Keresés

Részletes keresés

kingoftailor Creative Commons License 2019.11.19 0 0 9523

A movieweben nézelődtem és találtam egy nagyon izgalmas bejegyzést. Sztárok mostani és régi képei együtt. Csináltam is belőle egy saját posztot.

Ha van kedvetek nézzétek meg, szerintem nagyon izgalmas: https://filmparade.hu/filmhir/sztarok-fiatal-idos-kepei

Maxi1986 Creative Commons License 2018.12.16 0 0 9522

Sziasztok!

 

Gyerekkoromban sokszor láttam egy filmet (90-es évek eleje), meg is volt VHS-en, de az istenért se jut az eszembe a címe, és nem is találok rá az interneten se. Igazából már a történetére se emlékszek, de ami biztos meg van belőle, hogy Sci-fi volt és idegen érkezett a földre aki emberi formát vett fel (nem a marslakó a mostohám :)) Amerikában játszódott. A film záró része az volt, hogy a Voyager űrszondát mutatják, ami viszi magával az arany lemezt, és a film záró zenéje is a lemezen található dal egyike volt. Tudom, hogy elég kevés az infó, de sajnos csak ennyi maradt meg. Ha tudtok tippeket adni az megköszönném.  :)

'Rpee Creative Commons License 2018.07.29 0 0 9521

Kedves Filmvilág olvasók!

Költözés miatt eladó sok filmvilág magazinom -több teljes évfolyam -

2006-tól 2013-ig az össze szám, plusz még néhány.

Hirdetem egyébként Jófogáson és Vaterán is:

https://www.jofogas.hu/budapest/Filmvilag_magazin_gyujtemeny_81655627.htm

https://www.vatera.hu/filmvilag-magazin-gyujtemeny-2653351760.html

Ha érdekel, küldj emailt!

Mr.Pappadjordjo Creative Commons License 2018.01.12 0 0 9520

Üdv.

 

Keresek egy animációs filmcímet amit valahogy ott a '90-es évek elején láttam és robotok harcoltak egymással, "Robotox" cím rémlik ugyan de erre semmi találatot nem kaptam sehol. Valami ötlet?

troglodita Creative Commons License 2018.01.04 0 0 9519

Egyébként nagyon negatív voltam, azért egész jó, bár távolról sem hibátlan filmek ezek. Martfű és Fehér isten olyan 6,5-7/10, a Testről és lélekről meg kb. 8/10, mert hibáik ellenére azért egészen élvezhetők voltak ;-)))

Előzmény: troglodita (9518)
troglodita Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9518

ez van a kedvencek közzé téve és alapvetően hűséges típus vagyok, ráadásul utálom a tömeget ,-)

Előzmény: ejropa2 (9516)
ejropa2 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9517

Utolsó mondat persze nem kérdés: természetesen rogyásig olvashatsz akciófilmekről.

Előzmény: ejropa2 (9516)
ejropa2 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9516

Na jó, akkor tudod mit? Csináljon neked filmet a.... Herendi Gábor!

 

Sablonos éppen hogy nem volt egyik film sem!

Amúgy te miért ebben a mindenki által elhagyott topikban nyomod, miért nem jössz át a másikba? Ott remek akciófilmekről is olvashatnál?

Előzmény: troglodita (9515)
troglodita Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9515

1. ;-)))))))))

2. Őszintén szólva nem szeretem Mészáros Mártát, a film fülszövegétől pedig kivert a veríték, ha jól sejtem, orosz katona az apuka, vagy mi, aztán ezen lehet nyomorogni másfél-két órán át, brrrrrrrrrrrrrr...

3. Ott figyel illegális másolatként ő is, első blikkre eléggé sablonosnak tűnt, hogy ilyen archív filmesen fekete-fehér, meg ahogy a nyilas(?) legény lelkesedik az új világért satöbbi

4. Tegnap a kuflikat néztem a fiaimmal, ha nem lenne ennyire sekélyesen és öncélúan idióta, azt mondhatnám, hogy jól szórakoztam. Ügyes munka, sok-sok verbális, vizuális és kimondottan filmes geggel, kár, hogy semmi mélysége nincs az egésznek ,-)

Előzmény: ejropa2 (9513)
troglodita Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9514

A harmadik pedig a Testről és lélekről, amiről elég nehéz bármi újat is mondani (https://index.hu/kultur/cinematrix/2017/02/11/testrol_es_lelekrol_berlinale_magyar_film_2017_enyedi_ildiko/), de azért megpróbálom.

