetesere?

Előzmény: DarkHorse (48)
piotre Creative Commons License 1999.10.30 0 0 54
Ha leszoksz add nekem a tömőszerkentyűt meg a
maradék cigipapírt.
Előzmény: xset (53)
xset Creative Commons License 1999.10.30 0 0 53
Én tömöm, mer' úgy vanbenne füscűrő... de szerintem nem sokáig, mert le akarok szokni.
Előzmény: TidalWave (52)
TidalWave Creative Commons License 1999.10.26 0 0 52
Most akkor hogy fogok cigizni aktus után?
Minden menet után egy szál, az annyi, mint naponta egy doboz....

;-))))

mrbín, haragodd ne üldözzön!

komolyan: gyerekek! sodorni köll!

TidalWave

csn Creative Commons License 1999.10.26 0 0 51
Nem dohányzom, így nem érint a dolog igazából.
De az a véleményem, hogy akinek ezek után is megéri füstölni és rontani az egészségét, az megérdemli. Az ő baja. Illetve nem csak az övé, hanem a környezetéé is, de ez most offtopic.

Azt hiszem a leszokásnak és az árnak nem sok köze van egymáshoz. Ha hirtelen irracionálisan drága, (mondjuk holnaptól 1.500,- Ft) lenne egy doboz cigi, a többség AKKOR SEM a leszokást, hanem mindenféle sumákságokat, fekete beszerzést, piacolást, külföldi cigi-túrákat tervezgetne, és legkevésbé mondaná azt hogy "Ennyi, nem szívom tovább".

De outsider vagyok, ezért csak pár tényszerű infó ajánlásával tudok érdemben hozzászólni. El lehet rajta gondolkozni, mi történt az elmúlt években dohányzás-ügyileg hazánkban, és hol tartunk most. Tanulságosak az adatok, elszomorító a helyzet:
A DOHÁNYZÁSRÓL AZ EZREDFORDULÓ KÜSZÖBÉN - Dr. Pákozdi Lajos

Kukorica János Creative Commons License 1999.10.26 0 0 50
Hali!

Ha már szóba került a svéd adórendszer, akkor egy idevágó dolog Svédországból:

Tavaly összel történt a dolog, hogy az addig kb 45 koronás (1 kr akkor kb 27 Ft volt) átlag cigiárakat (államilag szab;alyozott fix ár, mint nálunk) leengedték 35 korona körülire, mert a csmepészet kissé megnövekedett.

Aktualizáljunk: most is jelentős lehet a hazai feketegazdaság aránya a dohányáruk között, egy ilyen 100+%-os emelés után meg lehet hogy csak fekete cigi lesz. A dolog a TB-n nem segít, a legális gazdaságon nem segít, a dohányosokon nem segít, egyedül a francos EU normákhoz hasonul.

Egyébként a t.ház meg a hasonló döntéshozók azt miért nem emlegetik, hogy az EU tagsággal EU bérek is jönnek? Lehet higy azért, mert elvenni-elvonni könnyebb?

