Keresés

Részletes keresés

Fuly Creative Commons License 2003.07.28 0 0 181
Csak érdekességképpen:
Meteorit pusztított Szibériában
MTI
2003. július 25., péntek 16:14

Irkutszktól északkeletre, egy dombos, erdős vidék fölött robbant föl tavaly szeptemberben az az aszteroida, melynek legnagyobb darabja húsz méter átmerőjű krátert vájt a földbe. A becslések szerint a robbanás ereje egy közepes atombomba detonációjával ért fel.

ouzo Creative Commons License 2003.06.02 0 0 180
Ez 1.4
Ezt láttam: észak felől forgószél támadt és nagy felhő. Fényesség vette körül, tűz, amelyből villámok törtek elő. A belsejében, a tűz közepében valami fénylett, mint az érc.
Ez 1.13
Az élőlények között olyasmit láttam, mint az égő szénfáklya, amely imbolygott az élőlények között. A tűz lobogott, és villámok törtek elő a tűzből.
Ez 1.14
Az élőlények meg jöttek-mentek, akár a villámok.
Ez 1.15
Figyeltem az élőlényeket, s lám, egy-egy kerék volt a földön az élőlények mellett, mind a négy mellett.
Ez 1.16
Ezek a kerekek úgy ragyogtak, mint a krizolit, s mind a négynek ugyanolyan volt az alakja. Úgy látszott, mintha az egyik a másikban lett volna.
Ez 1.17
Négy irányban haladtak, s nem kellett megfordulniuk, amikor mentek.
Ez 1.18
Vizsgálgattam őket: igen nagy volt a kerületük, s körös-körül mind a négynek a kerülete tele volt szemekkel.
Ez 1.19
Amikor az élőlények mentek, a kerekek forogtak mellettük, és amikor az élőlények fölemelkedtek a földről, a kerekek is fölemelkedtek.
Ez 1.20
Ahova a lélek irányította őket, odamentek a kerekek, s egyszersmind fölemelkedtek, mert az élőlények lelke volt a kerekekben.
Ez 1.21
Ha az élőlények mentek, a kerekek is mentek, ha álltak, azok is álltak, és amikor fölemelkedtek a földről, velük együtt a kerekek is fölemelkedtek, mert az élőlények lelke volt a kerekekben.

U.i.: Hátha ez még nem lenne 3* elfordítva, meg kiszemelgetve a különböző zsinatok által, akkor értenénk, milyen szerkezeteket ír le itt.

acsd Creative Commons License 2003.06.01 0 0 179
egy újszülöttnek minden vicc...

néhány idézetettel járulnák hozzá a feltámasztási kísérlethez.

Az első Mahábháratából való (Mausóla parva).
„ ... borzalmas villámcikázás volt ez, amely az egész vrsni és andaka nemzetséget elpusztította. A megmaradt katonák felismerhetetlenné váltak, hajuk és körmük kihullt. Az edények minden nyilvánvaló ok nélkül összetörtek, a madarak megfehéredtek. Egy óra alatt minden étel élvezhetetlenné vált.”

a következő a forrása a Rámájana:
„Ennek a fegyvernek a tüze tönkretette a városokat, s olyan fényt árasztott, mely fényesebb volt százezer Napnál. Vad szél támadt, s valamely láthatatlan tűz emésztette el az elefántokat, katonákat, harci szekereket és lovakat. E tűz következményeként kihullt az emberek haja, kezükről és lábukról levált a köröm, a madarak tolla kifakult, lábuk görcsbe merevedett.”

és van még egy történetem, a Bhágavata-purána 9. énekéből.
A Kakudmí király férjhez akarja adni a lányát. Jönnek is a jelentkező hercegek. Lovagi tornát rendeznek, hogy eldöntsék ki a legkiválóbb, de bizony nem jutnak dűlőre: hol egyik győz, hol meg más. Töpreng a király, végül úgy határoz, elmegy Brahmához (az univerzum megalkotásában fontos szereppel bíró személy), s kikéri a tanácsát. A lányával együtt felpattan vimánájára (repülő szerkezet, bolygóközi utazásokra) s elmegy Brahmához. Ő nagyot kacag, s azt mondja: mire hazaértek, a kérők már mind meghaltak, fiaik és unokáik is. S valóban, ahogy megérkeznek, jó néhány nemzedéknyi idő eltelt elutazásuk óta.