A trükk ugye itt az, hogy drága rendezőnk el akar mesélni egy nem túl bonyolult, mégis zsigerig hatoló történetet két emberről, akik kicsit bonyolultak, már úgy lelkileg, viszont érzi, hogy ebből nem lehet egész estés nagyjátékfilmet forgatni, mert szegény néző megcsömörlik ennyi sok érzelemtől és lelki bénázástól, ezért aztán elkezdi felöltöztetni a művet, mint buzgó szülőpáros a kissé kopottas karácsonyfát, hadd örüljön a gyermek a sok színes gömbnek. A végeredmény pedig, hmmmm, kissé felemásra sikeredik, mint úgy általában a díszített fenyőfák. Van ugye az egésznek a váza, a két főszereplő, aztán vannak az álmaik, ami egy kissé steril, ám szépen fotózott természetfilm képeiben jelenik meg, van a két főszereplő munkahelye, ami véres és állati, ugyanakkor teljesen fölösleges díszlete a történésnek és van valami rettenetesen elmaszatolt, bután és rosszul kitalált kerettörténet, ami annyira nevetséges és béna, hogy egyszerűen nincs mit kezdeni vele. Van benne izzadt és loncsos hajú vágóhíd igazgató vagy mi, csapodár feleség, nagy ervin (így, csupa kisbetűvel) már megint hentesként, pszichológuscsaj, nyomozó, búgatópor, öreg takinéni, ex-szerető, meg néhány további díszletszereplő, akik csak azért vannak, hogy ott legyenek. Ha tanítani kéne, hogyan NEM SZABAD történetet mesélni, a tananyag rögtön itt van kéznél, egész egyszerűen irritáló, hogy szinte mindenkinek pontosan csak annyi szerep és szöveg íródott, hogy a dramaturgiában elfoglalt helyét kitöltse, de annál aztán egy fikarcnyival se tudjunk meg róla többet. Két ember álmodik, OK; ugyanazt álmodják, hümmm, OK; kell egy szituáció, amiből ez kiderül, OK; búgatóport lopnak a vágóhídról, ezért nyomozni kezdenek, ezért pszichológus vizsgálódik, ezért minden kiderül: na ez az, ami már nagyon NEM OK, annyira mesterkélt és hazug, megcsinált az egész, ordít róla, hogy csak azért van lefilmezve, hogy kiderüljön  a NAGY TITOK és a rendező erről mesélhessen kedvére.

Előzmény: troglodita (9512)
ejropa2 Creative Commons License 2018.01.03 0 1 9513

De hát miért ezeket a filmeket választottad, mikor három kitűnő magyar film készült 2017-ben? Ha már magyar filmekkel múlatod az időt.

Számomra ezek voltak a legemlékezetesebb filmek:

 

1. Testről és Lélekről -  címet kivéve minden hibátlan, még Nagy Ervin is jó alfahím bika szerepben, amely valószínűleg az egyetlen testhez álló szerep számára. Nekem nagy felfedezés volt Morcsányi Géza, le sem tudtam venni róla a szemem, de kiváló Borbély Alexandra, aki méltán nyerte el a legjobb színésznő díját.

2. Aurora Borealis - megrendítő alkotás, amely témaválasztása okán is megér egy plusz pontot. Mindkét Törőcsik nagyszerűen játszott.

3. 1945 - posztholakauszt a téma, ám igen eredetien. Gyönyörű zenével, néhány gyönyörű arccal és nagy alakításokkal.

