Keresés

Részletes keresés

lb-panadol Creative Commons License 2008.04.20 0 0 31
Nem, csak érdekel, mások mit mutatnának meg. :)
brekkancs Creative Commons License 2008.04.20 0 0 30
Konkrét célod volt vele?
Előzmény: lb-panadol (29)
lb-panadol Creative Commons License 2008.04.20 0 0 29

visszahoztam...

Carpy Creative Commons License 2003.10.24 0 0 28
Oroshazatol 30 km-re (Nagybanhegyesen) van a Turo Rudi oshazaja - a Zalkatej Rt.

Ez nem igaz, mert a Szabolcstej gyartott eloszor Turo Rudit, igy a piros pottyos - kivetelesen - jogosan viseli "az igazi" szlogent.

Előzmény: Porter (20)
Porter Creative Commons License 1999.08.12 0 0 27
Ugy latszik, a masik topic elkerulte a figyelmem. Javaslatom: a latogatas elmultaval a topic-om ugyis elveszti ertelmet, ezert
1. hagyhatjuk elsullyedni,
2. bevonhatjuk a masik topic-ba

Szerber, ezt nem azert es nem cikizeskent ertettem, amit mondtam. A jo magyaros, bogracsporkoltes, palinkas buli ugyis meglesz vasarnap delutan - en arra a termeszetellenes es eroltetett dologra gondoltam, amikor a Balaton mellett a nemet turistakat mindennap magyaros eskuvore viszik, ahol Piroschka es Joschka mindennap egybekel, kozben a betyarok csattogtatnak az ostoraikkal, es es... ezt egy total giccses dolognak tartom, es szornyu, amikor a nemet csak ennyire emlekszik Magyarorszagrol. Persze ennek is vannak hagyomanyai, de szerintem ez a dolog mar annyira le van jaratva - raadasul az egesz csak a penzszerzes miatt megy.
Ez inkabb szanalmas, mintsem szep.

A programot azert vettem ilyen szorosra, mert ismerem az ismerosomek "tempojat" es tudasvagyat, es tudom, hogy kb. ez lesz a jo tempo. De ha gyors, akkor meg tudunk lefaragni belole. De en is szeretnek minel tobbet megmutatni nekik. Es tervezem, hogy nem csak a szepet, hanem szukseg eseten a rosszat is bemutatom. Ez is resze Magyarorszagnak.

Opi Creative Commons License 1999.08.12 0 0 26
Vagy nem. :(
Opi Creative Commons License 1999.08.12 0 0 25
Előző hasonló topic itt található.
Szerber Creative Commons License 1999.08.12 0 0 24
Csatlakoznék az elottem szólóhoz.
Szerintem ezzel a programmal a lábatokat is le fogjátok járni, a vendégeid meg végül is szórakozni jöttek, nem? Szerintem tipikus ez a turistaszemlélet: 6 nap- 6 program.
Nálunk is megfordultak már szép számmal német vendégek és nem biztos hogy feltétlen ezt dijazták.
A csikós betyár stb-t én nem emlitettem, de a cigányzene akár tetszik akár nem, hozzátartozik magyar mivoltunkhoz. ( Utalok itt "magyar szemével látni az országot".)
Opi Creative Commons License 1999.08.12 0 0 23
Kedves Porter!
Egyszer már volt egy hasonló topic, Mit (nem) mutatnál meg Magyarországból címmel. Keresd meg! :)))
kenguru Creative Commons License 1999.08.12 0 0 22
Ha az Internet és az autózás érdekli őket, akkor ajánlom a BMW E30 topicot! :)
nevtelen Creative Commons License 1999.08.12 0 0 21
Kedves Porter!

"Vezeto beosztasu, intelligens emberekrol van szo, akik tul vannak mar 30-n ..."

Hát attól függ, mit akarnak, szórakozni e, vagy komoly tanulmányutat tenni. Ha az előbbi, nyugodtan jöhet a megszokott puszta-csikós-betyár-csárda-gulásch összeállitás. Ebben tuttira biztos vagyok.

u.i:
(Amúgy, ha neked nem is, de szerintem Ópusztaszer nekik tetszene. Biztos nincs közük az itthoni kulturkampfhoz, az nekik nem politika, csak látványosság. Annak meg nem is utolsó.)

