Keresés

Részletes keresés

csita2 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 172
Az első 3 kötet fent van a sötétláp oldalom e-bookban magyarul
Filburt Creative Commons License 2003.05.15 0 0 171
Hali,

Megtalaltam a magam igazat. B-)

Koszi!!!

Filburt

Előzmény: Rorimack (170)
Rorimack Creative Commons License 2003.05.14 0 0 170
Haliho!

Keresd a magad igazat

http://www.beholder.hu/cgi-bin/shwbook.exe?iro=Robert+N.+Charrette&cim=Keresd+a+magad+igaz%E1t&file=sr3&Kiado=-1

R.

Előzmény: Filburt (169)
Filburt Creative Commons License 2003.05.14 0 0 169
Khmmm.
Szep jo estet igy ket evvel a topic elsullyedese utan.

Kezembe kerult 2 SH konyv (Sose kezdj... es a Jol valaszd meg...), es bar nehol viszonylag idegesitoek, azert meglehetosen szorakoztatoak. B-)

Viszont most tudtam meg, hogy van 3. resz, mert ez egy trilogia. Mivel elegge bele lendultem es nem szivesen hagynam abba ido elott az olvasast, meg tudnatok mondani, mi a 3. konyv cime?

Thx,

Filburt

BARRACUDA Creative Commons License 2001.04.09 0 0 168
ÜDV

Volt nekünk is egy meredek kalandunk
Valami épületet kellet elfoglalni,
sámánunk megidézett egy viharszellemet.
Csak hogy dobott egy 15 sikert,
Km akkor legyen 15 ös erejű,
kiszámoltuk tornádonál durvább Irifit,
és el vitte az épületet.

Üdv Barracuda

Előzmény: NotBlonde (167)
NotBlonde Creative Commons License 2001.04.09 0 0 167
volt egy állati rész, amit valami eszement talált ki. hogy egy házba mentünk be.. mert gyereksirást hallottunk, és a házban homály volt, de a kislányt ki lehetett tisztán venni.. és kért, hogy segitsünk neki.. csak amikor észrevettük, hogy nem vezetnek lábnyomok hozzá..
NotBlonde Creative Commons License 2001.04.09 0 0 166
ez tényleg jó, én is szerettem játszani.
BARRACUDA Creative Commons License 2001.04.09 0 0 165
Helló Mindenkinek

Látom nagyon leült ez a topic.
Mint kezdő mesélő nyomulok.
De eddig még nem volt rám panasz.

Üdv BARRACUDA

Zer Creative Commons License 2000.01.20 0 0 164
Hehe... Mint emlitettem mi egy terroristacsapattal kezdtunk el jatszani, igy aztan van kozos cel, egymast nem csesztetjuk. Az utcai jarokeloket is csak olyan szinten, hogy vmelyikunk felall valami emelvenyre, es uszito szovegeket nyom.
De tetszik, remelem tuleljuk az elso kalandot:)

UI: Mint igazi ceg nyilvan kell valaki, aki elvegezze a piszkos munkat, hihi... a csapatunk barkit barmikor hajlando likvidalni:)

Előzmény: Dob (162)
Rozek Creative Commons License 2000.01.20 0 0 163
My ... Wwf

Felébreszted a Nosztalgia nevű - ez nem a valódi neve - szellemet.:-)))

Az első meséim egyike, még az Árnyékmagyarország megjelenése előtti, de a Bíborholdban már megjelent előzettesek olvasása utánni időkből.

A pari a Azzi megbízásából a Szabad Vállalkozás ellen. A parti élte túl, viszont génmintáik azóta is az Azzinál vannak.:-)))
Holló sámán azóta sem lakik barlangban mert a holló mint totem nem választ olyat aki képes a barlangi "életformára" (barlangban a medve lakik).

Üdv Rozek

Előzmény: Wwf (160)
Dob Creative Commons License 2000.01.20 0 0 162
A gonosz party.. hát én egyszer voltam olyanban, de öngyilkos dolog.. amikor a többiek is egymást csesztetik, ninics csapatmunka (nem mintha másképpen lenne), ráadásul az ellenség (a mesélő) is csesztet.. hát nem tudom.. véres vége szokott lenni az ilyennek.

