Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.06 0 0 35
E még csak az agónia, hisz itten vagyunk.
- Tessék mondani doktor úr, mennyi idpőm van még hátra?
- Tíz, kilenc, ...
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.11.06 0 0 34
of
Remélem nem vagy haragtartó? Látod, önkritikát gyakoroltam!
on
Előzmény: Qtyi (33)
Qtyi Creative Commons License 1999.11.06 0 0 33
En voltam, akit akkor kinevettel...
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.11.06 0 0 32
A múltkor kinevettem valakit itt a tasztalon amikor azt írta, hogy azért haldoklik ez a hely, mert már minden olyan témát megtárgyaltunk oda-vissza ezerszer amit az emberiség saját történelme folyamán fontosnak tartott. Már nincs semmi amire felkapnák az emberek a fejüket és esetleg hozzászólnának valami építőjellegüt. Azt hiszem, hogy nagyjából igaza volt. Az igazán fontos és érdekfeszítő témák már lefutottak itt és csak a napi események ilyen-olyan színvonalú megtárgyalása viszi a prímet a tasztalon. Komolyabb topicot már nem is érdemes nyítni, mert olyan gyorsan elsüllyed, hogy mire visszatérsz a "köszönjük a hozzászólást!" szövegü üzenet után, már meg sem találod. Továbbá úgy veszem észre, hogy nagyon sokan csak pihenni járnak a tasztalra és meg sem kisérlik, hogy egy kicsit összeszedjék a gondolataikat és valami nívósat tegyenek hozzá az alapgondolathoz. Én általában nagy kedvvel szoktam leülni este a törzsasztalhoz de pillanatok alatt szertefoszlik a lelkesedésem amikor meglátom, hogy ugyanazok topicok uralják a képernyőmet már hetek-hónapok óta. Valamilyen nagy nyüzsgés az amit én hiányolok itt, egyre magányosabban érzi magát az ember.
Én unatkozom már itt! :(

Anteris

Zaturek Manfred Creative Commons License 1999.08.14 0 0 31
Nem döglött meg itt semmi, csak változik.

Bizonyos fokig a Tasztal már rég kinőtte azokat a kereteket, amelyekbe kezdetben beleszoktunk. A nagy integráció után megkezdődött a szeparáció, de mivel elég egyszerű az átjárás, ez nem okoz különösebb gondot. Példaként hozom fel a több fórumot (akár még több is lehetne) - vannak, akik nagyon jól érzik ott magukat, azaz megtalálták a stabil vitapartnereket, a többiekre meg nem is túlzottan kiváncsiak. Párhuzamosan léteznek az ide-oda benézegetők, ők egyrészt még keresik a helyet, másrészt pedig mindenre kiváncsiak. Ez is természetes. Ugyanez a helyzet az IRL találkozókkal - rengeteg kisebb társaság jön össze rendszeresen és folyamatosan, viszont a Nagy Bulikon is egyre többen vannak, azaz a kis találkozók nem "szippantják el" az embereket, hiszen nem is helyettesíthetik a nagyobb összejövetelekt.

Meg kell érteni, hogy 150-200 ember sosem lesz képes együtt leülni és beszélgetni egy helyen - az már nem társalgás, hanem előadás. Egy-egy topikban régebben sem voltak többen mint most, legfeljebb a témák számának jelentős megnövekedése miatt még nehezebb a válogatás.

A problémák persze abból adódnak, hogy sokan nem olvasnak, vagy lusták, vagy annyira eredetinek gondolják a mondandójukat, hogy azonnal egy új topikkal rukkolnak elő, ahelyett hogy egy régit kikeressenek és azt folytassák - de ez sem újkeletű, azelőtt is igy volt. Egy-egy topiknak mindig megvan a maga élete, gyors indulás, ha érdekes a téma, akkor sok hozzászóló, beindul a vita, utána pedig vagy megunják, hiszen mindent elmondtak már, vagy a vita eldurvul és befullad, ezek után a topik süllyed, egészen addig, mig valaki elő nem bányássza, vagy hasonlót nem indít.

Ne feledjétek el, hogy a Törzsasztal decemberben már 2 éves lesz, még akkor is, ha az összeomlások miatt több topik eltűnt, most már akkora a '"termés", annyi van belőlük, hogy végig sem lehet olvasni őket, erre senki sem vállalkozna. Igaz, hogy egyre nehezebb megtalálni az értékesebbjét, de azért nem reménytelen.

