Keresés

Részletes keresés

efera Creative Commons License 2012.10.21 0 0 66

Nekem olyan rossz tapasztalataim vannak, hogy senkinek sem javasolnám a választását ennek a banknak. Voltam már pár banknak az ügyfele, de ilyen szemét hozzáállással sehol se találkoztam. A megállapodással szemben nem tartották az ígért ingyenességet, a törlesztés határideje mindig ünnepnap vagy munkaszüneti nap után következő első nap, hátha megszívod, hogy nem ér oda addigra a pénz, az ügyintézés lehetetlen az irodájukban, hiába is van a városban, inkább csak hívd fel őket pénzért telefonon. Ha a bankfiókban akarod befizetni a pénzt, még meg is büntet, mert hülye kérdőívet és a legmagasabb díjat a befizetés után itt számol fel, holott ugye az ember befáradt a pénztárukhoz, vagyis közvetlen könyvelhetik. Na ilyen sincs másik banknál. Amennyiben utalásnál meg akár egy nappal később könyvelődik le a befizetett összeg, úgy 3000 forint büntetést azonnal hozzávágnak az ügyfélhez. Adategyeztetés címén pedig állandóan telefonon zaklatják az embert, még este kilenckor is képesek voltak felhívni, de ugyanakkor, mikor meg kellett volna, és háromszor is egyeztettem velük az időpontot, mikor vagyok otthon - ne a munkahelyemen intézzem már a banki ügyemet mások füle hallatára esetleg - akkor az egyeztetések ellenére természtesen újra csak munkaidőben hívtak, és enélkül meg nem zárolta a kártyámat. Szóval én örülök, hogy megszabadultam tőlük, és senkinek nem ajánlom, mert sokkal normálisabb, korrektebb bankok vannak, ahol az ügyfél a fontos és nem csak ők, az ügyfél meg kis pondró, ugráljon, ahogy ők akarják, majd ők tudják a tutit! Nagy ívben elkerülendő!!!!

MRTigra Creative Commons License 2012.01.12 0 0 65

Pár éve ül a topik..

Mi a tapasztalat most a Citibank személyi kölcsönnel?

Elég jók lennének a havi díjak a kalkulátoruk szerint, melyek ráadásul végig fixek.

 

