Keresés

Részletes keresés

Alkapánó Creative Commons License 2022.05.23 0 0 8433
Masterson Bat Creative Commons License 2020.12.16 0 0 8432

Még fennáll a probléma? :)

Előzmény: iricc (8375)
altercator Creative Commons License 2020.06.02 0 1 8431

 

Életre kelt a mondás: lófasz és esti fény

apeeng Creative Commons License 2017.08.15 0 0 8430

igencsak áll atopik, de én megkérdezem illő tisztelettel, hogy miért van a ló feje letakarva?

 

itt az Egér út, és Reptéri út közötti legelőn látni néhány letakart fejű pacit, békésen legelésznek, vagy csak álldogálnak  ...a többi feje nincs letakarva.  mi célt szolgál a fej(szem) letakarása?

 

 

 

reni019 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 8429

Sziasztok!

Budapesten valaki tud olyan lovardát, ahol segítségért cserébe tanítanak lovagolni?

Mert mostanában nem engedhetem meg magamnak hogy fizessek a lovaglóóráért, de szívesen segítek az istállóban, takarítok stb és cserébe megoldható lenne valamilyen Budapesti lovardában vagy tanyán hogy lovaglóórákat kapjak a segítségért cserébe, ne pénzt? 1 vagy 2 óra lovaglóóra is elég lenne! Nagyon fontos lenne nekem! Ha valaki tud ilyet, írjon légyszíve! Nem vagyok biztos benne hogy ilyen lehetséges...De az egyik barátom Szlovákiában ugyanígy csinálta, munkát vállalt az istállóban és nem pénzt kért cserébe hanem egy két óra lovaglást, nagyon jó volna ha itt is megoldható lenne! Fontos hogy BUDAPESTen legyen!

zamboandris88 Creative Commons License 2015.08.01 0 0 8428

Sziasztok!

 

Balaton-felvidéki és Veszprém megyei lovasoknak ezt a lovardát érdemes megnézni. Kezdők is bátran mehetnek. Bértartási lehetőség is adott.

https://www.facebook.com/pages/Gyulavez%C3%A9r-Lovasbirodalma-Gyulakeszi/148205992046315?pnref=lhc

 

http://www.gyulavezer.hu

kupeci Creative Commons License 2015.04.29 0 0 8427

.......a szerző, Robert M. Miller,megéri!:)

Előzmény: kupeci (8426)
kupeci Creative Commons License 2015.04.21 0 0 8426

Szia, ha tényleg foglalkozni akarsz velük, hát előbb olvasd el az  " Értsük meg a ló viselkedését" című könyvet!El fog igazítani.

Előzmény: takacs.kriszti. (8425)
takacs.kriszti. Creative Commons License 2015.04.20 0 0 8425

Sziasztok!

A szomszédunkban van kettő herélt kisló. Az egyik kb 4-5 éves (Csillag) a másik 7-8 éves (Rigó). Jól kijönnek egymással. Sajnos nincs eleget foglalkozva velük, egész nap a legelőn vannak. Nyáron estére sincsenek bezárva. Régen verték őket, így szinte mindentől félnek, de érdeklődők. Rigó a rosszabb eset, odajön az emberhez de tisztes távolságból szemlélődik a bizonytalanság nagyobb. Sokkal nyugtalanabb mint a Csillag. Ő is bizalmatlan, de közelebb jön az orrát meg lehet simogatni. Már többször voltam náluk és mindig érdeklődve jött felém (soha nem sunyított). Csütörtökön átmentem megnézni hogy hol tartják a szerszámokat meg ilyenek akkor is odajött nyugodt volt (Csillag). Rigó csak a kajáért jön. :) Meg is tudtam fogni a Csillagot vezetőszáron sétáltunk, nem túl sokat kb 1 órát. Engedelmeskedett, nyugodt volt, semmi szokatlant nem vettem észre. Nem kellett húznom tényleg jött szépen mellettem magától engedte hogy simogassam a nyakát. Bizalmatlanságot egyáltalán nem mutatott. Mikor "végeztünk" türelmesen várt míg levettem a vezetőszárat. Mentem ki a kapu felé, akkor is követett figyelt, megsimogathattam.(Ekkor már nem volt rajta "semmi".) Délelőtt dolgozom, így délután 4-5-6 óra körül érek haza és megyek át hozzájuk. Pénteken átmentem és érdeklődve indult felém, majd mikor kb egy méterre volt elkezdett sunyítani. Téptem füvet elvette de hátrál is hogy megmaradjon a távolság. Próbáltam csalogatni, nyúlni-felé semmi; maradt a sunyítás. Sétáltam egy kicsit hogy ne legyen feszültség, jött utánam nyugodtan. megálltam odajött megnyalta a kezemet, majd ismét elhúzódott. Ismét elindultam akkor jött ő is. Próbáltam hogy megyek felé de a olyan közel érek hogy esetleg meg tudnám simogatni elhúzódik és sunyít. Aztán csak sétálgattam hogy szokja a jelenlétem és olykor mikor jött mögöttem elhaladt mellettem és elém fordul érdeklődőn majd mikor nyújtottam a kezem sunyított. Ezt "játszottuk" egész délután míg sötét nem lett. Nem hogy megfogni még megsimogatni sem tudtam. Szombaton is átmentem ugyan ezt játszotta. Vittem át egy kis répát hátha de semmi még simogatni sem. A Vasárnapunk is így telt, sétálgattunk követett. Amikor megállt legelni és messzebb mentem, megálltam szembefordultam, és hívtam. Odajött, de megint csak tisztes távolságig. Ha megunja hogy ott áll előttem nekiáll legelni de nem megy odébb, nem zavarja hogy ott állok, sem ha odébb lépek, de ha nyúlok felé hogy csak simogassam nem engedi megint csak sunyít.

