Keresés

Részletes keresés

ergoGnomik Creative Commons License 2023.12.01 0 1 10129

A múlt havi Cauldron II fejlesztésének egy sajnálatos mellékterméke indította a novembert. TCFS megkérte Unrealt, hogy rajzoljon a játékhoz intró képet, de valami zavar támadhatott az erőben, mert Unreal a Cauldronhoz készített grafikát. És ez csak akkor derült ki, amikor TCFS bekérte a képet, hogy végre beépítse az új játékba. (facepalm) De így lett egy újabb szép kép. A Lykia kalandjainak kalandos az utóélete! Valaki a játék sikeres befejezése esetén játszott animációban talált kifogásolni valót. Ezt Mad orvosolta egy újabb változattal, amiben ez a videó ki lett "javítva". SukkoPera megint elemében volt. Ezúttal egy YM3812 (OPL2 - AdLib) alapú hangkártyát konstruált és elkeresztelte SoundX-nek. Ehhez dobott össze Csabo+4 egy kis programot a kártya képességeit bemutatandó. Ez lett a nem meglepő módon YM3812 Tech Demo-nak nevezett tech demó. Született egy meglehetősen értelmetlennek tűnő felhasználói program is, a TRIANGULAR μOS, ami egy TUI néhány alkalmazással. Ki érti ezt? Inufuto újabb aranyos játékot írt a több tucat támogatott platformjára, így a miénkre is Yewdow címmel. A hónap termését pedig egy C64-es grafikus, Almighty God egy demópartira nevezett képe zárta, a Nature. Nekem kissé fura, mintha megbicsaklott volna az alkotó beviteli eszköze itt-ott.

 

Akik programozásban szeretnék kiteljesíteni magukat, azok is kaptak két új verziót fejlesztő eszközökből. Megújult az Exomizer (3.1.2) és a TRSE (0.17).

 

És végül, de nem utolsó sorban előkerült egy kép Csory 256 kB-ra bővített Plus/4-eséről.

ergoGnomik Creative Commons License 2023.11.01 0 2 10128

Október azzal indult, hogy TCFS megosztotta a Bruce Lee Anniversary Edition forráskódját. Akit érdekel letöltheti a játék  oldaláról. Ezt követte Fabrizio Caruso újabb játéka, a Stinger. Gaia javított a YAPE-en, töltse mindenki az 1.2.4-es verziót a program honlapjáról! Litwr indított az idei Flash Party-n egy mini demót The Striped Mandelbrot 1K címmel és készült egy nyúlfarknyi intro Kitaro Silk Road című számából az album borító konvertált interlace multicolor FLI képével és gerliczer döcögős, csörgő-zörgő zeneátiratával. A hónapot pedig TCFS újabb nagy dobása zárta, a Cauldron II! Ismét szóljon a vastaps neki és tettestársainak, Csabo-nak, Unrealnek és Murphy-nek! Külön érdekesség, hogy "gyárilag" beépített trainerrel érkezik a játék!

ergoGnomik Creative Commons License 2023.10.02 0 1 10127

A fene! Öregszem vagy mifene?! Természetesen elfelejtettem jelezni, hogy Rachy blogján megjelent egy kvíz, töltögesse mindenki bátran, illetve Luca frissítette a HVTC-t.

Előzmény: ergoGnomik (10126)
ergoGnomik Creative Commons License 2023.10.01 0 1 10126

Újabb hónap telt el és hozott friss programokat. Az első adag az idei Function partiról esett be. Murphy újabb zenegyűjteményt készített TED Vibes 2 címen, siz és Chronos egy közös demó készítésre meghívást adott ki a jövőre esedékes negyvenedik születésnapjára a 264-es sorozatnak, a Middle Aged Flamingo-t, MMSZoli rajzolt egy PETSCII képet, Logiker, egy nem őshonos fejlesztő a gépeinken Csabo+4 támogatásával pedig készített egy színrendező játékot. Azután BSZ felújította a Waiting For Promised Land trackmo-t némi finomhangolással és SD2IEC támogatással. Dr. TerrorZ, egy C64-es dude Star Wars lövöldéjét írta át gépeinkre, a Lancess Priya-t. Unreal átrajzolt egy látványos, teljes képernyős C64-es logót a vizuális örömök fokozására. TCFS az utóbbi időben rendkívül aktív a legnagyobb örömünkre. Unreallel és Csabo+4-gyel karöltve ránk szabadította egy eredetileg ősi Atari konzolra írt The Empire Strikes Back játék modern C64-es átdolgozásának gyönyörű konverzióját. Végül pedig a régi Bobby Bearing átirat újult meg Chronos, KiCHY, siz és Csabo+4 állhatatos munkájának köszönhetően. Örök hálánk dolgos kezeiknek!

ergoGnomik Creative Commons License 2023.09.02 0 1 10125

Tegnap meghaladta a képességeimet négyig elszámolni, ugyanis nem három hanem négy szöveges kalandjáték jelent meg. A negyedik a júniusban megjelent Airlock Collection egy újabb darabja. Illetve Rachy új bejegyzéssel frissítette a blogját. Érdemes ezt is elolvasni.