Kukorica

monnyatokle Creative Commons License 1999.10.26 0 0 49
Valamikor a hatvanas évek elején (akkor még nem dohányoztam) volt egy rohadtnagy neonreklám (talán a Körtéren?) hogyaszongya: Szívjon időnként Symphonia cigarettát! Apám erős dohányos volt, nem értettem, hogy milyen időnként? Aztán rászoktam, napi 3 doboz (naná, hogy Symphonia!), húsz év szívás, aztán off. Most időnként között vagyok 15 éve.
Szeretteim, szívjatok időnként ... ! Pá!
DarkHorse Creative Commons License 1999.10.25 0 0 48
Nesztek!
Amíg ittennék vitatkozunk rajta, betiltották.
November 1-én hatályba lép a "Nemdohányzók védelméről" 1999/XLII. tv.-t
Minden munkáltatónak biztosítani kell egy dohányzóhelységet, mert csak úgy bagzani az most már tilos. (pl. közintézményeknél)
Kíváncsi leszek, mit csinál mostantól egy állami finanszírozású informatikus, akit éppen felidegesítettek a kollégái.
Megharapja őket mérgében?
Babe Creative Commons License 1999.09.06 0 0 47
magyar tarka nagy barom,
Minekutánna ez is csökkentheti -gondolom- az állam kasszát, ígéretet teszek a probléma megoldására!
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.06 0 0 45
Simán csődbe menne.
Nekem nem azzal van bajom, hogy az állam a zsebemben kutakodik (mindig ezt tette), Hanem azzal, hogy közben hülyének néz.
Egyébként a Viki baromságai több kárt tesznek a szervezetemben, mint egy pakli Malbi.
Lesliev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 44
Tudom ez csak egy gondolatkísérlet, de ugyan mi a csudát kezdene az állam (kormány), ha egyik napról a másikra megszünnének a dohányból származó adóbevételei ?
Egyébként is unom már, hogy ha az államnak pénzügy gondjai vannak (állandóan), akkor emeli a dohány-,üzemanyag-,alkohol-,kávé adótartalmát ! Miért nekem kell MINDIG leszoknom valamiről, soha az államnak valamely költekezéséről (van bőven) ?
Kénytelen leszek leszokni a cigizésről, csak aztán később majd miről fogok leszokni, az evésről ?!?
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.02 0 0 43
Ha esetleg tudsz sodortatni is a Java-ból, akkor letöltenénk a netről! :-)))))
TeJo Creative Commons License 1999.09.02 0 0 42

Legyen ezer ft a legolcsóbb cigi,de a minimálbér meg 260 000,-ft.
Babe Creative Commons License 1999.09.02 0 0 41
John Zero,
természetesen magyar dohányt, mégpedig a javából!
land Creative Commons License 1999.09.02 0 0 40
Barátaim az Úrban!
Annyit szövegeltetek a cigi meg a TB kapcsolatáról, hogy nem bírom megállni szó nélkül s megosztok veletek 1 ritkábban hallható nézőpontot.
Tehát: 1 amerikáner közgazdász nagyokos vizsgálgatta hazája viszonyait a jelen témával kapcsolatban s a következőket állapította +.
Az ottani egészségügy financiális egyensúlyát a bagósok adják.
Ugyanis a függők ugyanugy tejelnek állambácsinak mint a nem függők, ám kedves szenvedélyüknek köszönhetően jóval korábban elpatkolnak.
Ergo a rájuk eső részből több megmarad, amit az eü. más területeire csoportosítanak át.
A gond az az USA-ban, hogy az utóbbi évek nagy ellenkampányának köszönhetően annyian leszoktak, hogy a kutató szerint néhány éven belül felborulhat az USA TB bilije. A csávó -röhej- de olyan javallatot is megejtett,hogy szedjék le a "Dohányzás káros az egészségre" jellegű opuszokat a dobozokról..
.Na csákó.Egyébként függő vagyok.
Kaboca Creative Commons License 1999.09.02 0 0 39
En nem bannam, ha drasztikusan felmenenek a cigi arak. Eleg szornyu egy tizen fos tarsasagban egyeduli nem dohanyzonak lenni..
Nem hiszem, hogy cigi nelkul nem lehet elni.
DarkHorse Creative Commons License 1999.09.02 0 0 38
Már úgyis le akartam szokni, egyszer 1 évre, a következőnél 0.5 évre sikerült is, most tervezgettem a következő füstmentes időszakot. Eddig is voltak saját "belső használatban lévő" érveim a leszokás mellett, most lett egy "külső körülményekből" adódó is. Jól jött.
Sz'al én azt hiszem le fogok szokni.
Ami meg a többi szerencsétlen álatl befizetett adóból maradó pénzt illeti: az Ármány Viktorék oda rakják, ahová akarják, de a legszívesebben azt látnám, hogy belefulladnak.
Üdv. mindenkinek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!