Keresés

Részletes keresés

gab99 Creative Commons License 2000.06.15 0 0 19
En most a processtree-t hasznalom.
A kis linuxos server ejjel nappal szamol.
Eddig 20 nap utan 770 bajtbol 150000bajtot szamolt.(133 Mhz)
Nekem ez jobban tetszik mintha bannereket kellene olvasnom.
Ha vizetnek majd tajekoztatlak titeket.
itt egy link akit erdekel (a fa).
Kliens program van minden op rendszerre.

ProcessTree Network
TM

Keress penzt offline, banner nelkul

Újlaki Creative Commons License 2000.02.01 0 0 18
"Nekem ez a FORINT... kiszámolta, hogy 413eFt-ot fogok keresni vele egy évben. "

Majd elmész sörözni abból a 413 forintból... ;-)

Ha annyi sem lesz, kipótolod saját zsebből.

Előzmény: psmith (9)
ati_x Creative Commons License 2000.02.01 0 0 17
Alitolag a spedia kifizeti magyarorszagra is.
Nem tudom meg nem gyult ossze annyi pottyom. Irjon valaki aki mar kapott csekket.
59bandi Creative Commons License 2000.02.01 0 0 16
Azt ugye érzitek, hogy ez a pay/surf dolog kétirányba erkölcstelen. Egyrész nem az fizeti, akinek fizetnek érte,
másrészt az a reklámozó, akinek a conter-ét tekerik, az is át van dobva a kerítésen, mert nem valószínű, hogy a reklámot el is olvassa akárki.
Én az tapasztaltam, hogy egy hétvége alatt egy darab elindított "Spedia.exe" megevett kb 100Mb-ot.
Nem hiszem, hogy a kedves kollégához bejött a 100MB forgalmi díja - különben azonnal kötelezővé tennénk a regisztrációt.
Ha egy átlag havi fix díjas dialup account-ban goldolkozunk, akkor is nyilvánvaló, ha mindeki beregisztrál egy pay/surf dologba, annak csak internet előfizetés díjemelés lehet a vége.
Előzmény: anonymous coward (15)
anonymous coward Creative Commons License 2000.02.01 0 0 15
Na igen... ha viszont kiszámolod, hogy egy átlagos banner kb. 15k, és ebből mennyit kell letöltened ahhoz, hogy valami pénzed is legyen belőle.

Nade azt számold ki, ha mondjuk csak 500 ember tölt le mindennap csak 50 bannert, az 366 megabájt... hát nem tudom, más hogy van ezzel, de ezer hasznosabb dologra is fel lehetne használni ezt a _garantáltan_ nemzetközi, amerikai sávszélességet. Ha ez a baromság elterjed á la emvéj, akkor az isten backbone-ja se lesz elég, mindez csak azért, hogy a végén néhány "marketingcég" a végén elkönyveljen x 10000 teljesen használhatatlan, követhetetlen és random clicket. Big deal.

Vegyétek már észre, a 155Mbiten csatlakozott jenki "internet marketing company" nem gondol ebbe bele... persze miért is tenné. Viszont a magyar backbone nagyságrendileg hasonló sávszélességű, mint ott SF egy kerülete, vagy még kevesebb.

Egyszerűen pocsékba kidobott sávszélesség, ami miatt olyan pocsékul lassú Magyarországon az internet kapcsolat. Engem ez idegesít, de annyira, hogy nem tudom elmondani.

Bocs.

Előzmény: JT (13)
mber Creative Commons License 2000.01.31 0 0 14
Hi!

Azert ovatosan ezzel a pay-per-surffel! A problema az, hogy ugye, a neten rengeteg ingyenes szolgaltatas letezik, peldanak itt van pl. az Index. De sorolhatnam tovabb: ingyenes email, webhely, sms kuldes, hirdetesek, forumok.
Ha az userek "maguknak" szedik be a hirdetesi dijakat, akkor elobb utobb az ingyenes szolgaltatok eleg nehez helyzetbe kerulnek, hiszen megszunik a bevetelforrasuk. Es a vegen eljutunk oda, hogy ezek az ingyenes szolgaltatasok eltunnek, vagy fizetni kell ertuk.
Akarhogy is nezzuk, az Index sem a ket szep szemunkert dolgozik, valamibol meg kell fizetni a szerkesztoseget, a servereket, stb.
Ugyanugy, ahogy a kereskedelmi TV-k sem a szemunkert vannak. Tegyuk fel, hogy az embereknek nem a musorszolgaltatok, hanem kozvetlenul a reklamszervezok "kuldenek" a reklamokat (pl. egy vekony csikban a TV aljan). Akkor a TV-k mibol elnenek meg, mibol fizetnek a musorok sugarzasi jogat, etc...
Szoval az egesz Internetnek ez a dolog tobbet art, mint hasznal, de ez csak hosszu tavon fog igy alakulni. Hogy akkor mi lesz.... Meglatjuk...

