Keresés

Részletes keresés

moon Creative Commons License 1999.08.23 0 0 69
Kedves mindenki,

nézzétek meg az Érdekvédelem fórumot, amely a ti érdekeiteket hivatott szolgálni távközlési ügyekben. Link a lap tetején.

moon of index

Mr.Sla Creative Commons License 1999.08.13 0 0 68
Kedves Mee!
Nem estimeset az biztos.
Nem tudom elerni a freemailt.
Se ringyoz alol, se linux alol, se kozvetlen ip-vel, se az origon keresztul, sehonnan.
Meg kell mondjam nem tesz elegedette a helyzet.
Erted mar, te kis erzekeny.
Barney Hendrickson Creative Commons License 1999.08.13 0 0 67
Hello icecube!

Felhasználói adatokat egy ismeretlen fríméles címre (ráadásul új vendég, hozzászólás 1) - tisztán paranoia miatt - nem szeretnék küldeni.
A bejegyzéshez - most már tudom - a társas vállalkozás hiányozott. XXXX szolgáltató a feltételeket képes volt számomra is érthetően elmagyarázni, és nem nekem kellett a nyomtatványon töprengenem. (A sarokba ültetve, hogy ne zavarjam a telefonszámláikat reklamáló többi ügyfelet. Súlyos örökség ez nektek.)
A Network Solutions-al még ennyi gondom sem volt, csak tejelnem kellett, és már élt is a név.
Mint ahogy én sem lépek ki az anonimitás biztonságából, úgy a matávnet jelenlévő képviselőit sem kérem erre. De csak kiváncsiságból: milyen minőségetekben képviselitek a céget? Nem konkrétan, csak pl. support/fejlesztés/PR/management kategóriák közül melyikből "jöttök"?

icecube Creative Commons License 1999.08.13 0 0 66
Kedves Barney!

1. Ha elküldöd nekem az accountod adataid megnézem mi volt vele a gond.
2. .hu domaint csak akkor jegyeznek be, ha valamilyen társasági formában működsz, és ennek igazolásához cégbírósági bejegyzés másolata kell. Szerintem ez más szolgáltatóknál is így van.
3. Nekem már több szolgáltatónál is volt accountom, és hidd el, hogy ezek a hibák máshol is előfordulnak. Volt olyan, hogy valaki hónapokig használta az accountomat, szépen ki is számlázták a túllépést (nem korlátlan volt), majd felhívtak és elnézést kértek. Számlastornóról azonban szó sem esett.

pint Creative Commons License 1999.08.13 0 0 65
Továbbra sem megy a mappába áthelyezés nálam.
Sorstársak, segítsük a hozzánemértő programozókat egy kicsit, vadásszuk ki a körülményeket, amik a hibát okozzák.

Adataim:
username: pinterkr
Browser: NS 4.04, IE 3.0
Proxy: mind1, volt így is úgy is
Op.sys: NT 4.0
fiók nyitva: pár hónapja (c3 idején)
forrásmappa: "érkezett"
célmappa: "raktar", létrehozva pár hónapja (c3 idején)
átrakandó levelek: 2 db, különböző címről
átrakandó levelek érkeztek: aug. 3.

kellhet még valami?

KsTa Creative Commons License 1999.08.13 0 0 64
Én is megnéztem a Westelest, még mielött válaszoltam, rajta van: befizetés jogcíme helyen nyilván erre is rá lehet tenni(elképzelhető, hogy rá is kerül) de a csekken tényleg nincs megfelelő rublika
Addig is ha a "számlákat" is elteszed, akkor a befizetőazonosító összehasonlításával pillanatok alatt megtalálható a kért időszak befiz. határideje stb.
bd Creative Commons License 1999.08.12 0 0 63
Pezseg!
Talan szet kene valasztani a megbeszelni valokat:
Matav-szla, freemail jobbit, ...
Jo, hogy van hol megbeszelni, ugye?
szilva Creative Commons License 1999.08.12 0 0 62
KsTa: tudom, mi a számla, ne nézz kérlek ennyire hülyének... Itt arról van szó, hogy a tárcámban gyűlnek a "feladóvevények", otthon elteszem őket, meg a "számlákat" is. Csak ezekről a feladóvevényekről nem derül ki az összegen kívül semmi.
Kapásból előhúztam két másikat: W900, a feladóvevényre ráírva, hogy 1999.06.01. és egy köt. bizt. is van itt: 1999.09.30-ig. Én csak ezt kértem, és számítok rá MatávNET segítségével megoldható is lesz ez a csekélység.