Mi most már befutott vadászok vagyunk (150 karmaával igaz 3 éve játszuk a játékot), szóval van egy saját "cégünk", egy nyomozóvállalkozás (speciális mágikus meg egyebek), és néha úgy gondolkodunk, mint az igaz cégek.. a legutobb azzal ment el a délelött, hogy milyen vállalati autót vegyünk.. A Toyota Elite-nél maradtunk.. szóval ilyenproblémáink vannak :)9 igaz délután meg menekülnünk kellet még nekünk is.. pedig nem vagyunk kispályások..

Előzmény: Wwf (160)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 161
Hozzáállásomat meghatározza helyzetem: klubvezetőként engedek gonosz csapatokat indulni, de nem mesélek ilyennek és nem játszom ilyenben. SZVSZ a "bűnöző" — joga kategória. Pl. Robin Hood is "bűnöző" volt, mégis szoktuxeretni. 1ébként a távolságtartó hozzááláással max. 1etértek: az én felfogásomban a vadászok olyan fickók, akiknek túl kevés lehetőségük van a legális érvényesülésre, ezért aztán tágítják a lehetőségek körét. Többségüknek van vmiféle erkölcsi értékrendje (lehet szűkebb, lehet tágabb); a törvényeket viszont nem fogadják el/tartják be (ez ugyebár a "törvényen kívüli" meghatározása. Ez megintcsak történhet vmi erkölcsi ítélet alapján (a játéxabályokat nem a népfelség elve alapján hozzák — sőt!) meg lehet 1*ű önzés: egyik fickó ilyen, a másik meg olyan: ha nem működnek együtt, megpusztulnak.
Előzmény: Wwf (160)
Wwf Creative Commons License 2000.01.20 0 0 160
Aye !

Nos. Gonosz party szeritem coooool... Amugy javasolhatnam az Azzie fiukat celpontkent ? Az elfek kisfiuk hozzajuk kepest (Tir-Taingire...Tir-Na-Nog-ot inkabb hadjuk...)

Amugy amitol leginkabb ki birok akadni az az, hogy az emberek a "jo runnerek a gonosz, kizsakmanyolo, elnyomo stb. multik ellen" stilusban jatszanak. Aze nem kene megfeledkezni arrol, hogy az adott kuldiben sz*ra lott kutatolabor hany embernek biztositott megelhetest...
Szerintem nem szabad megfeletkezni arrol, hogy a runnerek bunozok...

Bye !

Zer Creative Commons License 2000.01.19 0 0 159
Hoi!

En sajna nem tulzottan ismerem az ED-t, bar kacerkodtam a gondolattal, hogy kene jaccani, mer jok benne a zorkok:)
Az IRP-bol sajnos nem lett semmi, pedig volt ket probalkozas is, igaz akkor csak en irogattam mailt par embernek, de nem valaszoltak...
Bar en meg most is bennelennek, meg Jetboy is;)
Csak meselo kell.

Most inditottunk egy terrorista partit, akiknek az a kozos celja, hogy hozzajussanak egy atomtoltethez, es felrobbantsak az elfeket:)))
(Mondjuk Tir-t)
Egyelore meg kicsiben nyomjuk, egy repcsit teritettunk el, en a pilotafulkeben nezem a halott pilotat, es azon gondolkodom mit kene tenni:) Tudnam mitortenik odakint...

Ezzel csak azt akartam mondani (kerdezni?), hogy nektek mi a velemenyetek a gonosz/gatlastalan/etc. jellemu karakterekkel valo jatekrol...

Előzmény: Rozek (156)
Rozek Creative Commons License 2000.01.19 0 0 158
Kösz kedves Pásztörperc, ez az egyik név amit több évi sikertelen kisérletezés után sem sikerül(t) helyesen leírni és kiejteni megtanulnom.