Udv.

Ja, azt elfelejtettem megirni, hogy ha valakinek meg mindig van kedve ilyet "jatszani", akkor nezzen el ide, ezek a kulfoldiek fizetnek Mo.-ra: itt

Csekk Creative Commons License 1999.10.10 0 0 12
Sziasztok!

Megvan a második magyar kezdeményezés is!
Ha valakit érdekel eresszen meg érte egy email:))

Üdv:
Csekk

Csekk Creative Commons License 1999.08.19 0 0 11
Sziasztok!
Ma kicsit meglepődtem, mert mostmár szinte naponta nyílik új kikötő, ezekre az új lehetőségekre!
Épp az imént csatlakoztam a 12. olyan lehetőséghez ahova engedik az Amerikán kívüli usereket is regisztrálni.

Mit gondoltok, hány ilyen lesz a világban az év végéig? :))
Májusban 10-re saccoltam, de mintha tévedtem volna egy nagyságrendet!

Udv:
Csekk!

Csekk Creative Commons License 1999.08.16 0 0 10
psmith

Szerintem évi szinten már ma is több milliárdos!
Pld. nézük meg egy nagyobb kikötő hírdetési ajánlatát, aztán számoljunk. Mennyi reklámpénzzel (bannerrel) van kitapétázva, és ha asszociálunk, ... háááát én meglepődtem a nagyságrenden.
De ez még semmi!
Nemrég vettem részt egy marketing tanfolyáson ahol a következő hangzott el!
EU elemzések szerint a régiónkban a következő három négy évben (a csatlakozásig) a cégek által a reklámokra elköltendő pénzek nagysága meg fog tízszereződni!
Az Internet átlagosan évi talán háromszorozódni is fog.
(Ma még talán csak duplázódik?)

Csekk

psmith Creative Commons License 1999.08.16 0 0 9
Nekem ez a FORINT... kiszámolta, hogy 413eFt-ot fogok keresni vele egy évben.
Szerintetek hány millios a magyar netes reklám piac?
Rettenet Creative Commons License 1999.08.16 0 0 8
Ne aggódjá mán annyit na.
majd itt is beindulgat ha van benne fantázija
amúgy meg hogy örüjjé regisztráltam magam én is.
bár azért az ilyen dolgoknak is vannak veszélyei.
Nem igazán van rá garancia, hogy az adataid nem kerülnek illetéktelen kezekbe.
De azért abban igazad van, hogy ez egy lehetőség. Aztán döntse el mindenki, hogy vállalja-e a vele járó kockázatot vagy sem.
Csekk Creative Commons License 1999.08.16 0 0 7
Kedves WAN
Igen, a legtöbb helyen igen is komoly felméréseket végeznek az érdeklődési körökben.
Számtalan kategóriák közül választja ki az user, hogy mi az érdeklődési köre.
Pld:
Ez a legújabban indított rendszer, és ezen van szörf pénz, webmesterpénz, email olvasásért pénz is egyaránt.
Itt pld már a regisztrációnál is többtucat főkategórából válszthatja ki a csatlakozó az érdeklődési köröket.
De pld ha mégis finomítani akarok rajta, az emailpénz miatt, akkor már részleteiben, többezerből kattinthatom ki az almenüben azt, ami mégsem érdekel.
Igaz viszont, hogyha beindulnak akkor majd azontúl meggondolom, hogy milyen ingyenes "szemetet" kérek majd napi frissítéssel a levládámba!

FORINTERNET -ről pedig annyit, hogy én nagyon drukkolok nekik, hogy akárhogyan is, de beinduljanak.
Szerintem egy vagy több ilyen surf-many lehetőség igen is meggyorsíthatja az Internet Magyarországi elterjedését.
És itt van az, ami miatt nem értem, hogy a NAGY MAGYAR INTERNET miért halgat!???
Miközben a világban tízmilliók csatlakoznak be a különféle rendszerekbe, a többhelyről is naponta hetente járó hírlevelekben egy szó sincs az egészről!
A napi hirlevelek híranyagának legalább 90 % -a az Internetguruknak szóló információkkal van tele.
Más user nincs a neten?

Sőt a minap egy magát "web-marketinges" -nek tituláló levelező, igen megvető hangra ragadtatta magát a témakörben egy hixes, nyílvános levlistán! (ki is vettem a lapjára mutató linket az oldalaimbol!)
S persze rögtön azt a reklám fajtát ajánlotta amihez havi többezres latottsagú oldalak kellenek. pld sajátja. :))))

Hááát így tényleg sikerül valamiben megint az utolsóknak lennünk a világban.