Előzmény: ergoGnomik (10124)
ergoGnomik Creative Commons License 2023.09.01 0 1 10124

Eltelt az augusztus is és ismét megjelent egy kis csokor újdonság. Kezdésnek Inufuto hozta Hopman című platform játékát, amit szorosan követett C64Mark gondozásában a '85-ös Airwolf felújítása Airwolf Enhanced néven. A hónap nagy dobása cobbpg nevű új versenyzőnktől a Stunt Car Racer lett. Köszöntsük vastapssal! Előkerült még Mad egy megkezdett, de soha be nem fejezett játék projektjének, a Wipeout Plus/4-nek két előzetes verziója. Masszív munka, szintén megérdemli az ütemesen összeütögetett tenyereket! Megjelent még három szöveges kalandjáték, ebből kettő finn nyelvű. carrion pedig kiadta első Plus/4-es grafikájának felújított változatát, az Attila23-at, ami sajnálatosan kimaradt a múlt havi grafikus demójából.

ergoGnomik Creative Commons License 2023.08.01 0 3 10123

Továbbra is tombol a nyár, ritkásan érkeznek programok. Július első újdonságát javierglez szállította, a Tomato Worm című logikai játék képében. Ezt követően a várva várt idei Árok party pottyantott némi szórakoztató anyagot. TCFS Maestro ismét egy nagy dobással jelentkezett, ami ez alkalommal egy befejezett Lemmings verzió gépeinkre! Ugyanitt Verona is megörvendeztette a nagyérdeműt Blobfox című akciódrámájával. Ezzel egy időben két demó is versenybe szállt. Lavina of Gotu komoly csapatot verbuvált a False Idols trackmo-hoz, ami méltán nyerte meg a megmérettetést, Murphy pedig carrion grafikát gyúrta össze a Carrion's 121 Colors slideshowba. Említést érdemelnek a beadott grafikák is, amelyek szépen szerepeltek. A hónap utolsó új megjelenése Fabrizio Caruso nevéhez fűződik, aki Shuriken című multiplatform játékának Plus/4-es változatát hozta el nekünk.

Tomi7711 Creative Commons License 2023.07.31 0 0 10122

Vedd észretedd szóváoldd meg! :D

 

https://deepsid.chordian.net/?file=/MUSICIANS/L/Link/Party_Mix.sid

Előzmény: Tomi7711 (10121)
Tomi7711 Creative Commons License 2023.07.31 0 0 10121

Na jó! :D közben rákerestem a plus4world-ön és meg is lett....! Mondjuk nem így emlékeztem rá de a zene stimmel.

https://plus4world.powweb.com/software/Drakula_Kastelya

 

Nem értem, pedig tuti többször is kerestem... :D

 

Sorry, így tárgytalan a kérdés :)

 

A digi gondolom c64 átirat, minek a zenéje lehet c64-en?

 

Előzmény: Tomi7711 (10120)
Tomi7711 Creative Commons License 2023.07.31 0 0 10120

Sziasztok!

 

Emlékeimben él egy anno kazettán "talált" intró, időről időre eszembe jut de nem találok róla semmit.

Mintha egy játék kezdőképernyője lett volna, talán "Drakula kastélya" volt a címe, és egy várat tartalmazó grafika. A zene szerintem digitalizált volt (vagy nagyon jó minőségű digi konverterrel szólt) és lejátszás közben a keret villogott. 
Esetleg van valakinek tippje, hogy mi lehetett ez? Játék nem tartozott hozzá (legalábbis nem sikerül előcsalni), ebből gondolom, hogy egy tervezett játék indítóképernyője lehetett.