A freemail-nek pedig őszintén kívánok jobbulást, nagyon sokan szeretnék már rendesen használni...

Barney Hendrickson Creative Commons License 1999.08.12 0 0 61
Egy-két freemail élményem, lehet hogy off, de a topicot olvasva láttam offabbat is.
1. Állok az egyik fatávpontban, ahol egyéb szolgáltatásként jelentős összegekért rövid nethozzáférést is kaphatnak az emberek. Internet cafe fatáv módra cafe nélkül.
Jön egy felhasználó reklamálni, miszerint "a frímélbe bekapált egy hosszú levelet, megnyomta a küldést, megjelent a bejelentkező kép, a levél pediglen elveszett".
Láma, gondolom, majd ügyemet intézvén távozom.
Hónapokkal később magam is arra kényszerültem, hogy a web felületet használva - merthogy egyéb hozzáférés nem volt - hosszabb levelet kellett írnom. És én is pontosan úgy megszívtam a "biztonsági időt", ahogy az általam hirtelen minősített fizetővendég.
Tanultam a dologból, legközelebb a vágólap is rész vesz az alkotásban, de a hotmélen a lejárós fícsört ki lehetett kapcsolni. Itt miért nem? Vagy csak nem tudom hol?

Más.
A matávnetes egy évre előre fizetett accountom tegnap közölte, hogy "access denied". Már kerestem a szerződést, meg a számlakivonatot, de aztán megjavult. Minőségi szolgáltatás... Arról nem beszélve, hogy - függetlenül a gép vagy a modem tipusától - gyakran 10 perc kapcsolat után lerúg.
A domain-bejegyzésemet sem voltak képesek elintézni, a hölgy a szigorú szabályozásra hivatkozva mereven elutasította. Érdekes módon más szolgáltatónál mind a .com mind a .hu bejegyzésem simán ment.

mee Creative Commons License 1999.08.12 0 0 60
a freemail@c3.hu 48 oran belul minden kerdesedre valaszol

Tisztelt Mr.Sla!
mit akartal kipontozott mondataiddal elmondani?

Mr.Sla Creative Commons License 1999.08.12 0 0 59
Szoval tovabbra sem megy a freemail. Tele van a f....m veletek MatavNyET.
Ha megvaltoztattatok a k..b..szott neveteket, akkor ezt jelezzetek annak akinek kell. Pl.: ISP-k. Dolgozzatok mostmar rendesen es tegyetek elerhetove a freemail-t.
KsTa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 58
1. "ugyan milyen időszakra vonatkozó számla"
nem szokás ráírni mivel a sárga csekkett ill. annak "felsőrészét" nevezik manapság számlának és azon rajta van. (amúgy a csekk önmagában nem MATÁVnetes, hanem postai szabvány).
Befizetőazonosító pedig mindkét (3 részen is rajta van).
Tehát nemcsak a sárga csekk Feladóvevényét, hanem a "számlát" is célszerű megőrizni biz. ideig (amin persze rajta van minden szükséges dátum).
leeloo Creative Commons License 1999.08.11 0 0 57
Kedves MATAVnet!

Amit ebben a leveledben nekem vákaszoltál az egy szép nagy mellébeszélés :(( Nem ezt vártam tőled. Nem veletek van problémám, hiszen a MATÁV nem ti vagytok, valószínűleg nem is beszéltem veled, de akivel szót váltottam a MATÁVnetnél az is nagyon udvariasan közölte velem, hogy nem működik a dolog. Javaslom, hogy olvasd el még egyszer Solt 1999-08-10 01:58:58-as levelének 2. pontját. Erről beszéltem eddig. De ha már így van, hogy ez nem történt meg akkor ne én fizessem meg a hibájukat. Nem bánnám, hogy ha te már biztos vagy benne, hogy működik a 06-40-es szám, akkor megírnád ide, pontosan milyen beállításokkal kell felhívni. Előre is kösz: Leeloo
Bocs, de elég kusza levél lett...

