Keresés

Részletes keresés

Fenryr Creative Commons License 2005.03.31 0 0 32

Miért olyan nehéz jó szeretőt találni ?

 

Ez egy jó kérdés:-)

sinn Creative Commons License 1999.09.28 0 0 31
Látod, fiam, eljutottál a lényeghez:)))

Nem vagyok buntelen (jó kis patetikus szó), de emlékeim szerint senkinek nem okoztam tudatosan fájdalmat. Azt sem állítottam, hogy soha semmi, bárki által kifogásolhatót nem tettem - ettol még lehetek rendes ember, nem? Igyekszem igazságos és tisztességes lenni, vannak elveim és erkölcsi normáim, amelyek mellett kiállok. Nem jobb és nem rosszabb elvek és normák, mint a Tiéid, csak mások. Ezért is vitázom Veled.

Előzmény: Alex27 (28)
Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.09.28 0 0 30
Alex,
mar ne haragudj, de Te kezdted a minositgetest ;-))...

Egyebkent szerintem senkinek semmi koze ahhoz, hogy a partnereddel hogyan elitek az erzelmi eleteket. Szerintem az a legfontosabb, hogy a Ti kettotok altal lefektetett szabalyoknak megfelelj. Ennyi. Es ne erdekeljen senki velemenye, a Te eleted (a Ti eletetek) es nektek kell benne magatokat jol erezni.

De aruld el nekem, hogy mi volt a topicnyitas celja? Nem latom tisztan.

Mert hat a topicnyito es a Te eletfelfogasod kozott viszonylag keves parhuzamot latok... Mellesleg, ha en lennek az a balesetet szenvedett holgy, akit ide kitalaltal, akkor en hoznam fel a temat elsokent, s rabeszelnem a paromat a szexualis kapcsolatokra...

KL

Előzmény: Alex27 (27)


Alex27 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 29
pl.
Marina Wollbright - Love and Sex (ha kell kölcsönadom)
De van még diplomamunka is a témában.

Holnapra adok cimeket ha kell...

Alex

Előzmény: Endorfin (22)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 28
Ne mondd, hogy soha semmi (bárki által) kifogásolhatót nem tettél....
Akkor te vagy az új Isten !!! :)))

Alex

Előzmény: sinn (25)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 27
Na végre !

Látod, ezt vártam. Csak ehhez fel kellett bosszantani téged ? :)))

Most érvelsz és nem minősítesz. Igy van. Én is mint mindenki a saját véleményét mondja. Ezért nem tetszik sok hozzászólás ami nem érvel, hanem minősít.

Igy már tetszik.

Tényleg nem az egyetlen módja, de ugye ha nem próbálják ki az emberkék a többit akkor nem tudnak róla vitatkozni sem. Saját szerencsémre, éltem így is és úgy is. Én 7 évig voltam hűséges, nem csaltam meg a barátnőmet. Most másként élek, de ez abszolut nem zavar. Jelzem őt sem. Ez tudom sokak szerint mekkora hitványság, biztos nincs érzelem. Hát aki igy gondolja téved. Nagyon szeretem és ő is engem. Egyszerűen a szexuális életünk sokkal szinesebb mint általában. Ez szerintem nem bűn és nem elítélendő. Másképp is lehet valaki boldog. És drukkolok is neki. De ezt is el kell fogadni.

Engem eddig csak ez zavart...

Puszi
Alex

Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.09.28 0 0 26
Alex27,

bevallom felbosszantottal azzal, amit remelhetoleg csak provokacionak szantal... Mindenesetre bejott, en reagaltam. :)

Tul sok mindent feszegetsz ebben az egyetlen topicban: a szerelem mulandosaga, mi lehet a kezdetben langolo szerelembol, mit jelent az, hogy valakihez tartozni, hogyan viszonyul egymashoz a szerelem es a szex... A HUSz-on levo topicok egy jelentos resze ugyanezeket a kerdeseket targyalja.

