Keresés

Részletes keresés

eurotrip Creative Commons License 2005.04.21 0 0 16

GYertek az Inter Rail, tapasztalatok topikba az ugy nez ki beindul:::D (ha van itt vki rajtunk kivul:d) 

TobleroneB Creative Commons License 2005.04.21 0 0 15

Ok, télleg behalt!

 

De majd hátha a másik!!!! :)

 

TobleroneB Creative Commons License 2005.03.05 0 0 14

De kár, hogy meghalt ez a topik!!! :(

 

Aki esetleg ilyenben gondolkodik (nem tudom mennyien vannak, a fapadosok korában) itt tippet cserélhetnénk.

Mi júl. közepétől egy hónapra tervezzük - Spanyolország és Portugália (esetleg Marokkó)- de még elválik mi éri meg. Költségminimalizálás a cél.

nyman Creative Commons License 1999.08.31 0 0 13
99 Junius. Norvegia. (aztan Dania, Nemetorszag, majd Ausztrian keresztul haza)

Igaz Norvegiaban nem tul nagy halozat van, de a jegy mindenfelekeppen megeri. A sima vonatjegynel a repulo altalaban olcsobb, ha 26 alatt vagy. pl. 2 hetes repuloberlet 3000 NOK osszehasonlitas ugyanez buszra 2200 NOK.

Amit semmikeppen nem szabad kihagyni OSLO-BERGEN vonattal. Nem szabad repulovel menni. Kozel ketezer meteres hegyek, a legmagasabb pont ahol a vonat megy 1300 m. Juniusban sok helyen, ho, befagyott tavak. Felelmetes. Van olyan alagut, ami 180(!)ot fordul vissza a hegyben. Egyebkent minden szakaszhoz az allomason illetve a vonaton lehet talalni ismertetok, amiben leirjak, hogy hol, melyik allomas kornyeken mit erdemes megnezni.

Felelmetes erzes a sarkort atlepni. Ahol a vonat megy az tiszta holdbeli taj! Andelsnes (egy vegallomas) szinten gyonyoru.

Interrailre meglepoen sok kedvezmenyt adnak Fjord turak, szallas, kompok, buszra is a legtobb tarsasagnal.

udv
nyman

valesz Creative Commons License 1999.08.29 0 0 12
OpiumPadre,
megtalaltalak, el is mondom, amit tudni akarsz, persze nem occso az info, ezt gondolom Te is tudtad. most nincs idom irdogalni, de maj visszanezek, es elmondom, mit tegyetek, ha konnygazt fujnak a fulketekbe....

valesz

mozzar ella Creative Commons License 1999.08.26 0 0 11
Az én interrail-élményem is kissé régi - 8 nyár múlt már el azóta! Hárman utaztunk: Németo-BENELUX-GB-Fr.o.-Spanyolo.-Marokkó (Marrakesh-ig - eddig járt ugyanis a vonat)-Sp.o.-Fr.o.-Svájc-Ausztria, szóval jó nagy kört megtettünk. Az éjszakákból csak négyet-ötöt töltöttünk a vonaton + egyet-kettőt a pályaudvarokon. Nagyon jó volt, bár ma már nehezen tudnám megejteni a pályaudvari mosdókban az esti tisztálkodást.
Lopás: egy kisebb csomagunk tűnt el az egyik éjszakai, Spanyolo.-n keresztül vezető útunk alkalmával, pedig egyedül voltunk a kupéban, s az ajtót is "bezártuk". De szerintem az éjszakai utaknál ez majd' minden országban előfordulhat.
kiscipő Creative Commons License 1999.08.26 0 0 10
90-ben, 1 hónap, hárman, Franciaország-Spanyolország-Portugália-Olaszország. Szállás a vonaton, kaja két rúd téli szalámi, pénzt csak kenyérre, gyümölcsre, jégkrémre költöttünk. Mi augusztusban utaztunk, a vonatokon szinte csak Interrail-esek voltak. A fővárosok között -főleg ha éjszaka utazol- azért is érdemes venni hálókocsira jegyet, mert néhol a peron állóhelyért is az ablakon kellett bemászni (és hát állva aludni, mint a lovak...?). Lopások: Franciao-ban a tökig zsúfolt peronon vettek ki a barátom övtáskájából 100 Ft-ot, Barcelonában a pályaudvar mellett viszont arabok késsel motiváltak a fényképezőnk elajándékozására. Ha pályaudvaron alszol (sokan csinálják), mindenképp a többi sorstárs mellett tedd, bár Barcelonában a pályaudvaron a rendőrségen is sorba kellett állni, annyi hátizsákot loptak aznap éjjel.
GoldenEye Creative Commons License 1999.08.26 0 0 9
Franciaországban az éjszakai vonaton rendszeresen lopnak. Én két esettel is találkoztam, először szerencsére nem aludtam és így megúsztam másodszor a fülketársam cuccát lopták el, amíg aludtunk, az én hátizsákom túl nagy volt...A társam táskája is meglett mert felébredtünk és valószínűleg megijedtek és csak pénzt kerestek, az meg nem volt a táskában, így ott hagyták a WC-ben.
Aznap éjjel még 2x próbálkoztak a fülkénkben...de nyilván mi már nem aludtunk...
Franciaország nagyon gázos ilyen szempontból. A többit nem tudom, mert másféle tapasztalataim nem voltak, de ez tuti.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.08.26 0 0 8
kox,

ellopják a mindenemet? vagy miért mondod, hogy kusetet kell venni?
keurópában értem, de felnőtt országokban?

