Keresés

Részletes keresés

ESC Creative Commons License 1999.10.30 0 0 38
Hello!
Ha a matav monopolium meg fog szuinni, ne varj sok jot!
Elozo irasomban irtam, hogy az alternativ szolgaltatok mind a matav-on keresztul fognak eljutni a vegfelhasznalohoz.
Ebbol az adodoik, hogy a matav-nak nem lesz tobb bevetele a beszelgetesekbol, mert mindenki at fog terni az alternativ szolgaltatohoz.
Viszont a keszuleket meg kell tartania, hogy at alternativ szolgaltatokat igenybe vegye.
Tehat a matav az elofizetesei deijakat emeli. Mert ez fix.
Egyebkent ezt meg lehet erteni. Nem? A Matav-nak is van joga keszulni.
udv.
Előzmény: originalqszi (37)
originalqszi Creative Commons License 1999.10.30 0 0 37
Hallatlan disznóság, amit a MATÁV, ill. matáv megenged magának:(((( 50% alapdíj emelés:PPPPPPPPPPPPPPP És ilyenkor a média hallgat! Persze, mert nagyrészük a matáv tulajdonában van!!!! Nagyon várom, hogy a monopóliuma megszűnjön!!!!!!!! Ez is olyan mint a benzin:(((( A világon mindenütt olcsóbb lesz a szolgáltatás, itt meg......... Tényleg dühös a kicsi qszika..brühühühühühühühühüü és ráadásul még a kedvezményt is számos esetben rosszul számolják, ezerszer kell reklamálni:(((((( Remélem nem marad a kábeltv piacon!!!!!
ESC Creative Commons License 1999.10.30 0 0 36
Hello!

Az UPC egy igen tokeeros tarsasag, ahol en lakom, ott egy ev alatt teljesen betortek a piacra, mind internet szolgaltatas mind telefon szolgaltatas teren.
Az upc az alabbi orszagokban nyomul kozvetlenul vagy partneren keresztul.

www.telekabel.at
www.telekabel.nl
www.chello.de
www.chello.fr
www.chello.no
www.chello.be
www.chello.nl

Szerintem ha ki tudjatok varni az UPCt akkor olcso lesz. Es jo minosegu a szolgaltatas, nem olyan mint a TVNet-nel.

Felejtsetek el a kis noname kft.ket

udv.

franko_mondo Creative Commons License 1999.10.29 0 0 35
Nálunk Újpalotán a MATÁV nyert egy - a lemaradtak által kétes tisztaságúnak nevezett - pályázatot a csillagpontos hálózat kiépítésére vonatkozólag. Ennek ellenére vannak olyan házak, ahol a mostani kábelrendszer karbantartója (EPA Kft.) _is_ jogot kapott a kiépítésre. Kicsit érdekes a dolog, mert az EPA és a Matáv ügynökei is járják a lakásokat, kuncsaftokat toborzandó. Ahol most tart a dolog: 1.EPA-ügynök volt, Matáv-ügynök még nincs
2.EPA árak vannak (2001.12,31-ig garantálva), Matáv ár nincs
3.EPA határidő: idén, Matáv: ki tudja...

Mind a kettő ingyenes, a Matáv viszont azzal fenyeget, hogy ha később választod őt, akkor drága lesz. Gondolom nem okos dolog azonos telefon és kábel szolgáltatót választani. Az EPA a szimpatikusabb, viszont a lóvé a másiknál van.
Most nagy itt a tanácstalanság...

