Keresés

Részletes keresés

horst_fuchs Creative Commons License 2006.02.27 0 0 86
hát ja...
Előzmény: Halászkirály (-)
Tamás Creative Commons License 1999.09.11 0 0 85
Igen elgondolkodtató az írásod, engem is le lehetne ültetni államtitoksértésért, még topicot is nyitottam rá, ahol megindokoltam miért kéne min. 10 évet kapnom azért, amiért még Lackó is csak 2-t kapna! :-)))))) Aztán még nem vittek el... ami késik nem múlik :-)))))
Mozzarella Creative Commons License 1999.09.11 0 0 84
Nem. A hozzászólásom előzményét.
PuPu Creative Commons License 1999.09.11 0 0 83
Érdekes, hogy itt mindíg azokat ba*tatják, akik a titokhoz hozzájutottak, nem azt keresik, hogy ki adta azt ki.
Már várom a rendőrséget, mert egyszer-kétszer én is államtitkot sértettem, amikor itt, a fórumon leírtam, hogy ennek a derék Vitykának nem túl sok ész jutott az osztásnál...
:-))
speaker Creative Commons License 1999.09.10 0 0 82
A gyuri bácsi útlevelét?
Hát kérlek, aki a Szalai cukrászdában a Juszttal rendevúzik, az már eleve gyanus, de hogy még a süteményeket is titkos listákba csomagoltatja, az már maga a borzalom. Ki kell húzni a szárnytollait, mielött ezzel a sok titokkal elrepül.
Mozzarella Creative Commons License 1999.09.10 0 0 81
Ezt megindokolnád?
speaker Creative Commons License 1999.09.10 0 0 79
Mese. Juszt már akkor tudta, amikor ezt a sok disznó törvénytelenséget elkövette, de abban reménykedett, hogy Keleti Gyuri bácsi majd megvédi. Tévedett. Nemsokára szvsz a Keleti útlevelét is bevonják, ha így folytatja.
picur Creative Commons License 1999.09.10 0 0 78
Neked erdekes, nekunk normalis. Demokraciaban mar csak igy van. (Kellene lennie.)
speaker Creative Commons License 1999.09.10 0 0 77
Írod. "Előbb tudta a TV elnöke, hogy eljárás fog indulni Juszt ellen, mint maga Juszt. "
SZVSZ ez fordítva lett volna érdekes.
nevtelen Creative Commons License 1999.09.10 0 0 76
Kedves eomer!

A 4. ponthoz:
Lehet, hogy Csermely és Lackó megitélésében a Te izlésed a mérvadóbb, de akkor nem csak az enyémnél, hanem a vérprofi és nem éppen jobboldali Gyárfásénál is.
;-)

eomer Creative Commons License 1999.09.10 0 0 74
Kedves nevtelen!

2. Miért bravózol nekem? Hol írtam én olyant, hogy Juszt nem sértett államtitkot? Én csak annyit írtam, hogy az ártatlanság vélelme őt is ugyanúgy megilleti, mint kedvenc politikusaidat. Sőt, még jobban. Juszt műsorának mottója volt: "Senki sem tekintkető bűnösnek a bíróság jogarős ítéletéig...". Juszt sem. Főleg nem egy polgári jogi szerződésben. Hová lenne a világ, ha minden szíre-szóra felrugdosnánk a szerződéseket?

3. Aki egy kicsit is járatos a polgári jogi szerződésekben, annak meglehetősen tiszta a szerződés felrúgása az MTV részéről. Hacsak nem úgy kötötték meg a szerződést, hogy amennyiben Juszt László ellen büntető eljárás indul, az MTV- nek joga van a szerződés egyoldalú, azonnali felbontására. Ezt még (szvsz) a szerződés vis majorra vonatkozó pontjaira sem lehet ráhúzni. Ha lehetne, vagy lett volna ilyen passzus a szerződésben, az MTV már rég világgá kürtölte volna.

