Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.05 0 0 130

Azok alapján, amit írtál neked nincs szükséged rá! Valami jó kis állami meló kell neked, ahol igazából pontleszarhatsz mindent. És tényleg nem kell utána olvasnod semminek. 

Előzmény: la mancha (129)
la mancha Creative Commons License 2020.11.30 0 0 129

Sziasztok!
Jaj de jó, hogy van itt olyan is aki első kézből ismeri és nem csak az unalmas rizsát kell hallgatni.
Szóval igazából azt szeretném tudni, hogy mire való a CRM.

Nem azért nem tudom, mert lusta lennék és nem akarnék utánanézni. Sajnos sem a leírásoktól sem a hangzatos porhintésektől nem világosodtam meg.

"Tudni fogod melyik vevővel mikor-mi történt. Mit adtál már el neki, mi van folyamatban és még mit nem adtál el neki."

Ha csak ennyit tud akkor már nem is kell! Én nem akarom tudni! Adott esetben több ezer vevő adatait úgy sem tudom fejben tartani, kezelni pedig végkép nem.
Nekem ne kelljen foglalkoznom a hírlevél küldéssel, az eladással, az infótermék és a számla küldésével.

Nekem az kell, hogy ha az olvasó reagál egy felhívásra, vagy feliratkozik valamire a weblapon, akkor az automata hírlevélrendszer az általam megírt hírleveleket a beállított időben küldje ki.

Ha az olvasó rákattint a vásárlás fülre a weblapon vagy a hírlevélben, akkor az automata hírlevélrendszer küldje ki neki a vásárlási űrlapot! Mit, milyet, mennyit, név, cím, stb.

Ha az olvasó visszaküldte a kitöltött vásárlási űrlapot, akkor az automata hírlevélrendszer küldje ki neki a díjbekérőt.

Ha az olvasó az online kártyás fizetéssel befizette az összeget, akkor az automata hírlevélrendszer küldje ki neki az infótermék elérhetőségét és az elektronikus számlát.

De ha esetleg mindez megoldható CRM nélkül is, akkor meg minek vennék olyat?

"Az automatikus emlékeztetőknek köszönhetően a kollégák nem felejtenek el ügyfeleket, ajánlatok küldését és után-követését." olvasom.

Vagy pedig "A rendszer figyelmeztet a feladatok elvégzésére."

"Sem én, sem az értékesítő nem stresszel azon, hogy elfelejtünk egy érdeklődőt, vagy, hogy fel kéne hívni valakit, akivel három héttel ezelőtt tárgyaltunk."

"Minden 10 érdeklődőből 9-et elveszítenek azok a cégek, ahol nincs megfelelő után-követés."

Ezek szerint a CRM egy elektronikus határidőnapló lenne?

Ezekkel a kiemelésekkel, idézetekkel azt akarom mondani, hogy ha a CRM értékesítője sem tudja elmagyarázni, hogy mire is való, akkor én honnan tudhatnám, és miért venném meg?

De tényleg érdekel, mert lehet hogy egy fantasztikus cucc, csak még senki sem tudja mi mindenre lehetne használni.

"Akik már rendelkeznek CRM rendszerrel, azok valószínűleg nehéz helyzetben is:

kontrollálni tudják költségeiket, üzleti információjuk naprakész;

kontrollálni tudják a folyamatokat;"

Pedig olyan rohadt egyszerű a kérdésem?
Mit tud a CRM, amivel eléri ezeket a csodás hatásokat?
Valójában mire való a CRM?

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.22 -1 0 127

Üdv mindenkinek!

Mi most a Cégmenedzser Szoftverét használjuk lassan két éve. Főként kereskedők vagyunk, de van projekt alapon működő tevékenységünk is van.

Ami miatt nagyon elégedett vagyok:

-Az ügyfélszolgálat felveszi a telefont, de ha mégse akkor visszahívnak minimum aznap. (Ez nekem nagyon fontos is volt, előtte való rossz tapasztalat miatt)

-A rendszer magyar és könnyen használható, nem minden munkatársunk tud angolul, így ők is könnyen tudják használni.

-A bevezetés is könnyen ment, nyilván volt ellenállás a részünkről, de könnyen vették az akadályokat.