Scirocco Creative Commons License 1999.10.27 0 0 34
Egyelôre nem kívánok állást foglalni ez ügyben, de egy apró kérdésem lenne, az árakkal
kapcsolatban. Maradjunk a sima kábeltv szolgáltatásnál, az emberek zömét - sajnos még, tudjuk részben matáv miatt - ez érdekli. Én úgy hallottam, hogy UPC-nél az a csomag amiben a tv2 és rtlklub benne van az a III. és valami 2000 Ft. A matávéknál már benne a II.-ben is ami
valami 8-900 Ft. Mellékesen a III. 1200 Ft. Ha ezek az infok igazak akkor ki is a monopólium ?
(Mivel az UPC nem veszi a fáradságot vagy én vagyok egy balfék de nem találtam az UPC honlapon árakat. A matávé igaz mert azt ôk adták, XVIII. ker.ben EPT által, ami ugye matáv, ha jól gondolom.) Nos ?
jellem Creative Commons License 1999.10.27 0 0 33
Zuglóban hamarosan profi szolgáltató lesz, profi IT partnerrel.
(Lásd a mai híreket, search KFKI)

:-j

Előzmény: kaviat (31)
flyOrDie Creative Commons License 1999.09.01 0 0 32
De így van. Olcsó (egy nyugdíjasnak vagy egy diáknak azért nem). Most a korlátlan lesz 7500 a matávnetnél, na de telefonszámla nélkül, ami többszöröse.
kaviat Creative Commons License 1999.09.01 0 0 31
én tvnet-es vagyok itt zuglóban, de annyira gagyi mostanában a net, hogy amint lesz, én gondolkozás nélkül átmegyek a matávhoz ha árban közel azonos a szolgátatása... engem mint végfelhasználót teljesen hidegen hagy hogy ki mekkora monopolium, engem az érdekel, hogy a mailjaimat bármikor le tudjam kérdezni, és ne keljen mindenféle kölcsön modemes acountokkal bíbelődnöm folyton, mert hol a router hol a kábelmodem döglik le a kerületemben. ha egy valóban tőkererős társaság adja a drótot, akkor ezek a pitiáner problémák /tudom hogy komoly munka van a rendszer folytonos életbentartása mögött de hiába ha nálam nem müx/ nem jelentkeznek. végülis a villanyt is egy monopol cégtől kapom és ez semmi lelki problémát nem okoz számomra...

.kav]4t

ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 30
Nekem úgy jár a szám, hogy tök ingyen internetezek amikor csak akarok, szóval nem vagyok annyira képben, mint szerencsétlenebb sorstársaim. A kérdésem az lenne, hogy sok egy egyszeri 48 ezres belépés + havi 8 ezer? Tudtommal, ha valaki nagyon óvatosan internetezik (lehetőleg csak éjszaka), akkor is 13-15 körül jár havonta. Ha ez igaz, akkor 10 hónap alatt megtérül + akkor lógsz a hálón amikor csak akarsz. És akkor a verseny még el sem kezdődött!

Javítsátok ki, ha nem így van!

flyOrDie Creative Commons License 1999.09.01 0 0 29
ivk:
"a lakásodon mind a tel.dugaszból, mind a koaxkábelből a Matáv folyik, akkor mi akadályozza meg őket abban,"

Ha jól tudom akkor a koncesszió lejárta után a lakásokhoz menő vezetéket bármilyen más szolgáltatónak bérbe kell adnia a Matávnak, akitől én a telefonszolgáltatást megrendelem. Amerikában ez így működik, méghozzá elég jól, ahogy hallottam. Ha hülyeséget beszélek akkor javítson ki valaki.

Nekem is nagyon tetszene egy ilyen dupladrót verseny, de csak akkor, ha lenne is szolgáltatás. De nincs. Annak ideján amikor a matáv koncessziót kapott hihetetlen mértékben kezdett el fejleszteni (mi meg persze azóta is fizetünk elég rendesen). Most viszont nem látom az erre vonatkozó UPC terveket. A honlapjuk például lényegében üres.

sti Creative Commons License 1999.09.01 0 0 28
Ezt neked, MATÁV!


Sajnos ez a baj, hogy tényleg mindent felvásárol, aminek halvány köze is lehet a távközléshez.
faxe Creative Commons License 1999.09.01 0 0 27
Pontositom a dolgokat
a Sztár tv 10Mp/s kábelt húz, erre
egyszeri 48000ft a belépési dij netezéshez, és havonta 8000ft a net hozzáférés dija, emil és tárhely lehetőség nincs
egyszeri 12000ft a kábeltévé belépési dija és csomagoktól függő a havi előfizetési dij, ami eredetileg 160ft/4tv, 360ft/10tv, 660ft/18tv volt havonta, de mindig "egy kicsit" emelkedőben van.
ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 26
Eszembe jutott még egy dolog a Matáv-rajongóknak.