Előzmény: troglodita (9512)
troglodita Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9512

A másik az a Fehér isten. Mundruczó itt is pont akkora egy irritáló barom, már bocsánat, mint általában, kedvencem, hogy a húsipari minőségellenőr apuka olyan Volvo városi terpcsijárcsival járkál, hogy eszem-f@szom megáll és persze a miliő is csak szigorúan magas belmagasságú polgári lakás lehet, de hát ezt már megszokhattuk, igaz, Hajdu Szabolcsék legalább a magasföldszinten laknak. Amúgy a Trafóban látott, Coetze féle Szégyen továbbgondolása a film, a szereplők döntő része is onnan ugrott át a filmben szerepelni + az "örök" és "megunhatatlan" Nagy Ervin, aki meg tök véletlenül tévedt be ebbe az egészbe, mert amit produkál, az rettentően unalmas és nagyjából a nullával egyenlő. A kislány ellenben nagyon aranyos, a kutyák rém ügyesek, de ettől még az egész egy hatalmas blöff marad, sok-sok Mundruczó féle setesutasággal (hajléktalan fazon hófehér nadrágban és olyan vadiúj bakancstalppal premierplánban filmezve, hogy ihaj, a már említett Volvo, aztán a rettentő béna kábszeres jelenet, ami ellen még a főszereplő Psotta Zsófi is lázongott annak idején a forgatáson satöbbi satöbbi satöbbi.)

De.

Az egész, úgy ahogy van, egy hatalmas nagy marhaság. Persze akár el is játszadozhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégsem lenne az. És valóban jönnek a pontos lakcímre és hajszínre és lábszagra emlékező kutyák és jól megleckéztetnek. De nem jönnek. Ahogy Fekete István ezt annak idején olyan szépen megírta: "Vahur leselkedett odaát, a gyalázatos áruló, aki meggyalázta a szabad népet, és a Simabőrű Embert szolgálta." És igen, lehet írni csodás nagy eposzt a Kutyák Szabad Népéről, csak éppen ha belegondolunk, hogy ez egy filmes fikció, a filmes fikció pedig konkrétan úgy készült, hogy 200 kutyából effektív bohócot csinált a trénere és ezek a kutyák valami rettentő nagy önuralommal és a Simabőrű folyamatos zsarolásának és parancsolgatásának engedve játsszák el a Kutyahősök romantikus szerepét, akkor bizony elszorul a szívünk. És Mundruczó pontosan itt mattolja meg saját magát, örökké és végérvényesen: a nagybetűs Szabadságról szónokolni, miközben rabszolgákkal játszatod el a forradalmárok szerepét - hát bizony, ez az a szintű tévelygés, ami ellen nincs még kifejlesztve antiszérum...

Előzmény: troglodita (9511)
troglodita Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9511

Végre volt egy kis szusszanásnyi időm és pótoltam kicsit hatalmas lemaradásomat ;-)))

 

Martfűi rém: rosszabbra számítottam, bár valóban pont ott csikorog, ahol előzőleg is tippeltem:

1. a nyomozati rész valóban pont annyira izgalmas, mint elolvasni a wikipédián a valós történetet

2. a nyomozó olvtársak kamaradarabosra vett vívódásai és áskálódásai cseppet sem izgalmasak

3. korfestésből is erőst gyenge az eredmény, tudom, közhelyes dolog lenne a szürke 57-et és a tánczenés hatvanas éveket erőltetni (itt is), na de akkor is fura, hogy tíz év alatt Martfűn semmi nem változik, ugyanolyan intenzív díszkivilágítás van minden éjjel...

Ettől függetlenül a film nem rossz, a dialógok egész tűrhetőek, bár a forgatókönyv lehetne kicsikét okosabb és izgalmasabb, a végső vágásnál meg nyugodtan ki lehetett volna hagyni a nővér-nyomozó bullshites románcát meg a búvárkodós marháskodást is, a merényletes balesetről nem is beszélve.

