Keresés

Részletes keresés

Pac Creative Commons License 2000.08.07 0 0 285
Üdv mindenkinek!
Az igénytelenségről: valóban sok szakadt arc van kint, akik "kissé" még ápolatlanok is, de azt hiszem annak a hozzászólónak van igaza, hogy ez minden nagy szabadtéri rendezvényen, fesztiválon, stb. így van. (ha az illető így érzi jól magát, hát legyen egy hétig a Duna a hozzá legközelebb levő víz...)
A zajról: helyi lakos vagyok, (a Flóriántól kb.5 percre lakom) ráadásul kiváló hallószervekkel rendelkezem, de az elmúlt években csak egy-két alkalommal volt hangosabb az átlagosnál a buli(utoljára talán 96-97 táján)
Friss élmény: szombaton éjfél körül elég hangos zene hallatszott az egész lakótelepen, másnap néhány emberke említette is nekem "hallottad a Szigetet már megint??" Erre én felvilágosítottam őket, miszerint megint valamelyik helyi lakos szabadult be a Sony-szalonba és a frissen vásárolt törpe erőművet (gyk: hifitorony) próbálta ki éppen...
Az elmúlt napokban többször elhaladtam esténként a Sziget mellett, de nagyon halk volt.
UpYourz Creative Commons License 2000.07.29 0 0 284
"Kedves igénytelen-bunkó-retkes-állat-szigetesekezők: a mi korunkban önök sem voltak idősebbek nálunk"

ez nagyon ott volt :)))))

remélem kijutok idén is, 7-én biztos megyek ('csapda, bloodhound, bad religion...)

Hail to the Swarm! :))

upyourz

Előzmény: legofiu (281)
vise Creative Commons License 2000.05.16 0 0 283
Udv mindenkinek,

A teljes topicot nem olvastam el (fujj, szegyen), de azert hallatom a hangom (talan feleslegesen?). A hangeros problemara reflektalva. En Obudan lakom, a Duna partjatol nem messze. Regebben, mikor nem jartam a Szigetre, akkor is ertelmetlennek lattam a zajjal kapcsolatos vitat. Nevezetesen szerintem (habar az Ujpesti oldalon nem jartam) a Sziget hangereje abszolut toleralhato. Azzal, hogy este pedig mindenki zart satrakban halkan zenel, plane nem zavarja a lakokat. Hallottam nehany zsembes nyugdijast (a tobbiektol pardon, nem tiszteletlensegbol mondom), aki arra panaszkodott, hogy a Szigettol nem tud aludni az obudai lakotelep kellos kozepen. Hat ha nekem ifjonckent olyan jo fulem lenne, mint nekik 70 evesen, nagyon orulnek, ugyanis estefele mar tenyleg nem hallani a Szigetet. A kinti emberekkel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy szigeti huszonevesek lenyegesen erettebben viselkednek, mint a diszkos tarsaik. Az atlagos szigetlako bekes, segitokesz es a vadakkal ellentetben egyaltalan nem vandal. Multkor beszelgettem a verado satornal, es a Sziget latogatottsagahoz kepest a Szigeten a vert adok aranya lenyegesen jobb, mint barhol masutt az orszagban. Szerintem a higieniai szint is kielegito. Igazabol azt hiszem, a szervezok igyekeznek mindent megtenni, hogy minel higienikusabb korulmenyek kozott zajlodjon a fesztival. A kozlekedesrol meg annyit, hogy kulonosebb fennakadast a Sziget nem okoz. Ez alol kivetel a Filatorigatnal huzodo ut, ahol a parkolo kocsik miatt nehez helyzetbe kerulnek azok, akik ott szeretnenek megfordulni a Szentendrei ut fele. Az atlagos szigetlako meg amugy is tomegkozlekedessel vagy gyalog jar. A BKV pedig igyekszik megoldani szinten, hogy elbirja a HEV a tobbletforgalmat.
Ami igazabol aggaszt az a Sziget esetleges tartalmi valtozasa. A Szigeten most mar tenyleg mindenki talal maganak izlesenek megfelelo zenet. Amig egy jazz rajongo bekesen megfer egy punkkal vagy egy rokkerrel, vagy egy ir folkert rajongo bolcsesszel, addig semmi gond, a Sziget bazisa bovul. Ellenben azzal, hogy probalkozasok vannak a mai popularis disco es egyeb zenek fele is, az kudarccal fenyegethet. Ugy erzem, hogy az atlag disco latogato a fent emlitett egyeb zenebaratokkal nem igazan fer meg bekesen egymas mellett. Ez azzal jarhat, hogy ha a Sziget igazan beviszi a pop zenet is, akkor esetleg elvesztheti teljes korabbi bazisat. Ez talan anyagilag a szervezoknek nem lesz gond, hiszen (lehet, hogy nem latom objektiven, es nyilvan nincsenek statisztikaim idevonatkozolag) egy tarisznyas bolcseszrol nem lehet annyi penzt legombolni, mint a szolizos Scooter rajongorol. Ebben a sotet fikcioban az lenne igazan szomoru, hogy a pop zene kedveloinek meg vannak a mindennapi szorakozohelyei: disco-k es egyeb szorakoztatohelyek tucatjai. Mig az igenyesebb periferiara szorulo zenek es zenekarok nem kapnak megfelelo nyilvanossagot. Kar lenne, ha ezek a Szigeten jelenleg nyilvanossagot kapo zenekarok elesnenek meg el ettol a lehetosegtol is. (Es mi is, hogy elvezzuk a zenejuket).
Csak potlolagos offtopic megjegyzes: Aki szereti a Pink Floyd zenejet, annak melegen ajanlom az Echoes of Pink Floyd nevu magyar fiatal egyetemistakbol allo zenekart, akik meglepoen hitelesen jatszak a Shine on your crazy diamond-tol a Pigs on the wing-en at a One of these days-ig a jobbnal jobb Floyd szamokat.