Girland Creative Commons License 2007.05.04 0 0 62
Jah, nekem is ajanlottak szemelyi kolcsont megjegyzem hitelkartyam van toluk, aztan a telefonban megmondtam,hogy nem otthon van de igazolhato es legalis jovedelmem nem otthoni bankba erkeztetve havonta erre ugy ramvagtak a telefont mint amikor a cicust kirakjak ,hogy vegezze el a dogat.:) Haat elegge ledobbentem, hogy csak akkor vagyok nekik jo ha otthoni munkahelyem van es otthoni bankszamlara erkezik a penzem. Furcsa, pedig otthon anno meg a jovedelmem is joval alacsonyabb volt mint most,de hat ugy latszik otthon a bankoknak csak az a jo ados,aki kevesbe biztosan tudja visszafizetni a hitelt:)) vegul is nekem nem fajt szuksegem igazabol nem volt ra ok meg uzletet/kamatot veszitettek a hulyeseguk miatt. Am legyen biztos ez az uzletpolitika,hogy hogy veszitsunk el biztos, jol fizeto ugyfeleket.:)
Előzmény: fuvallat (58)
Zsikicica Creative Commons License 2007.02.27 0 0 61
Sziasztok!
személyi kölcsönt szeretnék felvenni, de nagyon rosszak a tapasztalatok körülöttem. Ha tudtok valami jó bankot szóljatok mindenképp. Néztem hitelközvetítőket is. Hát elég furák. Egynél pl. felhívtam a telefonszámukat, mivel e-mailemre kb. két hónapja nem válaszoltak. Felvette a nőci. Elmondtam mit szeretnék. Erre ő elkezdte,hogy a főnöke azt mondta,hogy náluk csak és kizárólag ingatlan alapú személyi kölcsönt lehet felvenni. Mondom köszi,de akkor miért van a honlapon,hogy szabad felhasználású személyi kölcsön fedezet nélkül???? Erre a válasza: nálunk kizárólag ingatlan....... Mintha egy géppel beszéltem volna, akinél beakadt a lemez. Pedig élő nőci volt. De akkor miért nem frissítik azt a nyamvadt oldalt? na, mindegy
cs_gaborka Creative Commons License 2006.10.13 0 0 60
Ha egy mód van rá, KERÜLJÉTEK EL !!! messzire ezt a bagázst! Hihetetlen KÖRÜLMÉNYESEK, NEM TÁJÉKOZTATNAK a részletekről, ha valamit szeretnél, az ügyintéző szívélyesen elzavar egy sarokba egy telefonhoz, hogy intézd ott, gondolom egy pesti ügyintézővel a dolgod! EZ MILYEN ÜGYINTÉZÉS ??? Akkor minek a helyi iroda ??? És pofátlanul ki van írva a telefon felett, hogy gyors és kényelmes... Egy hónap kellett, és még mindig fizetnem kell, hogy végre és VÉGLEG megszabadulhassak tőlük!!! 250Ft-ot kellett befizetnem, hogy végre mindent kiegyenlítsünk, erre most, egy hónap elteltével még mindig jön egy számlakivonat, hogy 350Ft-al tartozom. Felhívtam őket, ismét kapcsolgattak, mire egy hölgy elmagyarázta, hogy nekem az 350Ft-omba kerül, hogy befizethettem náluk 250Ft-ot. Ezt ott akkor egyik böszme sem tudta megemlíteni, mert valószínű lenyeltem volna az a békát (is) csak ne is lássam őket többet. Sz...t népség, MESSZIRE KERÜLNI !!!...
Pueblo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 59
Ez a személéyi kölcsönös ajánlat télleg nem jó, de a bankot szeretem. Nem kell sorba állni, és az egyéb spéci igényeimnek is megfelelnek.

fuvallat Creative Commons License 2005.10.19 0 0 58
Az utóbbi időben nem egy ajánlattal bombáz a Citi, szövetkezve a Shellel, T-Mobillal meg akivel csak lehet. Már már kezdtem meginogni, de a feltételeik ma sem előnyösek a piacon, az arroganciájuk a régi. Ezt a fórumot átolvasva pedig egyértelműen úgy gondolom, hogy bárki más banktól inkább, csak tőlük nem. Még egyszer biztosan nem!
gsmcoder Creative Commons License 2005.07.07 0 0 57

Nekem 6 éve van náluk ezüst hitelkártyám, az első örült kölcsönömmel együtt kaptam.

Habár a kölcsönt már visszafizettem, a kártyát még megtartottam. A vásárlasaim törlesztése nekem is max 2 hónap. De ilyet nem tapasztaltam amit írtál.

Van viszont más:

 

-Sorban zaklatnak: levél és telefon, hogy kiemelt ügyfélként vegyek fel náluk kölcsönt megint.

 

-Téli vásárlási akciójukkal, hogy ha dec-jan alatt 150 eft-ét vásárolók a hitelkártyámra, akkor kapok 5000 ft-ot ajándékba. Nos az 5000-et ugyan megkaptam de, -ezt a húzást figyeld- nem kispályások az biztos:

 

  -A decemberi számlámat (ami január 10 körül esedékes) január végén küldték. A januárit meg nem kaptam meg (nyilván kilopták a postaládámból:)) Szerintük. Mivel 6 év alatt hozzászoktam, hogy minden jönn rendesen és akkor én is fizetek rendesen, nem hallgattam telefonos egyenlegeket le, sajnos. Szóval a februári számlám ami márcuis elején már megjött  (január vége--február eleje durván 1 hónap, a februárban esedékes januári számlaértesítő gondos kihagyásával) látom hogy kamat felszámolás a tartozásom után + nem fizettet minimum összeg a januári vásárlásomután: kb. 5000FT ! DE mit ad isten 5000FT jóváírás is a sok vásárlásom után. Szóval adtak is meg nem is, mint a mesében a szegénylány ajándéka.