Genavy Creative Commons License 2017.11.29 0 0 9510

Sziasztok! Hátralévő életem utolsó napja c. filmet keresem, hol tudom megnézni vagy honnan tudnám letölteni. Csak eredeti francia nyelven találtam meg. Tud valaki segíteni?

kelemenzsolt81 Creative Commons License 2017.11.03 0 0 9509

Sziasztok!!
S.O.SKérlek segítsetek!
Egy bizonyos filmet keresek.. apum már több éve mondogat, cím Mustáng vadászra emlékszik(de ilyet nem találok)3 testvér van benne, az egyik katona (aki beleszeretett egy gazdag csajba). Monogramját véste egy tölténybe, s a végén azza ölte meg a gonosz főhőst!!Vagy hol keressem!?Köszönöm

 

LS_COMPANY Creative Commons License 2017.08.16 0 0 9508

***** LS_COMPANY *****

 

 

Eladó mozifilm poszterek:

 

- Wonder Woman (2017) (2 féle)
- Transformers: Az Utolsó Lovag (2017) (angol és magyar nyelvűek)
- Utazók (2016)
- Valerian és az ezer bolygó városa (2017)
- Kipörgetve (2017)
- Halj már meg! (2016)
- Váratlan szépség (2016)
- xXx: Újra akcióban (2017)
- Pofoncsata (2017)
- Alien:  Covenant (2017)
- Menedék (2017)
- Stefan Zweig - búcsú Európától (2016)
- Jupiter holdja (magyar) (2017)
- Tűnj el! (2017)
- Kincsem (magyar, 2017)
- Romazuri (2017)
- Arthur király: a kard legendája (2017)
- Egy ropi naplója: a nagy kiruccanás (2017)
-  A múmia (2017)
- Holdfény (2016)
- Szívvel-lélekkel (2016)
- A fehér király (2016)
- Hogyan legyél latin szerető (2017)
- Brazilok (2017)
- A tökéletes gyilkos (2017) (magyar)
- Vén rókák (2017) (1 angol + 1 magyar nyelvű) (angol nyelvű dupla oldalú)
- Volt egyszer egy Venice (2017)
- Nyuszi suli - Az aranytojás őrzői (2017)

 

 

Érdeklődni:
ls.company.ns@gmail.com

Hun Geo Creative Commons License 2017.02.24 -1 1 9507

“...A Trainspotting 2 a férfiak számára készült mű, ami nagyobbat üt, mint az emeletről a tömegbe dobott söröskorsó. Egy férfiaknak, férfiakról szóló alkotás. Főleg a 38-48 éves korosztály lesz az, akik 20 évvel ezelőtt is felnőttként, de annál gyerekesebben élték meg az első rész üzenetét. Ezzel, most könyörtelenül kell szembenéznünk: mit tettünk, mit csináltunk, mit értünk el az elmúlt két évtizedben?

Az első rész szinte minden szereplőjét újra láthatjuk, mégis a nők alig kapnak egy-két jellegtelen mondatot a második részben. A filmnek szívszorító mögöttes hangulata a nosztalgiából táplálkozik, ami az elmulasztott lehetőségeket, elvesztegetett pillanatokat és az elfecsérelt életet nem csak a szereplőkre, hanem a nézők szemére is veti, ahogy frusztráltan emlékeztet az elmúlt ifjúságra és a dicső múltra…” http://hungariangeographic.blog.hu/2017/02/24/trainspotting_2_a_fiuk_megoregedtek_de_nem_lettek_bolcsebbek 

troglodita Creative Commons License 2017.02.21 0 0 9506

közben rájöttem, hogy mi verte ki nálam a biztosítékot, ez a mondat: "a férfinak már legyen előélete, tapasztalatai, megélt kapcsolatai, így ő már ne akarjon többet"

micsoda marhaság, istenem, micsoda marhaság, látott már ez a nő férfit? olyat, aki megmeri lépni azt, ami jólesik neki?

Előzmény: troglodita (9505)
troglodita Creative Commons License 2017.02.20 0 0 9505

atyavilág, ez valami egészen bénán idióta női picsogás lehet, hiába aranymedve és ünneplés...

http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20170217-enyedi-ildiko-interju-testrol-es-lelekrol-berlinale-2017-morcsanyi-geza-borbely-alexandra-nagy.html

(jó, tudom, mindannyian csak a szarvasos álmainkat meséljük a tenkirékának, persze... de már a nevek is annyira bénák, hogy elsírom magam: endre, mária, jenő, sanyi...)

