az a 22.6 az 33.6 ;) a kurva szintaxust pedig ahogy elnezem ez a FORUM HTML bejegyzesnek veszi , vagy cgi-nek ? :) es ,,,,, ket jelenit meg helyette... marhajoooooo ;)
nekem 22.6 -os modemem van, nemvagyok 56K-ssal szopni, de ha ez a vagyatok, itt egy kis segitseg :
szal ha ringyoz alatt kertek egy postdialterminalt, erdemes megnezni ezt a parancsot :
at+ms=?
erre kiiir ertekeket joesetben (rossz esetben huje a modemetek;)
az ertekeket a kovetkezokent lehet benyomni :
at+ms= ,,,,
- modulation = itt szerepelhet v34(33.6), V90(56Ksmodemek),K56(56Ksmodemek),11,12,13 etc bejegyzes
- leptetes = egy kapcsolo ami lehet 1 (allt alap beallitasban ez van es a hatrebb kovetkezo ket ertek kozott probal sebesseget beallitani) vagy 0 (a magasabb erteken megy a modem DIREKTBE es ha az nem klappol akkor egyszeruen lebont)
- Minimum /Max sebesseg = az a ket ertek ami kozott kalibralja magat a modem, 56K-s modemeknel 32000-tol 56000-ig terjedo skala 2000 lepesekkel
- kivalaszto =opcionalis ketallasu kapcsolao (0/1) ha Usa-bol kerult hozzan k a modem, vagy valahonnan indiabol, nagyon melegen ajanlott az 1 -et beallitani(A-law) amugy ezzel lehet allitani hogy a telefonvonalunk mennyire "erzekeny"
egy pelda modem eroltetesere :
at+ms=v90,1,44000,48000,1
ha ezutan ENTER-re ok al valaszol a modem, akkor mindek okeeeeeeeeeeee es lehet finomhangolni a modemet ;)
ui : azt hogy a windoz grafikusan mekkora sebesseget ir ki annak SEMMI valosagalapja sincs, alltalaban a modem es a gep kozotti sebesseget szokta kiirni de ez se allando, az igazi sebesseget csak bvalami terminal proggy-val nezhetjuk meg (konnektnel kiirja a TENYLEGES sebesseget)
Helo!
Nekem 56k-s belso van (elmeletileg tuggya a v90-et, gyakorlatilag mar nem ugy tunik), es nalam is mindig azt irta ki, hogy Connected 26400. Ez nem teccett. beleneztem a registrybe, a logba, es ott lattam az init-strinbe egy ijet: W4 . A doksiba csak 3-ig volt a W parameterezese :>
Kivettem, es most mar ezt irja ki csatlakozaskor: Connected at 115200 :>>
Persze a speedje nem valtozott, hehe...
1ebkent szerintem tarcsazz be valami terminallal, es nezd meg ott mit ir ki.
Az enyém meg 44666-tal. És? Nem ez a lényeg, hanem hogy milyen gyorsan tölt le és ha ez megvan 3-4 K/s, akkor szerintem fölösleges azzal törődni, hogy most hány bps.
Egesz egyszerüen belehet allitani.Be mesz a modem tulajdosagaiba, azonbelül az un. kibövites(nem tudom hogy magyarul ezt jelenti-e)rubrikaba es beütöd a következö szamokat:, S109=1S38)=9 EZT 23 ig lehet probalni. Ha erdekel leküldöm az egesz beallitasi tablazatott.
Az a 115200 nem a kapcsolat sebessége, hanem a külső modemnek a soros porttal való kommunikációs sebessége... hogy hol lehet átállítani, hogy melyiket írja ki, azt nem tudom, bocs. Hogy Te milyen sebességgel lépsz föl, az a gyatra telefonvonal függvénye :-(((
mellesleg a letöltés sebességét kéne megnézni, mert valószínű, hogy mindkettő max. 33,6-al megy, csak az 56,6-os modemre más csatlakozási sebesség van beállítva
nekem is írt már ki 56,6-ot, pedig a szerver csak a 28.8-at bírja :o
szóval hoyg a tarka fa**ba lehet az, hogy innen a 6-ik kerületből egy 33,6-os külső modem MINDIG 115200-al lép fel, és az én 56,6-os külsőm meg 33600-zal. a lakás ugyanaz. a telefont a kedvesem celluxozta össze. agyam a padlószőnywegen. nulla bps nem érdekel.