 

Telefonon hívom őket felháborodva: Válasz a hölgytől azonnal reflexszerűen (mint aki naponta ezt ismételgeti) máskor rendszeresen ellenőrizze telefonos ügyf. -on is az egyenlegét, stb. Kioktatás a pénzügyeim nyomonkövetéséről.

 

Még elmondom, hogy régen mikor még postaibefizetéssel is egyenlítettem számlát, volt, hogy késett a csekkem, NA akkor nem volt szükség ellenőrzésre az én részemről, hívtek ők azonnal, hogy késik a minimum összeg fizessek, 2 napon belül, mert büntetőkamat lesz belőle vagy ha már befizettem faxoljam el a postai utalványt.

 

Több mint valószínű, hogy manipuláltak az akcióban és aki (szerintem a legtöbben) csak a havi számlákat nézik és annak rendszerességét, az valszín úgy járt mint én.

Előzmény: Zsuzsa20 (53)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 56
Erre nincs általános válasz, általában a konkrét hitelügylettől függ. A személyi kölcsönök (szerintem) nem nagyon érik meg, de ha nincs más, és kell a pénz, akkor az marad...
Előzmény: dithke_ (55)
dithke_ Creative Commons License 2005.06.18 0 0 55
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy tudtok tapasztalattal élni, hogy a citibank milyen feltételekkel, add hitelt? Ismerösöm kérte hogy nézzek utána, gondoltam rákérdezek, mert amit ajánl, és teljesit, az két különbözö dolog.
köszönöm előre is.
rvera Creative Commons License 2004.12.14 0 0 54

A Providentnél a THM 334%

 

Zsuzsa20 Creative Commons License 2004.05.20 0 0 53
Nekem is volt ezüstkártyám egy évig. De én mindig visszafizettem rá a vásárlás összegét a két hónapon belül (mert nekem is ez volt benne az üzlet), s a Citibank egy év múlva küldött egy levelet, hogy felbontja a szerződést.

Megkérdeztem, hogy miért, s azt mondták, hogy feketelistán vagyok. Ez mondjuk nem lehetséges, mert soha nem volt tartozásom semmilyen bank felé sem. (Egyértelmű volt, hogy a felmondás indoka részükről az volt, hogy mivel mindig befizettem a pénzt, nem nyertek rajtam.) Aztán még azt is mondták, hogy ha befizetek 3000,- Ft-ot, megmondják, hogy ki tett feketelistára. Ez már több mint gyanús lett nekem.

Nem tőlük, hanem az OTP-től kértem segitséget, hogy tényleg igaz-e, hogy feketelistán vagyok, s kiderült, hogy nem.

Ez még mind semmi, de a levelük időpontjában ráadásul túlfizetésem is volt, s mivel a számlámat felmondták, s az összeg sem volt sok, nem is foglalkoztam vele. De azóta folyamatosan küldték a kivonatokat, levonták rá a 150,- Ft-ot, s pár hónap múlva én tartoztam azért a kártyáért, amit Ők felmondtak nekem. Telefonon semmit nem lehetett elintéznem, mindig leráztak. Nagy nehezen sikerült csak elérnem, hogy visszakapjam a saját pénzemet.

Én már sok bankkal álltam kapcsolatban, de komolyan, ilyet, mint a Citibanknál, még soha nem tapasztaltam.

Előzmény: Orsósné Fütyü Kókusz (52)
Orsósné Fütyü Kókusz Creative Commons License 2004.03.10 0 0 52
A korrektséggel - tapasztalatom szerint - még nem lenne baj, de a THM-mutatója pofátlanul magas!
tomi271 Creative Commons License 2004.02.27 0 0 51
Ezt ne hagyd annyiban. Az, hogy a bank mikor könyvelte le az általad befizetett összeget az nem számít. Az számít, hogy mikor érkezett a pénz hozzájuk. A posta az mindennap elküldi a nála befizetett összegeket a pénzintézeteknek, így annak másnap ott kell lennie a pénzintézetben.