Porter Creative Commons License 1999.08.12 0 0 20
A tanchaz tenyleg nem hulyeseg, a turo rudi meg abszolute nem - plane, hogy Oroshazatol 30 km-re (Nagybanhegyesen) van a Turo Rudi oshazaja - a Zalkatej Rt.
A hotelekkel kapcsolatban meg annyit, hogy a szigoruan orzott parkolo alapkovetelmeny, mert a srac nem orulne, ha a nehany tizmillios Jaguarja csak ugy eltunne.
Egyebkent erdeklodes szempontbol foleg az Internet erdekli oket, illetve a sracot az auto- es motorversenyzes. De ebben a temaban nem tudom, mit tudnek megmutatni nekik, ugyhogy maradnak a standard, de azert megsem sablonszeru helyek.
Porter Creative Commons License 1999.08.12 0 0 19
A tanchaz tenyleg nem hulyeseg, a turo rudi meg abszolute nem - plane, hogy Oroshazatol 30 km-re (Nagybanhegyesen) van a Turo Rudi oshazaja - a Zalkatej Rt.
A hotelekkel kapcsolatban meg annyit, hogy a szigoruan orzott parkolo alapkovetelmeny, mert a srac nem orulne, ha a nehany tizmillios Jaguarja csak ugy eltunne.
Egyebkent erdeklodes szempontbol foleg az Internet erdekli oket, illetve a sracot az auto- es motorversenyzes. De ebben a temaban nem tudom, mit tudnek megmutatni nekik, ugyhogy maradnak a standard, de azert megsem sablonszeru helyek.
Porter Creative Commons License 1999.08.12 0 0 18
Koszonom mindenkitol a sok jo tanacsot, tenyleg jo otleteket kaptam!
Ami biztos: sem csikos, sem menyegzo nem lesz! Ezek tenyleg hulye sablonok, amiktol egy ertelmes nemet is fraszt kap. Hat meg en! Persze az Alfold-et nem hagyjuk ki, mert az magaban is nagy szam a hegyekhez szokott nemeteknek.
Az eddigi terv: szombaton megerkezunk Oroshazara (ott lakom), este talan irany Szeged (imadom a varost, ott tanultam) esetleg Opusztaszer, habar attol nem vagyok annyira hanyattesve, majd masnap a diplomaavato csaladi buli - ez ugyanis a latogatas apropoja.
Utana valoszinu Aggtelek, visszafele Tokaj. Ott jo lenne aludni, plane ha borospinceket latogatunk. Ha tud valaki egy jo alvasi lehetoseget, akkor szoljol feltetlen! Itt elfogadhato aru, de igenyesebb hotelre gondoltam.

Ezutan Budapest - amit annyira nem ismerek jol, ezert ha valaki kicsit jobban korulirna, hogy mit erdemes itt csinalni, nagyon orulnek. Var, parlament, vaci utca megnezese kotelezo, este valami hangulatos hely. Ja, es itt megint kellene szalloda. 4 szemelyre.

Utana Balaton, ahol szeretnenk kivenni valami lakast 1-2-3 napra, onnan kiindulva pedig felderithetnenk a kornyeket. Badacsony, Tihany auf jeden Fall.

Ha valaki a felsoroltakal kapcsolatban tud konkret infot (pl. melyik borospince Tokajban), esetleg a felsorolt utvonalon levo egyeb latnivalokat, erdekessegeket, jo ettermeket, irja be!