Bár a topic címében az érzésem benne van.
Féltik a régiek a megszokott reklámpénzeket?
Tényleg ennyire rövidlátók lennénk mi MAGYAROK?

Üdv:
Csekk!

kozakzs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 6
hali!

Én csak egy idézetet nyomnék ide, ami nem tőlem származik, hanem egy levelezőlistán hangzott el, de szerintem az illető nem bánja, ha itt is elnyomom :)
"Szerintem a magyaroknak, köztünk nekem is el kellene felejtenünk azt, hogy
> mindenki úgy táncol ahogy mi fűtyülünk. Senki nem kiváncsi arra, vajon
> elhisszi-e XY, Pest megyeből a korlátolt agyával, hogy ezzel lehet
> keresni vagy sem.
>
> Nézzük a két oldalt.
>
> Egyik: ingyen regisztrálhatjuk magunkat egy lehetőségbe. DE könyörgöm ez csak egy lehetőség. Senki se itt, se nyugaton nem garantál semmit. A mai világban
> egyszer fent, egyszer lent. A cég megszünhet, tönkremehet akkor is ha
> megsértődöm itt Pest megyebén egy piac szempontjából picike országban.
>
> Másik: Nem történik semmi. NA jó kapok egy két emailt, ha eladták a címem, de
> ez könnyen kiküszöbölhető.
>
> Velünk magyarokkal az a baj, akkor kellünk fel, ha pénzt adnak érte.
> Kinnt, felkelnek, nekifognak és hiszik hogy pénz lesz belőle.
>
> Én láttam ahogy az UtopiAD és az Epipo cégek honlapja hogy fejlődik - ez
> pozitív.
> De láttam ahogy az Amazing Solution rendszert darabokra szedték, pedig a
> legjobb volt, és én hiszem lesz is.
>
> Választhatok!
>
> 1. Ha hiszek továbbra is foglalkoztat a gondolat és odafigyelek a céggel
> kapcsolatos dolgokra. És lehet, hogy újra elindul.
>
> 2. Ha nem hiszek, lesz*rom az egészet, a francba küldök minden céget és nagy
> okosan a fotelből elmagyarázom, miután kiszáltam a trabantomból, hogy az egész
> hülyeség.
> DE AZ AZ IGAZSÁG, HOGY A CÉG HA HASZNOT HAJT MŰKÖDNI FOG. Velem vagy nélkülem.
>
> Mindenki maga dönt. A saját ideje a saját élete."

Nekem is ez a véleményem :)
http://www.extra.hu/kozakzs/penz/penz.html

üdv,
Zsolt

WAN Creative Commons License 1999.08.15 0 0 5
ha en hirdeto lennek, akkor nem tizeneves kolykok brozereben akarnek megjelenni
Ha van a jelentkezeskor valamilyen kerdoiv, akkor abbol kiderul a felhasznalok megoszlasa, es akkor lehet olyan hirdetot szervezni akit ez erdekel. Persze itthon ez a megoszlas jellemzoen a 20-30 eves varosi ferfi lesz :), de akkor olyasmit fognak hirdetni, ami ezeket erdekli.

nem rak fel minden szart a gepere
Megneztem ezt az uj magyar Forinternet vagy mi a szoszt: ez mar Java programmal fogja a hirdeteseket megjeleniteni...
Azt nem tudom, hogy hogy/hol fog mukodni, de a Java VM hajlamos lenyelni tobbmega memoriakat a mukodesekor es mint tudjuk, RAMbol sosem eleg, foleg Win alatt.
De a programot felrakni nem kell :)
Amit eddig lattam az asszem a gotoworld volt, az egy IE huzat (skin),ez is leginkabb a memo-t fogyasztja.

Csekk Creative Commons License 1999.08.15 0 0 4
Ariel!
Van egy vastagbukszájú amerikai barátom, aki mindamellett, hogy napi 16 órát dolgozik, (pedig nem lenne szüksége rá) élvezi az internetet!
Náluk szinte ingyen van. Ezért használja is.
Szerintem ez is egy olyasmi média, mint a TV! Csak itt a képsebességet a szörföző állítja be, és a műsort is ő szerkeszti.
Ha nem tetszik neki, már teker is egy újabb "url-re"
A reklám meg amúgy is van.
kérdezd meg a webmestereket, hiszen ők is ebből a pénzből szeretnének minnél többet.