Az eredeti kérdésben megbújó "elitfórum" pedig mesterségesen úgysem alakítható ki, forszirozni nem is érdemes, különben sem jelenthet alternatívát, csak kiegészítője lehet a Törzsasztalnak.

A végére persze ideteszem, hogy - szerintem :)))

oldvirgin Creative Commons License 1999.08.14 0 0 30
Kedveseim,
A nyár miatt tényleg sokan vannak szabadságon és eléggé üres az asztal.
Gyalázkodni csak kevesen gyalázkodnak, eléggé jól behatárolható az a kör. Rengeteg új asztaltárs jött az utóbbi hónapokban, és a tömeggel sajnos a betegek, és a hmmmm... divatos kifejezéssel a sulinetesek is jönnek. Sokak szerint szeptembertől ez még rosszabb lesz.
Az utóbbi hetekben elszaporodtak azok is, akiknek a "hozzászólásai" gyakorlatilag a különböző bulik időpontjára szorítkoznak. Ez is eléggé problémássá teszi a korábbi, intenzív gondolkodást, véleményt igénylő vitát.

A legjobb módszer ezek ellen azonban a jó topicok nyitása, és az értelmes, gondolatgazdag hozzászólások arányának növelése.
Gondoljátok, hogy a (jogos) kritika mellett ebben is jeleskedtetek? :)

Zs4zet Creative Commons License 1999.08.14 0 0 29
Valószinűleg igazad van a nyárral, rengetegen hiányoznak és az elmúlt 2-3 hétben a "szokottnál" is gyengébb a "minőség"...
Nem benned van a hiba, szerintem most az tasztal is egy radikális átalakulás stádiumában leledzik, és ennek az erdményei jelentkeznek, de a nyár miatt még a termeszvár-építkezés is abbamaradt...
És elég nagy a migráció is, ha megfigyelted, bár nem tudom Te milyen jellegü dolgokat hiányolsz. Én a minap felmerült "Darwinizmus baromságai" topicot újrabelenézve megint rájöttem, hogy milyen más volt "régen" : akkor még zömében érveltek, gondolkoztak az emberek, a vita az vita volt nem gyalázkodás...
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.14 0 0 28
Atneztem. Elolvastam, es meg mindig nem tiszta.
Nem azt firtatom, hogy ott es itt miert tudunk emberi hangon velemenyt nyilvanitani, esetleg nezeteket kozzetenni, cserelni, es nem az a kerdes, mashol ez miert nem megy. Emberfuggo.

Nem vagyok ven roka a Tasztalon, nincsenek eves emlekeim. 4 honappal ezelott nem az ujdonsag varazsa buvolt el.
Lehet, nyar van, es majd visszaternek a tobbiek, akik most hianyoznak, es megint erdemes lesz jonni es olvasni, mert mostanaban nagyon keves engem lekoto temat talalok.
Persze, lehet, hogy engem erdekel keves dolog, nem tudom.

Egyszeruen nem erzem azt a hangulatot. Itt jo, ez tetszik, es nem azert mert siratok egy erzest, hanem mert itt tudom, hogy ertelemes a hallgatosag.

Na bocsassatok meg kisse ambivalens soraimat. Majd rendezem a "cuccost" es megprobalom osszefoglalni mi a gubanc :)

George Sand Creative Commons License 1999.08.14 0 0 27
Tisztelt Tasztaltársak,
A Törzsasztal lehet, hogy lapos, DE az biztos hogy nem a Kerekasztal Lovagjai vannak nagyobb számban képviselve néhány topicon belül. Nem említek topicokat, Ti is tudjátok melyikekről van szó.

George Sand

Zs4zet Creative Commons License 1999.08.14 0 0 26
Trilla!
Nézz át a Törzsasztal Házak-ba, és rájössz mi az ami nem stimmel...
Én is kifejtettem ott korábban a nézeteimet, és nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni...
Zs4zet.
heki Creative Commons License 1999.08.14 0 0 25
Kedves kaviat mester, éppenséggel nem vigasztaló sorokat írsz.
1. naon fontos: az a picinke stílhumor, hogy az asztal "lapos" stipistopi azt enyem, szerz,jog.véd, persze Szigfrid kollega vette észre 1x.
2. megdermedtem a szeptember apokaliptikus hangulatától: sulinet.
3. Éppenséggel kaviat és tsai írásait látnám nagyobb számmal.
4. Persze, hogy hullámzik az asztal.....annak elllenére, hogy lapos.
De ennek ellenére ládd-é, te is csak így intesz, hogy ez mán így van, szokjunk bele, micináljunk...HÁT NEM!!! NEM TÖRŐDÜNK BELE!!!!