misitisi Creative Commons License 1999.08.12 0 0 17
Vidd el őket Tokajba, fel a hegyre/jó kis kirándulás/, lefelé pedig borospincébe be- borospincéből ki...
Isteni a bor, gyönyörű a táj, a Tisza-Bodrog, stb... minden adott.
Szerintem megér egy napot:)))
neptancos Creative Commons License 1999.08.12 0 0 16
Liebe amadeus! Ich habe es den Fall so genemmen, als ob die Deutsche Gaeste die sogennante turistische Plaetze schon gesehen haetten. Die Gulasch Party inklusive. So darf ich alternative Plaetze empfehlen haben. Tzigeuner Musik gibt es auch in Budapest.
Szóval, baromi sok hely van, ahova elmennék/mennél, és ilyeneket próbáltam írni. Azzal együtt, ha cigányzene kell neki, legyen neki. Az _is_.
n.
U.I.: Id. forg.-ban leggyakoribb helyeket felsorolni sem érdemes. Ahhoz ki kell nyitni egy prospektust.
neptancos Creative Commons License 1999.08.12 0 0 15
Egeszsegedre!
amadeus Creative Commons License 1999.08.11 0 0 14
Ha van valami ami visszataszító, akkor az a lagzi meg a cigányzene.
Ez nagyon ungariche gulsch party-ra emlékeztet tschikosh-al meg piroschkával. Mindenki azt hiszi ez kell a németnek. Nem kell.
amadeus Creative Commons License 1999.08.11 0 0 13
Balaton és a Velencei, Baradla barlang Aggteleken, Esztergom, Szentendre, Rám-szakadék, Dobogókő, Bp-en: hegyek, libegő, margit sz.,
városliget, múzeumok. Esetleg hajóval bp-visegrád-esztergom
(és elkerülném az omladozó bérházakkal telezsúfolt kutyaszaros utcákat)
Szerber Creative Commons License 1999.08.11 0 0 12
Szerintem ez az egész egy hónapos kirándulásba sem fog beleférni, de azért még rakok hozzá.
Az Ópusztaszert én is ajánlom, esetleg egy kis picnic-kel egybekötve.
Amit szerintem nem szabad kihagyni, az egy jó mulatozás társasággal, cigányzenével. De ez tényleg nyakkendotlen legyen, húzós magyar borral megfejelve. Pl. egy lagzi most jól jönne. Számomra ennél magyarosabb dolog nincs is.
stika Creative Commons License 1999.08.11 0 0 11
Szentendre egy kis városnézéssel a hangulata miatt, aztán Esztergom. Itt a Keresztény Múzeum, a bazilika, ha nincs tériszonyuk akkor másszatok fel a kupolába, isteni a kilátás. A bazilikában a kincstár, utánna a vár, Visszafelé lehet Dobogókő felé jönni.
bakibebi Creative Commons License 1999.08.11 0 0 10
Érdemes megnézni velük Badacsonyt például. Vagy szép és a magyar történelemről szól az ópusztaszeri kiállítás. Ez utóbbit feltétlen.

bakibebi

bakibebi Creative Commons License 1999.08.11 0 0 9
Érdemes megnézni velük Badacsonyt például. Vagy szép és a magyar történelemről szól az ópusztaszeri kiállítás. Ez utóbbit feltétlen.

bakibebi

ptata Creative Commons License 1999.08.11 0 0 8
lófaszt
donvito Creative Commons License 1999.08.11 0 0 7
Nekem a Túró Rudi a nyerő!
Eddig mindenki vette a lapot és tonnaszámra vitték! Volt aki direkt ezért vett egy hűtőtáskát!!!
vito
Tee Creative Commons License 1999.08.11 0 0 6
Szerintem nézzétek meg a Budavári Labirintust.
neptancos Creative Commons License 1999.08.11 0 0 5
Igen, de nem németekről volt szó?))))
Azok is OK.,csak ott esetleg már jártak. De Pécs vagy Gyula is OK., Sopronról nem is beszélve. Nagyvázsony, Tapolca? De végül is mi érdekli őket?
n.
Sz Tamas Creative Commons License 1999.08.11 0 0 4
A táncház tényleg jó 5let, de az a baj, hogy a magyarok szemében nem jelent sokat.
offon:Annyi táncház lenne mostanában az országban? offoff

Vagy vidd az M7-esen őket. Az magyar igazán. Pláne most, ott van aztán tömegnyomor!
Tényleg, Balaton? Dunakanyar?
Sz Tamas

neptancos Creative Commons License 1999.08.11 0 0 3
Szia!
Nem cikizésből:
Vidd ( hozd ) el őket táncházba.

Az idegenfotrgalmi nevezetességek egy része is rulez: koronázási ékszerek, Aggtelek, Vidámpark(sic!), Állatkert(sicc!), John Bull Pub, Duna Plaza és tettestársai, Visegrád, esetleg hajóval,
valmint kocsmák, éttermek tömkelege, sőt Omszki tó, Rudas fürdő (férfinapon!), stb. stb. stb.
Mi érdekli őket?
n.

Gyedmaroz Creative Commons License 1999.08.10 0 0 2
Ha istenigazából egy "magyar szemével" akarják látni az országot, akkor intéztess el velük valamilyen hivatalos ügyet. Utána pedig sürgősen mutasd meg nekik a kijáratot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!