Előzmény: GPF (9504)
GPF Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9504

Láttam az Ernelláékat is. Nekem is tetszett, de bennem is hiányérzetet hagyott.

 

Ez a 20 perces rövidfilm a sutaságai (és a nem túl jó főszereplő csajszi) ellenére engem bizony elgondolkodtatott, számomra felvetett olyan kérdéseket, amikre nagyon nem egyszerű válaszolni. Az Ernelláék meg bemutatott egy helyzetet, azt tényleg hihetően és kész.

Előzmény: troglodita (9503)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9503

Mondok egy pozitív példát: Ernelláék Farkaséknál. Rohadt kekeckedős néző létemre is csak annyi negatívumot tudok róla mondani, hogy a végére sajnos elfogy a szusz és az ötlet, hiányzik a lezárásához valami isteni szikra, valami, amitől ez egy igazán jó film lehetne. De ettől függetlenül, az első pillanatától az utolsóig elhiszem azt, ami a vásznon történik, nem áll fel a szőr a hátamon a rossz dialógoktól, nem dühöngök a forgatókönyvíró takaréklángon főtt suttyóságai miatt, hanem csak ülök és várok. A katarzis persze nem jön, mert a nyolcvan percből az utolsó húsz csak kínlódós üresjárat, de legalább düh nincs bennem, amikor felállok a székemből. És még csak nem is arról van szó, hogy különösebben hájpolnám Hajdut, mert pl. a Bibliotheque... szerintem egy rém modoros és idegesítő darab, de akkor is...

Előzmény: troglodita (9502)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9502

Na de már megint töröltették a yútúbról, most mikor fogom végre végignézni?

Egyébként nekem az a véleményem, hogy a hitelesség nagyon is fontos. Hogy elvarázsoljon és beszippantson a mű, hogy elejétől végig hinni tudjak neki. Ezek a slendriánul összefércelt valamik, amiket a magyar filmgyártás kiköp, ezek csak a bosszankodásra jók, másra nem. Vegye már valaki a fáradtságot és ne csak az erőlködés látszódjon az egészből, hanem az, hogy valaki képes fél óra hitelességet megteremteni a filmvásznon.

Előzmény: troglodita (9501)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9501

Persze, nem dokumentumfilm, hanem egy rossz klisékből építkező filmes képződmény. Annyi frissesség és erő van benne, mint egy üvegházi uborkában.

Előzmény: GPF (9500)
GPF Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9500

Asszem, ez nem egy dokumentumfilm.

Nem lehet eltekinteni az ilyen, totális apróságoktól?

Előzmény: troglodita (9499)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9499

https://www.youtube.com/watch?v=tCtNdcQuEkM&feature=youtu.be&t=1m20s

"- Naaah, láttál valami érdekeset?" - közben a háttérben felerősödik a zene, kislány mondja: "- Nagyon szépen énekelnek." Fehér köpenyes modoros ember erre nagyot csodálkozik: "- Ja, igen, a kórusunk!"

Ugye mi nézők láttuk azt, amit modoros bácsi nem, de nagyon úgy tűnik, hogy az egész folyosó az énekléstől harsog, szóval mindenképp értelmes reakció a részéről...

 

Előzmény: troglodita (9498)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 9498

https://youtu.be/tCtNdcQuEkM?t=20s

A folyosón minden ajtó csukva van, kivéve azt, amelyiknek dramaturgiai szerepe van, hogy ott a kislány benézhessen. Gyűlölöm a dramaturgiailag nyitva felejtett ajtókat.

Előzmény: troglodita (9495)
troglodita Creative Commons License 2017.02.02 0 0 9497

Na igen, de a leningrádi példában  a pótcselekvés nem irányul a saját élet kioltására, hanem egy igazi ész nélküli pótcselekvés: ha már úgyis éhen döglünk, akkor mutassuk meg, hogy emelkedetten zenélve döglünk meg. Saul cselekedeteiben viszont nagyon ott van az ön- és közveszélyeztetés, amit csak azért úszik meg ilyen könnyedén, hogy a filmnek ne legyen vége az első húsz perc után...