vise

Devil Inside Creative Commons License 2000.05.16 0 0 282
A napokban végigolvastam a topic-ot, vártam, hogy beindul-e, szerencsére egy sokkal higgadtabb hozzászólásssal kezdődött, ami nem csoda most nincs Sziget által keltett adrenalin senkiben - semelyik oldalon.

Teljesen Sziget-párti vagyok, annak ellenére, hogy először (három éve) nagyon nem jött be, két haverommal csak fel-alá mászkáltunk és mindenhol depresszívnél depresszívebb zenekarokba botlottunk, természetesen jól be is rugtunk.

Aztán tavalyelőtt nagyon sikeres volt, "zongoraversenytől" a bándzsi dzsámpingig minden volt a négy este alatt, amít kint töltöttem.

legofiu:
A középkorú úriember úgy tűnik rájött arra mért is jó ez: egészen más emberekkel tudott beszélgetni, mint "kint". Itt nem a rocker-diszkós találkozóra gondolok, hanem pl. tavaly sikerült egy Moszkva-tér környéki alvilági figurával (drog, lopások, állítólag ő volt a bandavezér...) dumálnom egy órát, az asztalra kitett mobilomat nem nyúlta le, csak figyelmeztetett, hogy biztonságosabb, ha elrakom. (Mondjuk ő inkább lefele húzta az átlag-intelligenciát, de nagyon érdekes volt.)

Kosz: teljesen mindegy miben megy ki az ember, úgy két óra alatt rendesen poros lesz, ha valami koncerten ugrál akkor meg is izzad, hajnalban meg jön a harmat... Ez van, esetleg a kijáratnál lehetne valami kötelező zuhanyzó és csíramentesítő, hogy aki hajnalban-reggel megy haza ne zavarja az egyéb utazókat. :-)

SZVSZ a Sziget maradjon csak itt:
1. Teljesen objektív ;-) indok: nem tudnék kimenni. (Ugyanis dolgozom és a nyári kéthetes - idén nulla - szabimat nem tudom teljes mértékben a szigetnek szentelni.)
2. A Budapesten dolgozó és élő teljes korosztályommal (25+) nagyjából ez a helyzet, a sokszínűségéből azt hiszem sokat veszítene a dolog, úgyhogy már értelme sem lenne kimenni egy ilyen "tinipartira".
3. Még így is közlekedési fennakadást okozna bárhol, így legalább a BKV-nak van komoly bevétele belőle, és azért a HÉV elég jól elbírta a terhelést.

legofiu Creative Commons License 2000.05.16 0 0 281
Sziasztok!