Opapa

Kox Creative Commons License 1999.08.23 0 0 7
Minden utazonak es kalandornak, aki jo tanacsot var, egy aranyszabaly.
A vonaton alvas nem feltetlen sporolas. Ugyanis szamos helyen muszaj - ismetlem muszaj, ne kiserletezzetek vakmeroen - kusetet venni, biztonsagi okokbol. Ezen adott helyeken - pl. Olaszo. vagy Kozep-Kelet-Eu. zonai - tilos takarekoskodni. De nem lesz sporolas, kb. annyi mint egy camping-szallas.
And67 Creative Commons License 1999.08.23 0 0 6
Az én tapasztalataim kicsit régiek, vagy 10-11 éve voltam. Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium, Anglia, Skócia, Franciaország, Olaszország, Ausztria volt az útvonal. Ma is őrzöm az igazolványt.
Az 1 hónap alatt két éjszakát aludtunk ágyban, a többit éjszakai vonatokon, pályaudvarokon. 8 kg húsárut vittem magammal (konzerv, szalámi, stb), mégis 5 kilót fogytam, a végén már vennem kellett egy nadrágszíjat. De a hazaérkezés másnapján már indultam volna vissza.

Az olaszoknál van egy helyi bérlet, tán Circulare a neve. Olaszország azért jó ebből a szempontból, mert jó éjszakai járatok vannak. Például este 10-kor indulhatsz Velencéből, Milánóból, Torinóból, stb, reggel Rómában, vagy Nápolyban ébredsz. Este irány vissza.

LeChuck Creative Commons License 1999.08.23 0 0 5
Tavaly nyaron egy honap Olaszorszagban es tiz nap Szlovakia/Lengyelorszagban.
Az utolso masodik vilaghaborus szlovak vonaton is elfogadtak, es beirattak, hogy Studeny' Potoktol Strbske Plesoig 32 es fel kilometert utaztam , de mukodott. Interrailre potjegy kell.
Ha szlovakokhoz vagy lengyelekhez mesz , akkor ok a MAVnal is olcsobbak, az Olaszok viszont dragak, de naluk is kell vagy 600 km-t vonatozni, hogy , megerje.

Andrassy ut - Nagymezo utca sarkan van mindenfele menetrendjuk meg talan a dijszabasrol is tudnak valamit.

Janibacsi Creative Commons License 1999.08.23 0 0 4
Hi PAPA!
Ha már ott tartunk, monnd ki de bátran a bugyuták kedvéért: Mi a rák aza INTRRRAIL??? Mert én especially nem'TOM. Hanem:
JAno
galadrie Creative Commons License 1999.08.23 0 0 3
Sziasztok,

Van némi tapasztalatom nekem is, tavaly augusztus-szeptember fordulóján 1 hónapot voltam egy 3 zónás interraillel Spanyolországban ill. Portugáliában. Ja és egyedül. Szuper volt! Megéri az árát a jegy. Ha több időd van, mint egy hónap, akkor olcsóbban is megúszhatod mondjuk az előbb említett környék bejárását (stoppolás), de egyébként ez a legolcsóbb! Ja, és régebben tényleg 26 év volt a korhatár, nemrég óta viszont 26 év felettiek is vehetnek (kicsit drágábban)! Ha van kérdésed, írjál!

galadrie

GoldenEye Creative Commons License 1999.08.23 0 0 2
Én tavaly egyedül lenyomtam egy hónapot, október közepétől november közepéig, csodálatos volt. Csak így nehéz írni róla, jobb lenne ha inkább kérdeznél, ígérem rendszeresen fogom olvasni a topicot.
Nekem egész Európás volt, mentem Németországba, Hollandiába, Franciaországba, Spanyolországba, aztán Svájcon át vissza Németországba, aztán haza. Ezeken a területeken tudok segíteni, ha a cél Kelet- vagy Észak-Európa, akkor már kevésbé.
Szóval kérdezz drága Narkópapa!
ZöPö Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1
Féltem beírni, hogy "0 tapasztalatom van", pedig ez az igazság. Amikor még benne voltam az InterRail korban, akkor nem mehettem Nyugatra. :-(
Rettenet Creative Commons License 1999.08.23 0 0 0
Teljesen nulla, de már annyira lent volt. Biztos mindenki alszik még
OpiumPapa Creative Commons License 1999.08.23 0 0 topiknyitó
Hali !

Remélem itten jól összejön sok ember jól, aki szeretne így utazni, vagy már utazott és van valami tapasztalata. Minden info érdekel mert mi is tervezünk ilyen utat.

Opium Papa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!