Üdv Rozek

Előzmény: Pásztörperc (157)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.19 0 0 157
Quetzalcoatl

A két világ összekapcsolása Nádori Gergőnek (Árnymagyar főszerk.) is kedvenc eszméje.

Előzmény: Rozek (156)
Rozek Creative Commons License 2000.01.14 0 0 156
Kissé megkésve bár, de törve nem...
Üdv Mindenkinek!

Wwf
Tán csak nem az én általam elkövetett Sh ED összekapcsolás nem tetszett.:-))))

Mindenkinek.
Mint látszik én meséltem olyat amiből többé, kevésbé kiderült, hogy én azonos alapokra épülő, csak a "fejlődésben" egymástól meglehtősen távol lévő - időben és fejletségben - világoknak tartom a Sh és az ED világképét.
A konkrét történet - míly véletlen, hisz akkor még Koke könyvei nem jelentek meg - Aztlanban, a Mexikói öbölben található Triangulin-szigeteken játszódot, egy "elhagyott" Azzi bázis környezetében. Volt minden, fű, fa, virág, jó indulatú vámpír, bepöccenő gekkó sámán meg egy jó kis időzavar, az omlék-maja-azték kútúrák fennmaradt épületeiből. Mint a Kukulkan piramis, - ez egy kettős, azaz a külső, látható piramis belsejében van egy kisebb szintén lépcsős piramis - a Varázsló tornya Monte Alban-ból és a Nap piramis. Ezek - a mai ismeretek szerint - az említett kutúrkör fejlődésének elejéről, közepéről és végéről, ha jól emlékszen vagy 600 évnyi időszakból, származó épületek. A történetben újszerű állapotban, egy helyen voltak.
Itt volt egy terem, amit - az azték "lehulló Istenek" képei mellet - az Sh-ban és az ED-ben szereplő fajok, beleértve a sárkányokat is, szellemek, totemek, rémek megjelenését szinbólikusan és a mana árapály jelenség szintjének megfelelően ábrázoló freskók díszítettek. Még - hogy hab is legyen a tortán - belekevertem egy kis Merlint - az Arthur király mondakörből ismert varázslót - is. Összefüggésbe hozva az Ő Britannia nyugati végéről történő eltünését, az említett indián kultúrkör keletről ékezett Kukulkán, Tollaskígyó Quetzaquatl (ezt most biztos nem tudtam helyesen leírni, bocsánat érte) nevű kultúrhéroszához kapcsolódó legendákkal.
Az után a parti ment is Wales-be - :-)))) - és keresték Gartfield-et, meg (majdnem) találtak Tir Na Nóg-i elf(ek)et.

Más
Zer
Az ISRP-ből lett-e valami?

Üdv Rozek

Előzmény: Wwf (155)
Wwf Creative Commons License 2000.01.06 0 0 155
Aye !

A windling a Paranormal Animals of Europe-ban benne van, az obsidiman-rol nem hallottam eddig :) (Talan tul alacsony meg hozza a magiaszint, vagy az aktiv banyaszkodas kisse megviselte oket :))). A T'srang meg x......

Barsaive kb. a Fekete tengertol eszakra fekvo teruletek. A Serpent river a Volga, a Death's Sea a Fekete tenger :))))

Amugy nekem kisse nem tetszett az otlet (marmint az osszekapcsolas), habar a regenyekben eleg jol megirtak. (Mona Lisa + egy par ami nem jut eszembe) Kivetel a most megjelenetek. Szerintem az Azzie-kat kisse elcsesztek ezzel a "atangedjuk a remeket es mi leszunk a vilag urai" stilussal....Latszik, hogy amiota Findley meghalt nem birnak semmi normalisat kitalalni szegenyek...

Bye !

