Keresés

Részletes keresés

combi27 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 48

egy kis off topic....

 

Lássuk:

 mutter vasutas 25 éve, olyan vizsgái vannak amihez ma minimum érettségi kell.Jár is szorgalmasan időszakos vizsgákra hogy megmardjanak a vizsgái.(ha nem, vagy rosszul vizsgázik elveszik az a vizsgája, teszem hozzá főpénztáros,számadó pénztáros, nemzetközi pénztáros, állomáskezelő, meg a jóég tudja milyen vizsgái vannak)

Lassan 25 éve nyomja úgy hogy az elmúlt három évben minden héten más állomáson más munkarandben melózik(köszönheti a sok állomás megszüntetésének), nála fiatalabb kevesebbhez értők többet keresnek....(hátha a sok cseszegetésre felmond) Fizetése bruttó 101 ezer(ezért melózik 8 órás 3 műszakba, 12 órás egy-két műszakba..persze minden héten máshogy, és máshol...le a kalappal előtte, én már leléptem volna.(sokszor a szolgálata előtti napon tudja meg hova milyen műszakba kell mennie, valamint elvették az első osztályra szóló ingyenjegyét amit tavaly kapott volna a szolgálati ideje után)

 

másik:

a teherszállitást mikor eladták ott azonnal kaptak 10% béremelést akik a teherszállitásban melóztak, erre rájön még az idei 6% körüli....(megigérték nekik is, meg a személyszállitásnak is hogy ha eladják őket kapnak AZONNAL 10% emelést)

tavaly összel eladták a személyszállitást is, semmi emelés, idén a tavaly aláirt 6.9% emelés helyett a MÁV 4%-ot adna...naná hogy én is sztrájkolnék....megértem őket, ahogy a régebbi , asszem 2001-es sztrájkjukat is..én se tudtam hetekig dolgozni járni, de ha csak fújunk arra aki csak az igazáért küzd akkor HAJRÁ MAGYARORSZÁG, semmi nem lesz belőled....(lehet járni kocsival, busszal, még ha deficites is, annyit nem veszt az ember vele mintha egyáltalán nem megy melózni)

 

harmadik...

miért erősködik a MÁV? Ha 10-12 napig folyamatos a sztrájk akkor már jobban járt volna ha kifizeti a követelésüket(kivéve a fejenkénti 250-ezreres követelést, ami szerintem is hülyeség), mivel ha fizet kevesebb a kár mintha a vasutasok tovább sztrájkolnak...

 

Köszi hogy elolvastátok... :)

nervosus Creative Commons License 2000.02.06 0 0 47
Igazán szeretnék a vasutasokról valami jót irni! De most nem jut eszembe semmi!!
Előzmény: Thomas (46)
Thomas Creative Commons License 2000.02.01 0 0 46
Jooo napot kiivaaanok!
Eerdekloodni szeretneek, hogy a kiveheto ....., bocs, szoval a sztrajk miatti gazdasagi kart kinek kell megfizetmi.
Ugye nem a berbol es fizetesbol - adot fizetok ( illetve toluk bizton levont) penzebol???

Bocsaanat, nem Vasedeny?

Bacilus Creative Commons License 2000.01.10 0 0 45
FF: kicsit demagóg és kicsit provokatív. De nehogy azt mondd, hogy neked szívet melengető dolog, amikor egy adócsaló majdnem elüt a Mercedesével...
Előzmény: freeze flash (40)
freeze flash Creative Commons License 2000.01.10 0 0 44
Marha 1xű: nem fog közgázból vizsgázni a közgázon... ;-)))))
Előzmény: mika waltari (42)
freeze flash Creative Commons License 2000.01.10 0 0 43
Ja, még csak annyit: Ha mindenkit kisöpörtünk szép Hazánkból, akkor is szükség lesz vállalkozókra, meg olyan emberekre, akik értenek is a dolgok irányításához...
De Te majd megoldod, ugye?! Akkor viszont Belőled is szar, szemét vállalkozó lesz, meg hüje imperialista... azért ez nem egy jövőkép, igaz???!!! ;-))))))))))))))))))
Előzmény: Bacilus (31)
mika waltari Creative Commons License 2000.01.10 0 0 42

"de tudomásul kell venni, hogy szolgáltató ágazatokban dolgozók CSAK a termelői ágazatban dolgozók által megtermelt pénzre alapozhatják a jövőjüket. "

Mint például ügyvédek , bankárok...

