Keresés

Részletes keresés

bettybetty Creative Commons License 2015.02.20 0 0 19

Köszi mindenkinek a segítséget,Omist választottuk,és már alig várjuk!Személyes tapasztalat esetleg valakinek,vagy képek?Köszi!

Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.06.26 0 0 17
üdv a topiknak!

kérdés:

tudja e valaki, hogy zágráb és knin között van e rendszeres buszjárat, és hogy hol lehet azt megnézni, hogy mikor indul?
MBibi Creative Commons License 2008.06.09 0 0 16
Ki tudja, hogy most akkor lehet kivinni kaját Horvátba?
Előzmény: mistral96 (15)
mistral96 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 15
Te kipróbáltad?
Előzmény: tkacsa (14)
tkacsa Creative Commons License 2006.03.09 0 0 14
Fogyasztó ásványvizet találtak fel a horvátok

Fogyasztóvizet exportál Horvátország 10 millió dollár (2 milliárd 86 millió FT) értékben az Egyesült Államokba.

A Jana nevű forrásvizet az Egyesült Államokban Jana Skinny Water néven fogyasztóvízként reklámozzák. A Vecernji List című horvát lap beszámolója szerint az amerikai piacon a 100 ezer dolláros vízkampányban Helena Christiansen, a híres manöken úgy reklámozza a természetes forrásvizet, hogy az megszünteti az éhségérzetet, kalóriamentes, lebontja a testzsírt, emeli a szerotonin szintet, amely a boldogsághormonért felelős.

A zágrábi lap megjegyzi, hogy az amerikai vásárlók a kampány ellenére sincsenek mélyen meggyőződve arról, hogy a Jana fogyaszt, de azt méltányolják, hogy 100 százalékos természetes forrásvíz.

gotovina Creative Commons License 2005.04.21 0 0 13
Veli Losinj
Előzmény: gotovina (12)
gotovina Creative Commons License 2005.04.21 0 0 12

A rendőröket a tengerparton látni is alig lehet,nem bántják a túristát.

Szállás általában van,de frekventált helyeken érhetik meglepetések az enbert.

 

 

gotovina Creative Commons License 2005.04.20 0 0 11
Él még ez a topic?
Előzmény: tkacsa (10)
tkacsa Creative Commons License 2003.07.16 0 0 10
tudom,hogy keso",de ide leirom:)

1999-o"szeen tortent.
Azt tudom(illetve tapasztaltam),hogy a rendorok nem szeretik a biciklist.Az olaszhatar elott,kb 30-kilometerrel voltam,mikor eleem vagodott egy rendo"r auto,meg mellem es mogem pedig egy rendo"mikrobusz,es a kocsikbol ki ugrott egycsomo rendo"r,finoman fogalmazva le emeltek a biciklirol,a foldbe gyurtek,es paar masodperc alatt szeet szedteek a csomagjaimat,meg a biciklimet.Es kozben kerdezgetteek egyszerre egy csomoan az adataimat,majd kozben azt ordibaltak a fulembe,hogy "madzsarszki ku*va.....
Aztan fogta az egyik az utlevelemet,es beult a mikrobusz hatuljaba,es becsukta az ajtot,majd egy kis ido mulva kiszallt es megkerdezte,hogy hol van az az oldal,ami tartalmazza az adataimat,erre erdekesen neeztem raa,mivel elotte egypillanattal amikor beszalt az autoba,akkor meeg megvolt!!!Es kerdezgette,hogy holjottem be az orszagba miota vagyok itt...stb mire valaszoltam,hogy szlovenia feloljottem az orszagba,es olaszorszagba tartok.De a hataron nem raktak bele pecsetet,es az elozo pecset ami benne volt,az ausztrianal volt 4-honappal ezelotti,erre meg azt hittek,hogy en 4-honapja boklaszok az o" orszagukba:(Aztan kozben jott meg egy rendor mikrobusz,ami be bepakoltak biciklivel eggyutt haatra,mondanom se kell,hogy alig fertem el.Aztan kiszedtek a rendo"rsegen a kocsibol,es egy paar oras varakozas utan jott egy ember,aki tudott magyarul,es annak legalabb 600-szor elkellet magyaraznom,mindent ujra es ujra,hogy miota vagyok az orszagba?mit csinalok itt?hova megyek?stb...stb...Aztan le egyeztettek a megadott adatokat,nem tudtak maasba belekotni es elengedtek.Kozoltek,hogy menjek a magyar nagykovetsegre,de olyan jofejek voltak,hogy megse mondtak,hogy merre van,vagyhogy merre is induljak el.Aztan osszeraktam a biciklit,mert termeszetesen azt is szeet kaptak darabokra,es elmentem Zagrabba,ahol megerdeklodtem az utcan az emberektol,hogy merre van a nagykovetseg.Ahol szintugy le egyeztetteek az adataimat,a nagykovet azt ajanlotta,hogy nincsen-nagyon ertelme feljelentest tennem,mert mivel nem tudom a rendo"rok neveet se,meg rangjaat se vagyis semmit,ugysem lessz sok ertelme,es finomanraa vezetett,hogy jobbha nem kotozkodunk,meg enis akkor abban a pillanatban orultem ha elhagyhatom Horvat-orszagot minnel elobb.Aztan felhivtak anyukamat telefonon,van-e sejtelme arrol,merre biciklizik a kis fia.Aztan mikor ez is rendebe volt,mert termeszetesn tudta,hogy olaszorszagba mentem biciklivel,adtak a nagykovetsegen egy papirt,amin az adataim voltak,es kozolteek meeg maradhatok a Horvat-orszagban,de 3-napon belul elkell hagynom az orszagot.Mondhatnom se kell,nem vartam meg a 3-napot,egybol elindultam haza,de a hatarnal,megint paar oras varakozas,amig ellenoriztek az adataimat es aztan engedtek be az orszagba.Amikor beleptem magyarorszagra,lattam egy tablat,amire raa volt irva,hany kilometer Budapest,es hanykilometer Sopron,aztan mivel sopron anyukam kedvenc helye,meg nekem is,eltekertem Sopronba es csak utana haza:)Szoval en ezt tudom(illetve tapasztaltam)Horvat-orszagrol,hogy a rendorok nem szeretik a bicikliseket.De mikor Zagrabbol tekertem visssza a haza felee,egy eskuvo" volt eppen,ahol annyira jofej volt a naszneep,hogy megkinaltak egy kis etel-itallal:)Jaa es amikor megerkeztem,elmeseltem KU"KU"-nek az esetet,aki csak annyit reagalt az esetre,hogy
-NEM HISZI EL