Szóval csak határozottan!

Előzmény: Tommy Dest Roy (50)
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2004.02.26 0 0 50
1999-ben felveszem a kölcsönt a citibanktól.
Lakásvásárlás céljából.
Fizetem rendesen minden hónapban.
Minden hó elején megy a csekk a (huszadika helyett).
Tavaly decemberben felszólítást kapok, állítólag nem fizettem. (levél dátuma: december 24. kösz.)
Nézem otthon, a csekken december harmadikai pecsét.
Várok kicsit.
Második felszólítás.
Telefonálok, mi a csöcs van.
Azt mondja, bocsika, a kézzel töltött csekket nem könyveltük le.
Mondom, küldtetek volna géppel töltöttet.
Elnézést kér, kijavít.
Következő hónapban megint felszólítás, csekk megint befizetve.
Telefon, elnézést, nem könyveltük időben.

Eltelik pár hét, kiküldik az adójóváíráshoz szükséges igazolást.
Rajta 12 havi részlet helyett 11 részlet összege.
Adóvisszatérítés így 16 ezerrel kevesebb.
Mondom, mi a p*csa.
Telefon, call center, ügyintéző közli, a december 3-i befizetést január 20-án könyvelték le, nincs mód javítani.
Majd 2004-ben visszaigényelhetem.
Gondolják ők.
Medgyessy nem így gondolja.
Próbálok valakit elérni a citibanknál, lehetetlen, mindig visszakapcsolnak a call center-hez.
Pipa vagyok, levelet írok a lakossági bank igazgatójának, hosszút, angolul. Levél, fax.
Válasz semmi.
Közben jön egy levél az ügyfélszolgálat vezetőjétől (akit szintén lehetetlen telefonon elérni), és megismétli, amit az ügyintéző mondott.
Valószínűleg utána sem nézett, csak automatikusan elküldött a vérbe.
Kissé problémás vagyok, újabb levelet küldök az ügyfélszolgálati vezetőnek, most már kicsit idegesebben.
Végén PSZÁF vizsgálatot helyezek kilátásba.
Ez hatásos.
Válasz zéró.
Ma csütörtök van, a munkáltatómnak keddig kellett leadni az adóval kapcsolatos dokumentumokat.
16 ezer forint mínusz.
Holnap bejelentést teszek a PSZÁF-nál.

Khm.
Pofátlanul magas (1999 óta alig változó) kamatok, használhatatlan telefonos ügyfélszolgálat, és hihetetlen arrogancia. Ez a citibank.
Soha többet.

spaceboy@index.hu

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.08.21 0 0 49
Nekem elutasították a westeles ezüstöt is, pedig mindent normálisan töltöttem ki, fizetés magyar átlagnál magasabb, kiugró hitel nincs máshol (egy tetves havi 3ezres árukölcsön, meg a havi 20 rugó folyószámlahitel, de az alap mindenhol, nem?), westeles aranykártya, rendesen fizetve minden hónapban (lehet, hogy ez volt a baj, így elesnének a 40% feletti kamattól?), szóval teljesen érthetetlen az elutasítás. Ahogy elolvastam a levelet, felhívtam a telefonos üsz-t, ott nyomult a picsa valami szöveggel, hogy dehát aláírtam a szerződésben, hogy indoklás nélkül elutasíthat a bank, erre mondtam neki, hogy 1. nem írtam még alá szerződést, csak igénylést, 2. Az ajánlatban az szerepelt, hogy bonitásvizsgálat nélkül, úgyhogy nekem ne hivatkozzanak a levélben erre. Erre sikerült kinyögnie, hogy ő a személyi kölcsönös picsa, a hitelkártyások már hazamentek, hívjam őket 8 és 18 között. Ennyit a 24 órás ügyfélszolgálatról...
Előzmény: Orgyilkos Királyfi (42)
crazyBMW Creative Commons License 2003.07.01 0 0 48
Hallottam róla,hogy számítógépről küldözgetik az ingyensms-eket az ügyfeleiknek,hogy hívják fel a bankot.Fúúújjj,ennél primitívebb már nem lehet a Citibank.Bankos luvnyák pedig valóban a neten lógnak munkaidőben.Jópárral chateltem már én is és tényleg pofára megy az aranykártya!