Mi lesz veled így a közgazdaságtan vizsgán? :)))

Előzmény: máv lover (37)
freeze flash Creative Commons License 2000.01.10 0 0 41
Még egy javaslat:
van erről a témáről legalább még öt-hat, jobban felfutott, régebbi topic.
Ott ugyanúgy tiltakozunk a sztrájk ellen.
És több a hozzászóló is. Az értelmesebb meg különösen. ;-))))))))))

Üdv
ff, a provokátor masiniszta ;-))))))))))

freeze flash Creative Commons License 2000.01.10 0 0 40
Kedves kórokozó!

Két eset van:
Te vagy tényleg ennyire demagóg, vagy tényleg ennyire hülye vagy.

Harmadik: vagy ennyire provokatív, a naivitásodból adódóan.

Üdv
ff

Előzmény: Bacilus (36)
freeze flash Creative Commons License 2000.01.10 0 0 39
Az Eü-ben igazad van.

"AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK SZTRÁJKOLNIA KELLENE, HOGY EZT A SOK SEGG ADÓKEDVEZMÉNYES MULTIT, MEG CSALÓ VÁLLAKOZÓT, AKIK SZINTÉN ALIG FIZETNEK A DOLGOZÓKNAK KISÖPÖRJÜK AZ ORSZÁGBÓL."
Ezzel meg csak magaddal b@sznál ki. Bocsika. Nem vagy te vasmunkás?!

Mellesleg a sztrájk miatt a vasutasokat én szimplán terroristának tartom...

Üdv
ff

Előzmény: Bacilus (31)
YUG Creative Commons License 2000.01.10 0 0 38
'Estét :)

Mondok én valamit, de gyorsat:)
Ilyen sztrájkos botrányoknál nem csak a közlekedési miniszter mond le azzonali hatállyal, de még a Miniszterelnök is fontolóra veszi a lemondást. Enyit erről:)

További szép estét

máv lover Creative Commons License 2000.01.10 0 0 37
Mesélek egy történetet.

3 évvel ezelőtt egy külföldi cég jelentkezett egy városban, hogy szívesen odatelepülne. A város vezetője 100(!) Ft/m2 áron adott neki telket, azzal a kikötéssel, hogy egy éven belül min 200 embert kell foglalkoztatnia, különben a városé a telek. A város ekkor éppen a hagyományos ipar döglődése miatt elég nagy gondban volt, nagy volt a munkanélküliség.

Azóta eltelt a 3 év. A cég szépen fejlődött. Jelenleg a megye egyik legnagyobb munkáltatója, és most kezdi el fizetni a városnak az adót, ami 9 számjegyű összeg. 3 év alatt a városban a munkanélküliség 3%-ra csökkent.

Szóval nem az a lényeg, hogy aki keveset keres az húzódjon meg, de tudomásul kell venni, hogy szolgáltató ágazatokban dolgozók CSAK a termelői ágazatban dolgozók által megtermelt pénzre alapozhatják a jövőjüket. Szóval amíg egy - a magyarokhoz képest jól fizető - nyugati cégnél egy melós minőségi munkáért sem kap többet bruttó 50-60e -nél, addig a MÁV-nal ne szóljanak egy árva szót sem, mert a munkájuk minősége arányban áll a fizetésükkel.

Előzmény: Bacilus (36)
Bacilus Creative Commons License 2000.01.10 0 0 36
Ezek szerint mindenki, aki keveset keres, az kussoljon, tűrje csendben, ahogy az állammal együttműködő nagytőke kisemmizi, és örüljön, hogy él... Szép kis perspektíva...
Előzmény: máv lover (35)
máv lover Creative Commons License 2000.01.10 0 0 35
"AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK SZTRÁJKOLNIA KELLENE, HOGY EZT A SOK SEGG ADÓKEDVEZMÉNYES MULTIT, MEG CSALÓ VÁLLAKOZÓT, AKIK SZINTÉN ALIG FIZETNEK A DOLGOZÓKNAK KISÖPÖRJÜK AZ ORSZÁGBÓL"

Azért azt ne felejtsük el, hogy azért nem tartunk ott mint a szlovákok meg a lengyelek, mert ezek a multik itt vannak. Különben lehetne dolgozni az Ózdi Acélműveknél, meg az Ikarusnál. Csak azt nem tudom, hogy akkor miből élnének meg az emberek.