Nem inkább arról van szó, hogy féltékenyek?
Ez a reklám módszer, egy jövőbeli erős versenytárs is lehet nem?
A tartalom területén szerintem a versenyben a szörföző csak nyerhet! (szerintem)
Egyébként pedig a Tv reklámokra vissztérve nagyon jól veszi ki magát egy sci-fi filmben a mosópor reklám:))))
Méghogy célközönség....
Mellesleg a "get paid to read email programok állítólag célközönség alapján vannak szervezve!
lásd itt a legujabb komplex rendszert!
Igen csak erős versenytársa lesz a többieknek.
Üdv:
csekk!

Ariel Creative Commons License 1999.08.15 0 0 3
aki bedol az ilyenkeknek az meg is erdemli...

egy reklam akkor er valamit, ha celkozonseghez juttatjak el. ugyis mondhatnam, hogy en vagyok az ucca hirmondoja.. ize ez nem az en dumam...
ha en hirdeto lennek, akkor nem tizeneves kolykok brozereben akarnek megjelenni, hacsak nem barbigyaros lennnek, hanem vastag bukszaju yuppiknal..

arrol nem is beszelve, hogy gondolkodo ember nem rak fel minden szart a gepere, plane ha az a netet hasznalja.

Csekk Creative Commons License 1999.08.15 0 0 2
Tulajdonképpen igazad van, de mintha ez a módszer most kezdene a háttérbe szorulni nem?
Illetve csakk az un. "affiliate" lehetősége marad meg.
Az alldvantantage és a Gotoword bebizonyította, hogy a közönség részt kér belőle!
Lásd az első több mint 2 millió usert regisztrált már az első néhány hónapban.
A másik, a GoToWord is valahol itt tart mára.
Bár innen még tényleg nem érkezett csekk Magyarországra, de már nálunk is szervezik!
Lásd FORINTERNET!

Viszont az ok amiért ezt a topicot is nyitottam, hogy bár én is rendezsen áldozok eme ujdonság oltárán, a webmestereit sehol sem látom az élen!
Ugyan már miért?
Nem értem!
Sőt a minap egy levelelező társam társam szerint a Net egyik elismert szaktekintélye kivétel nélkül leszélhámosozott minden ilyen irányú törekvést!
Ezen gondolkodtam el....
Mintha elveszne valami... vagy csak féltékenység?
Hát ezért szeretnék sok sok véleményt!
Az én véleményem az, hogy meg kell próbálni!
Hiszen ha beválik, akkor Talán már a közeljövőben is olcsóbbá lehet tenni a szörfözést.
Szerinted nem?

Udv:
Csekk!

feri7 Creative Commons License 1999.08.15 0 0 1
Ellenérveket kértél ...
A gond az, hogy a (külföldi) hirdető cégek számára nem igazán vagyunk célközönség, így aztán magyar szörfözőknek nem is nagyon fognak fizetni ... Legjobb tudomásom szerint innen jelenleg nem is fogadnak el jelentkezéseket, csak előjegyzésbe vesznek. Ha pénzt akarsz csinálni a neten, vegyél saját domain nevet, csinálj egy jó kis site-ot (nemzetközi érdeklődésre számot tartót), add el a hirdetési felületed (külföldi hirdetőknek), és akkor lesz pénzed.
Ako Creative Commons License 1999.08.15 0 0 0
Csekk ahogy latom te vagy az en emberem mert majdnem hogy 0 ilyen cimet ismerek ( marmint ahol azert kapsz penzt hogy az o bongeszojuket hasznalod meg persze hogy olvasod a reklamokat) Ezert kernelek hogy kuldj nehany cimet e-mailen plz.
Csekk Creative Commons License 1999.08.15 0 0 topiknyitó
Ebben a topikban szívesen látnák minden véleményt ami a legújabb keletű reklámpénzekről szól.
Gondolok itt ez esetben a web surf many egyre terjedő olyan internetes pénzkereseti lehetőségre, ahol is a reklámpénzek jelentős része közvetlenül a szörfözőhöz kerül.
Én speciel nem értem sokak ellenállását e téren.
Ezért nyitottam ezt a topicot, hogy mindenféle ellenérvvel megismerkedhessek.
Nem feltétlenül vitatkozni akarok, de mivel összefognak vélhetően csapni az indulatok is, nosza!

Vitaindítónak, ha valaki még nem ismerné ezeket a lehetőségeket, ajánlom ezirányú jelenleg kezdetleges állapotban lévő oldalaim megtekintését.
Mani mani mani!
vagy itt:
Mani mani mani!

Mitszóltok az Internetes reklámtorta újraszeleteléséhez?
jelentheti ez a módszer a hazai internetes társadalom jelentősebb növekedését a közeljövőben?

Üdv:
Csekk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!