A Hortobágy EC csak Nyíregyháza és Bécs között fog közlekedni, míg a Dacia a Keletit elkerülve fogja vinni a kijevi hálókocsikat Szolnokig. Onnan lesz ez az új menetvonal Záhonyba. További változások a menetrendes topikban.
Két-három hónapja jártam arra. Akkor Nagyvárad állomás vágányzata már félig el volt bontva; de az állomqson túl abszolút semmi mozgás nem volt, érintetlen volt a régi infrastruktura. Királyhágó--Feketetó környékétől a völgyben annyi volt a történet, hogy fel voltak szedve a sinek. Csucsánál az őrházak oldala szétverve, gondolom ott dobták ki a régi berendezést; sínek ott sem voltak. Feljebb, Csucsán túl már álltak a felsővezetéktartó oszlopok, de egyéb haladás nem volt. Csodálkoztam is, mert az oszlopok alapján az új pálya pontosan a regi nyomvonalánfog haladni, kanyarog párhuzamosan az országúttal.
Szóval ahhoz képest, hogy jövőre már gurulniuk kellene a tonnáknak...
Feljebb sem sokat haladtak. A néhány éve szétvert Segesváron túli rész ugyanúgy áll, az elmúlt két évben Fehéregyházán nem jutottak túl (de addig meg már két éve is megvoltak). Annyi változás történt, hogy Héjjasfalva X-végétől kezdve is felszedték az egyik vágányt. Úgy tűnik, stabilan hozzák az évi 1-2km-t, de azt is csak az elbontásban...
Tegyük hozzá, hogy ezek mindegyike amatőrök által pár óra alatt összedobott lap, ingyenes vagy nagyon olcsó szolgáltatónál elhelyezve, nincs mögöttük szolgáltatási szerződés és 24/7 ügyelet.
Nagyon sok hozzászólás érkezett az elmúlt pár napban a ki tehet a viharkárokról/egyáltalán valamennyire meg lehetett voln-e előzni témakörben.
Az alábbi 3 kép a 'jólvanazúgy' szép példája.
Hónapok óta dagasztjuk a sarat és nézzük, hogyan megy tönkre az új pálya Piliscsabán. Összesen egy lefolyórácsot és s hozzá tartozó elvezetőt kellene tiszántartani.A kis dolgokkal nem foglalkoznak, a nagyokra pedig nincs pénz:)
Ha valakinek még lenne kedve utazni: a mai Nyírség-Kraszna megnevezésű vonat 30 perc késéssel indult a Nyugati pályaudvarról és 19:40 helyett 22:00 órára ér Mátészalkára.
Tegnap is úgy jártam, hogy vártam az S10-et, mindig csak adagolják, hogy 10 percet, 15 percet, egyszer csak mondta a hangos, hogy nem jön semmi, mert leszakadt a drót. Ma is úgy volt, hogy 10, 15, 20, aztán inkább felszálltam a kóbor Hortobágyra. Az Tatabányától Győrig 12 percet késett, de legalább hazahozott :-)))
Nem a térképet kell nézegetni, a "vonatDroid" alkalmazásba beírod a kiindulási állomást, akkor az ott megálló személyszállító vonatokat kiírja a RegioJet kivételével.