Vajk Creative Commons License 2003.05.31 0 0 178
Feljöhet a topic a mélyből?
redhut Creative Commons License 2001.11.13 0 0 177
Szivesen Árpi!

A piramidion, amit a képen látsz, a piramisok csúcsát díszítette. (mint a karácsonyfán a csúcsdísz)
Érdekes az aranykoros topic, de kevés konkrétumot tartalmaz, inkább a misztikum felé ment el.

üdv

redhut

Előzmény: ÁrPi (174)
ÁrPi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 176
Szerintem nem vmi gyóccer az amit redhut a (150)-es szólásába belinkelt.
Ez inkább olyan, mint valami kicsi piramis, nemde?
:-))

Vigor elmész te a...buddhistatopik-lakók találkájára?

Amúgymeg ehhez a topikhoz
Bemásolom bogyó meghatározását a világkorszakokról:

Az "aranykor" szó eredete. a kifejezés a görög mitológiában jelenik meg. Nyilvánvaló, hogy (szinte) mindem tradícióban megtalálható egy analóg fogalomkör, ez jellegzetesen európai.
Először is, fontos a fogalom legszűkebb környezete: a tradicionalista felfogás szerint az idő lineáris felfogása sok tudástól "menti" meg az embereket, sokkal jobb "modell" a ciklikus idő fogalma. A ciklikus idő nem egy saját farkába harapó lineáris idő, hanem egy vele egyenértékű ifőfelfogás, és egy magasabb ideának a vetülete (mint ahogy a lineáris idő is). A cilkikus idő fontos tulajdonsága az, hogyha bármely részét veszed, az is ciklikus (fraktálszerű).
A tradicionális idő-periódus négy részre osztható, Hésziodosz terminológiájával: aranykor, ezüstkor, bronzkor, vaskor, másképpen Satya-Yuga, Treta-Yuga, Dvapara-Yuga, Kali-Yuga. A bronz és vaskor között a görögöknél megjelenik a hősök kora, itt "játszódik" lényegében a görög mitológia hőskora.
A részek egyre romló tendenciát jelölnek, ez a tendencia pedig az adott korban élő emberek spirituális szintjét jelölik. Az aranykori ember még rendkívüli szoros kapcsolatban élt az istenivel, ennek mindenféle következményeivel. Számára nem volt kérdés Isten létezés, hiszen közvetlenül tapasztalta azt, ellentétben a vaskor emberével, aki erre már csak nagyon korlátozottan képes.
Természetesen ez főleg szimbolizmus, nagy badarság volna a lineáris időre bután kivetíteni a ciklusokat, és azt mondani, hogy ie. 5672-ban volt vége az aranykornak.
A téma természetesen ennél jóval bővebb, de ez mindenképpen a magja.
üdv
bogyó

Előzmény: vigor (175)
vigor Creative Commons License 2001.11.12 0 0 175
A piramidion az valami gyóccer?
Előzmény: ÁrPi (174)
ÁrPi Creative Commons License 2001.11.12 0 0 174
1. Ismeritek ezt a lapot?
http://www.nexus.hu/anomalia/
(Nézzetek rá...)

Aztán van itt egy újabb topik "Aranykor" címmel,
ebben írt a világkorszakokról egy jó hozzászólást (a 30-ast) bogyó nevű jóember.

Redhut! Köszi a piramidion linket :)

Előzmény: ouzo (171)
redhut Creative Commons License 2001.11.12 0 0 173
Valóban, ez a száraz, tudományos magyrázat. Ez a piramis azonban sokkal több egy "építménynél"; Imhotep építészeti zsenialitását dícséri.
És ugye, a Mona Lisa sem úgy készült, hogy " valaki fogott egy ecsetet, oszt fölkente a vászonra a festéket..."
Vajon miért nem álltak meg az addig jól bevált masztabánál?