Iszonyú nagy ez a topik, így csak az elejét és a végét olvastam. Ja: boldog 20000-ik belépőt Kismárta!

Szóval a topikról: kicsit zavar, hogy akiket jogosan zavarhat a hangerő - amit be kellett látnom, hogy nem merő hisztéria a korrektebb hangvételű hozzászólásokból - szóval akiket a hangerő zavarhatna, azok a Szigetlakók bunkóságáról beszélnek, és sokszor azok, akik a Sziget által fémjelzett kultúrát nem szeretik a Sziget hangerejéről beszélnek. És mondjuk Kispesten laknak. A Szigetet feltétlenül védők meg az előbbi két csapat bunkópöstiségét méltatják.

Szerintem a Sziget nagyon jó, imádom, sokszor voltam kint mint magánember és társ. szerv. tagja. Álljon itt egy jellemző sztori, amit főképpen ribizlinek ajánlanék:
Egyszer meghívtunk egy középkorú úriembert a sátrunkhoz. Gyönyörű felöltőben, vagy hogy hívják, kemény gallérban, frissen nyírt szakállal jelent meg. Amikor megláttam még kint röhögve rettegtem előre. Befele menet láttam, hogy csak úgy forognak a szemei és igencsak izzad a homloka. Mondom neki: ne aggódjon kérem, az ön öltönye itt csak ugyanolyan megszokottan extrém viselet, mint a lila haj.
Később, pár óra múlva, amikor már egy csomót beszélt a szigetlakókkal láttam, hogy kellemesen meglepett az arca. Saját tapasztalatom is, hogy a tesztek szerint igenis a szigeti átlagintelligencia magasabb az átlagnál. Estére élete egyik legpozitívabb és legtanulságosabb történeteként tartotta számon az eseményt. Idén is el akar jönni, de nem fog már annyira kiöltözni.

Szóval kedves Szigetimádók: tényleg jobb lenne valamelyik másik Duna-Tisza-stb szigeten rendezni a fesztivált, mert fennakadást okoz a városban és zajt.
Kedves igénytelen-bunkó-retkes-állat-szigetesekezők: a mi korunkban önök sem voltak idősebbek nálunk.

LEGO

kismarta Creative Commons License 1999.08.20 0 0 280
Na már megint ilyen későn kalandoztam ide. Még mindig nem mutatkoztam be, de ha Wagner úr is itt van, és ő is köszönt (a pezsgőt köszönöm, de sört (is) kérnék!), bemutatkozom. Tényleg hol van?
qayol Creative Commons License 1999.08.19 0 0 279
Úramisten! Én elszúrtam az életemet valahol! Miért csak most derült ki ? Azannyaköcsögit nekije! Nem baj de legalabb jól éreztem magam a bőrömben! Azóta rosszul is esik kora reggel menni dolgozni ingben meg nyakkendőben.
ouzo Creative Commons License 1999.08.19 0 0 278
Kedves ZaX!
Azt hiszem, kezdelek érteni. Ha ma lázadó és haladó akarsz lenni, és kinyilvánítani a véleményedet valamiről, akkor tényleg az egész reklám-alternativizmusnak tűnik, pepsiérzésnek, amerikamajmolásnak. DE végülis beleszólni abba, hogy ki mitől érzi jól magát, végképp nem haladó dolog, és szerintem nem is az alternativizmusról meg lázadásról szól a sziget. A koszosság szerintem egyszerűen az ott mulatozás velejárója.
Üdv:
Ouzo
kismarta Creative Commons License 1999.08.19 0 0 277
csak most olvastam, hogy milyen szerencse ért! (Milyen? Mi jár a 20000-nek? Csak a szája?) De most már nagyon álmos vagyok. Holnap ígérem, bemutatkozom.
lord Creative Commons License 1999.08.18 0 0 276
ZaX

"Szóval mondvacsináltnak érzem az alternatív és haladó és merész életnek a koszhoz és szeméthez való kötését. Aki bevallja, hogy neki évente egyszer egy hétre szüksége van köpésre, koszra és büfögésre, az nem jófej, alternatív ifjú/vén, hanem nagyon elszúrta az életét valahol."