-Egy hasonló rendszer külföldi cégektől 3-4x ennyibe kerül, Magyar KKV-ként nem tudunk megengedni magunknak egy 15M ft vagy még nagyobb értékű rendszert.

-Fejlesztik... Nem tudom jobban kifejteni. Folyamatosan fejlesztik.

-Nem 2 fős cég, szépen növekednek. Nem tartok attól, hogy egyik napról a másikra bejelentik, hogy nem csinálják tovább és hoppon maradok.

Nem szeretném őket az egekig ajnározni, de úgy gondolom, hogy hátha valakinek tudok ezzel segíteni, illetve ez a legkevesebb, amit tehetek értük.

vsanci Creative Commons License 2019.12.12 0 0 125

Sziasztok!

Nem keres valaki épp most itt integrált vállaltirányítási rendszert? Mert én esetleg tudnék segíteni benne!

Wattocsak Creative Commons License 2019.05.16 0 0 124

Feladtam, mivel a legtöbben a problémát sem értették meg, hogy mit szeretnék. A legtöbben azt mondták, hogy adtak már el ilyen rendszert tervező irodába és nekik jó akkor nekem mi bajom vele. Kettő ilyen ügyfelet megkérdeztem, lés mindketten kivágták a francba az egészet :-) Szóval ennyire volt jó nekik.Találtam egyet ami megfelelő lenne de az 3 milla egy 5 felhasználós változata. Gondolom nem kell részeteznem..

Lett volna egy (Redmine) ami nagyon közel állt hozzám, de sajnos a forgalmazók kevesebbet tudtak a termékről mint egy idő után én. 350 lett volna az egész, de annyira bizonytalan volt minden, hogy nem mertem belevágni.

Így maradt a jó öreg excel. 

Előzmény: buksey (123)
buksey Creative Commons License 2019.04.09 0 0 123

És milyet sikerült találni Linuxra?

Egyébként nekünk is nehézkes volt megfelelőt találni, mert kereskedelem mellett egyedi gyártással is foglalkozunk (elektromos elosztók, vezérlőszekrények), valamint projektjeink is vannak (elektromos kivitelezések A-Z) - Szóval többrétű tevékenységet folytató magyar kisvállalkozások véleményem szerint egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, amikor haladni akarnak a korral és ügyviteli rendszert/vállalatirányítást rendszert keresnek.

Előzmény: Wattocsak (122)
Wattocsak Creative Commons License 2018.12.24 0 0 122

Én fordítva vagyok vele. Volt Windows szerverem, de pont két éve egy zsaroló vírus titkosította az anyaginkat. Frissítés, védelem minden volt rajta, de levelezés nem. A vírus amit megkaptunk levelezés útján terjed. (adatot szinte nem vesztettünk) Tehát kuka minden, most linux van, ugyan azon a vason. Érezhetően tempósabb különösen ha a távolból akarom elérni. Nekem mint felhasználó biztonságosabbak is tűnik a távoli elérés.

Amúgy a win alatt a szerveren sok mindent én is be tudtam állítani. Ez kevés tudással is elketyeg. A linux sokkal több macera  beállítása de két éve egyszer sem volt vele gond és az ára is baráti. Az egyszeri telepítése persze pénzbe kerül, de közel sem akkora beruházás mint egy win szerveré. Persze ha a programotok win platformon működik, akkor nem kell morfondírozni.

Amúgy találtam olyan programot ami megfelel az igényeimnek, amik rendesen le lettek faragva. Legnagyobb problémánk, hogy nem terméket forgalmazunk. Akkor minden ok. Mi szolgáltatunk, erre nincs semmi, legalábbis én nem találtam.

Előzmény: buksey (121)
buksey Creative Commons License 2018.10.31 0 0 121

Ha olvasod még:

Linux-ra nem tudok CRM-et ajánlani. Viszont nemrégiben váltottunk Linux szerverről Windows szerverre, kis KKV-ként (kb. 10-15 felhasználó), és nagyon bevált. Sokkal egyszerűbb a kezelése, karbantartása, felhasználóbarátabb. Persze IT-biztonság ügyileg lehet hogy elmarad a Linux-tól, illetve gondolom lehetnek hátrányai is, de ezeket ebben a méretben nem vesszük észre.