Pusztan lelkiismeretbol, szanalombol nem szabad senki mellett maradni. Ez szamomra megkerdojelezhetetlen. Teljesen egyetertek veled. En sem tettem, s amikor ereztem vege, akkor el is jottem...

A baj csak az altalad felvazolt ket alternatival kezdodik.

1. Tartosan parkapcsolatban elve, masokat ki nem 'probalva' boldogtalan eletet elsz.
2. Tartosan parkapcsolatban elve, de 'lehetosegeket' kihasznalva elhetsz _csak_ teljes eletet.

Az elsore azt mondom, hogy nem biztos, hogy boldogtalan. A masodikra meg azt, hogy lehet.

Biztos vagyok benne, hogy mindket esetre talalsz elo bizonyitekot, olyan embert aki egyikre vagy a masikra eskuszik: ezt tapasztalta, igy elt es boldog vagy eppen boldogtalan volt.

Mindenkinek a sajat eleteben kell megtalalni azt az optimumot, amivel elete vegen is elegedett lehet. Tudok olyat, aki egy ilyen lehetoseg-kihasznalas-sorozat utan elveszitette a baratnojet, akit - tiz ev utan is - mind a mai napig ban, s ha meg egyszer elhetne, nem tenne meg...
Barmilyen eletet is elsz, mindig le kell mondanod valamirol... S ha Te ebben hiszel, akkor ebben kell elned. S ha eleted vegen Te elegedett leszel, csak annyit mondhatsz, hogy Neked ez bejott, de nem mondhatod azt, hogy ez az egyetlen lehetseges strategia a boldogsaghoz....

Csak rajtad mulik es en nem itellek el erte (miert is tennem??), de neked sincs jogod le-alszentezni azokat, akik maskepp kepzelik az eletuket es maskepp akarnak boldogok lenni.

A vitanak meg allok elebe, ugyanis imadok vitatkozni es ervelni! :))

KL

Előzmény: Alex27 (24)
sinn Creative Commons License 1999.09.28 0 0 25
Nagyon rendes, becsületes ember voltam - és éltem...
Ez a verzió hogy tetszik?
Előzmény: Alex27 (24)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.28 0 0 24
KL:

Nos, szerencsére aki engem ismer, az tudja, hogy nem hasonlitok azokhoz, amilyen tulajdonságokat leirtál. Itt most nem egymást kellene meggyőzni, hogy mi a "szerencsére/sajnos" tipusu ember, hanem érdemben vitatkozni. Vannak lelkies tipusu emberek és vannak kicsit földhözragadtabban gondolkozók. Én imádok szerelmes lenni, nagyon sokra becsülöm az igazi kapcsolatot. Csak tudod, az a baj, hogy a szerelem mint mindenki tudja (sajnos) mulandó. Addig viszont ki kell alakitani valamit, ami megtartja. És ennek egy része a szex is. Fontos része. Onnantól lehet takarózni etikával, lelkiismerettel, stb, de a belső gondolatok általában nem ilyen egyszerűek. Ha lelkiismeretességből maradsz valaki mellett (én ezt 1x már csináltam) az sehova sem vezet. Az igaz, hogy nem kell lelkiismeretfurdalással törődnöd. De néz előre. Mennyi ideig él az ember ? 70-80 év ha minden jól megy. Én mindig azt szoktam mondani, hogy kétféleképpen lehet életed végén számotvetni:

1. Nagyon rendes, becsületes, hűséges, lelkiismeretes stb. ember voltam. Jaj de jó. Viszont nem Éltem.
2. Általában rendes, bcsületes, lelkiismeretes voltam, néha kicsit elengedtem magam, kicsit vétkeztem, de jól éreztem magam....

Én inkább a 2. választom. És szerintem ez nem bűn.

Alex

u.i.: "És szerencsére vannak kicsit lazábban, életerősebben gondolkodók is..."

Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.09.28 0 0 23
Alex27,

1. Nem jarnak ide sokan. Talan el is iteltek kicsit, amiert egy baleset miatt 'szexkeptelenne' valt kedvessel tenned ezt... Fontos: nemcsak nok, hanem ferfiak is turelemre intettek.

