Keresés

Részletes keresés

tavidir Creative Commons License 2005.08.21 0 0 22

 Hurrá! Csak most láttam, hogy van DŰNE-topic!

  Én olvastam is láttam is, sokszor és alig várom,hogy visszakapjam a dvd.- mert megnézem újból!

 ( A ' Védett nők' csakúgyan egy jó könyv!)

hawk3ye Creative Commons License 2005.08.08 0 0 21
UP!UP!UP!

Kedvenc könyvem btw.
Carvalho Creative Commons License 2005.04.30 0 0 20

Frank Herbert zseniális író ( a fia már kevésbé ).

A film sajnos gyenge.

A Dűne alapmű, a sorozat jó, én elolvastam mindet, s azokat is amiket a fia irogat újabban a sorozatba illesztgetve.

Tetszett tőle a Védett Nők (Robert Merle Védett Férfiak című regényének ellenpárja) és a Dosadi kísérlet is.
Csodálkozom, hogy nincs rajongó tábora a neten, vagy csak itt nincs?

 

_ Liar _ Creative Commons License 2004.12.31 0 0 19
van mégegy Dune topik?
Előzmény: Yfel (-)
hawk3ye Creative Commons License 2004.12.23 0 0 18
hawk3ye Creative Commons License 2004.12.23 0 0 17
ds9 Creative Commons License 1999.08.26 0 0 16
Mai hír ( 99/08/26 ):

" Az amerikai Sci-Fi Cabel Channel hivatalosan is zöld utat adott a már régóta előkészületi stádiumban levő 6 órás "Dune" mini-sorozatnak.
A sorozat producere Richard Rubinstein a forgatókönyvet John Harrison írja a kivitelező ABC Pictures számára.
A szereplőválogatás már megkezdődött, a jövő hónapra minden szerep ki lesz osztva. A sorozat felvételei még idén elkezdődnek, az eddigi biztos forgatási helyszínek: Prága és Tunézia.
A sorozat az USA-ban 2001 második felében kerül a képernyőkre."

ds9 Creative Commons License 1999.08.22 0 0 15
Én is csak az u.n. Dűne c. könyvet olvastam ( ami annak idején két kotetben jelent meg ), az nagyon tetszett, de a folytatások elolvasására sosem tudtam rávenni magamat. A folytatásokkal egyébként is sokszor gondban vagyok a 2001 ( C.Clarke )folytatásai sem tetszettek különösebben ( főleg a 2061, sajnos az igért 3001 még nem jelent meg azt azért még nem tudom. de pl. a Randevú a Rámával folytatását elolvasnám ), folytatásokban nálam csak Asimov jöhet szóba, de őt nem lehet egy lapon említeni sem C.Clarke-al, Herbert-el meg egyátalán.

A filmet sajnos láttam, elég zavarosnak tartom ( bár olvastam a könyvet mint említém ) és a látványvilága sem fogott meg, David Lynch ettől sokkal jobb filmeket csinált ( nem a Twin Peaks-re gondolok hanem a " Kék Bársony " ill. a " Wild at heart/Veszett a világ " c. filmekre ),
Ami nagyon sajnálatos, hogy a filmben nagyon jó, jobb sorsra érdemes színészek játszanak, mint a későbbi STAR TREK: NEXT GENERATION sorozat főszereplője ( Captain Picard )Patrick Stewart, valamint Max von Sydow, Sean Young, Jurgen Prochnow, Jose Ferrer, LInda Hunt és persze Kyle MacLachlan.
Kár értük.

Pirx Creative Commons License 1999.08.22 0 0 14
A film kifejezetten jó és érdekes hangulatot áraszt, ami miatt már eleve megéri bárkinek megnézni. A könyv pedig szintén jó. Nekem 3kötetes változat van, a folytatásokat óvatosságból kihagytam.
eMM Creative Commons License 1999.08.22 0 0 13
A film alapjául szolgáló könyveket nem olvastam,de a film az nekem így igy Max. érthető volt.
Ja és Toto fantasztikus zenéjéről se feledkezzünk meg!
Meg a színészi teljesítményekről is illik 1-2 dícsérő szót ejteni.
Nem akarok példálózni1-1 szereplővel,szerintem mindegyik alakítás cool volt.

A folytatás könyvekre már nem is voltam kíváncsi,úgy tűnik jogosan.

Wulfrumka Creative Commons License 1999.08.22 0 0 12
Dune iszonyat jo, uff. "Nem szabad felnem, a felelem az elme gyilkosa..." meg az a resz, amikor a Dunere erkezes utani resznel a parti van, es hogy Paul mit erzekel, meg mit sut ki a rezdulesekbol...