Mi Windows alatt az Actual Ügyvitelt használjuk.

Előzmény: Wattocsak (120)
Wattocsak Creative Commons License 2018.01.19 0 0 120

Érdekelődnék olyan CEM rendszer után, amit saját szerverről tudnék futtatni. A felhő megoldás nekem lassú és a távoli elérés a munkavégzés során ritka. Itt az irodában kell gyorsan működni és a dokumentumok, fájlok gyors elérése fontosabb, mint bármi más. Viszonylag nagy fájlokat kezelünk.

Építészeti tervezéssel foglalkozunk, szolgáltatással nem termék forgalmazással, tehát sok olyan standard, amit egy általános crm tartalmaz nekünk nincs szükségünk rá. Gondolok a raktárkészletre, beszerzési listákra… Ezeket nem szeretném látni a monitoron, azaz kikapcsolhatóak legyenek.

Saját szerverünk van, ami jelenleg fájlszerverként üzemel, Linux op. rendszerrel. Ezen nem szeretnénk változtatni.

aamen Creative Commons License 2017.05.16 0 0 119

válaszd ki azt a normálisan árazott magyar szoftvert, ami szimpatikus meg leginkább le is fedi az igényeiteket
van ilyen sok
aztán itt van a 2017 előttük, fejlesszék le hozzá azokat az extrákat ami nektek kell
aztán bevezetés 2018. január 1.-én
mi is vállalatirányítást árulunk, ezt, de ha kisker boltok is vannak akkor nem ajánlom mert nincs pénztárgép integrációnk (olyat keress amihez a pénztárosnak nem kell külön ütnie a pénztárgépet és külön a kompjutert a készlet fogyás miatt)
ha a kisker készlet kérdés nem kritikus, akkor van kinn demónk, nézd meg, írj rám, vagy valami, aztán ha alkalmasnak látszik küldök egy sales kartácsnőt igényfelmérni a fejlesztendők ügyében majd ajánlatadni

Előzmény: buksey (114)
buksey Creative Commons License 2017.05.04 0 0 118

Köszönöm a tanácsot!

Előzmény: solarpaneltrade (117)
solarpaneltrade Creative Commons License 2017.04.27 0 1 117

NEM jó ötlet a teljesen egyedi fejlesztés, mert nagyon drága lesz és sokáig fog tartani az elkészítési idő, a végén még viták is adódhatnak abból, ha nem minden tökéletesen az ízléseteknek megfelelően készül el. A support díjai is magasak lesznek. A karbantartása és a jogkövetése, további módosításai sokba kerülnek majd, mert csak egy lesz belőle, az, ami nálatok üzemel.
További negatívum még, hogy a „zöldmezős” egyedi projektek túl nagy része a végén elbukik különböző okok miatt, ez világszerte így van. Felejtsd el a teljesen egyedi fejlesztést!

Helyette egy olyan IT céget kell keresni, ahol már van egy kész és kipróbálható szoftver termék, és vállalják ennek a rátok szabását, kipótlását az igényeitek szerint. Ez gyorsan megvan és olcsó. A szoftver alapárát kell kifizetni és a plusz fejlesztések költségét, ami gyakran nem több, mint az alap ár, de ez attól is függ, hogy miket szeretnél még beletetetni. A support díjai ennek a legolcsóbbak.

Ez alapján az SAP nem is tűnik olyan rossz ötletnek még úgy sem, hogy kellene hozzá modulokat fejleszteni. Az SAP-nak ez a lényege. Ez így a legjobb megoldás.

SAP helyett kereshetsz egy magyar eredetű, olcsóbb IT céget is, xytech és yxsoft-okból, magánvállalkozótól RT-ig van mindenféle (de nem ez számít), nagyon nagy a választék. Teszteld le a szoftvereik demóját, csak így megy a dolog. Amelyik tetszik és a legjobban illeszkedik az elképzeléseidbe, annak a készítőinek jelzed, hogy mit hiányolsz belőle és ha hajlandóak bővíteni a kedved szerint, akkor adnak egy ajánlatot. Ha kicsit sok, akkor alkudoztok egyet, és a végén mindenki jól jár. A supportal sem lesz gond, mert amelyik IT cég már régóta talpon van a szoftver termékével, arra még jó sokáig számíthatsz.