Előzmény: ejropa2 (9496)
ejropa2 Creative Commons License 2017.02.01 -1 0 9496

aki képes ilyen elemelkedetten élni és cselekedni, de ilyen egyszerűen nem volt a történelemben, ez tény

 

Elszakadok kissé a haláltáborok világától, hogy demonstráljam egy fantasztikus történettel, miként tud felülemelkedni az ember a borzalmakon, még a legrémesebb körülmények között is. Mivel nemrég hallottam egy csodálatos előadásban Sosztakovics Leningrádi szimfóniáját, amely zenemű keletkezésének történetét ismertem, és mindig csodáltam, ezért nem véletlen a példa idecitálása:

 

"...megszületett a döntés: elő kell adni a blokád alatt álló városban is. Karl Iljics Eliaszberg, a Leningrádban maradt egyetlen karmester kapta a feladatot, hogy valamiképpen hozzon össze egy zenekart és mutassák be a szimfóniát. 1941/42 tele volt a legnehezebb időszak Leningrádban, nem volt könnyű zenekart verbuválni. Maga Eliaszberg sem volt túl jó bőrben, az éhségtől szédelegve járta a várost, hogy rátaláljon az életben maradt zenészekre. Az első próbán 15-en jelentek meg. Ezután parancsba adták, hogy a harcoló alakulatokból is haza kell hívni a zenészeket. Eliaszberg pedig a kórházakat kezdte sorra végigjárni. Zsaudat Ajdarovot, a dobost például a hullaházból hozta ki, mert véletlenül meglátta, hogy megmozdul a keze. Galina Jersova, a fuvolista elbeszéléséből tudjuk, hogy milyen hihetetlen körülmények között készültek fel a zenészek az előadásra. A nagynehezen összehozott zenekar legtöbb tagja az éhségtől, betegségtől alig tudta tartani a hangszerét, 15 perces próbákat tartottak, csak annyit bírtak ki ülve. Többen a próbák ideje alatt haltak meg, a helyettesítés még problémásabb volt. Felemelték a zenészek fejadagját: kaptak pluszban hat szem lencsét naponta. Eliaszberg annyira legyengült a végére, hogy a halottszállító szánkóval húzták be a próbákra."

Előzmény: troglodita (9494)
troglodita Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9495

https://www.youtube.com/watch?v=tCtNdcQuEkM

 

a folyosói jelenet a első perc után már ki is verte a biztosítékot, benne van a magyar film összes szutyka és modorossága az elmúlt ötven évből ;-(((

troglodita Creative Commons License 2017.01.31 0 0 9494

Igen, igen, igen, de:

- Iván Gyeniszovics sem titkos székesegyházat épít sutyiban, hanem csak spaklit lop magának, hogy másnap kevesebb kínlódással tudjon malterozni és örül annak, hogy lik van a seggén, már bocsánat.

- Értem én, hogy jó lenne végre egy zsidó főhős, aki képes ilyen elemelkedetten élni és cselekedni, de ilyen egyszerűen nem volt a történelemben, ez tény. De akár lehetett is volna, vagy talán volt is, csak szegényt hamarabb kiirtották a föld felszínéről, minthogy hírt adott volna magáról...

- Szabad mászkálás ésatöbbi: igen, bizonyos értelemben igen, az volt. És ugye pont Nyiszli Miklóstól tudjuk, hogy némi segítséggel a saját családját hogyan tudta megmenteni. De nem ugrottál fel tök idegenek közé a teherautóra, mert az SS egyszerűen idegbajt kapott volna attól, ha a létszámellenőrzésnél valaki pluszban megjelenik. És a bonctermi tetten érős jelenet is olyan, hogy tuti nem ússzák meg ennyivel, ezt egyszerűen csak a forgatókönyvíró béna volt megírni rendesen...

Előzmény: ejropa2 (9493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!