üdv

redhut

Előzmény: Vesper (170)
Vajk Creative Commons License 2001.11.11 0 0 172
az emilem nyitva all...:))
Előzmény: ouzo (171)
ouzo Creative Commons License 2001.11.11 0 0 171
Hát a világegyetemben minden relatív, ezért az én modememhöz képest ezek a szerverek is gyorsak. De azért köszönöm a lehetőséget, és ha komolyan gondolod, akkor még keressük egymást.
Én közben már elkezdtem anyagokat gyűjtögetni, és ha összeáll kicsit jobban az ideális szerkezet, akkor többet tudok mondani, mert ennek a lényege ugye a kapcsolatok kimutatása lenne, ezért nagyon jól meg kell tervezni az adatbázis logikáját meg az attribútumokat.
De lehet, hogy tojok a kereshetőségre egyenlőre, és egyszerűen csak felteszem statikusan.

Üdv:
Ouzo

Előzmény: Vajk (168)
Vesper Creative Commons License 2001.11.06 0 0 170
Csak annyit fűznék hozzá a lépcsőzetes piramisokhoz, hogy miért is lépcsős. Eddigi ismereteink szerint az első piramist Dzsószer fáraó lépcsőzetes piramisát (i.e 2700 körül), egy masztabának készülő építményből alakították ki többszöri módosítással és átépítéssel. Az építés szakaszai és a változtatások a piramis szerkezeti elemein jól követhetőek. Az eredeti masztaba egy 63m x 9m magas négyzet alakú épület lett volna. Az eredeti tervet 4-5 alkalommal módosították míg a sír egyre magasabb lett, amíg elérte a 125x125m-es négyzetes méretet és 61m-es magasságot. Ezeknek a módosításoknak az egyenes következménye a lépcsőzetes alak. Tehát technikai okai voltak és nem egyéb más.
Előzmény: redhut (128)
Emeric Creative Commons License 2001.11.06 0 0 169
"Nem biztos hogy a legjobb, egyelőre csak kisérletezgetek. Az egész keleti hóbelebanc pedig még nagyobb trágya mint a kereszténység, pedig ez nagy szó."

Aztán nehogy miattad repüljön bele valami hindu a Teve utcai rendőrpalotába :)

Előzmény: vigor (154)
Vajk Creative Commons License 2001.11.02 0 0 168
nem kell ingyenes szerveren, mert az baromi lassu. En felajanlok tarhelyet e celra...ingyen
:)

Előzmény: ouzo (167)
ouzo Creative Commons License 2001.11.01 0 0 167
Kellene csinálni egy honlapot valamely ingyenes szerveren, ezen, valamint Atlantisz, Lemúria, Mú témakörben, ahol - feltárandó az összefüggéseket- különböző kultúrkörökből és vallásokból vett legendák és újkori felfedezések idevágó passzusait lehetne felsorolni. Mondjuk ha összejönne egy többfős csapat, akkor ki lehetne nevezni maja kultúrfelelőst, egyiptomi kultúrkör felelőst, kabbala stb. és így talán lehetne párhuzamosságokat felfedezni, és a több minta alapján kiszűrni a zavaró jeleket.
Kapcsolatnak lehetne nevezni a különböző mondák között például az idejét, vagy a jellegzetes történést (pl.: az özönvíz legenda minden vallásban előfordul a hindutól a majáig).
Lehetne az interneten megtalálható idegen nyelvű anyagokból fordítgatni is.
Üdv:
Ouzo
U.i.: Egy-két szkeptikus sem ártana a csapatba.
redhut Creative Commons License 2001.07.23 0 0 166
Megtaláltam, Árpi.

Ime, a piramidion.

Előzmény: ÁrPi (148)
ouzo Creative Commons License 2001.07.18 0 0 165
Éppen most olvastam, hogy kétezer évvel ezelőtt egy ajurvédikus orvos azt írta, hogy a nagyon ragályos, fertőző betegségeket szemmel nem látható, apró előlények okoznak.
ouzo Creative Commons License 2001.07.16 0 0 164
Eddig még nem. De az a furcsaság, hogy Mohendzsó-Darót könnyebb kiásni, mint a tajgán kutakodni. Mert az ugyanis vagy fagyott, vagy mocsaras, és minden elsüllyed benne.
Üdv:
Ouzo
Előzmény: Dworkyll (161)
ouzo Creative Commons License 2001.07.16 0 0 163

Baktay Ervintől való. Már nem tudom a könyv címét, de elég nagy hatással volt rám a letisztult gondolatmenete.
Üdv:
Ouzo

U.i.:
Szeretnék elnézést kérni mindenkitől az előbbi hozzászólásom miatt, de hát beszéljünk mindenkivel a maga nyelvén, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, stb...
Természetesen nem növesztem "párbeszéddé" az esetet.

