Keresés

Részletes keresés

Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 20
Szevasz HoD,

1., az asszociatív gondolkodást kedvelem. A különböző stílusú emberekért lelkesedem. Amit ki nem állhatok, az az, ha valaki asszociativan hülyének néz, miközben az érvek tartalmi részével nem törődik, voltukról nem vesz tudomást.
2., Jó éjt, vagy ha már felkeltél, jó reggelt/napot/estét.

Hans

HoD Creative Commons License 1999.08.22 0 0 19
Szevasz Hans,
A nicked tetszik, a hozzáállásod talán kicsit merev.
1. Pont az lehet az érdekes, hogy egészen más gondolkodású emberek reagálnak a hozzászólásodra. Valahogy nagyon is jellemző a mai korra - kis durvítással kontrollnélküli gondolat-asszociáció. Ez persze önmagában eléggé közepes, de kis tapasztalattal el kell ismerned, hogy vannak igen erős felvillanások, amiket komolyan kell venni. Tedd a helyére - ennyi.
2. Pillanatok műve és hátast dobok az ágyamba.
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 18
Kedves Smart, joy, MsOutsider !

Azt gondolom, ennek igy semmi értelme.
Akit megbántottam, attól elnézést kérek.
A lényeg azonban az szerintem, hogy az EREDETI kérdésre nem feleltetek. EZ AZ, AMI MINŐSÍT. Csak azzal vagytok elfoglalva, hogy ki miért hülye. Kérlek Benneteket: NE!
A problémám éppen az, hogy minden vita a negyedik válasz után személyeskedéssé fajul. Én most ezt azzal szeretném befejezni, hogy:
a., még egyszer elnézést kérek azoktól, akiket megbántottam
b., felteszem az eredei kérdéseket

1., Többnyire miért nem érvekkel vitáznak itt az emberek szerintetek?
2., Ti milyen más program helyett választjátok a netezést.

Kérlek ezekre válaszoljatok, mert esküszöm érdekesebb nekem, mintha arról győzködlek Titeket, hogy ki miért hülye és én mitől vagyok jó arc.

Kösz.
Hans

SmartAss Creative Commons License 1999.08.22 0 0 17
Na most jól keresztbeírtunk:)))

A kérdésfelvetésed abszolút jogos, bár szvsz rossz helyen tetted fel: ez elsősorban a politikai és a vallási fórumra igaz, nem a törzsasztalra. Itt azért más a hangnem, sajnos nem mindig, de általában igen. Hogy ott miért ilyen a stílus, hát arról megvan a kb. véleményem, de túl késő van most komoly eszmefuttatáshoz-bocs.
Hogy miért tölti itt az idejét mindenki, arról több topic szólt már, ahol a téma alaposan ki lett vesézve (pl. Neked mit jelent a Tasztal, Törzsasztal-házak stb.). Javaslom, olvass azokba bele, sok érdekes van bennük e témáról.

mr.hyde Creative Commons License 1999.08.22 0 0 16
Hello,

Nem akarok ms. akárkiról vitatkozni, maradjunk inkább az általános alanynál.
(Amúgy az, hogy x percen belül n topicban jelennek meg valakinek a hozzászólásai, csak azt jelenti, hogy ennyi időn belül küldte el azokat, de lehet hogy egész nap pepecselt velük.)
Biztos van egy csomó ember, aki csak itt tudja kicsacsogni magát. Itt végülis senki nem szólhat közbe, olyan hosszan írsz, ahogy tetszik, meg ahogy van képed hozzá.
Engem inkább az érdekelne, hogy aki itt teljesen névtelen, annak a stílusa vajon mennyire különbözik a való életben, arccal, névvel felvállalni kénytelen stílusától. Írogatnak ide páran akkora mellénnyel, hogy hajjaj, de ha fogadnom kéne, akkor arra tennék, hogy ők a neten kívüli életüket fület-farkat behúzva vészelik át.