Dob Creative Commons License 2000.01.05 0 0 154
Nálunk egyszer volt Szadórunban Earthdawnos kampány. Windlingek voltak benne, no meg egy batár obszidember. Ha abból indulunk ki hogy a SR a maya naptár alapján a mana árapájáról beszél, akkor feltételezzük hogy régesrég volt egyszer dagáj, és az pont az eartdawnos korszak volt. A mesélőnk a rémeket is bevetette. Egy volt , aki sokáig somolygot.. de aztán elűztük.
A másik kapcsolási dolog az hogy az eartdawn a földön játszódik.. igen.. nézzétek meg barsavie térképét.. (az egyik készítő mondta)
Előzmény: Wwf (148)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.05 0 0 153
Ezen bírálatok miatt még sose tiltakoztam — nem is fogok (lévén jogosak). Az 1. sorodat meg mintha nem is láttam volna: a mostani csapatom (3. kaland után) már kezdi pedzegetni...
Előzmény: Zer (152)
Zer Creative Commons License 2000.01.05 0 0 152
Akkor mondd mar meg, hogy mi az:)))
Nekem csak az volt a bajom a kiegeszitovel, hogy csak olyan dolog volt benne, ami vilagviszonylatban jelentosnek szamit. Persze valamivel erdekesse kellett tenni a dolgot, de szerintem sokhelyutt tulzasokba estetek:)
Előzmény: Pásztörperc (149)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.05 0 0 151
Nekünk tetszett, amikor csináltuk — rég röhögtem annyit (jó csapat volt, azóta is sajnálom).
:-)))
Előzmény: Wwf (150)
Wwf Creative Commons License 2000.01.05 0 0 150
Aye !

Pasztorperc, koszi a felvilagositast :))))
Kar, hogy a folytatas nem keszult el, lehet hogy azzal egyutt mar tetszene :) (Igaz, nem tul valoszinu :) )

Bye !

Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.05 0 0 149
Egyetlen pontodhoz: az orikalkum réz, arany és higany ötvözete. A probléma az, hogy ezeknek "mágikusan tisztáknak" kell leniük: nem minden réz, nem minden arany és nem minden higany alkalmas orikalkum előállítására. A törpök a Bakonyban orikalkum-ALAPANYAGOKAT bányásznak: magát az orikalkumot hosszas finomítás stb. után állítják elő ezekből — kisebb részben ők és a velük szimbiózisban élő tündék; nagyobbrészt a két, a termelvény zömét lenyúló sárkány. (Ezekhez a kérdésekhez magam is írtam 1–2 megjegyzést a könyvben.)

Nemcsak Miskolc környéke kidolgozatlan: van egy csomó olyasmi, ami szinte csak utalásoxintjén szerepel (pl. Bocskai országa). Ennyi fért a terjedelembe. Szerettük volna folytatni (én pld. tudom, hogy mi/ki a Lúdvérc...), csak hát nem jött össze (mexűnt a Holdtölte, szétfutott a csapat).

Előzmény: Wwf (148)
Wwf Creative Commons License 2000.01.04 0 0 148
Udv mindenkinek ujra itt...

Eloszor is Boldog uj evet mindenkinek :))

Sics: Nos az Arnyekmagyarorszag elottrol szarmazik az osszes kiegeszitonk...es amit irtam azt a Grimoire es a Sr szabalykonyv alapjan irtam....(pl. ha jol emlekszem van benne egy Raven saman, aki valami barlangban berendezett bazison eldegel....Nos a raven pont a zart helyen kapja meg a minuszait....vagy a decker-sarkany....vagy a Bakonyban orichalocum-ot banyaszo torpek, amikor az orichalcum tudtommal nem termeszetes anyag (femotvozet)...vagy a Miskolc kornyeki toxikus zona (ezzel a resszel vajon nem volt ki foglalkozzon ?)...
Sorolhatnam meg de minek.....mindenki azt jatszik es ugy, amit es ahogy akar...En csak az sajat velemenyemet kozoltem :)) Az alkalmazkodasrol meg annyit hogy a Beholdereseknek kellett volna talan alkalmazkodniuk az eredeti dolgokhoz :)))) Amugy nem leszolni akarom masok munkajat, tisztelet erte, megdolgoztak vele, de hat.....

Mas. Szeretnem ha velemenyt mondanatak a mostansag (kb. 1 ev alatt megjelent) kiegeszitokrol, szerintetek mit erdemes megvenni ?(Tenyleg SR3 milyen ?). Kivansagklista ende.