Rastaman Creative Commons License 1999.08.11 0 0 56
azert rohely, h egy index forum kell azert, h foglalkozzanak az emberrel, aki ugyebar ugyfel (meg ha csak 18 eves is...)

szoval kicsit javitani kene a dolgon...
pl. tegnap du irtam a matavnet-nek, a mail-lel kapcsolatban, es nem valaszolt ra senki: na nehogy mar a napfogyatkozast neztek, es ezert nem tudtak ket percet szanni a mailemre ebbol az elmult 24 orabol ?!!?!?!?
koszi
ma mar muxik a mail, legalabbis tudom olvasni, de meg mindig duplaz, ill. volt aki ketszer kuldott, mert azt a visszajelzest kapta, h nem jott at

koszi meg 1szer

MATAVnet Creative Commons License 1999.08.11 0 0 55
doki162, nem, ez nem ügyfélszolgálat, hanem topik, vagy legalább is annak indult.

szilvaMegmondanád kérlek, hogy milyen számot hívtál számlainfo ügyben?
Az előző hozzászólásod harmadik piontja eléggé érdekesre sikerült SZVSZ.

Azt írod:
3. Fizessek rendszeresen, amikor megjön a számla - a mai világban azt hiszem, ez utópisztikus, főleg egy 'munkanélüli'-nek...

Jó lenne, ha ezt megmagyaráznád, nem értem ugyanis. Miért utópisztikus, hogy Te rendszeressen fizess? Ha lemész a közértbe hol kifizeted a kenyeret hol nem? És mit akarsz ezzel a munkanélküli dologgal? Sajnálnám, ha munkanélküli lennél, de ugye megérted, hogy a munkanélküli státusz nem indok arra, hogy ne fizesd, vagy ne rendszeressen fizesd a számláidat?

szilva Amit aszerverek döglődéséről írsz az a Freemail vagy a MATÁVnet szervereire vonatkozik?
Egyebekben igazad van, elnézést kérek, véletlenül kimaradt a .c3 a 'username@freemail.c3.hu'-ból.

Rastaman,Már nézik a kollégák, szólok, ha lesz valami, OK? Ahhoz, amit a szogeti Origo elérésről mondtál, sajna nem tudok hozzászólni, bocs. (Az előbb megnéztem, be tudtam lépni az Origoról, most hibátlanul megy, mint általában)
Örülök, hogy tetszik a design, használd egészséggel. Ami a modemet illeti, innen messzéről én nem tudom megmondani hol lehet a hiba, a vonalban, a beállításaidban, vagy a Winfos (ha azt használod) mérésében. Szélsőséges esetben lehet, hogy amodem nem tudja az 56 k-t. A MATÁVnet-nek 56k-s modemei vannak és ennyivel is forgalmaznak, ha egyéb ok miatt nem lassab az átvitel. Én a vonalra gyanakszom (bár ez nem az én szakterületem), bizonyos városrészekből nem lehet 56-k val forgalmazni, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Ez válasz?
Ja, és igazad van, "hat azert nem kene ennyire anyazni a Matavnetet, csak azert mert a Matavhoz tartozik...

Mr. Sla IP címként próbáld meg ezt: 194.38.105.13 , soxerencsét!