 

 

ergoGnomik Creative Commons License 2023.07.01 0 1 10119

Itt a nyár, a szobasportok ideje egyelőre lejárt, a kültéri elfoglaltságok dívnak mostanság, ennek megfelelően kevés újdonságot kapott a nagyérdemű. Az első egy ősrégi stratégiai játék átirata Super Star Trek (electron.greg) címmel. Utána kaptunk egy újabb szöveges kalandjáték sorozatot Airlock Collection néven, ami hat részből áll. Végül Gaia frissített a YAPE emulátort az 1.2.3-as verzióra.

ergoGnomik Creative Commons License 2023.06.02 0 1 10118

Május csendes periódusnak bizonyult. Csak Luca buherálta meg a Karting Grand Prix című régi játékot és jelentette meg a Karting Grand Prix 101%-ot, illetve Gaia írta át VIC-20-ról az Othello 1k-t.

 

Kerültek szép képek, amiken az NST 4-Bit Sound Digitizer látható, illetve egy másik csokor, amik a 8255 Interface kártyát ábrázolják. Látszólag ez utóbbival csatlakozik a gépekhez az NST 4-Bit Sound Digitizer és a múlt havi digitális frekvenciamérő is. A múlt bámulatos hardver ereklyéi...

ergoGnomik Creative Commons License 2023.05.01 0 2 10117

Az áprilist egy masszív PETSCII grafika gyűjtemény, a PETSCIIBOTS és az Uncertain Future demo javított változata indította Luca, illetve siz jóvoltából. EdToo egy újabb résszel kedveskedett a Sam Boon Adventures kalandjáték sorozat kedvelőinek, aminek címe A Case Of Murder. Gaia konvertálta a '82-es Radar Rat Race-t, Csabo+4 pedig az 1.2-es változatra frissítette a Tetris 2K21-et, egy igen furcsa hibát javítva. Az idei Revision demóparty-n gépeinkről két rilíz versenyzett: a Chromatic Distortion 4k demó és a TED Vibes zenelemez. Az előbbit mindenféle 64-es tagok kalapálták össze, az utóbbi Murphy gondozásában jelent meg. A zenelemezről Csabo+4 a saját szerzeményét (VolBass) külön is megjelentette. Luca átfaragott egy idei Freescape játékot C64-ről, a Sulphur Eye-t. Egy újabb lazán összedobott logikai játék is érkezett Digits címen Csabotól azoknak, akik bírják az elemi matematikát. Luca tovább serénykedett egy újabb 64-es konverzióval. Ez alkalommal egy szerepjátéknak örülhetünk, az Avventura 1-nek. EdToo a The Mystery of Markham Manor átírásával teljessé tette a megkezdtett kalandjáték trilógiát. Csabo meg ha már úgyis sebességbe tette magát, javított a Wizard Of Wor Classicben a botkormány kezelésen, hogy olyan gépeken is működjön, amikben a TED billentyűzet bemeneti tárolói elromlottak.

 

És ne felejtsük megemlíteni a hónap furcsaságát: 1992-ből előkerült egy obskúrus hardver, egy digitális frekvenciamérő.

Tomi7711 Creative Commons License 2023.04.07 0 0 10116

Kösziii! Régóta kerestem már!

Előzmény: ergoGnomik (10115)
ergoGnomik Creative Commons License 2023.04.06 0 1 10115

Természetesen igen, konverzió. Egy elég vacak digi konverterrel szól. Az eredetije címe Luminous és két csávó komponálta '89-ben.

Előzmény: Tomi7711 (10114)
Tomi7711 Creative Commons License 2023.04.06 0 0 10114

Ha már zenék: a Bubble Works intro zenéje konverzió? Ha igen esetleg nem tudja valaki mi az eredeti?

Tomi7711 Creative Commons License 2023.04.06 0 0 10113

Azta, köszi! :)

Előzmény: scarabaeus (10110)
ergoGnomik Creative Commons License 2023.04.01 0 0 10112

A március is potyogtatott friss szoftvereket a rajongóknak. Elsőnek megkaptuk a multiplatform GEOS játékot a GeoLudo-t xahmol jóvoltából. Ezt követte egy váratlan felhasználói program, mert ki is számítana egy kazettás gyorstöltőre a XXI. században? De itt van a Speedy V3 mc68k szorgalmának eredményeként. Az idei 10 soros BASIC programozó verseny ismét hozott nekünk néhány nevezést: a Mini Tront és a Soli Pongot Haegar/Synergy-től, illetve a Route66 E256-ot FeCO-tól, valamit a Mini Mars Plust raze-től. Gaia megdobott minket egy Galaxian átirattal, aminek nem meglepő módon Galaxian Plus4 lett a címe. Egy új szöveges kalandjátékot hozott Logiker Memory Lane címmel, ami ismét csak egy multiplatform program. Csabo+4 készített egy sudoku-szerű logkai játékot, a Sumplete-et és ha már lendületben volt, konvertált is két szöveges kalandjátékot, a Gnome Rangert és a Time And Magiket. Inufuto ismét alkotott, ezúttal egy Lode Runnerhez hasonlító játékot, a Cracky-t. Kaptunk még egy átiratot egy régi PET játékból, a Deflex Remake-et és a hónapot Charlemagne zárta egy aknakeresővel MineDetector címen.