SmartAss Creative Commons License 1999.08.22 0 0 15
Hans,
istenbizony nem akarok kekeckedni, de olvasd el légyszi figyelmesen a hozzászólásod, és azonnal találsz néhány választ a kérdéseidre:
- vitatkozni azzal szabad, amit oda leírt az illető. Te MsOutsider más topicjaiba írt hozzászólásait és a weblapját nézegeted, aminek semmi köze ahhoz, amit itt írt. Lehet, hogy épped téged vesz komolyan, mit érdekel téged, hogy máshova mit írt?
- minősíted a hozzászólásait a stílusa és nem a tartalma alapján,
- feltételezel valamit (nem olvas- honnan tudod, lehet, hogy előtte egy órán keresztül csak olvas, és utána sorban hozzászól), és a saját, semmivel alá nem támasztott feltételezésed alapján minősíted
- igenis érvelt, csak te nem értetted. Amit visszakérdezett, abban érdemi vélemény volt. Miért baj az, ha kérdőjel van a végén?
- feltételezed, hogy nem AKART érvelni. Honnan tudod? Megint minősíted: teljesen értelmetlen, szórakozik, utál téged. Na ez honnan derült itt ki?
- a személyével foglalkozol végig, abszolút negatív stílusban és megközelítéssel. Már az elején ezt tetted. Miért? Bántott ő téged valahol?

Szóval így nehéz lesz......

Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 14
Smart,

nem személyében támadtam, hanem a hozzászólását támadtam. Az Ő hangvétele volt támadó rögtön, fel is idegesitett vele. És valóban nem válaszolt. Ugyanis a Mire jó akkor szerinted a vitatkozás mondatának a végéről éppen csak az hiányzott, hogy te kis hülye. Továbbá én még kérdeztem sőt kértem is őt, hogy érvekkel feleljen. De neki csapó, függöny. valamint megismétlem: nem érdekel, ha mindenki útálni fog itt. A véleményem az marad, ami. Ha az első hozzászóló hozzászólása nem tetszik, akkor neki éppúgy megirom, mint az 1200. nak. Én nem topiksüllyedési rekordkisérletezem itt. Megértem, ha valakinek csak arra van szüksége, hogy csevegjen és semmi értelmes ne hagyja el a klaviatúráját, nem is baj ez szerintem, de én nem akarok ebbe a csoportba tartozni.
Egyébként a te véleményedre is kiváncsi lennék az eredeti két kérdéssel kapcsolatban. A vita ugyanis (elvileg) arról szól.
Üdvözlettel:
Hans

kismarta Creative Commons License 1999.08.22 0 0 13
Ha magunk hibáira ezer mentséget találunk, embertársaink hiábira találjunk - legalább egyet.
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 12
Hello Mr.,

tudod, tök érdekes ez a dolog. Nézegetem pl. Miss Outsider hozzászólásait és a website-ját is. A site-ról kiderül, hogy programozó és az idősebb korosztályhoz tartozik. Tehát nem igaz, hogy de facto tökkelütött lenne.
Ugyanakkor hozzászólásai alapján tipikus kamasz. 10 percen belül 5 különböző topicba ir. Nyilván nem olvassa azokat, mert erre nincs módja ennyi idő alatt. Ha megnézed miket ir, kiderül, hogy csacsog.
Ezek után már nem lep meg, hogy nem akart érvelni a kérdéseimre. Egyszerűbb úgy, ahogy ő teszi. Több ún. barátja lesz itt. Ja, hogy teljesen értelmetlen? Végülis szórakozik, tehát ez sem zavarja. Én nem neheztelek rá emiatt. Csak azt nem értem, miért utál ő engem.
Nekem a netezés többnyire az alvást, néha az olvasást helyettesiti. Szeretek netezni. Csak azt utálom, mikor már reflexszé válik. Az borzalmas.