 

Nincs ötletem hogy mit csináljak. Nem értem mit szeretne, főként hogy csütörtökön simán ment minden.

 

kupeci Creative Commons License 2015.01.01 0 0 8424

Ennek egy picit utána vagyunk , de ha a zajok messziről érkezve kezdődnek, és csak fokozatosan erősödnek megszokja.Főleg ha közben nem éri semmilyen fájdalom, ellenben kap egy kis simogatást nyugtatást.

Most hogy már így utána vagyunk, hogy viselte?

Előzmény: süviju (8423)
süviju Creative Commons License 2014.12.29 0 0 8423

Sziasztok segítséget szeretnék kérni . Okóber óta van két pacink egy 6 éves herélt és egy 1 éves csikó , jön a szilveszter mit kell velük tenni hogy ne ijedjenek meg a petárdázástól tűzijátéktól ?

Getreide Creative Commons License 2014.11.30 0 0 8422

Svájci munkalehetőség lovardában, minél előbbi kezdéssel. (Közvetítő cég nélkül, saját tapasztalat alapján) Korrekt fizetés, szállás, étkezés, alapvetően fizikai munka, de van lovaglási lehetőség. Német nyelvtudás előny, de nem feltétel. További kérdésekre szívesen válaszolok. Tudom ajánlani. További infók emailben: munkalehetoseg.ch@gmail.com

rider_life Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8421

Sziasztok!
Van itt olyan Budapesti lakos (leginkább XVI, XVII kerület) aki otthon tart lovat, vagy ismer valamilyen magán tanyát?
Szeretnék segítségért cserébe lovagolni
szívesen segítenék a lovak körül.

Gifford Circus Creative Commons License 2014.08.25 0 0 8420

Tapasztalt istállómestert keres az angliai Gifford Cirkusz, aki ellátja az istálló körüli összes feladatot, köztük betörést, lelovaglást és a lovas csapat irányítását. A csikókkal való tapasztalat előny. Jelentkezés a info@giffordscircus.com email címen.

Experienced yard manager to perform all duties including breaking, training and managing equestrian team in the UK.  Experience of young horses essential.  Contact Nell Gifford info@giffordscircus.com

Loboda Zsófia Creative Commons License 2014.06.23 0 0 8419

Sziasztok!

 

Csikók belovaglását vállalom,bértartás megoldható!

 

A lovadbol futószáras,terápiás,ugró és távlovat faragok,persze lotipustol függöen.

 

A bértartás 30ezer forint ellátással együtt,a belovaglás,kiképzés szintén 30ezer forint.

 

Az hogy mennyi idöt vesz igénybe attól függ,mennyire nyers a csikód és milyen intelligenciával rendelkezik!

 

Leinformálható vagyok,telefonon,emailon beszélhetünk és el is jöhetsz megnézni hol fog lakni a lovad!

 

Ha esetleg messze laksz és kiváncsi vagy a lovad fejlödésére videot is készitek a haladásáról!

 

Ha érdekel akkor nyugodtan keressetek!

 

Tamas4D Creative Commons License 2014.06.06 0 0 8418

Kedves Lovasok!

 

Kinek van infója a Népligeti Lovardáról? (Amelyik a vasúti híd É-i részén van)

 

Szeretnék újrakezdeni lovagolni és Bp. IV. kerülete környékén keresek lovardát, de lehet máshol is...

Ezt a lovardát találtuk eddig legjobbnak, de gondoltam megkérdezem a véleményeteket is. Mit gondoltok erről a helyről?

Van valakinek tapasztalata?