 

A hónapban többször tiszteletét tette odaát a fórumon Pigmy Maestro, és felfedezésre került egy bug a YAPE-ben.

ergoGnomik Creative Commons License 2023.03.29 0 0 10111
Előzmény: tanárnéni kedvence (10109)
scarabaeus Creative Commons License 2023.03.28 0 0 10110

Ó, kösz! És valóban!

Előzmény: tanárnéni kedvence (10109)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2023.03.28 0 0 10109

Most már tudom: Spriffs II

Előzmény: scarabaeus (10108)
scarabaeus Creative Commons License 2023.03.28 0 0 10108

A konvertált zenékről eszembe jutott egy 35 éves kérdés: azt tudja valaki, hogy az Eye Demo zenéjének mi a C64 eredetije?

Előzmény: ergoGnomik (10107)
ergoGnomik Creative Commons License 2023.03.28 0 0 10107
Vargham Creative Commons License 2023.03.20 0 0 10106

Retró gépek mellé jól jön egy programozó. :-)

Előzmény: djkcs (10105)
djkcs Creative Commons License 2023.03.19 0 0 10105

Köszi!

Én is találkoztam ezzel a megoldással, de sajnos nincs programozóm hozzá, és ha azt is venni kell, akkor már jobban megéri készen megvenni.

Amúgy én ilyet rendeletem. :)

Előzmény: Vargham (10104)
Vargham Creative Commons License 2023.03.18 0 0 10104

PLA helyettesítő jó. Én építettem magamnak. Párszáz forintból megvolt. Lásd fentebb: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159907778&t=9006036

Előzmény: djkcs (10103)
djkcs Creative Commons License 2023.03.17 0 0 10103

Igen, erre én is gondltam, hogy a gyári nem biztos hogy sokáig fogja majd bírni.

Találtam több helyettesítőt az ebay-en, többről van videó is a youtube-n, az egyiket kipróbálom...

 

Közben elkészítettem a joystick adaptert, a joy mozgatásakor írogat ki karaktereket, akkor gondolom a TED jó lesz...

 

Köszönöm a válaszokat!

 

Megírom majd, hogy hogyan vált be a PLA helyettesítő, hátha másnak is szüksége lesz majd rá.

 

Üdv,

djkc

 

Előzmény: ..Ati.. (10102)
..Ati.. Creative Commons License 2023.03.17 0 0 10102

Eredeti ic-t teljesen felesleges venni, kb ugyanolyan öreg, mint a halott példányod. Sajnos ahogy telik az idő, egyre többünk gépében fog megpurcanni ted, cpu, pla...

PLA helyettesítőt már láttam vaterán.

Előzmény: djkcs (10101)
djkcs Creative Commons License 2023.03.17 0 0 10101

Miután tudtam hogy mit keresek, elkezdtem méregetni az alaplapon és kiderült, hogy a PLA (251641-02) nem kapja meg 14-es lábán a GND.

Le volt törve a láb....

Ezt gyorsan orvosolatam és bekapcsoltam a gépet.

Van amikor össze vissza jelennek meg a karakterek, van amikor csak fekete képerynő.

Ez gondolom akkor azt jelneti, hogy a PLA halt meg benne..?

 

Gyorsan rákersetem és elég sok megoldást találtam.

Érdemes foglakozni valamilyen PLA helyettesítővel (Ha igen Ti mit javasoltok?), vagy inkább szerezzek bele gyári IC-t?

 

Köszönöm!

 

Előzmény: djkcs (10100)
djkcs Creative Commons License 2023.03.17 0 0 10100

Köszönöm a gyors választ.

Sajnos a joy adaptert nem találtam meg hozzá, ezért ezzel még nem tudtam kipróbálni.

Szerintem csinálok hozzá egy-et és letesztelem ahogy javasoltad.

 

 

Előzmény: ergoGnomik (10099)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!