A probléma nem a multikkal, meg a külföldi befektetőkkel van, hanem sokkal inkább a saját házunk táján kellene szétnézni. Vajon a TB mennyire hatékonyan költi el a pénzeket stb.

Amúgy a 40e Ft-ot kereső MÁV alkalmazottnak sincsen semmi erkölcsi alapja a sztrájkoláshoz, mert rengeteg sokkal képzettebb ember keres hasonló vagy kevesebb összeget, nagyobb felelősség mellett. Szóval gondoljon minden mozdonyvezető arra, hogy előbb-utóbb be fog majd kerülni egy kórházba.....

Előzmény: Bacilus (31)
micu Creative Commons License 2000.01.10 0 0 34
A helyzet az, hogy minden sztrájk arról szól, hogy az erösebb kutya b*ik. A vasutas dolgozók közül a mozdonyvezetök keresnek a legtöbbet, mivel ök vannak sztrájk szempontjából a legjobb pozícióban. De sztrájkolnak az egészségügyi dolgozók is, a pedagógusok, stb. Ök meg tudják védeni az érdekeiket, míg a kiskereskedö a plázák mellett vagy más, kismillió többet dolgozó és kevesebbet keresö csóró nem. Arról nem is beszélve hogy maga a vasút magasan veszteséges, aki havonta ekkora mínuszt termel, az jobban tenné ha meghúzná magát. Tudomásul kéne venniük, hogy ez is egy ugyanolyan cég, mint a MiniABC Bt, azaz ha a betermelt nyereség kisebb, mint a kifizetett költségek, egyebek közt a bér is, akkor a dolog csödbe megy. Persze állam bácsi a hónuk alá nyúl, elvégre mennyi munkahely, ráadásul környezetvédelem és egyéb blabla, ök meg szépen sztrájkolgatnak. Persze tehetik, elvégre Te fogod kifizetni az így keletkezett károkat.
Üdv: Micu
Előzmény: Bacilus (31)
Juci Creative Commons License 2000.01.10 0 0 33
Én sem ülnék, ha nem lenne muszály, épp ezek miatt a dolgok miatt. De muszály, mert nincs autóm, és kétszáz kilóméterért öt-hat órát zötyögök a lepusztult , zsúfolt, büdös vagonokban, mint egy szerencsétlen marha...
és még sztrájkolni sem tudok, pedig ....na nem is mondom tovább.
Előzmény: csn (18)
Juci Creative Commons License 2000.01.10 0 0 32
Igazad van, csak ezzel is magunkkal szúrnánk ki! :)
Előzmény: Bacilus (31)
Bacilus Creative Commons License 2000.01.10 0 0 31
1. Van egy bértábla a vasutasoknál. Nem tudom pontosan, hogy ott milyen fizetések vannak, de ha van olyan vasutas, aki 120.000 forintot keres, akkor az a másik oldalon áll. Sztrájkolni a 40.000 ft fizetésű vasutasok sztrájkolnak.
2. Lehet, hogy nem túl szép, hogy sztrájkolnak, de ugyanúgy megtehetnék az eü. dolgozók is, mert az is undorító, amit az állam velük csinál.

AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK SZTRÁJKOLNIA KELLENE, HOGY EZT A SOK SEGG ADÓKEDVEZMÉNYES MULTIT, MEG CSALÓ VÁLLAKOZÓT, AKIK SZINTÉN ALIG FIZETNEK A DOLGOZÓKNAK KISÖPÖRJÜK AZ ORSZÁGBÓL.

Előzmény: szpigi (30)
szpigi Creative Commons License 2000.01.10 0 0 30
Szerintem el kellene törni valamelyik 120.000 Ft-ot kereső sínbohóc lábát, miután a egészségügyi dolgozók bejelentenék a sztrájkukat 40.000 Ft-os keresetük miatt.
Aztán otthagyni a fószert, had szenvedjen vagy két napig törött lábbal. Érezze már meg ez a szemét vasutasbanda, hogy rohadtul nem érdemlik meg még azt a 120.000 Ft-ot sem. Még így is kaptak 8,5 %-os emelést.
Állítólag az infláció 6% lesz, bár ki hiszi ezt el?