Azert ne legyel mar ennyire sommas! Nem tanultal a funyiroktol vagy a raczosoktol nemi toleranciat? :)

Nem attol jofej valaki, hogy kosz kell neki hanem ha ennek ellenere is jol tudja magat erezni. :)

ps.

Lord szinten kekre/narancsra festett hajjal nyomult az asian dub foundation-os napon es nagyokat kacagott es marokra fogva ragta a kukoricat a festekes ujjaival es az se tudta elrontani a hangulatat hogy koszos es undorito es hanyadek volt a budi es csillogo szemekkel nezte kik nem izzadnak a varosban (itt valahogy jobb szaguk volt?) es meg Ribizlinek is orult meg az emilruleznek sot a padodonek is es csak azt banta hogy lemaradt a tortadobalasrol es nem erezte hogy baj lenne a kosz, hogy a kosz lenne a legnagyobb baj, csak konnyeden eltunt egy kibaszott kanikulai napon egy olyan tomegben ahol nem utaltak ki a dezodorhiany, a csapzott haj, a rovid sort, a JOKEDV miatt es pecsetet adtak a vodkaert cserebe es senki nem ugatott amiatt, hogy megprobalt megtanulni kopni,hogy megprobalta jolerezni magat,
hogy jolerezte magat es hogy orult annak mennyire nem csipik a szunyogok a tequilaval leontott boret es hogy masok is vele orultek es senki nem nyavajgott sem azon miert nem sziget az egesz ev, sem azon miert ilyen a sziget es hogy senki nem szolt be neki satobb.

kyra Creative Commons License 1999.08.18 0 0 275
Egy kis OFF így sziget után:
Pár éve a Szigeten a (ha jól emlékszem) Toy Dolls koncerten kicsit elfáradtam, így a nézőtér vége felé leültem a fűbe. Senki nem botránkozott meg rajta, nem tapostak el, sőt, amikor egy kicsit illuminált fiúka véletlenül belém botlott, elnézést kért.
Pár héttel később kint voltam a párommal a Tűzijáték utáni koncerten a Műegyetem előtt. A "kulturált középiskolások", akiket ugye apuci ki se engedne a Szigetre, égő cigivel törtek utat maguknak a nézők között, amikor pedig ez sem vált be, a dominóelv alapján egyszreűen csak jót löktek az előttük állókon. Néha véletlenül jól bokán is rúgták őket. Tény, hogy nem voltak koszosak és ruhadarabonként legalább 20.000 Ft volt a legtöbbjükön. No akkor ki a bunkó?

Ja, az idén is kint voltam és jól éreztem magam. Alkoholt fogyasztottam (mintegy fél liternyi seritalt) és voltam Pokolgép-koncerten!!!

Üdvözlet:
Kyra

ZaX Creative Commons License 1999.08.18 0 0 274
Persze ouzo, én kezdtem. Vállalom is. :-)))

De kérlek lásd be, hogy itt mindenki úgy tekint a a koszosságra, mint valami, a szigeten egyedülállóan legitim dologra ("milyenjó, hogyvégre felhúzhatom a metálospólómat", alienne rulez foreva), és én csak annyit bátorkodtam mondani, hogy az _harminc_ éve volt alternatív dolog, hogy az ember színes cuccban, színes hajjal ül a koszban és polgárpukkaszt. Mindez a szigeten ráadásul viszonylag megszokott, ott az lenne a merész, ha valaki öltönyben menne és nem a földre dobná az üres söröspoharat, mint kismarta (emlékeim szerint volt elég szemetes...).