böngésző Creative Commons License 2003.06.20 0 0 47
Már bocs, hogy beleszólok a vitába, de nem az az érdekes, hogy a haverod elismeri-e vagy nem a tartozását, hanem, hogy nem fizet! Gondolom ezért hívogatják állandóan. Ha fizetne normálisan a franc sem hívná. Utálom, ha valaki tartozik és nem fizet!
Előzmény: Törölt nick (46)
fuvallat Creative Commons License 2003.04.14 0 0 44
Kedves Gyorgyi!

Koszi a kedves tanacsokat. Ugy gondolom, most mar tul vagyok a dolgon, de azt azert jelezni szeretnem, hogy sajnos itt Magyarorszagon meg sok esetben nem pont ugy mukodnek ezek a dolgok, mint a fejlettebb demokraciakban.

A szerzodest termeszetesen nem egyszer olvastam at. A bank valoban sajat lehetosegkent kezeli a kamat valtoztatasat. Felfele azonnal - szerencsere erre nem volt alkalma az elmult evek soran - lefele viszont soha, illetve csak a konkurencia (tehat a piac) hatasara, de kizarolag az uj szerzodesek eseten.

Tudom, hogy mindenki a nyereseget hajkurassza, de az altalam megtapasztalt hozzaallasban az a rossz, hogy itt a rovid tavu kihasznalasa tortenik a lojalis ugyfelnek. Mert - ahogyan en is tettem, mert szerencsere megtehettem - az ugyfelek egy resze ilyen esetben mas bankhoz fog atszerzodni. Ha viszont a bank elne a szerzodes biztositotta lehetosegevel, es kovetne lefele is a piaci kamatok valtozasat, akkor ugyanezek az ugyfelek meg sokaig elegedettek maradnanak. Azaz hosszabb tavon megerne a banknak a tisztesseges uzleti magatartas. Nem tudom, ezt a Citibank miert nem latja be itt Magyarorszagon...

Előzmény: Gyorgyi (43)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 43
Kedve Fuvallat!

Remelem, meg itt vagy.

Amikor ugyanazt a hitelt már számottevően olcsóbban is felvehetnéd, akár ugyanattól a banktól is, és a bankod, annak ellenére, hogy a szerződés változó kamatozásról szól, nem változtat (csökkent). Ha esetleg rákérdezel, akkor magasról leütve a labdát közli, hogy a változtatás az ő egyoldalú lehetősége, de nem kötelessége.

Ha igy lenne, akkor semmi ertelme sem lenne a valtozo kamatu kolcsonnek. Ui. akkor a bank jogilag nem kotelezheto, hogy csokkentse a kamatait. Ha pedig nem kotelezheto, akkor nem is fogja megtenni. Mert minden ceg annyi profitot akar, amennyit csak meg tud teremteni.

Szerintem olvasd at meg egyszer a szerzodest. Nehezen tudom elhinni, hogy az van benne, hogy a bank valtoztathat, ha akar. En Amerikaban vagyok. Itt a kovetkezo a helyzet: Szerzodesben rogzitik, hogy hogyan tortenik a valtoztathato kamat. Pl. megadjak, hogy a mindenkori kamat az index pont (nem tudom, hogy ez pontosan mi, de lehet, hogy az, amennyire a kozponti bank kolcsont ad a bankoknak) + 3 %, es azt is megadjak, hogy ezt milyen idokozonkent valtoztatjak (3 honap, 6 honap, 1 ev, stb.) Ez automatikusan tortenik. Mindket felnek ott a riziko a nyeresre/bukasra. Ha a szerzodeskoteskor nagyon magasak a kamatok, akkor altalaban erdemes valtozo kamatu kolcsont felvenni, mert nagy valoszinuseggel lejjebb esik az index pont, es ezaltal a kamat is.