Előzmény: buksey (114)
solarpaneltrade Creative Commons License 2017.04.27 0 0 116

IT cégben dolgozok, a nicknév ne tévesszen meg, napelemekkel és más alternatív energiatermelő és tároló rendszerekkel is foglalkozok, mert jobban jövedelmez, mint bármelyik szoftveripari cég Magyarországon.

Hogy a tárgyra térjek, van egy kollégám, aki piackutató. Egy kutatása szerint, annyi magyar ügyviteli szoftver van már, jobbnál jobbak, hogy nem éri meg új ügyviteli, vagy light vállalatirányítási rendszer fejlesztésébe belekezdeni, mert néhány eladás után biztos bukás. Látom, hogy már elkezdted, világmegváltó tervekkel, annak idején mi is így kezdtük. Kell az a mintegy 10 év tapasztalat, hogy egyáltalán fenn tudj maradni a piacon, ami nehéz feladat manapság, miként bármi forradalmit alkotni. Nem arról van szó, hogy nem hiszek benned, így ismeretlenül, inkább sok sikert kívánok!

A helyedben úgy alakítanám ki a rendszert, hogy nem az ügyvitel irányába vinném el, hanem olyan területeket céloznék meg, amelyeken hiány van és arra specializálódnék és a többit hagynám. Ilyen az iktatás. Egy csak iktató szoftverre nagyon nagy a kereslet. Egy igazán jó és tökéletesen kidolgozott iktató szoftverre!

Előzmény: Zsolt Tapasztó (115)
Zsolt Tapasztó Creative Commons License 2017.03.01 0 0 115

Sziasztok!

Nem tudom, hogy él e még a fórum mert az utolsó bejegyzés az elmúlt év végén íródott, de azért én megkockáztatom írni.

Öt év kutatómunkával fejlesztettünk egy olyan ügyviteli megoldást, ami mindannyiótok problémáját kezelheti hatékonyan.

Tegyétek fel a kérdést magatoknak.

Meddig akartok még bonyolult nehéz szoftverekben gondolkozni, súlyos milliókat kifizetni bevezetésre fejlesztésre és fenntartásra ?

Nem csak eszközt adunk a kezetekbe, hogy hatékonyabbak legyetek, hanem egy szemléletet is mellyel látni fogjátok, hogy mire van szükségetek.

A hatékonyság nem a nehezen kezelhető eszközökben rejlik, hanem ott ahol az adatrögzítés, a visszakeresés, és az analízis egy két klikkel megoldható.

Szóval?Adminisztráltok vagy előre léptek?Amit nyerhettek az a kreatív szabadság, mely visszaforgatva vállalkozásotokba, növekvő bevételekkel jár.Nos ez a hatékonyság.

Keressetek: adatbank.info

buksey Creative Commons License 2016.12.19 0 0 114

egyébként én magam a legjobbnak egy ránk fejlesztett rendszert tartanék, de szerinted anyagilag-gazdaságilag nem túlzás egy kicsit egy 20-25 fős cégnek (2016-ban, de reméljük ez nőni fog), éves nettó kb. 500mFt forgalommal, egy összesen 18mFt-os rendszert vásárolni, aminek havi 1% a supportja?

Ez, mondjuk 8-10évnél elég szép kis summa.

Erre gondolok, hogy drága. Önmagában még ez is megoldható lenne, csak hát éppen telephelyfejlesztésben is benne vagyunk...

Előzmény: szucsis1989 (112)
buksey Creative Commons License 2016.12.14 0 0 113

Köszönöm a választ!

Azért reménykedtem, hátha néz még néha ide valaki rajtam kívül.

Igen, SAP-ot többen is ajánlják, bár nem kimondottan projektes cégekhez. Business One-hoz mindenképp fejlesztetni kellene kiegészítéseket.

Sok olyan dobozos szoftvercég van, akik kimondottan projektes cégekhez való terméket árulnak, de mindig a rugalmasság a kérdéses. Nem tudom megfogni pontosan hol, de olyan érzést keltenek, hogy ha mégis valami hiányozni fog, akkor bukta lesz.