 

Köszönettel, Tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLFarm Creative Commons License 2014.03.30 0 0 8417

GIUSEPPE STANZONE KURZUS

 

A BL Farm szeretettel vár mindenkit a kupasorozatokon résztvevö versenyzőket is lóval vagy ló nélkül. A biró GIUSEPPE STANZONE performance (pleasur, horsmanship, trail, cutting, reining...stb) számokat bírál.
egy különleges " tanulj a bírótól " kurzusra, mely elméleti és gyakorlati tudás fejlesztésére szolgál lovasok és nézők számára egyaránt. A kurzust GIUSEPPE STANZONE fogja tartani, aki nemzetközi NRHA valamint Performance bíró, egyben az európa bajnoki aranyérmes olasz reining csapat trénere,többszörös bronze trophy bajnok, open reining derby és futurity döntös, western pleasure futurity bajnok... Terveink szerint reining pályarajzokat és pleasurt fogunk lovagolni, melyek részleteit módotokban áll majd átbeszélni vele; megtanulhatjátok hogyan versenyezzetek lovatokkal úgy, hogy meg tudjátok ítélni saját teljesítményeteket bírói szemmel, ezzel érve el a legjobb eredményt; megtudhattok minden tippet, trükköt vagy praktikát, mellyel fejleszthetitek saját magatokat és lovaitokat!!!! Lehetőségetek lesz valamennyi kérdésetekre választ kapni egy tapasztalt és elismert bírótól! Pleasure iránt érdeklődőket, valamint bármilyen szintű lovastudással rendelkezőket szeretettel várunk! Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló lehetőséget,amire már régóta igény volt!

Szeretettel várunk mindenkit a kupasorozatokon résztvevö versenyzőket is lóval vagy ló nélkül. A biró GIUSEPPE STANZONE performance (pleasur, horsmanship, trail, cutting, reining...stb) számokat bírál. A kétnapos kurzus ára lóval: 120€, ló nélkül 70€.   A házibajnokságon indulo egyszeri díj 30€.  A kurzus árában a nevezési díj benne van. Ha valaki nézőként szeretné látni a lovas számokat a két nap ára 30€, az elméleti oktatáson nem vehet részt.

Kérlek benneteket 2014.04.05 ig jelentkezzetek mert limitált a létszám.   +3620/9591956  blfarm@blfarm.hu

saserelektronik.hu Creative Commons License 2014.03.19 0 0 8416

kunfakó ló-fajtát ismeri esetleg valaki? Ültetek már rajta?

THX

ogre43 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 8415

No Krisz, kicsit megkésve, de előkerítettem a Gabiék elérhetőségét. :) Vác térségében nyomulnak a kisfakolovasiskola.hu -n. Ezt már ők csinálják. Gabi a szívét kiteszi.:) Nézz le hozzájuk, hivatkozz rám. ;)

kupeci Creative Commons License 2014.03.15 0 0 8414

Kellene egy autentikus vélemény, melyik nyeregben lehet szerintetek  tartósan ügetni, Angolban vagy Westernben?

kupeci Creative Commons License 2014.03.15 0 0 8413

Szép hely, kár hogy messze van Szoboszlóhoz:)

Előzmény: hendrik.nikoletta (8412)
hendrik.nikoletta Creative Commons License 2014.03.09 0 0 8412

A párom el szeretné adni a Bakonyban található családi házát, amelyhez istálló, körkarám és nagy méretű termőföld tartozik.

 

   

 

A MODERN SKANDINÁV stílusban berendezett, 2009-BEN FELÚJÍTOTT, ÚJSZERŰ állapotban lévő családi ház egy 1.850 M2-es telken helyezkedik el a BAKONYBAN, a Balatontól mindössze 30 percre.
A FESTŐI KÖRNYEZETben található, 137 M2-es lakótérrel rendelkező, egyszintes, KIVÁLÓ ELRENDEZÉSŰ házban 3 NAPFÉNYES hálószoba, 2 fürdőszoba, egy amerikai konyha, egy nappali KANDALLÓval, egy tároló, két előszoba, valamint egy TÁGAS, kertre étkező található terasszal.

 

 

 

A KERT szépen elkülönül a szomszédoktól, teljesen zavartalan és CSENDES otthont biztosítva. 2009-ben, a felújításkor épült egy 80m2 alapterületű, 2 szintes ISTÁLLÓ és egy LÓFUTTATÓ is, amely ideális otthonná teszi az ingatlant lovakat, állatokat tartó családok számára. A telekhez tartozik továbbá egy 27.900 M2-es TERMŐFÖLD is, a kert végétől kezdődően. A termőföld minősége kiemelkedő: 255,49 aranykorona-értékű.

