Végre ismét leírhatom e nevet ! Ha tudnád mennyit kerestem a Szexuáális zaklatást, de elnyelte a mélység ! :-(
Én nem égek le. Napon sem. ,-)
A titok : 1. kissé kreol bőr (néhány "vonó")
2. Munkával kell napozni (kapálás, vagy sport)
A verejték ugyanis nem véletlenül képződik és káros sugárzásokat tud szűrni. Persze nem úgy, mint a faktorok, de mégis.
Nyitsz majd jó kis topic-okat ? A Halászósodat nemrég még láttam ám !
Dear Szörnyteg, :)
akkor tájt Stib voltam túl pár hónap olvasáson és éppen kezdő vendég. De emlékszem "Dzsekivel"-Killer Jackkel meg Eomérral mit levágtatok! :)))
Gyötör! Nem emléxem Rád. Beszélgettünk mi 1általán? Ha nem, most mindenképpen pótoljuk. Lalának azért szólítottak, mert egy-két közelebbi barátom tudja a ríli keresztnevemet, és annak köze van a "Tündér" Lalához. Ebből eredt. A többi stimmel.
VACKOOOOORRR!!!!
Azért csak vissza-vissza egy-egy régi arcz, ugye??? Most úgy döntöttem, maradok. Hja... az a tavalyi nyár.
Szoknya, felhasítós, és alóla kilibbenő krómmankó még OK.
szasztok !
nem a savanyú szőlő íratja velem, de ne napozzatok !!
nekem kb 6-7 éve alergiás tüneteim vannak a napsütésre, amihez az is elég ha kora nyáron állok a megállóban és várok a tömegközlekedési eszközre (tipikusan nem metro :)
kezdetben nagy vöröses hólyagszerű duzzanatok lepték el a szabadon maradt testrészeimet, ami elképesztő viszketéssel párosult: kicist hasonlított a bárányhimlőre. na erre kaptam vmi kenőcst, attól elmúlt.
azóta nem olyan súlyos a helyzet kivörösödik viszket 20 percig, aztán elmúlik. tart ez addig amig egy normálisabb színt nem sikerül összeszednem, amolyan iindirekt módszer (lásd megálló) segítségével. ami persze hozzátok képest fehérnek számít, de vmennyire megvéd.
én tehát önszántamból nem mennék strandra, bár az árnyas fák alatti fröccsözés az hiányzik.
és kérdem én a böröm változott meg vagy a nap sugárzás milyensége ? mert hogy gyermekként imádtam a balton meg ijenek.
Szörnyeteg Lajos, Te a régi vagy?
Akit annó Lajosomnak, Lalának is szólítottak? :)))
Merre kóboroltál?
Leégni? Mint a szikkadt agusztusi szalmakazal a forró délibábos tarlón!
Tavaly nyáron rákészültem a rodoszi nyaralásra: tíz perc szolárium 2x, harmadik alkalomra negyedóra. Már itt bejátszott a főtt rák mimikri. :) Jött a Panthenol vastagon, aztán a vedlés.
A saját kárból bölcsem tanulva 21-es és 12-es napvédő kencékkel vonultam a tengerpartra, minek következtében fehérebben jöttem haza két hét után, mint amilyen utazás előtt voltam (a két tízperc után, a Nagy Égés előtt)!
De mi történhetet volna, ha nem készülök fel ilyen jól! :)
Balatonfenyvesen jól besétáltam a vízbe a német kiscsajokhoz akik rám voltak bízva.A víz hideg volt,a fejem viszont pörkölődött.Az este csak fél liter vilmoskörte után tudtam nyugovóra térni.
Most hámlok mint egy rühes.Förtelmes,még a csajokat is kerülöm.
Még a katonaságnál a hátam annyira megégett, hogy másodfokú égési sérüléseim voltak, vagyis több helyen hólyagos lett. Amikor a seb gyógyulni kezdett, alatta szeplők jelentek meg, melyek életem végéig megmaradnak. Ez van.
Az utóbbi néhány évben a következő módszert alkalmazom: Szolárium!
Mielőtt tervezem a nyári szabadságot, előtte min. egy hónappal el kezdek járni szoliba, egy héten 2x, 3x, de csak 10 percre. kb. 2 hétig, aztán 2x 15 perc, és mire a szabira indulok, már nem rettegek annyira, hogy az első nap után, 2 napig a szobában ülök...Így is vigyázok, naptej, testápoló meg minden, de sokkal jobb így.
Mennyi mindenki írt!! Én + disznó módon csak ma quqqantottam be...