A film jo illusztracio a konyvhoz, par dolog prima (pl. homokfereg)

joy Creative Commons License 1999.08.21 0 0 11
Nyugottan meg lehet nézni a filmet, elég jó, de nem veszi fel a versenyt a könyvvel. Erre mindig számítani kell!
Rendkívül ritka a jó könyvből készült jó film. Ez az élvezhető kategóriába tartozik, csak nem szabad követelni tőle - mint, semelyiktől sem - saját fantáziánk hőseit, világait!
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 1999.08.21 0 0 10
A Dune I-II nagyon jo konyv! A Dune gyermekei nagyon nem tetszett, a tobbi harom viszont egyre jobban. Kikerekitett egy vilagot, a filozofiai "beutesei" elgondolkoztatoak....
A filmet viszont nem mertem megnezni, felek a csalodastol.

Udv: Ugrifüles

syntern Creative Commons License 1999.08.21 0 0 9
Szerintem egy nagyon jó könyvsorozat a Dűne. Nem biztos, hogy alapmű, de mindenképpen érdemes elolvasni, mivel nagyon meghatározhatjaa az ember gondolkodásmódját bizonyos dolgokról, mint pl. a vallások. Ha valaki nem ért egyet, az szíve joga, de nekem nagyon tetszik.
NOiSE Creative Commons License 1999.08.21 0 0 8
Yfel: hogy ne szomorkodj elarulom, hogy bar enis csak az elso resz 2 kotetet olvastam el, de az nagyon tetszett talan mondhatom, hogy egyik kedvenc muvem (hiaba, Frank Herbert tudott valami ujat mutatni)... a film mar kevesbbe tetszett, az "elmegy" kategoriaba sorolnam...
joy Creative Commons License 1999.08.21 0 0 7
Az első részt én egy kötetben olvastam, a második a Messiás, a harmadikat végül nem tudtam végigolvasni, olyan filozofálgatós zagyvalék volt. Lehet, hogy készült belőle több folytatás is, de én már nem vettem meg a követőket. Az az érzésem, mintha az történt volna vele, mint a Csillagok Háborúja sorozattal, amit többen megpróbáltak folytatni könyvben, aminek a vége tökéletes zagyvaság lett.
Yfel Creative Commons License 1999.08.21 0 0 6
Szomorúan hallom, hogy mindenkinek ennyire negatív véleménye van róla. Én sajnos csak az első két könyvet olvastam amiről a film készült, de az valószínűleg a két legjob könyv volt ami valaha a kezembe került ha egyszer olyan fiatalon le tudott kötni :) Viszont azt tényleg nem tudom, hogy hogyan csináltak belőle folytatást mert a második könyv végén teljesen be volt fejezve... ezek szerint nem kellett volna annyi bőrt lehúzni róla.
A film nekem nagyon tetszett, de ahhoz elég elvont, hogy ne lehessen rendesen érteni ha valaki nem olvasta a könyveket... talán azért is nem annyira közkedvelt...

Yfel

Piszkos Fred Creative Commons License 1999.08.21 0 0 5
Milyen trilogia?
Merthogy a teljes sorozat nem is tudom 6 vagy 7 konyvbol all, mind egy szalig megjelent magyarul is, es fokozatosan egyre romlik.
Prozac Creative Commons License 1999.08.20 0 0 4
Sziasztok. Néhány napja láttam neki újra olvasni az egészet. Most a negyedik kötetnél tartok (4/6). A filmből csak részeket láttam, de mint legtöbbször ez is elkeserített!
Elayne Creative Commons License 1999.08.20 0 0 3
A film nagyon tetszett, a konyvnek is az elso ket resze, a 3.tol hatrafele viszont egyre rosszabb, a 4. felenel feladtam.
Genialis Creative Commons License 1999.08.20 0 0 2
Mit értesz a második részen? "A Dűne messiását", vagy a a két kötetes első rész második kötetét? Mert ha az első verzió, akkor nem olvastam egy részt!!
joy Creative Commons License 1999.08.20 0 0 1
A trilogián (könyv) elképesztően érződik, hogy sikerfolytatások. Az első könyvben minden ötletet elsütött a szerző, már a második sem igazi, de a 3. könyv valami elképesztően zavaros. Nem véletlen, hogy a megfilmesítése sem történt meg. Egy hit-filozófiai zagyvasággá lett. Kár, mert az első rész nagyon jó, a belőle készült film is. Az biztos, nem egy "ALAPÍTVÁNY" szintű mű...
Genialis Creative Commons License 1999.08.20 0 0 0
Alapmű. A filmből kihagyták a regény közepét aminek köszönhetően kissé talányossá vált, épp ezért érdekessé.
A regény túl egyértelmű volt a filmhez képest.
Yfel Creative Commons License 1999.08.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Tudom, hogy ez a téma inkább a kultúrába kellene, hogy menjen, de azt a fórumot úgyis mindig elfelejteném meglátogatni, úgyhogy inkább ide teszem.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy mást is érdekel-e rajtam kívül a címben említett regény és a belőle készült film? Én ugyan csak a DUNE I-II-t olvastam és a filmet láttam, de egy nagyon meghatározó műnek tartom a maga stílusában.
Ti hogy vagytok vele? Mi tetszett benne? Mi nem és miért? Mit gondoltok a könyv alapján készült filmről? Na lehet beszélgetni :)

Yfel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!