4. Amúgy nincs az a biróság, amelyik kötelezhetne arra, hogy ne tartsam Csermelyt műveletlen, bunkó, ronda és politikailag elfogult amatőrnek. Én speciel utálom emmiatt és nem vagyok hajlandó "politikailag eléfogulatlannak" tekinteni, de Neked természetesen jogod van ugyanezen "erényei" miatt kiállni mellette. Izlések és pofonok különbözők.

nevtelen Creative Commons License 1999.09.10 0 0 73
Kedves eomer!

1. Ezen az alapon Csermelyt nem rúghatnák ki, mert:
1a. Nem a közszolgálati TV-nél, hanem egy politikai lapnál volt politikailag elfogult.
1b. Csermely a kinevezése óta, ha jól tudom a nyilvánosság előtt egyáltalán nem nyilvánult meg, nemhogy ilyen primitiv pártpolitikai propagandaszöveggel, mint Lackó.

2. Hogy sértett e Lackó államtitkot vagy sem, azon még az (egyébként szintén baloldali politikai multú) ügyészek is vitatkoznak. Biróság előtt még nem is volt az ügy. De Te már tudod, hogy nem. Bravó.
3. Hogy az MTV vezetősége jogalappal, vagy anélkül rúgta fel a szerződést, azt legalább elismered, hogy "a biróság dolga eldönteni", ennek ellenére már ebben az ügyben is "tudod a frankót". Hogy csinálod?
4. Amúgy nincs az a biróság, amelyik kötelezhetne arra, hogy ne tartsam Jusztot műveletlen, bunkó, ronda és politikailag elfogult amatőrnek. Én speciel utálom emmiatt és nem vagyok hajlandó "politikai áldozatnak" tekinteni, de Neked természetesen jogod van ugyanezen "erényei" miatt kiállni mellette. Izlések és pofonok különbözők.

eomer Creative Commons License 1999.09.10 0 0 72
Kedves nevtelen!

Hadd árnyaljam egy kicsit a dolgot. Jusztot nem esetleges politikai elfogultsága miatt rúgták ki. (Ennyi erővel Csermely Pétert is kirúghatnák...:-)) HAnem azért, mert a hatalom eljárást kezdeményezett ellene vélelmezett államtitok-sértés miatt. Tudod, az ártatlanság vélelme nem csak Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra, Simicska Lajosra, Selmeczi Gabriellára vonatkozik, hanem Juszt Lászlóra is. Az MTV vezetősége jogalap nélkül felrúgott egy érvényes szerződést. A szerződésben foglaltakkal összhangban (ezt a bíróság dolga eldönteni) ilyesmiért bizony kártérítés jár.

A politikai elfogultságról meg csak annyit. Ha velem a fiúk ezt csinálnák, én bizony sokkal elfogultabb lennék. Lehet, hogy anyáznék is nyilvánosan...

:-)

dekóder Creative Commons License 1999.09.10 0 0 71
Kedves PuPu!

Mi köze a jognak a politikai kompromisszumhoz?

PuPu Creative Commons License 1999.09.10 0 0 70
Alkatilag ilyenek ezek a fiúk.
Kispályások, bosszúállók, erőszakosak.
És most már nagy a gyanúm, hogy buták is. A politika a kompromisszumok művészete, - ami meg nem az, az már nem politika, hanem diktatúra.
Éljen a Fidesz-MP(b)P!!!
Rsüni Creative Commons License 1999.09.10 0 0 69

Namost, kedves kollegák!

Én elmondom, hogy miért nem sajnálom a palit, mert miért tartom hülyének egy kicsit.
Én kétszer láttam őt a híradóban amióta ügye van.
Egyszer egy kb. 8 milkás mercibe ült be egy budai hegyvidéki lakóparkban, másodszor egy kb. 5 milkás jeep-be a rendőrség előtt.

1. Nem vagyok irígy, mert nekem is jó kocsim van.
2. Nem sajnálom, biztos van ott több is, nem kell kölcsönkérnie.
3. Ilyet nem csak én veszek észre, hanem más is, és azok bizony irígyek lesznek. Húzná meg magát, és ilyenkor járna a haver golfjával.