Már jobban vagyok. A képem már lekopott, most éppen nyakam és a mellkasomon van a sor (úgy látszik, lefelé terjed...) Eccerűen gyönyörű a dekoltázsom. Elhihetitek... Egész nap azt röhögik az emberek, hogy nézd! ez a csak a mellét kaparja...
De talán már csak EGY réteg és túlvagyok... Ha így folytatom, a végén még 10 kilóval kevesebbnek fokok láccani...
A magam részéről nagyon is leégek, következésképpen kerülöm a napot, amennyire lehet, direkt napozásról pedig szó sem lehet. Így viszont elég rendesen lebarnulok (márhogy a saját tejfehér alapszínemhez képest - de persze csak az utcán is fedetlenül viselt bőrfelületeken. Ha déli verőn vagyok kénytelen csámborogni, a vállam-hátam ruhán keresztül is megpörkölődik, de nem tragikusan. Ilyen esetekre nekem utókezelésre a legközönségesebb babakrém vált be legjobban.
Napvédőkről: a csemetéim velem ellentétben (apjuk révén) meglehetősen barnabőrőűek. Nem is szoktak leégni, legfeljebb a tengerparton. Egyszer, amikor idősb csemetém még nem volt annyira idős, óvatosságból mégis lekentük valami ilyen kisgyerekeknek szánt (talán Nivea, de ki emlékszik már pontosan, mit kent húsz évvel ezelőtt) napvédővel: na akkor jól leégett szegény. Így azóta az ilyesmit nagy ívben mellőzzük.
hellllóóó kedves Szörenyeteg Lajos :))) de rég láttalak ...
na magam inkább a hűvös szobát választottam, kivéve 11-én, mivel miután jól lefogyasztottuk a napot, a srácokkal magam is lementem a strandra.. bár ne tettem volna, mer az még hagyján hogy a vizig el se jutottam - viszolygás jött rám a m2 -enkénti 24 fürdőző láttán - de a nap is jól megégetett...
Együttérzek, Portugáliában nekem is sikerült megpirulnom, bár nem volt veszélyes, szerencsére megmaradt a bőrőm.
Tudod, mi volt a legszebb az egészben? Párás levegő, sok gomolyfelhő az égen, nincs hőség, nem érzed a nap apró tűszúrásait - mégis nagyon kell vigyázni.
Szörnyeteg Lajos!
(De régen olvastam ezt a nevet, vagy csak elkerültem azokat a topicokat, emibe írsz?)
Szóval újbóli leégés ellen egyetlen módszer van: állandóan a napon kell lenni, minden nap. Egyszer újságot árultam a Balatonnál és 2 hónapon keresztül napi 12 órát voltam napon (4 óra munka + 8 óra nők kergetése a parton 8-)))). Szóval azon a nyáron nem égtem le többször.
Viszont mostanában én is másodszorra égtem le, és főleg az az undorító, hogy az arcom, aztán hétfőn a munkahelyemen mindenki az én vörös fejemen röhög.
Drága Egybesült Lajosom, de jó, hogy itten látlak!
Most hántottam le a vállamról kéttenyérnyi felhámot, pedig 35-ös (!) csecsemőknek való krémmel kentem magam. (Csak az istennek sem találom a plüssmacimat :-)
Egy pár éve egyáltalán nem tudok lebarnulni, mindig leégés lesz a vége. Próbáltam már fokozatosan, hirtelen, naptejjel, anélkül, de nem megy. Pedig régen semmi bajom nem volt lebarnulásilag.
Szerintem a napsugárzással lehet valami fennforgás, ezt alátámasztja a panamai származású, de néhány éve itt élő tanárom esete is. Ő történetesen alapvetően kreol bőrű, mint a középamerikaiak többsége, tengerparton nőtt fel, nem is ismerték a naptejet, de a leégést sem. 5 évet dolgozott Kongóban, szabad ég alatt, nem égett le. Viszont három éve nálunk, a Balatonon úgy megpörkölődött, hogy a kopaszodó fejéről egyben húzta le a bőrt.
Én már nem is reménykedem, a helyzet egyre rosszabb lesz.
Én is utálom a napvédő izéket, nem is használom. Ennek megfelelően időnként én is le szoktam égni.
Az alapszín meg nem sokat számít, mert égtem én már le augusztus végén a Balatonon úgy, hogy csak nosza, pedig akkor már egy hónapja a Balcsin voltam.
No és persze a vízen sokkal jobban le lehet égni, mint a parton.