joy Creative Commons License 1999.08.22 0 0 11
"1., Vitatkozni érvekkel lehet. Nem handabandázással. A kérdésem épp az, miért indulatból nyomatják itt többnyire,
gondolkodás nélkül.
2., A netezés nem negativ. Mindössze kiváncsi voltam, kinek milyen programnál jobb. Ez érdekes nekem.
Te egyik kérdésre sem válaszoltál, nem is tudom, mi a nyvalyáért fáradtál a válasszal. Pont azt valósitottad meg,
amiről beszéltem.
Kár."
A válaszod tökéletes tükörkép!
Miért csodálkozol, ha mindjárt a legelső topichozzászólót így elküldöd, nem sűrűn állnak veled szóba!
Szvsz, csak azt kapod vissza amit másoknak adsz!
SmartAss Creative Commons License 1999.08.22 0 0 10
Hans,
már ne is haragudj, de MsOutsidernek itt igaza volt. Csak visszakérdezett, ami a vitatkozás egyik normális módja, mire te egyből nekiestél. A különbség a kettőtök hozzászólásában épp az volt, hogy te egyből személyében támadtad. Hát az általad kifogálsolt vitastílus (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni) éppen ebből áll: nem valaki nézeteit, hanem a személyét támadják. Ez pedig akkor sem szimpi, ha te csinálod......
mr.hyde Creative Commons License 1999.08.22 0 0 9
Válaszok:
1. Talán itt az emberek túlnyomó többsége még olvasni sem tud igazán. Így aztán azt sem tudja, mire válaszoljon, csak ír valamit, ami akkor jutott eszébe, amikor a te hozzászólásodat próbálta kibetűzni. Tudom, ez durva, de szerintem közel áll az igazsághoz.
2. Nálam maximum az ájult tévézést helyettesíti. Vagy ha úgyis a neten vagyok, és lassan töltődik valami, akkor nézek ide. Amolyan programpótló. Bár sokszor ilyenkor is inkább elmennék valahova élőben chatelni.
kismarta Creative Commons License 1999.08.22 0 0 8
Igen, lehet, hogy időt kellett volna szakítanom nekem is a netezés tanulgatása és a vitatkozás közben, hogy elolvassam, összegyűjtsem, ki mit írt a fórumokon (én már arra sem emlékszem, hogy én mit írtam), de erre sajnáltam az időt, így egy-két benyomáson kívül nem tudok igazán senkiről véleményt alkotni. Talán jobb is, mert lehet, hogy engem is megfertőzne a kétpólusossági manipuláció.
Előző válaszodra: megpróbálok rövidesen időt szakítani, és megnézem a hozzászólásaidat, de kérlek, segíts azzal, hogy írj meg egy-két topic-címet, ahová írtál.
U.i. Csak azért nem írom a Madame Chauchat aláírást, mert egy-két fixaideás azt hiszi, hogy én nem is Kis Márta vagyok. Úgyhogy:
Kis Márta
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 7
Kedves caius,

amit a kommunikáció párhuzamosságáról irsz, abban lehet valami, de én mégis inkább az emberi gyengeségre gyanakszom. Legtöbbünk nem szeret magányos maradni valamely véleményével, ezért (IRL csakúgy, mint itt) táborokhoz verődik. Sajnos innentől fogva szerepet alakit (mellyel azonosul) és már képtelen gondolkodni. Ez az a trend szerintem, melynek vége a kétpártrendszer. Minél jobban sikerül az embereket manipulálni, annál inkább kétpolusúvá válik a világ. (Lásd: republikánus-demokrata, népi-urbánus, fekete-fehér)
Az internet talán éppen arra lenne alkalmas, hogy csökkenjen ez a tendencia. Egyelőre nem jött be...

Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 6
Kedves kismarta, (Kis Márta?)

köszönöm.
Az első nem ellenséges választ kaptam tőled. (nagy T?)
Sajnos nem valószínű, hogy sokan vagyunk itt hasonló véleménnyel. Kérlek, ha időd engedi, olvasd el valamelyik hozzászólásomat, és világits rá a hibákra. Tulajdonképpen távolról sem célom magam megszerettetni itt azáltal, hogy valamely szekértáborhoz csatlakozom, de szivesen meghallgatom értelmes emberek véleményét.
Tartsunk össze, kevesen vagyunk.
Hans

caius Creative Commons License 1999.08.22 0 0 5
Asszem ez tényleg így van. Talán nem igazán igazi ez a fajta kommunikáció. Néha túlságosan párhuzamos. Úgy egymáson keresztül. Néha azért kialakul egy-egy csomópont valami téma körül, ahol egy ideig jobban figyelnek egymásra az emberek. Végül a személyes találkozások és az abból következő ismeretségek döntik el a topicok irányát, a bennük megszólalók véleményének súlyát. Azt hiszem a virtualitás akadályozza a valóságos kommunikációt. Vagy valami ilyesmi... Nem is tudom.
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 4
Kedves MsOutsider,