Szóval mondvacsináltnak érzem az alternatív és haladó és merész életnek a koszhoz és szeméthez való kötését. Aki bevallja, hogy neki évente egyszer egy hétre szüksége van köpésre, koszra és büfögésre, az nem jófej, alternatív ifjú/vén, hanem nagyon elszúrta az életét valahol.

szöllő Creative Commons License 1999.08.18 0 0 273
Az eldugott hellyel az lenne a gond, hogy aki nem akar kimenni egész hétre az mit csináljon. Jó tudom az igy járt, de szerintem a napijegyesek több bevételt hoznak mint a hetisek.

Másik előnye a szigetnek az, hogy sziget és csak egy bejárata van. Persze mehetsz úszva is ha van kedved. Ezáltal az elkeritésre jóval kevesebbet kell költeni. Nyugatabbra tőlünk egy fesztiválra, ami hasonlóan "igénytelen", kétszer ennyi egy napijegy, persze jobb fellépőkkel, de hát ugye kis pénz...

Én az idei sziget alatt a Flóriánnal szemben a lakótelepen próbáltam aludni, és nem a szigettől nem lehetett. Tehát szerintem a zajszinttel nincs gond. A hányás meg máshol is előfordul, csak itt ilyenkor koncetrálódik. Ha hinni lehet az adatoknak és a szememnek 20K ember elég sok. Ha előfordul egy-két buszon hányás hát előfordul. Azér olyan k.... drága a bérlet, hogy takaritsanak a buszon.

elnézést a hosszér és a késésért, de én új vagyok és ez felgyülemlett bennem. a fikázást már előre várom.
szöllő

ui.: én a saját pénzem veszem ki a bankomatból...

MGperY Creative Commons License 1999.08.18 0 0 272
vazeg akkor az 560 már elég cár szám , nem ?

pancho Creative Commons License 1999.08.18 0 0 271
X polgártárs:
Köszi! Rá nem jöttem volna.
X polgártárs Creative Commons License 1999.08.18 0 0 270
OFF
pancho polgártárs, a nick adatainál látszik.
kismarta: forum.cgi?a=u&su=20000&tp=01x
pancho :
forum.cgi?a=u&su=4978&tp=01x
xpt (copyright by Mogorva polgártárs)
ON
pancho Creative Commons License 1999.08.18 0 0 269
Ezt (mármint hogy 20 ezredik) honnan lehet tudni?
X polgártárs Creative Commons License 1999.08.18 0 0 268
Hát akkor Wágner úr hiányában :( éljen kismarta polgártárs, a törzsasztal 20 ezredik tagja!! Szóval pezsgőt ide!
xpt
jeegynullas Creative Commons License 1999.08.18 0 0 267
off
20000. kismarta koolzik!!!!!! Hu de sokan vagyunk mar... Xpt, lehet ezt birni pia nelkul? :-)
on
X polgártárs Creative Commons License 1999.08.18 0 0 266
kismarta polgártárs,
kb. annyit tesz, hogy nagyon tetszik amit írtatok, mellesleg mint 20.000-ik nick, tessék itten bemutatkozni!
tisztelegve (v. mi?)
xpt
ouzo Creative Commons License 1999.08.18 0 0 265
Kedves rahell!
Értem. De menj ki az EFOTT-ra vagy Csörgére, ott nem 70-30, hanem 20-80 az arány. És azokhoz képest (mint már valaki előttem megjegyezte) a sziget babazsúr.
Egyébként már én is mondtam, hogy PEPSI-sziget az PEPSI-sziget.
A normáitokat pedig a hozzászólásokból vagyok kénytelen levonni, ez ezen eljárás a rendelkezésre álló kiinduló adatok hiányossága folytán nem teljesen megbízható, szórása nagy, a találati valószínűsége pedig kisebb a szükségesnél, de akkor is csak ez van, ezt kell szeretni. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Tudjátok mit: Legyen igaz a topikcím. Micsoda hiábavaló vita. Mintha a sóskamártást akarnám megszerettetni azzal, aki utálja a sóskát.
Üdv:
Ouzo
kerenyitomi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 264
bocsi, a helyes irasmod: ZaX
kerenyitomi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 263
csak annyit, hogy lehet lesajnalni engem, meg lehet fujjolni, de az az egy nap amikor kimentem az jo volt. es nem attol ereztem magam jo fejnek, hogy vegre mocskosabb lehettem, meg hogy jol kifestettem magam. bar lehet, hogy nektek megvan a kulturalt es kulturalatlan szorakozasrol a szilard velemenyetek, es ti persze mind-mind toleransak vagytok :))) a Zak, es oldskool fikazasaira gondolok