Mas, kicsit Off topic. Probalta mar valaki osszekapcsolni az Earthdawn-t az SR-rel ?
(Rozek: Great Horror....ja.....persze.....ize....amugy a rovarok nem horror-ok, valami spec nevuk van a Barsaive kiegeszitoben vannak ha jol emlexem. Amugy kellemes :)))))

Bye !

K. Dávid Creative Commons License 1999.12.07 0 0 147
Yes! Shadowrun Rulez! Nagyon jó játék, csak sajnos a Beholder tényleg nem szakad meg az erőfeszítésben, hogy új kiegészítőt jelentessen meg. Nagy hiba. Ezzel kitolnak mind magukkal, mind pedig a lelkes szerepjátékosokkal.
JetBoy Creative Commons License 1999.12.02 0 0 146
Regényeket elég surun szoktak megjelentetni (sajnos...szerintem kicsit sok ilyen van), kiegészítobol meg ugye kb.2 éve ígérgetik a Shadowtechet, meg a VR2.0-t...szerintem amíg a beholder bt kezében marad a dolog, nem lesz belole semmi...

Az IRP-rol annyit, hogy most lesz ugye téli szünet, amikor elég sok embernek lesz ideje játszani, szóval szerintem téli szünetben...

Zer Creative Commons License 1999.12.02 0 0 145
Tsa'!

Sosem allitottam, hogy a vilag statisztikak halmaza. De szerintem a freestlye -jo, nem baromsag- de sokkal nehezebben jatszhato es sokkal tobb tapasztalatot igenyel.

Tenyleg: fog meg megjelenni valami ami kapcsolodik az SR-hez, es magyar? Teszem azt kiegeszito vagy ilyesmi, mert ha jol lattam eleg reg nem jelent meg semmi, meg regeny is alig.

Előzmény: Sics (144)
Sics Creative Commons License 1999.12.02 0 0 144
Üdv !

Wwf, Árnymaó. téma: szerintem hülyeséget beszélsz.

Azaz: az Árny.M. tényleg ütközik dolgokkal, csakhogy gondoj bele, hogy akkor, amikor írták, még nem voltak meg azok a FASA irományok, amikkel most ütközik... Az meg, hogy a FASA nem alkalmazkodott egy eldugott kis orszag nyelven megjelent iromanyhoz, vegul is ertheto.

Bar elvileg ők az az áldásukat adták rá - tehány annyira rossz. Lásd még: minden mesélőnek megvan a maga elképzelése egy világról, arról, hogy ő hogyan képzeli el, milyennek meséli azt a világot.

A Beholderesek kiadták a maguk elképzelését, ennyi az egész.

***

Infrared koma: rég láttalak :-)

Szerintem a SRUN szabályrendszere elég korrekt - eltekintve a harctól, amit az én világképemmel eléggé ütköző módon kezel :-) - viszont a próbadobások nehézségi szintjeit és a sikerszintek polifurkációját igen jól megoldotta.

Ha pedig egy rendszer felbontása jobb, mint amennyire a mesélő felbontása jó, azaz a mesélő pontatlanabbul tud tippelni, mint amekkora pontosságot a rendszer még lekezelne, akkor ott már a rendszer jó...

Ezért butaság a 5/6 célszámos példád is: ugyanis azon több múlik, hogy a mesélő milyen nehézségűnek tippeli és meséli az adott dolgot ...

***

Wwf: Nem csak a mesélőn, a parti egészén.

***

Zer: hogy a freestyle baromság ?

A világot a mesélő megismertetheti a játékossal - de a világ nem (amúgy is szar) statisztikák halamaza...

***

Wwf: abban megint csak igazad van, hogy freestyle-hoz jó mesélő kell, de ... mihez nem ?

***

bye
Sics

Zer Creative Commons License 1999.12.01 0 0 143
Hat nem nagyon jott ossze a dolog, de ha gondoljatok, megprobalhatjuk ujra...!
Fel kene eleszteni ezt a topicot, emberek!!
Előzmény: Nagyis (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!