A törvény szerint egy adott területen koncesszióval rendelkező tel.szolg. nem szerezheti meg ugyanazon területen működő káb.tv. feletti ellenőrzést. Kedvenc tel.szolg. vállalatunk azonban a minapi biztosítós akciójával azonban pont ezt a tövényt tudja megkerülni, azaz úgy kijátsza a törvény szellemét, mint a pinty.

A kérdésem már csak az: Ha a lakásodon mind a tel.dugaszból, mind a koaxkábelből a Matáv folyik, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy a következő levelet elküldjék Neked: Kedves Hölgyem/Uram! Kitartó hűsége jeleként holnaptól a telefonálás és az internetezés költségei a duplájára emelkednek, és mellesleg fix díjként ezentúl szolgáltasson be havi két tevét is (egypúpúból négyet). Maradunk továbbra is, stb...
bocs ;)

Az egész lényege éppen az lett volna, hogy mindenki legalább két lehetőség közül választhasson. No.

ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 25
Türelem. Nem tudom miért nem szolgáltatnak, kell-e valamilyen engedély, nem kell, mennyi időbe telik technikailag megvalósítani, vagy egyszerűen neked van igazad, és még nincs kedvük szolgáltatni.

Nem a verseny ellen vagyok, jöjjön, még egy szolgáltató, még kettő, legyenek nagyok és erősek, csak ne_az_a_kib****tt_Matáv legyen, mert mindent lenyel.

Őszintén szólva nekem nagyon bűzlik ez az egész. Mi az Istent keres egy biztosítótársaság a kábeltévés (informatikás, multimédiás, vagy amit akartok) piacon? Tud erről valaki valamit, hogy a Hungária Bizosító miért vette meg ezt a MatávKábelTévét?

ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 24
Abban egyetértek veled, hogy a későbbi telefonos verseny korlátozása fontos szempont, de ennek melléketermékeként(?) azért nem olyan nagy baj, ha mondjuk megszerzik az internetes piac nagy részét is, igaz? (Mármint az ő szempontjukból.)

Ha jól tudom, már most kicsit gázos dolog az, hogy a Matávnet előfizetői az ország bármely részén kék számon internetezhetnek, a többi szolgáltatónál pedig rendes telefondíjakat számolnak fel.

Egy olyan cég, mint a Matáv, amely egy csomó területen jelen van, nagyon ki tudja használni a szinergiákat, és nagyon keresztbe tudja finanszírozni saját szolgáltatásait, ami egyrészt szerintem nem tisztességes a többi versenytárssal szemben, másrészt hosszú távon mi isszuk meg a levét.

flyOrDie Creative Commons License 1999.09.01 0 0 23
Na ez az. Mi értelme van védeni egy olyan szolgáltatót (szolgáltatókat), akik nem szolgáltatnak? A verseny korlátozásához szolgáltatási kötelezettségnek is kellene ám társulni... Jöjjön csak a Matávnet.
kukk 22 Creative Commons License 1999.09.01 0 0 22
A Matávnak nem a kábeles piac a fontos, hanem a későbbi telefonos verseny korlátozása, már most. Ezt nagyon pontosan látják, ezért próbálnak meg már előre lépéseket tenni a későbbi versenyhelyzet enyhítésére. Tudják, hogy ahol nem sikerül most lenyúlni ezt a piacot is, 2002. január elsejétől előfizetőket veszthetnek, mivel a kábelTV hálózaton remekül lehet telefont (is) szolgáltatni.
Ahol a Matáv megveszi a kerületi kábelTV hálózatot, ott a majdani telefonos versenyből kimarad a kábeles szolgáltató.
Ahol nem tudja megvenni, ott a monopólium lejártakor lesz egy alternatív szolgáltató, aki igencsak beleköphet a levesükbe, újabb hálózati beruházások nélkül(!!!).
Az, hogy elkezdtek kábelTV-t szolgáltatni, csak egy "mellékterméke" a hosszútávú stratégiájuknak.
ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 21
Hát, én halottam egy belső tervszámot, hogy hány embert akarnak bekötni ilyen módon a közeljövőben, és hát mit mondjak, én is meglepődtem, hogy mennyire nem sietik el a dolgot. De szerintem kitartás. Ami késik, eljön.
ivk Creative Commons License 1999.09.01 0 0 20
Oké, akkor most én hadd kérdezzek, mert néhány dolgot még nem értek, és szeretnék képben lenni.