ja es nem dobbenek am en mar le semmin, de azert jol esik ha latom, hogy meg tudjak erteni emberek egymast, vagy legalabb elviselni!!!

kismarta Creative Commons License 1999.08.17 0 0 262
Kedves X polgártárs ill. bárki. Műveletlen vagyok, belátom, de nem tudom, mit jelent az a mondat:kismarta, pancho rullingolnak! Segítsetek!
Egyébként 1 5letem van a szemét ellen: szemetesládák és szemételtakarítók.Egyik sem kerül olyan sokba, hogy ezért a sziget ne lenne nyereséges. (bevallom én sem örültem, hogy a söröspoharat a földre kellett dobnom!)
X polgártárs Creative Commons License 1999.08.17 0 0 261
rahell polgártárs,
ha megnézel bármilyen nagyobb fesztivált (Woodstock; Glastonbury; Reading stb.) teljesen ugyanez a helyzet, 1xűen nem lehet +oldani, hogy a szemét ne a földre kerüljön, a salakanyag+egyebek (be szépen fogalmazok)ne a csatornarendszerben végezze, de egy Bakáts téri/Margitszigeti/Tabáni 1 napos eseménynél is hasonló a helyzet...
xpt

off
Írtam a "Sziget találkozó topikban", kissé kiütöttem magam délelőtt, egész nap csak kóvályogtam utána, az Indexig nem sikerült eljutni...még1x sorry minden polgártárstól :(
on

rahell Creative Commons License 1999.08.17 0 0 260
hát kedves polgártársam, szerintem ez nagymérétkben függ az emberektől...

Off
Egyébként kerestük kint beeppel jól téged!;o)
Offoff

X polgártárs Creative Commons License 1999.08.17 0 0 259
rahell polgártárs,
mocsok volt rendesen (Igaz)...melyik hasonló "nagyságú városban" jobb a helyzet?...valami 5leted van, hogy lehetne +akadályozni??
xpt

ui. kismarta, pancho rullingolnak!

rahell Creative Commons License 1999.08.17 0 0 258
Nézd, ha ez az élmény ennyire megragadt, akkor valószínüleg nem volt egyedi, és kirívó eset... Minden esetre, vagy ettől függetlenül én jól éreztem magam - mint ahogy jóval alább említettem - , és sajnálnám, ha nem lenne. De gyerekek! lássuk be4 mocsok az vót rendesen!;o)
MGperY Creative Commons License 1999.08.17 0 0 257
mindet ismered ? vagy vettél egy jó kis reprezentatív mintát ? elemszám menniy volt ?

;))

alienne Creative Commons License 1999.08.17 0 0 256
mi mind egyéniségek vagyunk :))) (m. p.)
néztem a rahell által is emlegetett szakadt neccharisnyás tinilányokat, ujjnyi vastag fekete smink, illuminált állapot, etcetera, és nosztalgia fílingem támadt. hiszen én is ilyen voltam pár éve :))))) szegénykék, hadd tombolják ki magukat. egy részük az egy hét együttlét után mehet vissza az elit gimibe, ahonnan kivágják, ha feltűnően sminkel, vagy feketére festi a körmét. meg apuci úgyse engedi, hogy összevissza szaggatott fekete neccpólót hordjanak otthon hétvégén, és 10-re haza kell érniük. ez persze nem minden alter lánykára igaz, de az én vad ifjúságom óta azért csak nem változott oly sokat a világ ;)
most meg tessék, kényelmetlenül érzem magam a szigeten, nem találom a helyem, és nem szívesen ülök le a fűbe. jó pógár lettem. heheh.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!