Keresés

Részletes keresés

Bicikliszállító 807 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 26

Sziasztok! Engem is érdekelne ez a téma. Úgy látom 8 éve nem jött rá válasz, ez talán azt jelenti, hogy mindenkinek pontosan mér a fogyasztásmérője és abszolút nem érdekli, hogy hogyan működik.

Az én problémám az, hogy 50% -kal többet mutat a hosszútávú fogyasztás mérőm mint a valós fogyasztás.

Előzmény: ZoliC220 (23)
gödörásó Creative Commons License 2010.11.29 0 0 25

bocs

walter83 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 24
Regisztráljatok itt és nem kell foglalkozni a fogyasztással:
http://ingyenuzemanyag.aegondirekt.hu/?ref=84i1zu
ZoliC220 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 23
Tud valaki egy konkrét példát a mai korszerűnek mondott autókban lévő fogyasztás mérő működéséről? esetleg konkrét típust. Mert azokban már nincs ilyen átfolyás mérős megoldás. Nem kell más hozzá, csak a sebesség jeladó, és a befecskendező nyitási ideje. ezekből pontosan kiszámolható a fogyasztás, ha a befecskendezési nyomás, és a keresztmetszet ismert. Érdekelne a téma
French-car Creative Commons License 2009.10.21 0 0 22
Balu_BX Creative Commons License 2007.03.15 0 0 20
Persze!

Debrecen Sofém Kft

http://www.sofem.hu/
Előzmény: Idegenhe (19)
Idegenhe Creative Commons License 2006.12.10 0 0 19

Hali!

Megtudnád adni annak a bontónak a címét,vagy a telefonszámát ahol az átfolyásmérőt vetted.

köszi

rali Creative Commons License 2006.07.09 0 0 18
Nincsenek kéznél a könyveim, fejből meg nem akarok ökörségeket mondani.
Előzmény: Balu_BX (17)
Balu_BX Creative Commons License 2006.07.09 0 0 17
Hú, az jó. Esetleg bekötést tudsz? müködését? Minden autóban szabvány sebességgel forog az óraspirál? Esetleg konkrét adatokat tudsz? mekkora spirál fordulatszámnál mennyit mutat a km óra?

Köszi, Balu.
Előzmény: rali (16)
rali Creative Commons License 2006.07.09 0 0 16
Opel Astra kilométerspirál váltó felőli végén van olyan jeladó.
Előzmény: Balu_BX (15)
Balu_BX Creative Commons License 2006.07.08 0 0 15
Sziasztok!

Végre rátaláltram erre a fórumra! :) Jómagam is fogyasztásmérőt akarok épiteni dízeles autómba. Bontóból vettem 2 db 2 utemű trabant átfolyásérzékelőt, 300Ft/db van neki 3 vezetéke Fehér = pozitív, Barna = Negatív(test), a zöldön pedig az impulzusokat adja. Egy PIC16F877-es mikrovezérlőre akarom rákötni, amivel majd számolom az impulzusokat, és LCD-n jelennek meg az adatok. A 2 db átfolyásérzékelő azért kellett, hogy az adagoló felé folyó gázolajat is mérjem, meg ami visszafolyik a tankba felesleg, azt is. Amit még nem tudok hogyan kéne megoldani, az a sebesség mérése. Pontosan milyen autóból lehetne kiberhelni ilyen cuccot amit a kilóméteróra spirálba kötök be? Az áldozat először egy Citroen BX akart lenni, de most akarom eladni, így valószínü hogy a végeredmény egy dízel golfan köt ki. Ime néhány kép az eddigi cuccról:

Előzmény: Karcsu (12)
BZ2 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 14
Sikerült megoldani a feladatot?
Engem is érdekelne ilyen szenzor. Találtál?
Üdv:BZ2
olahtamas Creative Commons License 2004.08.10 0 0 13

Az MMG Flow Kft. (www.mmgflow.hu ) gyárt ilyen mérőt.

http://web.matavnet.hu/mmgflow/turbp2h.pdf

Karcsu Creative Commons License 1999.08.18 0 0 12
Igen, köszönöm a figyelmeztetést, gondolunk rá! :)

Egyébként a raktér hőmérsékletét, a motor fordulatszámát, a pillanatnyi fogyasztást, az ajtók nyitását/csukását, a földrajzi koordinátákat, a sebességet, stb. mérjük és regisztráljuk.

Fogyasztásmérő szenzort még nem találtunk sajnos.

Karcsú

Karcsu Creative Commons License 1999.08.18 0 0 11
Ismét köszönöm az eddigieket!