Mi köze a sávszélességnek (pl. 10 Mega) a frekvenciához (pl. 7 v. 8Mhz)?
Mennyiben függ az optimális sávszélesség attól, hogy hányan használják a rendszert?

Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de műszakilag (kicsit) alulképzett vagyok...
Kösz.

Ebéd Elek Creative Commons License 1999.09.01 0 0 19
Ezt a 10 Megás dolgot nem értem, ugyanis egy TV csatorna min. 7Mhz sávszélességet igényel, UHF-en 8Mhz. Ez biztos félreértés.
A csillagpontos hálózatra pedig azért van szükség, hogy a fogyasztókat egyszerűbben ki lehessen zárni a szolgáltatásból pl.: nem fizet. Egy soros hálózat is lehet interaktív ha alkalmas adatátvitelre visszirányban is.
faxe Creative Commons License 1999.09.01 0 0 18
Én is remélem, hogy egyszer lehetővé válik egy madzagon csinálni mindent, megfizethető áron. De a kérdésem az volt, hogy mindez megoldható-e tisztességes minőségben 10megás rézmadzagon, egy teljes lakótelepre nézve, ahol már most a figurák 50%-a netezik, a többség telefonál, és minden lakásban volt eddig kábeltévé elérés.
flyOrDie Creative Commons License 1999.09.01 0 0 17
detto mint tölgy, csak a csillagpontos átalakítás már évekkel ezelőtt volt meg
dzsokijuing Creative Commons License 1999.08.31 0 0 16
Hasonló ker.-ben lakok én is. Az UPC által megbízott cégek teljesen feltúrták a környéket, én ebből arra a következtetésre jutottam, hogy nemsokára lehet kábeles internet elérésem. De nagyot tévedtem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és ott azt közölték, hogy talán 2001-ben juthatok hozzá a hőn áhított vonalhoz.
Az UPC honlapján egy darab információ sincs.
A hirnet.com egyik topicjában azt írták az UPC által biztosított vonalakról, hogy rendkívül drágák és nagyon lassúak.
tölgy Creative Commons License 1999.08.31 0 0 15
Nos, nálunk már csillagpontos kábelezést már lassan egy éve megcsinálta a kábeltv társaság, és ez év végére igérte végre a nethozzáférést, de tegnap kaptam levelet tőlük, őket is felvásárolta az UPC, hát remélem nem csuszik az igéret, sokkal jobb lenne (kapcsolási dijjal spékelt) tel.szla helyett általány-(fixhavi)dijat fizetni!
ivk Creative Commons License 1999.08.31 0 0 14
Hope so.

Remélem nem csak álom marad, de mit szólnál hozzá, ha mondjuk jönne a TV-adás, korlátozás nélküli internet-hozzáférésed lenne mondjuk egy kezdő 50 ezer forint leperkálása után havi 8-10 ezerért, és egyszer talán még telefonálhatnál is rajta mondjuk a mostani díjak 3/4-ért?

Ahogy én utánaérdeklődtem ez reálisnak tűnik.

ivk Creative Commons License 1999.08.31 0 0 13
Na, most megprobálom kicsit struktúráltan.