Sün

nevtelen Creative Commons License 1999.09.10 0 0 68
"A fiúk nem tudnak veszíteni. A fiúk nem tudnak veszíteni és ezért aztán a jogot is félredobva, erőszakosan, mint a tank, haladnak előre, csakhogy ezt már nem demokráciának hívják, hanem diktatúrának."

"Nincs egy siker az elmúlt egy évben, amit elkönyvelhetnek és ráadásul még tőlem, egy senkiházi firkásztól is kapnak egy hatalmas pofont. Ez ilyen."

"Elég szórakoztató olvasmány lesz és a fiúk megint idegeskedhetnek egy picit."

"Aztán kiadom Tonhauser könyvét, úgy hogy én elvagyok. Ők nem tudom, meddig lesznek el."

Hát izlés dolga, ki szereti Jusztot, ki nem. Én mondjuk nem vagyok kifejezetten a rajongója, egy önelégült, felkészületlen bunkónak tartom, akinek már csak emiatt sincs helye egy állami, közszolgálati televizióban.
Ez a szövege is csak a butaságát bizonyitja. SZVSZ a leendő MTV elleni perében saját maga lesz az alperes koronatanúja arra, hogy jogosan rúgták ki. Ilyen mérvű politikai elfogultsággal, még ha netán meg is ütné az elvárható szakmai minimumot, akkor sem való egy közszolgálati médiumba.

rezső Creative Commons License 1999.09.10 0 0 67

Bár valójában új topikot kellene nyitnom, Juszt: diktatúra van - címmel, de a meglévő juszttopikok közül talán ehhez illik leginkább a ma reggeli Napkelte interjú:

Műsorvezető: Juszt László ügyében sem az államtitok sértés bűntette, sem a szolgálati titok vétsége nem állapítható meg. Gondolom, ez ismerős. Ez egy július végi nyilatkozat. Ami viszont most érvényes, Györgyi Kálmán legfőbb ügyész a korábbi határozatokkal ellentétben elrendelte a nyomozás folytatását. Vajon miért?

Juszt László: Ugyanúgy ahogy ön, én is csak az újságokból tudom, mert a Napi Magyarország volt az, amelyik először fölhívott tegnapelőtt délután ezzel a hírrel. Természetes módon a Napi Magyarországnak vannak meg a legfon.. legfőbb információi kormányzati körökbe. Ez gondolom nem véletlen, similis simile gaudit, mondja a latin, ezért aztán ez teljesen jogos. Én határozatot azóta sem kaptam, tehát csak a lapokból tudom, mi van a határozatban. Elég furcsának tartom. Az én Vágó Pista barátom tegnap este ott volt nálunk és beszélgettünk és azt mondta, hogy ő nem szívesen lenne most Bócz úr helyében. És én egyetértek vele, mert Bócz urat és a legfőbb ügyész helyettesét a nagyfőnök, a legnagyobb ügyész, Györgyi úr, helyre tette. Ők valószínű hibáztak, ők valószínűleg nem értik eléggé jól a szakmájukat. Bócz úr jobban érti náluk. Csak erre tudok gondolni, mert azt én fel sem tételezem, hogy politikai nyomásra tette, amit tett, mert ha ezt tette volna, akkor az egész politika, az egész szakmai imázsát teszi tönkre és 40 év ügyészi munkáját tekintélyét vágja haza, és kockáztatja a testület tekintélyét is.

Műsorvezető: Feltételezem, ön is elgondolkozott azon, hogy hogyan történhet az, hogy ugyanazokat a törvényeket figyelembe véve, egy hónappal ezelőtt még felmentették, most pedig pár hét elteltével újra kezdődik az egész.

Juszt László: Egyetlen egy módon. A fiúk nem tudnak veszíteni. A fiúk nem tudnak veszíteni és ezért aztán a jogot is félredobva, erőszakosan, mint a tank, haladnak előre, csakhogy ezt már nem demokráciának hívják, hanem diktatúrának.

Műsorvezető: A fiúk mit szólnak ehhez a kijelentéséhez?

Juszt László: Engem az sose érdekelt.

Műsorvezető: Nem félt?