Azaz, elvileg pont ilyen céghez van, de arra nincs garancia, hogy a folyamatainkhoz rendesen passzolni fog.

Előzmény: szucsis1989 (112)
szucsis1989 Creative Commons License 2016.12.10 0 0 112

SRY az új nickért. Régen fórumoztam. Azóta elfelejtettem a jelszavaimat. Hogy mennyire teleszemetelődött ez és a többi fórum az utóbbi években... A spam lavina maga alá temette az érdemi információkat.

Szerintem már leírtak mindent a normális hozzászólók. Ha ennyire nincs pénz, amit nem hiszek, akkor pályázat.

Nem fogtok találni olyat, ami teljesen megfelel. A legjobb irány a zöldmezős fejlesztés. Akkor csak a ti igényeitek szerint lesz felépítve nulláról a vállalatirányítási rendszeretek. Nem a legolcsóbb így tenni, de a pályázati pénz majd fedezi a költségeket. Ha gond lenne, akkor 3 év múlva újra pályáztok egy másik fejlesztésre. Ezzel nem veszíthettek.

Tapasztalatból tudom, hogy nem szokott beválni az, hogy megvesztek egy rendszert és azt bővíttetitek. Ezzel túl sok a kötöttség és végül kidobott pénz lesz.

Ha mégis úgy döntenétek, hogy vásároltok egy kész rendszert, akkor csak SAP. Ez a név már ismert annyira nemzetközi szinten, hogy ne minősüljön spamnek. Minden bevezetésük sikerrel zárul. Keressetek egy hivatalos SAP partnert.

Előzmény: buksey (111)
buksey Creative Commons License 2016.11.07 0 0 111

Ez már régi fórum, de azért szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek kb. 15-30 fő átl, létszámú KKV vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez.

Főként projektekkel, és azt ezt kiszolgáló gyártással foglalkozunk, de ezzel párhuzamosan kereskedelmi tevékenységet is folytatunk, 2 üzlettel.

Tapasztalataink szerint kevés olyan megfizethető rendszer van, ami probléma nélkül, rugalmasan ki tudná szolgálni a folyamatainkat.

Eddig 2 magyar fejlesztésű rendszert vizsgálunk, egy teljesen egyedi programozású (vázrendszerre épített, budapest-veszprémi) és egy komplexebb dobozost (kecskeméti).

Az elsőnek nagyon drága a fenntartása (havi 1%) a második pedig rugalmatlannak tűnik.

Van esetleg javaslata valakinek?

Köszi!

kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.12.23 0 0 110

Kedves mindenki!

Aki ezt is az elején unalmasnak venné, az ugorjon a csillagozott sávok közötti részre, mert ott jön a lényeg.

A motivációm nem az, hogy lebeszéljelek a híres On-Line számlázókról. Sokkal inkább az, hogy az árnyoldalait is lássák az emberek. Ha már ennyire elhallgatják azokat a fejlesztőik és csak a szépet hangoztatják, ezzel megvezetve a felhasználókat.

Ezeket az árnyoldalakat hánytorgattam fel a korábbi válaszaimban. Tudom, hogy nem kellemes és ezért kapok a pofámra tőletek.

A fősuliban tanultam programozást, nem vagyok buta ehhez. Nem vagyok megvezethető, mint az átlag.

Ismerem a programok működését és mint felhasználó, már sok tapasztalatot gyűjtöttem.

A hagyományos szoftverek előnyeit, hátrányait már mindenki ismeri, ezért nem emlegetem őket.

Valami egyensúlyi állapotot kellene találni a kettő között (on-line számlázók és a telepített szoftverek között) és nem eltemetni egy jó megoldást.

********************************************************************************************************************************************

A legnagyobb és legnépszerűbb magyarországi ügyviteli szoftvergyártó egyik legújabb és legnépszerűbb terméke mindkét oldal előnyeit egyesíti:

A saját számítógépen fut az alkalmazás és az adatbázist on-line éri el !!!

(Ezzel az IT szakértőknek el is árultam, hogy kinek melyik szoftverét használjuk teljes megelégedéssel jelenleg.)