kérlek szépen, világitsd meg, hogy:
a., mitől vagyok aggressziv (csupán kemények a kérdések, aggresszió nincs szerintem)
b., ha a fórumolás (mint irod) arról szól, hogy alázzuk egymást, akkor én nem is akarok a fórumolókkal jóban lenni. A te válaszodból számomra még mindig hiányzik valami: az érvelés. Hol marad?
c., nem úgy gondolod, hogy te vagy aggressziv, mikor csapót és függönyt emlegetsz? Miért kevered az aggressziót a kemény kérdésfeltevéssel, az értelem utáni sóvárgást az érzelemkitöréssel?

kismarta Creative Commons License 1999.08.22 0 0 3
Szia! Az első kérdéshez csatlakozom, bár már az internettón és itt is hiába kérdeztem ugyanezt. Én még a Naphta-félékkel is szívesen vitáznék.
A második kérdésedre: én most augusztus elején kezdtem el netezni. Szabadságom utolsó hetét töltöm. Bár engem is bánt, hogy most nem olvasok, de valóban elmulasztanám ezt. Kicsit úgy hat rám, mint - ahogy mondják - a drog, de majd kinövőm. Megtanulom, hogy hol kalandozzak a neten, megtanulom a helyes arányokat olvasás és a netezés között. (Hogy reggel fel kell korán kellnem, ez is segíteni fog.)
U.i. Ilyenkor éjszaka úgy látszik bölcs mondások kattannak be. az első kérdésedről:
"A KULTÚRA AZ ELLENFELEK MEGBECSÜLÉSÉVEL KEZDŐDIK.GYŰLÖLNI A BARBÁROK IS TUDNAK, MEGÉRTENI AZONBAN CSAK A KULTURÁLT EMBEREK." Maradj kulturált.
MsOutsider Creative Commons License 1999.08.22 0 0 2
Nem csodálom, hogy olyen a viszonyod a fórumolókkal. amint írtad.. te 1 agresszív alak vagy... úgyhogy részemről ennyi...
csapó, függöny.. stb.
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 1
1., Vitatkozni érvekkel lehet. Nem handabandázással. A kérdésem épp az, miért indulatból nyomatják itt többnyire, gondolkodás nélkül.
2., A netezés nem negativ. Mindössze kiváncsi voltam, kinek milyen programnál jobb. Ez érdekes nekem.
Te egyik kérdésre sem válaszoltál, nem is tudom, mi a nyvalyáért fáradtál a válasszal. Pont azt valósitottad meg, amiről beszéltem.
Kár.
MsOutsider Creative Commons License 1999.08.22 0 0 0
1. Szerinted mire jó a vitatkozás?
2. Ha meg olvasnál, ezt mulasztanád el, nem? Mért csak negativ lehet a Netezés?
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Két okból nyitom most ezt, bár sejtem, hamarosan elsüllyed.

1.,
Kérlek Benneteket, valaki magyarázza meg nekem, miért nem lehet itt normálisan vitatkozni. Valahányszor hozzászólok egy témához (milyen az szdsz, orbán énekli a székely himnuszt, mtv műsorváltozás) az általam felvetettek lényegéhez nem kapcsolódó válaszokat kapok. Úgy hiszem, vitatkozni inkább érvekkel mintsem érzelmekkel lehet, mégis többnyire a büdös francba kivánnak, mert nem vagyok hajlandó egyik táborhoz sem csatlakozni.
Rá tudna valaki világitani, miért van ez igy?
Kérlek nyissátok fel a szemem.

2., Mindenki, akit érint mondja meg, miért itt tölti az idejét. Milyen más programo(ka)t mulaszt el ilyenkor. Puszta kiváncsiság. Én pl. most nem olvasok, és ez kicsit zavar.
JA, és az első válasz inkább ne az legyen, hogy mekkora nullát kérdeztem.
Kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!