Előzmény: Vajk (147)
ouzo Creative Commons License 2001.07.16 0 0 162

Kösz, s***fej, de ez itt nem az agyatlan futballrajongók topik. Tehát, kedves vigor, engem pl. qrvára nem éredekelnek ezek a vigor f*szságok.
Tiplizz át mondjuk a politikába, ott biztos vevők a stílusodra.

Minden tisztelet nélkül maradok:
Netuddki.

Előzmény: vigor (151)
Dworkyll Creative Commons License 2001.07.16 0 0 161
OFF

Két egér nagyképűsködik:
- Tegnap találkoztam Istennel, és azt mondta, hogy én vagyok a legjobb csávó - így az egyik. Mire a másik:
- Én ilyet nem mondtam

ON

Nem emléxem, valaki összekapcsolta már a Mohenjo Daro "bombatölcsérét" a tunguz meteor által prezentált effektekkel?

Dwo

vigor Creative Commons License 2001.07.16 0 0 160
Majd fog. Képeznem kell még magamat egy kis vízenjáráshoz :)
Előzmény: ZR (159)
ZR Creative Commons License 2001.07.16 0 0 159
"Meggyőződésem szerint..."

Hm...ez nem sokat nyom a latban...

conSalves Creative Commons License 2001.07.15 0 0 158
OFF
Nem kéne teljesen szétoffolni ezt a yoo kis topicot. Ha a hindu vallást ennyire yool ismered, akkor nyiss egy cool kis hindu-flame fórumot, hogy ott folytathassuk, de szvsz nagyon nem vagy tisztában a témával s így csak nevetségessé teszed magad.
ON
conSalves
Előzmény: vigor (157)
vigor Creative Commons License 2001.07.15 0 0 157
OFF
Azért nem ártana emészthetőbb formában tálalni, mert van jópár millió ember -főleg "keleten"-, akik igencsak komolyan gondolják és sokra tartják ezt a "trágyát".
Mennyire idevág:
Egyél sz*rt! Tízmilliárd légy nem tévedhet
ON
Előzmény: conSalves (156)
conSalves Creative Commons License 2001.07.15 0 0 156
OFF
Nos, ez is egy vélemény. Azért nem ártana emészthetőbb formában tálalni, mert van jópár millió ember -főleg "keleten"-, akik igencsak komolyan gondolják és sokra tartják ezt a "trágyát".
A keleti (s óind) filozófiák elég nehezen érthetőek a nyugati elme számára. S az, hogy vki nem ért vmit, nem azt jelenti, hogy az a vmi értelmetlen.
ON

conSalves

Előzmény: vigor (154)
attus Creative Commons License 2001.07.15 0 0 155
Ebben a topicban is milyen rég volt szó Mohendzso-Dáróról...
vigor Creative Commons License 2001.07.15 0 0 154
Látom yoo úton haladsz a saját vallásod megalapítása felé. :-)
Nem biztos hogy a legjobb, egyelőre csak kisérletezgetek. Az egész keleti hóbelebanc pedig még nagyobb trágya mint a kereszténység, pedig ez nagy szó.

Egyébként te is tudsz úgy a vizen mászkálni, mint az a Jézus nevű ürge? :-)
Egyelőre nem, de már gyakorlom.

Igor

Előzmény: conSalves (153)
conSalves Creative Commons License 2001.07.15 0 0 153
Hogy a hülye hindu látnokok honnan a p****ból szedték az ökörségeiket, azt nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy nem úgy van, ahogy ők gondolták

Látom yoo úton haladsz a saját vallásod megalapítása felé. :-) Egyébként te is tudsz úgy a vizen mászkálni, mint az a Jézus nevű ürge? :-) Mert a "tisztánlátás" nem elég.

conSalves

Vajk Creative Commons License 2001.07.15 0 0 152
Erre a megnyilvanulasodra meltan lehetsz buszke.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!