Ez a legmodernebb megoldás. Úgy hívják a technológiát, hogy HIBRID (sic! - nem én találtam ki, mert ez egy szakszó ezekre a legújabb irányzatot képviselő, helyi alkalmazásként működő és on-line adatbázist használó szoftverekre).

A saját számítógépen futó alkalmazásból sokkal nagyobb teljesítmény csalogatható elő, komplexebb feladatok oldhatók meg vele, mint az internetböngészőben szorított on-line felülettel,

Ugyanakkor aki akarja (ő szeretné biztosítani a folyamatos, biztonságos adatbázis szolgáltatást magának), könnyek üzemeltethet saját adatbázis szervert. Akkor is online működik, csak saját szerverről.

********************************************************************************************************************************************

Azok a problémák amiket felhoznak az on-line szoftver gyártók a sajátgépes alkalmazások ellen, ugyanúgy megtörténhetnek egyes weboldalas számlázókban is. Mert nagyon jól tudják programozóként, hogy azok fejlesztői hibák és semmi közük ahhoz,

hogy rendes, sajátgépen futó alkalmazásokról, vagy csak egy weboldalon használható számlázókról beszélünk.

Azt ne akarja nekünk senki beadni, hogy létezik tökéletes, hibamentes rendszer, mert olyan nincs.

Ugyanúgy frissíthető minden szoftver, adatbázis, lefordítható a kiadott számla más nyelvekre, ha jól meg van csinálva. Ezek nem életképes érvek  az egyik, vagy másik fajta rendszer ellen.

Ha most eltekintünk attól, hogy az on-line számlázókat egyes gyártóknak érdekében áll tökéletesnek feltüntetni és elhisszük, hogy a sajátgépes szoftvereket itt leszólók tényleg csak mezei felhasználók, akkor érdekből, indulatból szólnak.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erre reagálnék egy autóipari hasonlattal:

Mert te csalódtál a Skodában, ezért lenézed mindet és mindenki üljön át egy szerinted tökéletes Audiba. Mert szeritned a Skoda a középkor, az Audi a a jövő.

De neked egy 120-as régi Skodád volt a leírás alapján. Azt hagytad nagyvonalúan figyelmen kívül, hogy a Skodák is fejlődtek, hol tart ma már egy 120-as Skoda egy új Superbhez képest? Egy sokak számára tökéletes autó. Képzeld, a Skoda is hibrideket fog gyártani.

Nem akarok lebeszélni senkit sem, de még a csak weboldalon elérhető számlázók is a középkorban vannak az on-line számlázók mellett küzdők szóhasználatát kölcsönvéve.

Autós hasonlattal a jövő a hibrideké, vagy a tankolható elektromos autóké, amikbe elektrolitot lehet majd tölteni 10 év múlva a benzinkutakon.

Vagy az én hardveres pályámról lepasszolt hasonlattal, a hibrid merevlemezeké.

(Annak kedvéért aki nem tudja, hibrid merevlemez: egy olcsó, de nagy kapacitású hagyományos mágneses tárolási elvű merevlemezt és egy kisebb tárterületű drágább, de nagyon gyors SSD /félvezető-memória alapú adattároló/ keveréke - a hibrid merevlemez egyesíti magában a nagy tárolókapacitást a gyorsasággal és az olcsósággal).

Minden érvet amit ide leírtam, a nagy vezető informatikai cégektől vettem kölcsön. Ez a jövő, a sajátgépre telepített alkalmazás és az on-line adatbázis szolgáltatás keveréke, a HIBRID rendszer.

Már csak a nagy koponyák által kijelölt út miatt is mondom.

Tisztellek titeket fejlesztőket, mert elismerem, hogy sok munka lehet egy szoftverfejlesztés során, legyetek coderek, vagy webfejlesztők, de az a sok féligazság nem járja.

Az a célom, hogy ne csak a féligazságokat lássák az emberek.

Ezt a hsz-t bemásolom a többi hasonló fórumba is (már máshová is válaszoltam előzőleg), csak hogy ne vádolhassanak sehol sem azzal, hogy bármelyik oldalára állok. A haladás oldalán vagyok.

Kellemes Karácsonyt!

Előzmény: kristálytisztánlátó (109)
kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.08.09 0 0 109

Te is engedd meg, hogy bemásoljam ide egy másik fórumban történt tanulságos beszélgetésünket.