MATAVnet

doki162 Creative Commons License 1999.08.11 0 0 54
itt valami matav freemail ugyfelszolgalat mukodik? vagy ez egy igazi topic?
matavindexnetto
szilva Creative Commons License 1999.08.10 0 0 53
És még valami: már néhányszor megemlítettem a FatávNET-es kisasszonynak (aki a zöld számon jelentkezik) számlaproblémákkal kapcsolatban, hogy roppant informatív és előremutató lenne, ha arra a k...tt számlára (a sárga részére, amin be köll fizetni a pénzt) rányomtatnénak valami ember számára is emészthető megjegyzést arról, hogy ugyan milyen időszakra vonatkozó számla az. Mert a hölgyek azt javasolták, hogy:
1. nézzem meg a számlaazonosító (rengeteg számjegy) alapján a számla 'tetejét', arról kiderül. Igen ám, csak a számla alját szokás a postára vinni... Arról nem is beszélve, hogy havonta nem csak az ő számláik szoknak jönni, de azokon fel van tüntetve a hónap (még a Fatávoson is!)
2. folyószámláról fizessek - még viccnek is rossz, én nem bízom manapság senkiben ennyire, majd ha jogosnak találom, kifizetem. Ha ugyanis leemelik, akkor azt már visszakapni teljességgel reménytelen...
3. Fizessek rendszeresen, amikor megjön a számla - a mai világban azt hiszem, ez utópisztikus, főleg egy 'munkanélüli'-nek...
Hát csak ennyi...
szilva Creative Commons License 1999.08.10 0 0 52
Ja igen, a username@freemail.hu-t az öcsémnek küldött levelekben kell használni a régi c3-as helyett... Bocs, ha nem voltam egyértelmű.
Egyébként a heldeszka sem tudott túl sokat segíteni ma délután, csak annyit mondott, hogy döglődnek a szerverek. Hát lehet, hogy meleg van, de ez engem (meg sok mást) k...ra nem érdekel, ha fizetek valamiért...
szilva Creative Commons License 1999.08.10 0 0 51
MatávNET:
Ha észre vetted, én azt javasoltam, hogy a 'freemail.hu' nevű szerverre jelentkezz be, és 'username@freemail.c3.hu'-t adj meg usernév-nek (látod a különbséget? csak a c3, csekélység...), ami valóban name server probléma lehet... Egyébként nem magam szoptam ki a javaslatot a kisujjamból, hanem egy terminállal betárcsáztam a freemail számán, és -láss csodát!- maga a szerver javasolta a fenti usernév-konvenciót, ami műxik is.

Nem úgy ám a levelezés a FatávNET-nél, hát ez már felháborító! Két napja kínlódok, néha csak 3-adik tárcsázásra hajlandó szóba állni velem a szerver, ma vettem a fáradságot, és terminállal megnéztem, hát 'access denied' egy létező account-ra! B... meg!
A kapcsolási díjakat meg majd számlázzák...

Hát szóval a Fatáv tényleg elérte a 'célját', nem véletlenül hallom tőlem független emberektől, hogy ha megszűnik a monopólium, akkor mindegy, hogy kihez, csak a Fatáv-hoz ne!
Bocs, hogy hosszú voltam...

Szilva

Rastaman Creative Commons License 1999.08.10 0 0 50
na most tele van a tokom!
ma mar a mailt se tudom olvasni...
nem neznel utana? user: alexexp
a tobbi meg nem kell....

ja, es ha reagalnal, kdeves MatavNET, az elozoekben irodott dolgaimhoz...

koszi

Mr.Sla Creative Commons License 1999.08.10 0 0 49
Oké.
A szolgáltató az Elender.
Nekem az is jó ha megadjatok az ip cimet.
Egyébként a DNS-re én is gondoltam, de hiába kerestem nem találtam sehol ip címet a freemailhez.
MATAVnet Creative Commons License 1999.08.10 0 0 48
Kedves Solt,

Köszönöm a javaslataidat, eljuttatom a kollégáknak, ami belefér azt meg is csináljuk. Örülök neki, ha tetszik az új dizájn, használd egészséggel.
Mailt küldtünk a változásokról, de lehet, hogy pont nyaraltál és betelt a postafiokod :-) (na, jó ez amoja vicc akart lenni, bocs)

A felhasználók igényei: azt hiszem, mi csináltunk először olyt magyarországon, hogy egy internetes szolgáltatás felhasználóit egyáltalán megkérdeztük arról, illetve alternatívákat kínáltunk arra nézvést, hogy milyen is legyen az a szolgáltatás, amit használni fognak. (pedig a cég nevében benne van a MATÁV szó! :-) ) Ez nem általános gyakorlat ma, azt hiszem.