Szerintem erdeklodd meg meg egyszer a valtozo kamatozasu kolcsont, egy masik ugyintezonel, ugy mintha meg nem vettel volna fel kolcsont. Kerjel rola egy nyomtatott format is.

Altalaban kolcson felveteleknel sok mindent meg kell kerdezni, es alaposan atolvasni a szerzodest. Amerikaban azt is meg kell kerdezni, hogy a kolcsont eladjak-e egy kulso cegnek, es ha igen, akkor a bank tovabbra is fogja-e az adminisztraciot intezni, vagy sem. Ez azert fontos, mert az altalanos tapasztalat az, hogy nagyon nehez egyezkedni ezekkel a kulso cegekkel, sokszor direkt kesobb rakjak be a csekket, es azt mondjak, hogy kesobb erkezett be, kesedelmi dijat szamolnak fel, nehezen lehet oket erni, stb. De nem tudom, hogy ez Mo-n szokas-e. Ha nem, akkor annal jobb.

Van egy olyan lehetoseg is, hogy "refinancing". Ezt nem tudom magyarul. Azt jelenti, hogy ha rogzitett kamatra vettel fel kolcsont, es a kamat magas, de kesobb a kamatok leesnek, akkor erdemes ezt megcsinalni. Ilyenkor a bank (vagy egy masik bank) ad kolcsont, hogy kifizesd az elso tartozast, es ezt az uj kolcsont mar alacsonyabb kamatra adja. Azert csinalja meg a bank, mert ha egy masik bankhoz elmegy, akkor altalaban kapsz kolcsont, ha mondod, hogy az eredetit akarod kifizetni. Akkor meg a banknak mar jobban megeri, ha o csinalja. Persze, erre is van mindenfele kezelesi koltseg. Ugyhogy ennek is utana kell jarni, hogy megeri-e. Azt sem tudom, hogy valtozo kamatozasu kolcsonnel ez hogy mukodik. Meg, hogy ez is ervenyes-e Mo-n.

Elnezest, hogy hosszu voltam. Es lehet, hogy mindez nem is vonatkozik Rad. Mindenesetre, azert erdemes utananezni, es ujra megkerdezni.
Majd tudasd, hogy mi tortent.
Sok sikert!

Előzmény: fuvallat (32)
fuvallat Creative Commons License 2003.04.04 0 0 41
Megáll az ész, hogy a Citi ma is úgy hirdeti személyi kölcsöneit, hogy a THM akár 44% is lehet!!! Ki lehet ennyire rászorulva, hogy ezt is bevállalja?
Farnetani Creative Commons License 2003.03.29 0 0 40
Képzeljétek, 13-án döntöttek az ügyemben, átutalták, s 17-én már ott volt a számlámon.
Nem annyi, amennyit kértem, hanem 150 ezerrel több. Gondolták, ha már lúd, legyen kövér.
Költekezhettem volna rendesen ha tudok, de nem volt mire költeni Tunéziában. Nekem valahogy az ottani táskák, egyéb bőrcuccok nem jönnek be. Úgyhogy túlnyomórészt haza is hoztam a pénzt. Visszaváltásnál kb. 15 forintot buktam egy eurón.
Ez se rossz bolt a bankoknak.
TamasS Creative Commons License 2003.03.21 0 0 39
"... miért.( Aranyra 500 ezret,adnak,az ezüstre 100-at).Pofára megy az egész. Barátom elfelejtette befizetni az egyik hónapban a minimum öszeget erre ráterheltek neki késedelmi kamatokat,meg minden szart.Ez valamikor ősszel volt,most már ezek a gyökerek valami 160 ezret követelnek rajta..."

Ismered a mondast? "Adós, fizess!" Szerintem ez nem a bank taplósága, ha megpróbálja behajtani a kintlévôségét.

El nem ismerni a jogos követelést, az már inkább taplóság...