2. A "nem kell az" es egyebek arrol szolnak, hogy en ilyen esetben megprobalnam megtalalni azt a lehetoseget, ami mindkettok igenyet kielegiti. A szex nem pusztan 'kozosules', van megannyi jatek, ami elvezetet es oromet okoz. Ergo, aki itt hozza szolt, az oszinte volt szvsz.

3. Engem is sokkal jobban bantana, ha a parom beleszeretne valaki masba, mintsem lefekszik valakivel. Ezzel valoszinuleg mindenki igy van, de ez nem jelenti azt, hogy a fizikai egyuttlet tudata nem fajna... Ez is faj, csak talan kevesbe, ha lehet ilyet mondani. Ez utobbi mellett a kapcsolat folytathato, az elobbi mellett mar nehezen tudom elkepzelni.

4. Sok itt az alszent? Miert lenne alszent az akinek mas a velemenye? Kulonbozoek vagyunk, valamelyest kulonbozo erzelmi, lelki es testi szuksegletekkel. Ezek aranya is kulonbozhet. Masok vagyunk es kesz...

A szex borzasztoan fontos, de pusztan a szexre epitkezve nem lehet teljes eletet elni. A szex keves ahhoz, hogy azt erezd, tartozol valakihez. Ha szeretsz valakit, ugy ertem melyen (es most mellekes hogy szerelem vagy nem), akkor annak az embernek a tarsasaga lehet fontosabb szamodra, minthogy kockaztasd nehany oranyi pusztan testi elvezetert. Most mondhatod, hogy en no vagyok, s azert gondolkodom igy. Lehet, de szerencsere pasiban is vannak jonehanyan, akik hasonloan gondolkodnak.

KL

Előzmény: Alex27 (14)
Endorfin Creative Commons License 1999.09.28 0 0 22
Alex27,

légy szives, ird meg, mi volt az a könyv, vagy egyéb info, amiből a következtetéseidet levontad.

Endorfin

Előzmény: Alex27 (19)
Endorfin Creative Commons License 1999.09.27 0 0 21
Miután az alapsztori nem valós, számomra az az izgalmas kérdés, hogy vajon miért pont ilyen történetet talál ki és tesz fel kérdésre valaki.
Az alapkérdés mindenképp az, amit már sok más topic is boncolgatott, hogy

Mi korlátozhat bennünket a szexuális vágyaink kiélésében ?

A sorompót ebben mindenki magának teszi le-
ebben soha nem leszünk egyenlőek.
Aztán, ha erről beszélünk, egyesek elkezdenek olyan idegesitő kifejezéseket használni, mint szeretet, felelősség, meg együttérzés.

Endorfin

kisziszi Creative Commons License 1999.09.27 0 0 20
Kedves Alex27,

Nem vagyok 40+, csak 20+ plusz. A felesegem terhessegei alatt (3) igen kotott formaban lehettunk egyutt, sot mindegyik esetnel tobb honapig korhazban is volt ( 2+ min!!) A szeretet sokkal erosebb dolog, mint a testi szexualis vagy. Az erzesek nelkuli sex csak bizonyos testi szuksegletek kielegitese. Ha van melletted egy tars, akit szeretsz, akit az eleted ertelmenek tekintesz, akkor ez nem gond. Ez tapasztalat. A kitartas es a szeretet sok sok mindenben segit. Nem mondom, hogy nem hianyzott. Falra tudtam neha maszni. Hogy mi a jo, azt dontse el mindenki maganak. Ha igazabol szeretsz valakit, akkor a felvetesed, hogy mashoz menj nem kielegiteni magad, akkor fel sem merul.

Hogy neked melyik valasz tetszik, azt Te magadnak kell eldontened. Ha tenyleges lenne a helyzet, akkor azt is at kell gondolnod, hogy ketten vagytok.

Bocs a lezaras utani hozzaszolashoz.

Alex27 Creative Commons License 1999.09.27 0 0 19
Endorfin!