A legelső, amit szerintem fontos megérteni, hogy a jelenleg még különböző területnek számító iparágak hosszú távon (helyesebben szerintem már nagyon is rövid távon) eggyé válnak. Azaz ugyanazon az egy telefonvonalon vagy kábelen fogunk tudni majd telefonálni, internetezni és tévézni. Tehát téves az megközelítés, hogy itt egy Matáv a telefonpiacon és ha most belép a kábelpiacra, akkor ott ellenfele lesz az UPC-nek. Nem, a Matáv már most a telefonpiacon ellenfele az UPC-nek és minden kábelszolgáltatónak (mert már most majdnem ugyanazt tudják nyújtani), tehát _ne_lépjen_be a kábeltévék területére. A Matáv már így is olyan erős, és olyan masszív cashflow-ja van, hogy bárkit haza tud vágni. Ne legyen még több előnye azzal, hogy előre ráteszi a kezét a (közel)jövő alternatív közegére.

A leendő szolgáltatásokról csak annyit, hogy végső soron mindkét cég nemzetközi; nagy vállalatok állnak a hátuk mögött, így szerintem lesz pénzük a fejlesztésekre. Hogy mikor indulnak be, azt nem tudom. Előtte a kábelrendszert csillagpontosítani kell, gondolom azután. Ez azt jelenti (én is a napokban tudtam meg), hogy eddig a lakások sorosan voltak egymás után kötve, és most a kétirányú adatforgalom érdekében kb. párhuuzamosan lesznek bekötve.

faxe Creative Commons License 1999.08.31 0 0 12
Előre jelzem, hogz nem vagyok semmilyen viszonyban sem a Matávval, az előfizetőin kivül, de lenne egy tisztességtelen kérdésem:
ahol eddig a mátyásföldi lakásszövetkezet szolgáltatott tévét, most felvásárolta a Sztár Tv, és némely optikaitól eltekintve 10 megás rézkábelt húz. Milyen szolgáltatást fog adni a becsövezett lakásokba? Jobbat, mint a matáv?
flyOrDie Creative Commons License 1999.08.31 0 0 11
a nekem szolgáltató kábeltévét megvette az UPC néhány hónapja, de attól még nincs nálam kábelnet. Pedig már az előző cég is azt mondta tavaly, hogy idén lesz. Szóval nem árt egy kis verseny, ami most azt jelenti, hogy az UPC mellé jöjjön csak a MATÁV.

A végeredmény viszont attól tartok az lesz, hogy mindkettő elkölti az összes pénzét a kábeltévé társagok felvásárlásra, és a fejlesztésre jó ideig nem marad se pénzük se energiájuk.

Urho 99 Creative Commons License 1999.08.31 0 0 10
1. A Matáv menjen a francba, ha a monopóliumának megszűnése után szinte ingyen tud szolgáltatni. Ennyit a terjeszkedés költségeiről.
2. A legolcsóbb otthoni internet + jó TV-csatornák kombinációja nagyon is érdekel. Eddig már nagy puffogtatásokról lehetett hallani, de konkrétummal nem találkoztam. Tud valaki valami konkrétat mondani?
4parsec Creative Commons License 1999.08.31 0 0 9
Apropo, en csak azt tudom, hogy a UPC erosen terjeszkedik, ahol az albim van a 7. keruletben ott is megvettek a korabbi szolgaltatot, vagy a teruletet, vagy mit. Tud valaki valamit a UPC magyarorszagi elterjedeserol? Ugy tudom ok tendalnak afele, hogy bekebelezzek a magyar kabelpiacot. Akkor pedig csak jo, ha van egy tokeeros ellenfele, mert a kicsi regi hazai kabelszolgaltatok biztosan nem tudnak ellenalni.

Inkabb ket eros, mint egy monopolium. Az nyilvanvalo, hogy hosszutavon ketto-harom nagyobb lesz, szinte torvenyszeru.
A box azert megy, hogy ki legyen az.

Vagy rosszul tudok valamit?

Es probaljuk meg indulatok nelkul. :)

udv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!