"Egyrókáróltöbbbőr" Rt.és a "Le Ragott Chont" gmbh képviseletében: hekciás
....................................................................

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.14 0 0 24
Magyarazzatok mar nekem egy kicst! Igen, en is erzem, hogy valami nem stimmel, ha mesbol nem, hat abbol, hogy nincs kedvem olvasni.

Temat nyitni sem tudok,mert nincs egy epkezlab 5letem Nem mintha nem lenne ami erdekel, de honnan tudjam, erdekel-e masokat?

Masreszt: en vagyok alulinformalt, vagy van valami konkret temakore a Tasztalnak? A politika ugye politika, a kultura kultura.
Mit varunk a Tasztaltol? meg lehet hatarozni? Lehet korvonalazni?
Ha nem, miert kellene kitiltani a "gimiseket"? Megjegyzem: eszembe sem jut elolvasni, mirol fecsegnek, ugyanis nem tartozom hozzajuk, kozejuk, mittomen! ;)

Szoval?
Adjatok ertelemes topicot, igy szombat delutan, mert unatkozom a konyvtarban.

+++ Creative Commons License 1999.08.14 0 0 23
+
kaviat Creative Commons License 1999.08.13 0 0 22
természetesen a balatonról, tudod a jó kis modemem mindenhova elkisér ahol 1-2 napnál tovább tartózkodom :))) /bocs én is az offtopicért../

.kav]4t

Bruckner Szigfrid Creative Commons License 1999.08.13 0 0 21
OFF
kavi úr, már itthonról szólongat hozzá, vagy megcsapolt valami balatoni telefonfülkezsinórt és még mindig lábat lógatva, lángost majszolva tengeti napjait?
ON, és most jövök rá, hogy micsoda pofátlanság volt beleOFFolni egy olyan topicba, ami, többek közt, az offok ellen ágál ;-))) Bocs, heki.
Most mingyá megnézem ezt a Mátrixos topicot, ha már így felhoztátok...
kaviat Creative Commons License 1999.08.13 0 0 20
hátmég ha rendesen tudnám írni tasztalostársaim nevét : Bruckner Szigfrid.. elnézést, megint gyorsabban gépeltem mint olvastam...

.kav]4t

kaviat Creative Commons License 1999.08.13 0 0 19
ugyanmár... évek óta ezt csinálja a tasztal /vagy mikor hogy hítták/... hulámzik.. folytonos expanziót élünk meg, és addig jó amíg ez tart. a fikázókról : pl folyamatosan követem a Matrix topixot, hónapokig kis nyugis hely volt, amig nem kezdték vetiteni. amint a mozik is jáccották /addig ugye csak Z version volt/ jöttek a sokak. volt pár erősebb vélemény mind a 2 oldalról, de szerintem rendesen lekezeltük. nem kell itt mitet aggódni ahogy a Wágner Úr mondaná... Szikfid mesternek pedig igenis igaza van, jó az ha lapos az a tasztal :)) viszont nem vagyok +győződve hogy jó e a nagy szétszabdalás, inkább kerülkgessek pár értelmetlen topicot, mint elkerüljön számomra érdekes Tma olyan messze, hogy már a sok egérkattintás miatt lustaságON okán nem járok arra, szóval csak csínján a sok fórummal.. különben is, ez még semmi ahhoz ami akkor lesz amikor a sulinet szeptemberben beindúl :))) még rémlik tavaly micsoda zajongást csaptunk miattuk :))))

.kav]4t

heki Creative Commons License 1999.08.13 0 0 18
Lehetne egy új Fórum: Rajongók és sorstársak címmel pl., és oda be lehetne pakolni az összes belterjes topicot. Persze ki mondja meg, hogy melyik az... De a gimnáziumi találkozókat feltétlenül el innen... meg a csevegőket is, Danubius Capuccinó Gondolatok (!!!!), stb. A szemérmes félhüje poéták clubját is, mert az (bevallottan) zártkörű.
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.13 0 0 17
Valóban. Sajnálom előző kijelentésemet Lázárra és Szigfridre vonatkozólag. Hiba volt. Véleményem egyébirán a "ha igen, miért nem?" topicban olvasható a törzsasztal nivócsökkenéséről.
Mindenkit üdvözlök, a megbántottaktól elnézést kérek.
Thomas Mann valószinűleg egyikünkre sem lenne büszke, bár bölcsebb volt annál, hogy ilyesmi szándékában állott volna.
oops Creative Commons License 1999.08.13 0 0 16
Hat, Castorp, Thomas Mann sem lenne buszke....
heki Creative Commons License 1999.08.13 0 0 15
Castorp,
Thomas Mann haragudna, ha ismerne...:)