Én nem minősítettem. Viszont a jó válasz, az ebben az esetben azt jelenti, hogy NEKED tetszett. Azért nem általánosítanék, mert statisztikai és mintavételi szempontból ez a válaszmennyiség majdnem = a nullával. Én eről a dologról olvastam már több könyvet, és több kutatási anyagot. Ezek sem ezt a véleményt igazolják. Ez nem vita kérdése, ki így ki úgy. Ettől még semmi sem vehető jónak vagy rossznak. Egyszerűen (szerencsére) mások vagyunk mindannyian.

KundK:

A kor ebben az esetben nem számít. Itt nem tapasztalatokra, hanem véleményekre kell odafigyelni. És sajna néha egy 19 éves srác ezt jobban megitéli mint egy 40+ . A szexuális vágy egy idő után "csökken". Ezzel együtt az érzések átalakulnak. Ez a lényeg.

A témát lezártnak tekintem, köszönöm mindenki (de csak az őszinte) hozzászólását...

Előzmény: Endorfin (18)
Endorfin Creative Commons License 1999.09.24 0 0 18
Szerintem a Törzságy közönsége nagyon jó válaszokat adott.
Csak éppen a válaszok nem igazolták Alex nézeteit.
Ez sajnos itt gyakran előfordulhat, bárkivel......:-)))

Endorfin

KundK Creative Commons License 1999.09.24 0 0 17
Alex27

Amit az elején leirtam abszolute nem igaz.
Szerintem ez sokaknak gyanús volt már az elején.

1. Nem mindenki tudja magát beleélni más helyzetébe. Főleg ilyen extrémbe. Nem hiszem, hogy (a többi topic alapján) érdeklődés vagy vélemény hiánnyal lehetne vádolni a t. közönséget.

2. Ezt Te kívülről ennyi évesen talán még nehezen tudod megitélni.

4. Honnan tudod. (lásd 2.)

Nem tudom honna veszed az utóiratban írtakat. A törzságy nem erről tanúskodik.

Konklúzió. Nem biztos, hogy bennünk van a hiba. Lehet, hogy Te vetettél fel rossz témát. :-)))

Előzmény: Alex27 (14)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.24 0 0 16
Na végre valaki....
Csak ezt sokan nem ismerik be...
Az túl ciki.... :)
Előzmény: czy (10)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.24 0 0 15
A szex és a szerelem nem hasonlítható össze ! Máshol keletkezik és más a "célja". Pl.
1. Szerelem nélkül is nagyon jót lehet szexelni, csak testi vággyal is.
2. Szex nélkül viszont a szerelem nem ér egy fabatkát sem. /egy idő után/
Előzmény: hamburger aki fincsi (12)
Alex27 Creative Commons License 1999.09.24 0 0 14
Nos, most lerántom a leplet...
Amit az elején leirtam abszolute nem igaz. Kiváncsi voltam, általában az emberek mit reagálnak egy ilyen helyzetre.

A következtetés:
1. Sokan semmit. ->> érdektelenség

2. Fantasztikus olyat mondani, hogy "nem kell az" vagy "nem is olyan fontos" stb... csak ez 100%-ig nem őszinte.

3. A kollégával egyetértek, hogy a szex egy biológiai, nem érzelmi kérdés. Engem sokkal jobban bántana ha a párom esetleg másba beleszeretne, mintha fizikailag lefeküdne valakivel.

4. Sok itt az álszent...

Alex

u.i.: Ez most alex szubjektiv, de én itt már nem mernék csak szerelmi témákat fontolgatni.... Valahogy ennyire nem fontos a szex nektek ? Nem szerettek élni ? A szex a szükséges rossz ????? Júúúj de utálom ezt a véleméynt....

nyulcsi Creative Commons License 1999.09.19 0 0 13
Nyulcsi az orális szexet javasolja a feleségednek, hogy Neked örömet szerezzen, és ne legyél másra szorulva. Erről mit gondolsz? És a feleséged mit gondol?