Egyébként megjött az üzemeltetők válasza (ha jól emlékszem, Mr. Sla volt aki ilyen problémákkal küzdött):

Minden ilyen hiba vmilyen DNS zurre vezetheto vissza nagy valoszinuseggel. Tudnunk kellene, hogy honnan (mely szolgaltaton keresztul) probal csatlakozni ill. mik a gepen beallitott DNS szerverek.

Szilva, a username=név@freemail.hu simán a név helyett elég régi dolog, és nemcsak terminálablakból, de a Win tárcsázóján keresztül is működik, legalábbis én mindig így használtam.

leeloo, hiszed vagy sem, de a MATAV sem eredendően rossz. Értem én, hogy az elv a fontos számodra és nem a 2-300 Ft.- és persze egy fogyasztói társadalomban ez így is helyes. Én, mint MATÁVnetes dolgozó, csak annyit tudok erre mondani, hogy mi a magunk részéről igyekszünk nem megkeseríteni a felhasználóink életét és értékarányos szogáltatást igyekszünk biztosítani. Ha velünk van gondod, hívd a helpdesket, vagy írj nekem egy levelet.

MATÁVnet

MATAVnet

Solt Creative Commons License 1999.08.10 0 0 47
Kedves MATAVnet,

Na, ha mar oly sok topicban anyaztam a matavot (0. axioma: matav suxx), ugy illik, hogy olyankor is szoljak, ha pozitiv tapasztalatom van.

A feluletrol. IMHO
1, webmail sux, POP rulez.
2, a regi felulet hanyinger volt, a fejlesztese pedig meg evolucios leptekkel merve is 0.
Szoval engem csak addig erdekel a felulet, amig a beallitasokat modositgatom neha, de tetszik az uj design.
A szolgaltatasrol. En pont vakacioztam az atallas alatt, de arra meg emlexem, hogy a c3-as idokben volt meg hosszabb leallas is.
Ha igy fog minden mukodni, ahogy most megy, akkor csak sajnalni tudom a MatavNetes fiukat, hogy abban a csapatban jatszanak, ahol a csapikapi nevetol a kozonseg nagy reszenek megindul a gyomra felfele. Igy esetleg hiaba izzadoznak, mert sokaknak (ahogy itt is lahatjuk) a nevuk miatt ugyis szar lesz, barmit tesznek. De lagalabbis sokaknak (es magamat is ide sorolom) nem lesz eleg, ha csak siman fasza dolgokat csinalnak, mert arra gondolunk, hogy az ilyen fejleszteseket az anyaceg csengeti ki a mindenki altal megtapasztalt modon osszeharacsolt extraprofitjabol.

Ha ez nem volt tul bomlaszto, akkor ime nehany javaslat:
1. Hasonlo tulajdonos-, domain- es/vagy arculatvaltasoknal meg lehet ereszteni egy rovid mailt, esetleg fel lehet tenni egy kerdoivet a felhasznalok igenyeirol.
2. Ha a dial-up nem mukodik, akkor a telefonzsinort ki kellene rantani, hogy ne szivjon a user. Ha ennek egy betervezett rendszer-piszkalas az oka, akkor egy elozetes level is jo lenne, hogy egy autoforwardot be lehessen izzitani.
3. A weben megirt freemail-levelek sortoreset is meg kellene oldani. Nem feltetlenul kell beallithato karakter/sor, sot talan jobb is lenne egy automtikus mukodo 72-74-es tordeles (mondjuk csak a nem kacsacsorrel kezdedo sorokra).