 


A ház ENERGIATAKARÉKOS: 2012-ben új kazán került beszerelésre, központi gázfűtést biztosítva, a hátsó ablakok a felújításkor cserélve lettek, illetve a vastag falak télen bent tartják a meleget, nyáron pedig kellemes hűvöset biztosítanak. A ház igény szerint BÚTOROZOTTAN vagy BÚTOROK NÉLKÜL is megvásárolható.

KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY, TULAJDONOSTÓL!
Irányár: 29,9 M Ft.
Hívjatok bátran, magánszemélyként áruljuk az ingatlant! Hendrik Nikoletta, +36 30 619 6465.

Dombalo Creative Commons License 2013.11.29 0 0 8411

Sziaszatok!

Szinte teljesen uj vagyok a lovazasban. Egy hete vettem egy 1 eves csikot, aki koran el lett valasztva, es azert megcsokott. A levagastol mentettem meg, es a velemeyetekre vagyok kivancsi, hogy lehet-e belole jo lo? Magassaga kb 130cm.

Itt tekintheto meg a kep: 

marpet511 Creative Commons License 2013.11.07 0 0 8410

Sziasztok,

 

aki esetleg Zalaszentlászlón vagy a közelben jár és érdekli lovaglási lehetőség, érdemes megnéznie az oldalt: http://west-balaton.hu/lovaglas

RIKA424 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 8409
kupeci Creative Commons License 2013.07.17 0 0 8408

Szia,ne várj egyértelmű választ mert az esetek egy részében ez utólag derül csak ki.

Az én tapasztalatom az hogy herélés után teljesen lehiggadt a lovam, csak az "érdeklődés" maradt meg az addigi komoly vehemenciából. Pónim viszont nem volt még soha.

Előzmény: kanga 1 (8405)
Tamáss Creative Commons License 2013.06.12 0 0 8407

Megkérdeztem a doktor-urat, hogy mi a helyzet ilyen esetben. Valóban előfordulhat, hogy megbolondul. Különösen a póniknál jellemző! A kérdés az, hogy mennyit van használva a ló egyébként? Ha naponta le van fárasztva nem lesz ereje fickóskodni! Egy órás napi futószárazás visszaállíthatja a hierarchikus rendet, hogy megtanulja, ki a főnök!

 

Tamás

Előzmény: kanga 1 (8405)
Tamáss Creative Commons License 2013.06.09 0 0 8406

Szervusz!

 

Én nem fogok választ adni a kérdésedre, de mindenek előtt jogi oldala is van az ügynek! Rögtön rendőrt kellett volna hívni rablás miatt! Ha a nyomok egyértelműek, nincs kérdés! A heréltetés miatt ajánlom Neked Dr. Lassó Attila tanár Urat aki állatorvos is! Talán Ő választ ad!

drlasso@invitel.hu

 

Üdv: Tamás

Előzmény: kanga 1 (8405)
kanga 1 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 8405

Segítség kellene! Kérek mindenkit, hogy olyan válaszoljon aki ért hozzá, mert eddig mindenki mást mondott. Van néhány csődör pónink.

Az egyik 3 évesen kétszer fedezett, de többet nem, mert féltünk, hogy agresszívvá válik . Nagyon szelíd ,okos, kedves ló. Most 7 éves. A szomszédban sárló kancák sem kavarták fel különösebben soha, pedig néhány méterre villogtattak rá.  Néhány házzal odébb eladták a telket és egy csomó lóval költöztek ide . Sárlott a pónijuk és megkértek fedeztetsük be a mi póninkkal. Elzárkóztunk . Néhány nappal ezelőtt a pónink reggelre eltünt. Kivezették az éjszaka. Megtaláltuk náluk. Azt mondták átszökött, és kárt is okozott, addig nem adják vissza amig nem fizetjük ki.  Féltem ,hogy baja esik a póninknak náluk ezért fizettünk,hogy elhozhassuk, pedig egyértelműek a nyomok, hogy kivezették a lovat, a többi néálkül amúgy sem menne sehova. Lényeg, hogy amikor haza hoztuk már nem a mi lovunk volt. Agresszívvá vált a társaival akkikkel mindig is együtt volt az egyiket csúnyán meg is sebesítette, örjöngve szaladgált fel alá és nyerített. El kellett zárni. Rádöbbentünk, hogy fedeztettek vele. Kérdésem ,hogy ilyen esdetben segít e még a heréltetés vagy nem . Mert sokan azt mondják, hogy ha már fedezett és ilyen állapotba került akkor már  nem segít . Kérem szépen válaszoljon aki tényleg tudja! Köszönöm!

Örkényi Furioso Lovastany Creative Commons License 2013.03.28 0 0 8404

Most látom, hogy a nevem végéről lemaradt az utolsó "a", vagy csak így fér ki....

Elnézést mindenkitől!....:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!