Es kessz ennyi.

Kacsazokacsa:)

PACUHA Creative Commons License 2000.07.20 0 0 9
Kempingek árai wgy weblapon, cimet biztos tudjátok. A szoba tényleg jó, mi 25 DEM-ért kaptunk. (először nézd meg, mert az első amit megnéztünk nagyon nem tetszett) Ha mégis a camping-site, akkor imádkozás, hogy ne legyen vihar. a matrac vagy szivacs a sátorba kötelező, mert kavicsos a talaj, és a sátort is nehéz felállítani kalapács híján :)
Előzmény: Fishtax (8)
Fishtax Creative Commons License 1999.08.07 0 0 8
Hazajöttünk!

Most csak gyorsan 1-2 dolog:

rendőrök birságolási szokásairól csak annyi rosszat lehet hallani, mint pl. itthon. minket tavaly lemeszeltek gyorshajtásért, azonnal mutatták a videót, nem volt kertelés...

szállásfoglalás: szállás mindig van, mi sosem foglalunk itthon előre (apartman). az idén volt egy kis kellemetlenség, de csak azért, mert nagyon frekventált helyre mentünk.

részletek később a másik topicban...

Fish(is)Bac(k)

Zmac Creative Commons License 1999.08.04 0 0 7
A horvát rendőrök bírságolási szokásairól én is hallottam rosszat. Ha olyan kedve van, kijelenti hogy megbüntet gyorshajtásért. Bizonyíték semmi. Talán az Autóklubban tudnak valamit mondani, hogy ilyenkor hogyan lehet védekezni.
Havária Creative Commons License 1999.08.04 0 0 6
Fishtax üdvözlete Horvátországból itt olvasható.
Cus Creative Commons License 1999.08.04 0 0 5
Elolvastam, most végeztem vele.
nem egyértelmű hogy érdemes e rizikózni, hogy nem foglalok itthon szállást.
Szerintetek?!
csepp Creative Commons License 1999.08.04 0 0 4
Mi félpanziót befizettük - nagyon megérte, mert tényleg drága a kaja,
de a tenger csodálatos.

Tényleg olvassatok bele a másik topicba!
Már előkerestem!

Tücsök99 Creative Commons License 1999.08.04 0 0 3
Nekem egy ismerősöm most volt Horvátországban, elég rossz volt a véleménye:
1. Rossz volt az idő (pech, hátha másnak több szerencséje lesz)
2. A benzinen kívül minden piszkosul drága. (Fél kilós kenyér átszámolva 200 Ft) Vigyázni kell, ki ne fuss a pénzből!
3. Állandóan úgy érezte, hogy szivatják, pl. teljesen alaptalanul megbüntette a rendőr 5000 Ft-ra.
csepp Creative Commons License 1999.08.04 0 0 2
Cus,
ajánlom az Utazás Horvátországba - merre? topicot!
Mindjárt előhozom.
Cus Creative Commons License 1999.08.04 0 0 1
betűvel kiírva is érvényes?!... :-D
pint Creative Commons License 1999.08.04 0 0 0
Kitalálhatod, hogy mennyit ...
(gyk: nulla)
Cus Creative Commons License 1999.08.04 0 0 topiknyitó
Augusztus végén Horvátországba készülünk két hétre autóval. Szeretném tippeket adnátok olcsó szállás (apartman két személyre) ügyben. Érdekelne például, hogy van-e esély helyben szállást keresni, vagy érdemes itthon foglalni?! Ezen kívül minden hasznos tanácsot szivesen fogadok, ami a témához kapcsolódik.
Köszi előre is minden hozzászólást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!