"A Biblia mindig az adott kornak megfelelően fejezte ki Isten mondanivalóját."
Látom, nem érted meg a lényeget. Az igazság minden korban ugyanaz az igazság.
A Föld az űrben keringő hatalmas kőzetgömb. Ez a valóság, és ez volt a valóság az ókorban is. Ha valaki az ókori birkapásztor redneck tudatlan hébereknek elmondta volna, hogy a Föld az űrben keringő hatalmas kőzetgömb, valószínűleg ugyanúgy képesek lettek volna elfogadni, ahogyan azt a korabeli görög filozófusok többsége is képes volt elfogadni.
VISZONT A VALÓSÁGNAK EZT AZ IGAZSÁGÁT SENKI SE KÖZÖLTE A HÉBEREKKEL!!!!!
Még a mesebeli istenük se mondta meg nekik, hogy "Hülyék vagytok b@zmeg, ne az ostoba babiloniak kitalált laposföld-világképét higgyétek igaznak, mert egy hatalmas kőzetgömb felszínén éltek!" És az, hogy még az istenük se tájékoztatta a héber meseszerzőket, egyértelműen mutatja, hogy nem is volt semmiféle isteni tájékoztatás, a meseszerzők az összes bibliás szöveget bármiféle isten közbeavatkozása nélkül kizárólag a saját tudatlan világképükre alapozva az ujjukból szopták.
Akkor miért nem érted meg: ha valaki (Isten) elmondja az ókori népeknek, hogy a Föld egy üres semmiben keringő kőgolyó, akkor az ókori népek képesek ezt az információt megemészteni és elfogadni?
Úgyhogy az, hogy a Bibliában "laposföldes" ostobaságok vannak írva, egyértelműen mutatja, hogy senki hozzáértő nem folyt bele a szövegek megírásába.
És mivel a világot teremtő Istenről feltételezhetjük, hogy tudja mit csinált, és emiatt "hozzáértőnek" tekinthető, ezért biztosan megállapíthatjuk, hogy Isten - ha létezik - magasról lesz@rta a Bibliát, se nem sugalmazta, se nem akadályozta meg hogy tudatlan emberek eszement sületlenségeket összeírogassanak a nevében.
Röviden, hogy értsed te is: a Drágalátos Biblia BIZTOSAN NEM Isten szava.
Ha te mégis ebben a hiszemben vagy, akkor bizony tévképzetes bolond vagy.
"A Bibliát úgy írták Isteni ihletésre, hogy azt az emberek megértsék."
Figyeld barátom!
Az ókori ember sem volt hülyébb a mai kisiskolásnál! MEGÉRTETTÉK VOLNA, ha valaki elmondja, hogy a Föld egy űrben keringő gömb.
A probléma az, hogy nem tudtak erről! Ezért is írták a bibliás meséket "laposföld" világképben, szépen mutatva, hogy a mesék mögött semmiféle isteni sugalmazás nincsen, azt mind csak az ismerethiányos emberek találták ki. És ez a rusnya tény böki a csőrödet, de nagyon.
"Pl: Mit értettek volna meg az emberek abból, ha Isten úgy íratta volna le az emberrel hogy a Föld 132 kémiai elemből áll,fontos alkotórésze az oxigén a hidrogén és a szén?????????"
Azt, hogy a világ nem négy elemből áll, hanem számtalan sokból. Az i.e. 5. században Démokritosz az atomelméletével éppen ezt mondta ki!
Persze ide még akkor kellene magyarázat arra, hogy a tűz az nem elem, hanem egy jelenség, és hogy van három halmazállapot, de ezt a kovácsok egészen jól tudták: a szilárd (földszerű) fémek megolvadnak és vízszerűvé válnak.
Mondom: az ókori emberek sem voltak hülyék, csak kevés volt a helyes ismeretük!
Ha bármiféle isten közreműködött volna a Drágalátos Biblia megírásában, akkor neki kellett volna lennie ismereteinek, amiket közöl a szövegeket író papsággal. A közemberek pedig gyakorlatilag bármit elfogadnak igazságnak, amit a papság mond nekik, úgyhogy nincsen kifogás: a Biblia által írt ostobaságok mutatják, hogy ismeretek nélküli emberek kitalációi.
Egy valóban létező Isten tudna arról, hogy a Földet egy űrben keringő kőzetgömbnek alkotta, és se fundamentuma, se szegletkövei nincsenek.
A Bibliát úgy írták Isteni ihletésre, hogy azt az emberek megértsék.
Pl: Mit értettek volna meg az emberek abból, ha Isten úgy íratta volna le az emberrel hogy a Föld 132 kémiai elemből áll,fontos alkotórésze az oxigén a hidrogén és a szén?????????