Kristálytisztánlátó

Az megvan, hogy ezt a fórumot csak számítástechnikusok olvassák? Csaxóltam.

Én is hardverboltban gályázok.

Néhány kérdésem lenne az online /felhős/ számlázókról:

Miért kéne nekem online számlázót használni?

Miért adnám ki az adataimat egy másik cégnek, hogy ott tárolják?

Ki garantálja, hogy nem fér hozzá más is az online adatbázisomhoz és az online számlázó üzemeltetője nem fogja kiadni, vagy felhasználni a saját céljaira? A szerződésen kívül, ami semit nem jelent.

Mi történik akkor, ha nem elérhető az online szolgáltató? Az egyik legrégebbi online számlázó nem volt elérhetó napokig és tele a facebookjuk panaszokkal. Ha nem akarok így járni?

Mi lesz, ha az internet szolgáltatóm karbantart fél napig? Addig nem tudok számlázni az online számlázóval. Ez hogy kerülhető meg? Fizessek két internet szolgáltatónak is?

Mi van akkor, ha olyan számítógépen akarok számlázni és ügyvitelezni, amelyiken direkt nincs internet biztonsági okokból?

Az ingyenességről kérdeznék, mi van akkor, ha mégis tönkremegy a nagy ingyenességbe az online számlázó szolgáltató, bármennyire bizonygatja nekem, hogy ez nem fog megtörténni? Kereshetek más számlázót? Az adataimat ki fogja visszaadni?

Mi van akkor, ha olyan sok adatom van, hogy már használhatatlanul belassul az online számlázó? Mert az internet nagyon sokkal lassabb, mint a helyi hálózat. Várjak perceket a teljes cikklistára?

Mi van, ha a böngészőben futtatom az online számlázót, mert csak ott fut, ás a böngésző összeomlik és elveszlik amit éppen beírok? Mi van akkor, ha az én egyik kedvenc böngészőmben pont nem jól működik valamelyik fontos funkciója az online számlázónak?

Nem 'tom minek erőltetik ezt a sok felhős alkalmazást. Tároljam felhőben a cég adatait, töltsem fel oda ott a családi képeimet, meg a fél életemet. Hogy könnyebb legyen megfigyelni engem és ellopni az adataim, kukkolni életem?

Okos-Ügyvitel

Kedves Látó :)

nagyon szívesen válaszolnék minden pontra, aminek olyan magas az értelmi foka, mint ha megkérdezném, hogy számlatömbbel számlázok és nincs tollam akkor mi lesz, vagy számláznék és nincs áram, akkor mi lesz? :))

Most ugye ez egy vicc akart lenni a részedről? Vagy gondolom mai napig nem használsz online banki utalást, hanem bemész egy bankfiókba a havi utalásokat intézni? Ja és bankkártyád sincs, mert a számítógép biztos hazudik, inkább a paplan alatt tartod a casht? :)

Inkább válasszon mindenki letölthető programot igazad van, hiszen akkor meg el tudod adni neki, hogy kimész és telepíted a programot, mert az SQL szerver és tűzfalbeállításokat egy mezei halandó nem fogja elvégezni, pláne ha több gépről használnák. Valamint tudsz ajánlani hozzá rendszergazdai szolgáltatást is, hogy rendszeresen mented jó pénzért az adatait, hiszen ezek fontosak viszont akkor már el tudsz adni neki külön szerver számítógépet is, amit 2 évente cserélhet, hogy minden flottul menjen..stb. 

Azt gondolom, hogy lehet pro és kontra érveket hozni minden megoldáshoz, de inkább döntsenek a felhasználók, hogy ki mit szeretne használni, kinek mi a szimpatikus! Régen biztos a DOS-os programozók is így álltak hozzá, hogy minek ide a windows rögzítsen egérrel az aki nagyon ráér. 

Szóval lehet a fejlődés ellen menni, de mikor egy vezető, igazgató mindenhonnan meg tudja tekinteni a cége költségeit-árbevételeeit, azonnal tud kiosztani feladatokat, vagy mikor egy üzletköző helyben tud megrendelést felvenni, vagy árajánlat kapcsán a belső rendszerből azonnali információkat tud átadni ügyfelének a termékekről, akkor nem kérdés, hogy melyik jár nagyobb előnnyel. Persze aki fél az online rendszerektől az mai napig inkább sorban áll a bankban, hogy pár utalást elvégezzen. Ez is egy járható út.