Felhívom becses figyelmed, hogy ne az én lelkiéletemmel foglalkozzál. Én állítok valamit: belterjes a topicok------nem beszélgetünk, csak reagálunk---------tenni kéne valamit.

u.i. nem kúrok, csak szeretkezem.
u.i.2. ah, a régi szar, de jó spenót íze volt.:)

oops Creative Commons License 1999.08.13 0 0 14
:))) jó neked, hogy süt a nap ottan. dehogy akartam egyet legyinteni, nullazni akartam, de gyorsan, es ez jutott hirtelen eszembe...
amugy sokmindenben igazad van, de szerintem ennek valamelyest tech okai is vannak: a regi topicok nagyterjedelmukekke valtak, lehetetlen letolteni a legtobb vendegnek nem tudom miert nem lehet pl. 100 hozzaszolasonkent vagni, thread-et csinalni vagy ilyesmi. egyszeruen sokba mar nem is tudsz beszallni... ennyi most hirtelen a tech.

szerintem a "regi nagyok" kozul is itt van, akinek van mondanivaloja, es itt tud lenni. a belterjes topic, ha teged nem erint, olyan, mintha nem is lenne. csak az a baj, hogy a Top100-ban en is mindig olyanokat latok joreszt, amiben en nem vagyok erintve :) (ez megint jelenthetne valamifele tech problemat is, nehez a topicok megtalalasa)
nem biztos, hogy jobb az allandoan valtozo sorrend, a stabillal szemben, ahol az ember megtalalja, amit keres (legalabb opcionalisan lehetne egy ilyen listazasi mod)

de mostmar tobb tech. felvetest nem akarok belevinni...

amugy meg nyar van, ilyenkor a kerthelysegek mennek... majd osszel mindnenki visszaer...

Genialis Creative Commons License 1999.08.13 0 0 13
Valahol leledzik valami igazság.

Igaz, hogy nem tartom magam egy tojásfejű értelmiséginek, de a "Hogyan öljem meg a szomszéd kutyáját" című topiktól földre estem.

X polgártárs Creative Commons License 1999.08.13 0 0 12
heki polgártárs,
uborkaszezon van, vagy hogy hívják.
Az egyébb témák majd lemorzsolódnak, te addig +tehetnéd pld., hogy feldobsz valami kellemes témát.
tisztelettel
xpt
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.13 0 0 11
heki,

ne keseregj.
Olvass, sétálj egyet, kúrjál vagy mittudomén.
Ha szar itt, hát szar.
Aki nem szereti a spenótot, ne egyék spenótot.

heki Creative Commons License 1999.08.13 0 0 10
Lassú vagyok... bocsi
Hans Castorp Creative Commons License 1999.08.13 0 0 9
Szigfrid,

Lázár Ervin haragudna, ha ismerne.
Micsoda faszkalap dolog, hogy bizonyitsanak a mittudoménkicsodák?
Mit bizonyitsanak?
A hozzászólásokról meg a kabátlopásos vicc jut eszembe.
Nem érdemes szintet váltani csak azért, hogy az igazadat boznygathasd néhány paprikajancsinak.
Egyébként jó napot.

heki Creative Commons License 1999.08.13 0 0 8
Szigfrid nyugodtan reklámozz, mert néha úgy érzem sok lúd közt elveszik a disznógyermek... Egyre nehezebben találok érdekeseket a rengeteg közül...
Ha tunnák megoldást, mondanám.
lasztminit Creative Commons License 1999.08.13 0 0 7
Kövezzetek +, de vhogy afféle belterjesek lettek úgy átalában a Tazstal topicjai. 7-8-an elbutulgatnak, oszt kész. Nem reklám, de jelen pillanatban üdítő kivétel talán az Alakformálás topic. Bár, ott is inkább egy jótevő segít egyfolytában a rászorulókon.
heki Creative Commons License 1999.08.13 0 0 6
A 2. állításomat megerősítendően reagáltok...
Nem arról van szó, hogy milyen az én lelkiállapotom, ládd-é, hanem az ilyen virtualice legyintésekről, "rossz a kedve, nyűgös", ahelyett, hogy értelmesen válaszoltatok volna.
Itt meg sütik a nap, hehe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!