Eleve leírtam, hogy volt egy gyakorlati előnye az első primitív AGYDÚCOKAT a szájnyílás felőli oldal érzékszerveihez közel növesztenie az állatoknak. Ezek az agydúcok lettek az evolúciósan később kialakított agyak elődei. Azon agyaké, amikkel a komplexebb idegrendszerű állatok a "gondolkodást" végzik.
Meg fogsz lepődni, de tudom: még a prekambriumban, amikor a bilateriák őse kialakult, előnyös volt a szájnyílás közelébe növeszteni a tájékozódásra szolgáló érzékszerveket egy aktívan mozgó élőlénynél. Az érzékszerveket pedig előnyös az ideghálózat számítási központjával minél rövidebb huzalozással összekötni, ezért az első agydúcok is a szájnyílás felőli végre kerültek.
Ugyanaz a fizikai szabály eredményezi a szivárvány jelenségét, amelyik az emberi (és állati) szemlencsében a fény retinára fókuszálását megoldja. (Fénytörés)
Ha azt állítod, hogy a tömeggyilkos és ostobán Mr. Bean-ként szerencsétlenkedő istened a szivárvány jelenségét csak a mesebeli özönvíz után "teremtette", akkor ez azzal a szükségszerű következménnyel jár, hogy az özönvizet átélő Noé és családtagjai (plusz a behajózott állatok)
- vagy az özönvíz előtt nem láttak semmit
- vagy az özönvíz után vakultak meg.
Az a tény, hogy a mesében Noé az özönvíz előtt és után is tökéletesen lát, egyértelműen cáfolja, hogy a szivárvány jelensége csak az özönvíz után lett volna megteremtve.
Ez szépen mutatja, hogy a világ dolgaihoz segghülye ókori mesélők légbőlkapott kitalációja az egész özönvízmese minden függelékével együtt.
ne idézz itt senkitől, mert ezek semmire nem jók, ne élj vissza, ne használd, arról beszélj ami mostani, ami aktuális, amit állítólagos isteneid mondanak, ne holmi hitvány irodalmi magyarázatoktól sem mentes félrefordításdokkal teli értelmezésektől nyüzsgő, ahány szekta annyiféle képzettársítói hittétel!
Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére. 12 És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van: 13 Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között. 14 És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. 15 És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére. 16 Azért legyen tehát az ív a felhőben, hogy lássam azt és megemlékezzem az örökkévaló szövetségről Isten között és minden testből való élő állat között, mely a földön van. 17 És monda Isten Noénak: Ez ama szövetségnek jele, melyet szerzettem én közöttem és minden test között, mely a földön van.
ány egyféle fizikai jelenség, ehhez semmi köze semmiféle isteneknek, az emberek gondoltak amit csak akartak ezzel kapcsolatban is...
"
A szivárvány olyan optikai jelenség, melyet eső- vagy páracseppek okoznak, mikor a fényprizmaszerűen megtörik rajtuk és színeire bomlik, kialakul a színképe, más néven spektruma. Az ív külső része vörös, míg a belső ibolya. Előfordul az ún. dupla szivárvány is, amelynél egy másik, halványabb ív is látható fordított sorrendű színekkel.
Előfordul, hogy a szivárvány ív formája is megváltozik, repülőgépből nézve körnek látszik, vagy irizáló felhőket (úgynevezett „tűzszivárványt”) is létrehozhat, amennyiben a fény jégkristályokon törik meg, megfelelő körülmények között. "
Hülyeségeket hordasz itt össze vissza, ahogyan a felekezeted tanítói elméi is, sajnos a jobb sorsra érdemes emberek is beetethetőek hulladékelméletekkel, hisz elméletekből épül fel a vallásdogmatikai hitrendszeretek is!
Te találkoztál már élő Istennel? Tudod hogy néz ki, milyen nyelven beszél, formája, alakja, nézése, vannak szemei, szája, hogy közlekedik?
"Meglátjuk hogy a károgóknak lesz igaza vagy Istennek."
Biztos vagy benne, hogy ezt Isten mondta?
Ugyanis csak egy EMBER tolmácsolásában értesültél róla! És ugyebár előfordulhat az, hogy az EMBER adta Isten szájába a saját szövegét, pont úgy, ahogy Jób meséjében a szerző EMBER adta a laposföldes hülyeségekre utaló költői kérdéseket a meseszereplő Isten szájában. (Egy valóban létező Isten tudna arról, hogy a Földet egy űrben keringő kőzetgömbnek alkotta, és se fundamentuma, se szegletkövei nincsenek.)
Vagy te az a típus vagy aki valóságnak veszi, hogy a vadász és Piroska köveket varrt az alvó farkas hasába, és amikor a farkas felébredt, és kiment a tóra inni, akkor a kövek lehúzták a vízbe és megfulladt. Te az ilyet készpénznek veszed mert le van írva egy mesében????
Már régen elévült. Ami jó volt a Bibliában, az nem volt új, az örök érték, ami viszont új volt a Bibliában, az nem volt jó, és az emberi társadalom meghaladta és elvetette.