Juszt László: Miért kellene félnem? Miért kellene? Mit fognak tudni csinálni? Kerékbe törnek? Négyfelé vágnak? Hát, kérem szépen. Szabad a pálya. Megállítani úgy sem lehet őket, ez most már teljesen világos. Minden oldalon, minden területen mint a tank, mennek előre. Észérvek nem hatnak, Parlament nem működik igazából. Mit akarunk még? Nincs egy siker az elmúlt egy évben, amit elkönyvelhetnek és ráadásul még tőlem, egy senkiházi firkásztól is kapnak egy hatalmas pofont. Ez ilyen.

Műsorvezető: Mire számít?

Juszt László: Én?

Műsorvezető: Ühm.

Juszt László: Nézze. Én ezt most nem tudom megmondani. Egy hónappal ezelőtt azt mondtam, hogy működik a demokrácia és működik a jog. Ma egyáltalán nem vagyok meggyőződve erről. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve erről, én akkor azt is megmondtam, hogy a besározás nyilvánvalóan megkezdődik. Ugye, jött első alkalommal az, hogy a Tonhauserrel és Szemjon Mogiljeviccsel meg akartuk ölni Pintér Sándort. Ez valami olyan agyrém, amit nem is tudtak még ők sem tovább fújni. Utána felkerültem a VIP listára. Érdemeimen kívül. De tegnap megkaptam végre a papírt a Postabanktól, ami kimondja, hogy semmiféle kedvezményes betét- és hitelkonstrukcióban nem vettem részt. Innentől kezdve persze nem értem az egész listát sem, illetve engedtessék meg nekem, hogy megkérdőjelezzem a listát.

Műsorvezető: Ön bepereli a Világgazdaságot.

Juszt László: Igen. Miért? Hát azért, mert egy olyan anyagot adott le, ami valótlan és ezzel a hírnevemet rontotta. Ön nem ezt tenné?

Műsorvezető: Hogyan tudták volna ellenőrizni?

Juszt László: Ez szakmai dolog. Ha nem tudom ellenőrizni, nem adom le.

Műsorvezető: Hát ön nem adta volna le?

Juszt László: Hát ha nem tudtam volna ellenőrizni, akkor nem. Megpróbálom ellenőrizni, mint ahogy minden esetben ezt tettem és ezt fogom tenni a jövőben is, ha már majd ezek a fiúk nem lesznek és én újra műsort fogok készíteni.

Műsorvezető: Ön elvesztette az állását is. Bevonták ugye az útlevelét annak idején. Úgy tudom, hogy ki is sorsolta a kollégái között a nyári nyaralását.

Juszt László: Igen, igen. A Slágerrádiós fiúktól kaptam. Ez nem jó, ez a fiúk most. Szóval a Slágerrádiós kollégáktól kaptam meglepetésként egy műsor után egy kétszemélyes utat Spanyolországba és ezt sorsoltam ki a kollégák között.

Műsorvezető: Örültek neki?

Juszt László: Igen. Jó játék volt.

Műsorvezető: Ön perli az MTV-t is. Igaz?

Juszt László: Igen.

Műsorvezető: Erkölcsi és anyagi kártérítést követel. Ez most hogy áll?

Juszt László: Nem tudom. Hát ez hosszú. A jog az mindig hosszan játszik mindenben és ez több év lesz nyilván. De hát előbb-utóbb csak-csak fizetni fognak.

Műsorvezető: Nem érzi úgy, hogy ez szélmalomharc?

Juszt László: Nézze. Én ebbe bele vagyok kényszerítve. Hát itt nem én diktálom most a lépéseket, én alkalmazkodom. Viszont azt senki ne várja tőlem, hogy ne vágjak vissza. Ez teljesen természetes. Egyébként meg dolgozom. Ugye most nagyon jól fog jönni ez az új könyvnek. Elkészültem a könyvvel, most tegnapelőtt, amikor megtudtam ezt a hírt, még hozzá írtam egy oldalt. Ez tíz napon belül utcán van. Elég szórakoztató olvasmány lesz és a fiúk megint idegeskedhetnek egy picit. Aztán kiadom Tonhauser könyvét, úgy hogy én elvagyok. Ők nem tudom, meddig lesznek el.

Műsorvezető: Köszönöm szépen.