Puszi
Nyulcsi

hamburger aki fincsi Creative Commons License 1999.09.19 0 0 12
Alex27

Ne csináld ezt !!!
Semmi esetre se...ne hagyd őt cserben,szörnyű érzés lehet ez neki is,neked is,de tarts ki mellette...

2-3 év mulva tiétek lesz a világ...várd ki.

u.i.:a szerelem sokkal szebb dolog mint a sex,és bár elhiszem hogy hiányzik a dolog,de ha igazán szereted őt,akkor nem keresel partnert...

mulatt Creative Commons License 1999.09.19 0 0 11
Szerintem kézimunka, francia és más erogén zónák felfedezése. A legfontosabb az, hogy tudatosítsd:
NEM akarsz dugni, de öremet adni igen.
Fel a fejjel, szerintem sikerülni fog.
czy Creative Commons License 1999.09.19 0 0 10
Hali!

Hanem mit csináljon? A szex nem csak a szerelem egyik fontos eleme, szükséglet, ösztön is.

üdv
czy

egy_srac Creative Commons License 1999.09.18 0 0 9
Hat lehet, hogy nem fogsz szeretni, de ez egy igen alantas huzas lenne reszedrol. Vagy en vagyok maradi? Vagy nem is imadod ot annyira?
-peter-
gyuro Creative Commons License 1999.09.18 0 0 8
Alex27: azt írtad imádod a feleséged, akkor imádd így is, ahogy most van.
Előttem szóló tasztaltárs javaslatát fogadd meg, és kézimunka, és nyalakodás, és hasonlók.
lutyo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 7
Person: tokeletesen egyetertek veled
Alex27: fogadd el ot, es 2-3 ev mulva felulmulhatatlan gyonyorben lesz reszed
person Creative Commons License 1999.08.24 0 0 6
Nem értelek Alex27!
Annyi mindent csinálhatnátok, ami neked is jó lenne, és neki is! Nagy tudatlanság van a fejetekben, ha azt hiszitek, hogy csak egyféleképpen lehet egy nőhöz úgy közeledni, hogy neked is jó legyen. Ha azt mondod, nem kívánod, azt értem. De ez igazi árulás volna most már, ha megtennéd, mert a nyilvánosságtól kérdezted meg, megcsald-e? Tőle nem akarod, ugye? Nem is kell. De be lehetne dobni például - - jaj de sok mindent, jó fej lányok, majd segítsetek! - hát a kölcsönös finom kézimunkát, közös álmodozásokat sötétben, "aktívan", szerepjátékokat, sugdolódzást, "ő is más, én is más"...
A helyes kérdésfeltevésed az lett volna, hogy nem kéne-e szerezned a nejednek egy férfit, aki annak ellenére szeretne tőle ezt-azt, hogy (mondjuk, de nem hiszem el) fizikailag lehetetlen! Erre azt válaszolnám, de kérdezd meg a feleséged, nem szeretne áhelyetted egy másik férfit, aki így is kivánja... Ha azt mondja, de - - akkor megcsalhatod. Miután szereztél neki valakit. (Dupla öröm!:))))
Ezt most halálkomolyan írtam. Ha a férfiban nincs grácia - akkor almás.
yasha Creative Commons License 1999.08.24 0 0 5
Alex27!

Bizarr kivancsisag furdalja az oldalam: hogy gondoltad, elmondanad neki, mert ugyis megerti, vagy inkabb diszkreten elhallgatni, mert amirol nem tud, az nem faj? Nem felnel (felnetek) attol, amit illicit is emlitett: mi van ha epp a szex az, ami kapcsan megismersz egy masik holgyilletot, akivel nem csak az agyban jo?

Yasha, a kis kivancsi

Lady Grey Creative Commons License 1999.08.10 0 0 4
Te szegény! :-(
Alex27 Creative Commons License 1999.08.10 0 0 3
Jobb oldali elsőkerék defekt, 130-nál. Az ölében lévő fotóstáska roncsolást végzett a medencetájékon. A műtét sebei miatt nem ajánlatos a fizikai kapcsolat.
Legalább még 2-3 évig. De addig ki kell húzni a dolgot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!