Hivatástudat = 0
Kapzsiság = 10

Bacci Creative Commons License 2000.01.10 0 0 29
Tiltakozom.
Szét van cseszve a szerdai programom. És ez igen érzékenyen érint...:((
Bacilus Creative Commons License 2000.01.10 0 0 28
Jó lenne, ha senki sem általánosítana, és nem azt a szerencsétlent bakter, vagy kallert szidná, aki nem talált máshol állást. Az egyszerű vasutasok nevetséges pénzekért dolgoznak, és ők fizetnek meg minden a vezetők hibás, átgondolatlan, vagy éppen hogy a saját éredkükben nagyon is átgondolt döntéséért. Szerintetek igazságos dolog az, hogy a hájfejű vezetők villákban laknak, tízezreket basznak el a bevásárlóközpontokban, az egyszerű vasutasok meg pl. órákat utaznak hajnalonként a falujukból Pestre dolgozni?
Azért kellene kiállnunk a vasutasok mellett, mert ők abban a helyzetben vannak, hogy megmutassák a nagyuraknak, hogy a dolgozót is emberszámba kell venni. Nyugaton is a szakszervezetek harcolták ki az összes szociális juttatást, ami elől most azok a geci multik ide jönnek hozzánk, ahol még mindenki örül, hogy éhbérért lehet valami kis munkája.
Én a vasutasok mellett vagyok akkor is, ha kényelmetlen most az utazás. LE A MOCSKOS NAGYURAKKAL!
inabu Creative Commons License 2000.01.10 0 0 27
Teljes mértékben sajnálom a vasutasokat, mert nem csak ők tehetnek arról, hogy a máv (szándékosan kis betűvel) ide jutott. Szerintem a máv azért működik még mindig azokkal a módszerekkel, amelyekkel már évtizedekkel ezelőtt is, mert így kevesebb a regisztrált munkanélküli. Ugyanis, tegyük fel, ha valaki felvásárolná a máv-ot, akkor fix, hogy elbocsájtana egy halom alkalmazottat, mert azt akarná hogy nyereséges legyen a biznisz'. Márpedig melyik kormány vállalná magára, hogy egy privatizációs ügy miatt veszítsen egy csomó szavazót?
Másrészt viszont nem értem, hogy miért bennünket, utasokat zaklat a máv. Zaklassa azt, aki miatt nincs nagyobb fizetés.
jomagam Creative Commons License 2000.01.09 0 0 26
Talán nem tisztességes egy egész országot túszul ejteni. Ha az a cél, hogy ártsanak a kenyéradó gazdájuknak, akkor tessék az utasokat a sztrájk alatt ingyen szállítani.
tommondatyer Creative Commons License 1999.12.20 0 0 25
Szerintem szüntessék meg a MÁV-ot. A vonatokat KFT-k adnám ki, mint az irányítást is. A pálya fenntartás ugyis az Államé már. A sok vasutas meg sztrájkoljon. Visszasírják még a régi munkahelyüket...
sihuhu Creative Commons License 1999.12.20 0 0 24
Mindenki úgy hajt ki még több pénzt magának, ahogy bír. Ha nektel is ilyen lehetőség lenne a kezetekben, ti is sztrájkolnátok. De rendőr, orvos, stb. úgysem sztrájkolhat, könyvtáros, filharmonikus stb. úgysem érdekel senkit.
Persze engem is zavar, hogy ( főleg tél környékén ) nem tudok elöre szervezni, mert vagy hó van, vagy sztrájk. De mind a kettőt természeti csapásnak fogom fel.
inabu Creative Commons License 1999.12.20 0 0 23
Ezt ugye nem komolyan írtad, hogy nem megy át a bagó füst?
Sajnos a dohányosok nem érthetik, vagy csak nem akarják, hogy egy nem-dohányzónak mennyire kellemetlen, ha a ruhája átveszi azt a förtelmes bűzt. A passzív dohányzásról már nem is beszélve.
Bár az IC-ken már felismerték, hogy jóval kevesebb dohányos van, mint, aki nem mérgezi magát, a hagyományos vonatokon lehet választani, ha nincs hely a nem-dohányzóban. Vagy szimpla cigifüstöt szívok, vagy a vagon végében ugyanazt wc szaggal keverve, vagy a folyosón állva. Mert ugye nem létezik az a dohányos, aki ott megkérdezi nem zavar-e, ha rágyújt? Így, ha egí nem-dohányzó a folyosón áll, akkor az összes dohányos cigijének füstjét szívhatja.
Bár szerintem eléggé hiábavaló erről beszélni, mert a dohányosok eddig sem, és ezután sem értik ezt meg.
Mindettől függetlenül elég gagyi módon van megoldva az IC-n az elszeparálás.
Előzmény: Chip-TFF (22)
Chip-TFF Creative Commons License 1999.12.20 0 0 22
csn!

