Kedves Wasker, halottakról vagy jól, vagy sehogy.
(Szerencsére csak) háromszor említetted Pártay nevét, mindháromszor "Pátray"-ként. Most ezzel mihez kezdjek? Lehet, hogy az egész topikra csak T.J. gyalázásához volt szükséged?
Pátray Tivadar újságírótól, a Független Kisgazdapárt alapító tagjától augusztus 25-én 11 óra 45 perckor vesznek végső búcsút Budapesten, a Farkasréti temetőben.
Népszabadság, augusztus 18.
Persze Rezsőkém, van, de sajnos én még egyet sem láttam. Torgyán egyébként csak saját magát fogja az FKGP saját halottjának tekinteni. Nem tudom, láttátok-e szombat este ezt a kiváló Fradi centenáriumi gálát. Torgyán pajtás elérte, hogy főműsoridőben a süket dumáját kell, hogy hallgassuk, ráadásul még pofátlan módon ki is tüntetette az egész FKGP vezérkart - élén természetesen saját magával. Ezek után azt merni feltételezni, hogy ez az ország szégyene a Kisgazdapárt halottjának fogja tekinteni azt az embert, aki tulajdonképpen szembefordult vele (Történelmi Kisgazdapárt)nagyfokú fantáziát igényel.
Kedves Rezső!
Hát persze. A szerethetőség valóban nem pártspecifikus dolog. Pl. van olyan régi barátom, aki MIÉP-es lett. Igaz, azóta ritkán találkozunk. Mindazonáltal a régebbi (a történeti) kisgazdapárt számomra valamivel szerethetőbb, mint a recens. Ja és sajna kisgazda barátom az nincs, de nyilván bennem a hiba, nem elég széles a kapum.
A néhai-néhai alatt az Édesapját értettem, id. A. J.-t. Egyetértek a lenyúlással, amennyit én tudok az is elég ahhoz, hogy khmmm legalábbis rondának minősítsem.
Kedves George Sand!
Szerintem Antall József kapcsolata is volt olyan viharos a druszájával, mint Pátray Tivadaré Torgyán doktorral, aki ne kerteljünk, lenyúlta a pártját.
Elhunyt Pátray Tivadar. Kérdésem: dr.Patakvér.Monnyonle.féregirtó@Torgyán vajon az FKgP saját halotjának fogja-e tekinteni őt?
A történeti kisgazdapárt anno szerethető volt. Sok derék ember politizált soraikban. Persze már a régi kisgazda pártban is voltak kwevésbé szerethető figurák. Mindenesetre a népek szerették ezt a tulajdonképpen baloldali gyökerű agrár pártot. Vajh mit vállalnak a mostani FKgP aparátcsikok (pl. Horváth Béla) a kisgazdapárt multjából?