Nem kell laboratóriumi pontosság, de jó, ha 10%-nál kisebb hibával lehet mérni vele.
Első körben 25 darabra lenne szükség, majd folyamatosan...
Egy olyan berendezésbe építjük be, ami a (teher)gépkocsik több egyéb üzemi paramétere mellet a pillanatnyi üzemanyag fogyasztást is méri.

Karcsú

Dreamer Creative Commons License 1999.08.18 0 0 10
A Trabikban lévő átfolyásmérő valóban elég pontos jószág (volt), csak azt nem tudom, hogy lehetett e hangolni más autótípusra...
Árpi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 9
Milyen célra kell? Milyen legyen a pontossága, laborműszert akarsz, vagy csak saccolónak?
Andreas Creative Commons License 1999.08.17 0 0 8
Karcsu,
Taxiórákat gyártó és javító cégek környékén keresgélj (telefonkönyv). Ott némi rábeszélés után hajlandóak megválni egy-két ilyen átfolyásmérőtől. Ha jól emlékszem eléggé megkérik az árát, 95-96 környékén 3 ezerért akartak rámsózni egyet. Elég órmótlan darab volt, optikai jeladóval. Végül nem vettem meg, mivel eleve 2 kell belőle, meg aztán volt vele még egy-két probléma. Pl. volt alsó határa az átfolyási sebességnek és nekem fogalmam sem volt, hogy milyen sebességgel közlekedik a benzin a csövekben.
Ha ilyen "fedélzeti számítógép" építésére adod a fejed, akkor gondolj rá hogy milyen szélsőséges körülmények között kell majd müködnie. Pl. tűző napon álló kocsi utastere akár 80 fokig is felmelegedhet.
Karcsu Creative Commons License 1999.08.17 0 0 7
Köszönöm az eddigieket, ha tudtok még valamit, várom.

Karcsú

DomiG Creative Commons License 1999.08.16 0 0 6
A Rádiótechnika folyóirat utóbbi 10 évének számai közöt5t volt egy, vagy két cikk ilyen szerkezet építéséről. Ott meg volt adva az átfolyásmérő-jeladó típusa, beszerzési helye. Bár ezek inkább laborműszer-jellegúek. fedélzeti műszernek sokkal jobbanbeváltak az analóg muattós mechanikus vaacum-mérők, pl: a Polski gyár (FSO) csinált ilyen utólag beszerelhetőt, van nekem is két darab, de gyárilag van pl: a Zsiguli 1500 S, vagy L műszerfalában.
vomit Creative Commons License 1999.08.16 0 0 5
volt ilyenem, vagyis van most is a cumóim között. ladára kialakítva és programozva, de egyébként típusfüggetlen. átfolyásmérő a benzinnek, kilométerspirálba tehető érzékelős toldat, gyújtótekercsről fordulatszámjel, stb.
biztos elég jól kitalálták, de pont a pillanatnyi üzemanyagmérés funkció vacakolt. digitális kijelzője van, és 2-3 másodpercenként frissíti az adatokat. amit mutatott, az fel alá ugrált, néha a dupláját mutatta, aztán visszaállt. eléggé utáltam ezért.
valamit hangolgatni kellett volna benne, a leírása szerint a mért fogyasztásból valami állandót kellett volna kiszámítani, és azt betáplálni.

7 ezerért vettem a gyártótól, most meg nem mondom a cég nevét, ezer éve volt. a cucc megvan még valahol, megőriztem, mert elég sokáig jártam utána. alig találtak nekem még egy példányt a szekrény mélyén. a gyártó már akkor (4-5 éve) fő profiljává tette a taxióra gyártását, és csak lestek, hogy én ezt a mérőkét akarom.

hjcs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 4
Találsz az 1984 után kiadott Trabant autókban,balra lent elöl,olyan mint egy kerek konzerdoboz.A hozzávaló elektronika fent van a műszerfalban.Talán egy autóbontó segíthet. Valaha az endékában külön is árulták, utólagos beépítésre. HJCS
Karcsu Creative Commons License 1999.08.16 0 0 2
A feladat nem autó típus specifikus, a szenzor elvileg bármilyen autóba beszerelhető, ahol csövön folyik az üzemanyag.
Ilyet keresek.

Karcsú

Toms Creative Commons License 1999.08.16 0 0 1
Jó kérdés? Milyen autóba kell? Talán a márka kereskedésbe kellene érdeklődni.
jeegynullas Creative Commons License 1999.08.16 0 0 0
M0 autocentrum? Hm? Passz ...
Karcsu Creative Commons License 1999.08.16 0 0 topiknyitó
Kérdésem rövid, tömör:

Hol lehet kapni hazánkban olyan üzemanyag átfolyás érzékelő szenzort, amely impulzus kimenettel rendelkezik?

Karcsú

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!