Es ket extra, majd ha mar nagyon nem lesz mit csinalni:-)
4. A quota lehetne annyival intelligensebb, hogy a beallitasok alatt megadando e-mail cimre az 5 MB utan tovabbkuldi a leveleket. Pl. nekem ha a 2 MB betelik, az ugyis csak nyaralas alatt lehet, de akkor az 5 is betelik. Ezt meg lehetne ugy is csinalni, hogy ne lehessen freemail, es a headert figyelve ki lehet szurni azokat a leveleket is, amik egy megtelt freemail fiokbol erkeznenek vissza egy autoforwardos cimen keresztul egy masik freemail cimre.
5. Nagyon kiraly lenne egy konfiguralhato filter a bejovo levelekre.

leeloo Creative Commons License 1999.08.09 0 0 46
Hi!
Beszéltem velük, egész pontosan azt mondták, hogy írjak egy kérvényt a matávnak. Tudod tényleg nem az a 2-300 forint számít, hanem az, hogy a matáv ÉL a lehetőségeivel ha az érdekei úgy kívánják. Szerintem nem nekem (nekünk) kellene kérvényt írnunk, hanem a következő havi telefonszámlán valami ilyesmi állhatna: ".... 1999.08.02-től 1999.08.04-ig történt hívások erre+erre a számra x kapcsolási díj, y másodperc, fizetendő forint 0. Elnézést a kellemetlenségért." Tartok tőle, hogy semmi ilyesmi nem lesz, de még a kérvényem is el fogják utasítani (ha egyáltalán veszem a fáradságot). De még ha egyedi esetekben engedélyezik is, mi lesz a többivel?? És ha valóban ez fog bekövetkezni akkor a matáv VISSZAÉL a helyzetével... (természetesen akkor ha valóban helyes az a feltevésem, hogy 1. a matáv hibája és 2. nem tájékaztatták a felhasználókat és ők emiatt próbálkoztak)

Údv:leeloo

szilva Creative Commons License 1999.08.09 0 0 45
Hi!
Az öcsém is freemailt használ és panaszkodott, a tárcsázóban megnyitottam egy terminálablakot, abból derültek ki az alábbiak (lehet, hogy már idejét múlt...):
pop3 szerver: pop3.freemail.hu
username: username@freemail.c3.hu
password: password

Így be is engedett és működött is, csak a username@freemail.c3.hu helyett username@freemail.hu-t kellett használni.

Nem értem, egy működő rendszert miért kell bántani...

sz Creative Commons License 1999.08.09 0 0 44
Miért kell bántani a freemail-t???
Ez ez egyik legjobb, bár a külső nem az igazi. Most nem a színére gondolok, hiszen akkor az [origo] is lehetne Tma.
mAlter Creative Commons License 1999.08.09 0 0 43
Akinek dial-up-os problémája van (Verifying username and password után kirúg) próbálja meg a Dial-Up Networking mappában levô ikonra kattintva létrehozni a kapcsolatot. Azt hiszem az Explorer 5 cseszi el a dolgot. Ez a hibajelenség nem csak a freemailnél, hanem más szolgáltatóknál is elôfordul, nekem pl. az Elendernél.

(mA)

MATAVnet Creative Commons License 1999.08.09 0 0 42
Mr. Sla,

Baromságot yrtam ez előbb a username-val kapcsolatban, törölve, tárgytalan. Bocsi.

MATAVnet

MATAVnet Creative Commons License 1999.08.09 0 0 41
Kedves All,

Elnézéseteket kérem, tényleg elütöttem a telefonszámot az a jó, amit csipetmajom írt, köszönet a helyreigazításért.

MsOutsider,igen, nem tökéletes az ablak, mint már írtam, dolgozunk a kijavításán, kis türelmedet kérem. Egyébként nincs ellentmondás, nem a freemail SW-t kell jevítgatni, csak a felületét.

Mr. Sla, nem tudom mi a baj, köszönöm, hogy leírtad, továbbítom a megfelelő helyre és amit van valami válasz, megírom. Így megfelelő? (jót tenne az ügynek, ha tudnánk egy username-t is, ha gondolod, küldd el magánba)

MATAVnet

Mr.Sla Creative Commons License 1999.08.09 0 0 40
Tisztelt MatavNet.

A hiba leirasa.: Beirom a böngészőbe , hogy http://freemail.hu/ és entert ütök.
KöBö x idő múlva a netcápa visszaüt, a következő hibaüzenettel:

'There was no response.The server could be down or is not responding.
If ju ár .....'
Remélem most már elég részletes.
Böngésző: Netscape 4.5
Rendszer /mhelyi/ : winfos 95-ször összeomlok/óra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!