Előzmény: Törölt nick (38)
Farnetani Creative Commons License 2003.03.12 0 0 37
Az én hitelkérelmemen pont egy hónapja ülnek, pedig előtte havonta zaklattak, hogy vegyek fel kiegészítő kölcsönt, mert olyan jó ügyfél vagyok.
Levelet ís írtak, hogy eddig mennyit törlesztettem, és jelenleg mennyi kiegészítő kölcsönt tudok felvenni.
Elhajtottam őket, de aztán a múlt hónap 14-én csak aláírtam az igénylést.
Azóta hivogatják a munkahelyemet mindenféle kérdésekkel, mintha ezt már régen nem tették volna meg, plusz itthon felhívtak vagy háromszor.
Amiért belementem az az, hogy 20-án megyek Tunéziába, és gondoltam jól jön egy kis elverni való pénz. De már elvesztettem a reményt, hogy addig megérkezik a számlámra, lehet, hogy nem fogok felelőtlenül költekezni.
Ennyi.
Előzmény: fuvallat (36)
fuvallat Creative Commons License 2003.03.10 0 0 36
Ámen?
fuvallat Creative Commons License 2003.02.28 0 0 35
Egyelőre úgy tűnik, ez a téma nem hoz lázba sokakat. Gondolom manapság inkább a lakáshitelek divatosak, kedvező kamatozásuk miatt. Ez így van rendjén. Ha mégis lenne valaki, akinek véleménye, tapasztalata van, vagy segítségre, netán a véleményemre kíváncsi, figyelem a fórum sorsát :-)
fuvallat Creative Commons License 2003.02.24 0 0 34
Nocsak, meglep, hogy ez a véleményed. Merthogy leírtam: ugyanazt a hitelt ma már 7-8%-kal olcsóbb kamattal vehetném fel ugyanannál a banknál, mégsem csökkenti a 3 éve felvett, és azóta becsülettel törlesztett hitel kamatát a mai szintre. Hiába lojális, több szolgáltatást is igénybevevő ügyfél. Sőt, amikor új hitelért folyamodtam, amiből a régi, drágát szerettem volna kiváltani, akkor NEM-et mondott a bank. Szerintem ez szemétség, visszaélés a helyzettel. Ha én vezetném a bankot, chasonló helyzetben sökkenteném a kamatot. Mert partnernek tekinteném az ügyfelet. És mert nem csak rövidtávon szeretnék jól járni. Mert szeretném, ha legközelebb is hozzám fordulna, ha a szükség úgy hozza. Mert ezzel szeretnék kitűnni a többi kizsákmányoló közül....
Előzmény: csibra (33)
csibra Creative Commons License 2003.02.23 0 0 33
Teljesen igaza van a banknak, te se csokkentenel kamatot a helyeben. Az elmult 1,5 evben erosodott a forint, es ennek ellenere nem lettek olcsobbak a cuccok a boltokban (keves kiveteltol eltekintve). Ez a piac. Ha a versenytarsai kamatot csokkentenek, o is fog...
Előzmény: fuvallat (32)
fuvallat Creative Commons License 2003.02.23 0 0 32
Ezzel egyetértek. A probléma ott kezdődik, amikor a piacon a kamatok csökkenni kezdenek... Amikor ugyanazt a hitelt már számottevően olcsóbban is felvehetnéd, akár ugyanattól a banktól is, és a bankod, annak ellenére, hogy a szerződés változó kamatozásról szól, nem változtat (csökkent). Ha esetleg rákérdezel, akkor magasról leütve a labdát közli, hogy a változtatás az ő egyoldalú lehetősége, de nem kötelessége. Ha nem teccik, fel is út, le is út.
Előzmény: csibra (31)
csibra Creative Commons License 2003.02.23 0 0 31
En meg csak aruvasarlasi hitelt vettem fel a Budapest Banktol, meg lizingelek egy autot a Merkantil Car-nal. Mindketto korrekt.
Persze a kamatok magasak, dehat a banknak is meg kell elnie valamibol...
Előzmény: fuvallat (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!