Juszt László: Én is.

nevtelen Creative Commons License 1999.09.10 0 0 66
Kedves Skorpió!

Ha hiszed ha nem, én még láttam Nyikita Szergejevics Hruscsovot! Nagyonis benne éltem a Kádár korban. Ezért nem látom a párhuzamot a korai Kádár kor és a Fidesz között. Nem úgy, mint az MSZ(M)P-vel kapcsolatban...

hócipő Creative Commons License 1999.09.08 0 0 65
Meg Nektek !!! Ha így folytatjátok...
Lásd: 1994
Okos ember.... a többit ugye ismered ??
Bár korántsem biztos.
speaker Creative Commons License 1999.09.08 0 0 64
Ezt nem értem. Amikor Bócz Endre fővárosi főügyész titokszakértői szakvélemény ellenére, (azt nem ide vágónak, szzakszerűtlennek, helytelennek és érdektelennek nevezve) a Juszt elleni vizsgálatot elutasította, a jobb oldal nem azt kiabálta, hogy Horn Gyula, vagy Kovács László, esetleg Pető Iván felhívta Bóczot, hogy "tegyél már be ezeknek", a jobboldai asztaltársak csak arra hívták fel a figyelmet, hogy Bócz Endre véleményét még magasabb fórumok felülvizsgálhatják.
Szó sem volt jogerős, bírósági felmentésről Juszt részére, mint azt egy balos asztaltársunk tévesen vélelmezte, (ilyesmit kérdezvén: hogyan lehet újra dönteni abban, amiben már döntöttek?)
Gondolom Györgyi Kálmán véleménye is űberelhető. Emlékeztetnék, legvégső soron minden út a Jósistenhez vezet, úgyhogy az Úristen irgalmazzon Jusztnak!
iudex Creative Commons License 1999.09.08 0 0 63
1. Jusztot finoman szolva nem kedvelem. 2. Ettol meg disznosag, hogy buntetoeljarast kezdenek ellene - vegtelenitve. 3. Mihelyt o kerult kakiba -VIP-lista - azonnal orditott a rendorert. 4. Ha Juszt olyan kivalo riporter, nem tudja az MTV kicsinalni, vannak mas csatornak, keressen helyet maganak valahol.
új fiú Creative Commons License 1999.09.08 0 0 62
Ugye csak tetteted, hogy ilyen naív vagy
alfalfa58 Creative Commons License 1999.09.08 0 0 61
Elérkezettnek látszik az idő egy új parlamenti vizsgálóbizottság felállítására:

"Kiket hívogat a miniszterelnök munkaidejében és azon kívül szupertitkos telefonján?"

Bizottsági elnöknek ezennel javasoljam Keleti urat: közismerten kiválóan ért a telefonkészülékek használatához (bár - azt hiszem - ő elsősorban mobilspecialista)...

:-)

dekóder Creative Commons License 1999.09.08 0 0 60
És a parlament által kinevezett Legfőbb Ügyészt csak úgy fel lehet hívni, hogy teddezt-teddazt?
új fiú Creative Commons License 1999.09.08 0 0 59
Nem, de tudtommal nem csak kormánytagoknak jár a Közvetlen vonal, GÁ, ÁJ is biztosan rendelkezik ilyennel. GyK pedig a parlament által kinevezett legfobb ügyész, tisztségéhez szinte tuti jár egy ilyen készülék.
dekóder Creative Commons License 1999.09.08 0 0 57
Györgyi Kálmán kormánytag? Nofene.
új fiú Creative Commons License 1999.09.08 0 0 56
Gondolom a belso kormányzatin, melyet "K" vonal néven ismernek...
frett Creative Commons License 1999.09.08 0 0 55
De jól adod, kedves dekóder!
Most, hogy már NATO tagok vagyunk, nyilván, hogy a NATO telefonon hívta, a kisasszony meg Brüszelben kézségesen kapcsolta. Megtanultak ezek ám a KISZ-ben konspirálni! (Izé... kitől is???)
dekóder Creative Commons License 1999.09.08 0 0 54
És Györgyit melyiken hívja szerinted?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!