>Kivetel az IC, bar ott is van
>egy mocskossag: a kocsikon belul nincs elszeparalva a dohanyzo es
>nemdohanyzo resz, es hiaba veszel nemdohanyzo jegyet, rossz esetben
>szivhatod a bagofustot.

Ezzel nem ertek egyet. Igaz, hogy latszolag a ket resz egy legterben
van, de az IC-ken a legkondicionalas ugy mukodik, hogy a ket plexi
kozott a levego nem tud kulso beavatkozas nelkul (pl.:valaki
keresztulmegy es a menetszele teszi azt) keresztul menni. Ugy oldottak
meg a szelloztetest, hogy a dohanyfustot elszivja. Szal ki van talalva
rendesen. En is meglepodtem rajta jocskan, de ez a technkia. ;)

>Egyaltalan miert van dohanyzo resz?!?! Nem igaz hogy 2-3 orat nem lehet kibirni bago nelkul! Vagy az arany
>legyen 70% nemdohanyzo - 30% dohanyzo!

Akik eros dohanyosok azok nem birjak ki. Szoktak mondani, hogy a
cigaretta is egyfajta drog, csak eppen legalis! :( a 70%-30% sajnos
csak az IC-ken es nehany gyorskocsin el. De en is ezt tartanam
igazsagosnak. Amugy elmondom, hogy en sem dohanyzom es en is utalom a
dohanyfustot! Es attol en is herotot kapok, ha egy szemelyvonaton az
osszes nemdohanyzo FULLra van tele es a dohanyzo reszen meg
ciganykerekezni lehetne annyi hely van. Aztan ha meg ott sincs hely az
ember a kocsik kozotti eloterben sem lehet nyugodtan, mert ott is
bagoznak 1000-el. Amugy van aki meg 30 masodpercig sem birja ki cigi
nelkul! Nalunk speciel a lift rendszeresen tele van fustolve! Pedig
max 30 masodperc az ut a 10edikrol a foldszintig. :/

A temahoz visszakanyarodva:

Ezek a retek vasutasok mar megint csak kovetelnek es nem nyujtanak
semmit sem! Van ugy, hogy par altalanos iskolai vegzettsegu vasutas
tobbet keres meg nalam is, pedig en annal kicsit tobbet toltottem
iskolapadban es szellemi munkat vegzek! Ez mar durva! Es meg ezek
akarnak sztrajkolni???? Azt mirefel? Elobb a munkat kene elvegezni
normalisan aztan megertenem! De az egesz rohadt vasut egy nagy retek!
Az ember elhanyja magat ha csak ranez a mai vonatokra!

suxx.

Előzmény: csn (18)
Cus Creative Commons License 1999.08.04 0 0 21
Off:
Nahát tényleg Vác-Budapest 40 perc vonaton, van úgy hogy csak a dohányzóban van hely és beülök, hát van olyan aki a negyven perc alatt 4(!) azaz négyszer gyújt rá.
Vissza a témához: tényleg röhejes, hogy a szakszervezet vezetőjén kívül senki nem akar sztrájkolni.
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.04 0 0 20
Három szakszervezet működik vasutas téren:
Vasutas Szakszervezet
Mozdonyvezetők Szakszervezete
Vasuti Dolgozók Szabad Szakszervezete
Az utóbbi veri most magát cefetül, ráadásul a legkisebb. A többi baktert nem minősítheti ez a bagázs.

emgéperipszilon:
Szerintem semmi nevetséges nincs ebben. Mondom, levezethető a dolog abból, hogy ugye valamikor 89-90-ben törvény által kipakolták a pártszervezeteket a munkahelyekről. Nade ők mégis szeretnének bent lenni, ezért megcsinálták a Liga, Munkástanácsok, stb. szakszervezeti tömörüléseket, csak a vak nem látja, hogy miről szólnak ezek. Innentől kezdve már csak azon kell elgondolkodni (nem sokat), hogy miért ennyire hangos most a VDSZSZ, miért ennyire irreális ez az egész.

Cus Creative Commons License 1999.08.04 0 0 19
Off:
Nahát tényleg Vác-Budapest 40 perc vonaton, van úgy hogy csak a dohányzóban van hely és beülök, hát van olyan aki a negyven perc alatt 4(!) azaz négyszer gyújt rá.
Vissza a témához: tényleg röhejes, hogy a szakszervezet vezetőjén kívül senki nem akar sztrájkolni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!