/ha dobozos szoftvert ennyire ajánlod: mi lesz ha feltörik az irodát és ellopják a gépeket?; mi lesz ha feltörik internetről a helyi hálózatot és hozzáférnek a számlázási adataidhoz?; ki garantálja, hogy a telepített programban nincs beépítve gyári hiba, hogy ha nem fizetnéd a terméktámogatást, akkor nem fog feljönni egy SQL piros üzenet, hogy hiba van aztán fizethetsz mégis?; mi van ha összeomlik számlázás közben a géped?; mi van ha nem ingyen vetted a programot de csődöt mond a szolgáltató akitől vetted? mire mész azzal, hogy te x százezer forintot költöttél el? - ja és még egy: ha egy online program jól van megírva, akkor ott nem gigabyte adatok kommunikálnak a szerver és kliens gép között, persze ezt te is tudod, csak riogatni egyszerűbb mert a programod és a rendszergazdai szolgáltatásod, a milliós szerver számítógéped így tudod eladni! Legalább lett volna bátorságod valós cég névvel írni..... / 

Kristálytisztánlátó

T. Okos-Ügyvitel!

Általában öröm látni a mailjeim között a "válaszod jött" üzenetet, mert kialakul egy párbeszéd, amiből mindenki tanulhat, de most mintha elbeszélnénk egymás mellett.

Idézek tőled: "...nagyon szívesen válaszolnék minden pontra, aminek olyan magas az értelmi foka, mint ha megkérdezném, hogy számlatömbbel számlázok és nincs tollam akkor mi lesz, vagy számláznék és nincs áram, akkor mi lesz?..."
Nem sértésnek kellett volna venni a válaszomat.

A válaszaid az én felvetéseimre közhelyesek, erőltetettek, demagógok, szenvedés volt elolvasni. Terelsz, mellébeszélsz.

Másik idézet tőled: "Vagy gondolom mai napig nem használsz online banki utalást, hanem bemész egy bankfiókba a havi utalásokat intézni?"

Nem támadni akarásból, de egy kis online szoftvert író és futtató céget egy rendes nagy akkreditált bankhoz mérni olyan, mint egy zugbrókert egy valódi bankhoz. A zugbrókernél vagy biztonságban van a pénzem, vagy nem, de inkább nem. A banknál se 100 % a biztonság, okulva a görög válságból és az elmúlt évekből. Érthető, mit szeretnél közölni, de nem feltétlenül evolúciós visszalépés, ha nem vált valaki online szoftverre. De nem is igazi online szoftverek azok, amiket annak hívunk. Most leírom, miért mondom.

......................

Itt és most kiegészíteném a problémák felsorolását azzal, hogy az online szoftverekben az még egy becsapós dolog, hogy azok nem is tejesen online szoftverek. Mert azok is helyben futnak a felhasználó saját gépén. De nem közvetlenül az operációs rendszeren futnak, mint egy szokványos alkalmazás, hanem az internet böngészőben sokkal lassabban, instabilabban, mintha egy desktop alkalmazás lenne. Ha a böngésző összeomlik, akkor az rántja magával a böngészőben futó állítólag online szoftvert és ez csak egy probléma a sok közül.

Ezt magamtól is tudtam, de nem tagadnám, mostanában egy ügyvitelis oldalon olvastam ezt egy cégtől, amelyik forgalmaz online és nem online szoftvereket.

Valós problémákat vetettem fel a korábbi kérdéseimben, amikről gyakran szó esik és még az iparági nagyágyúk is nagy dilemmának tartják ezeket.

Azért nem válaszoltad meg őket, mert ezeket a problémákat nem lehet kivédeni. Valamelyik nem is probléma, hanem bizalmi kérdés.

................................

"Legalább lett volna bátorságod valós cég névvel írni"
Mi köze lenne ennek a cégnek egy fórumos hozzászólásomhoz? :) Főleg a bátorsághoz? :) Amint írtam egy számtech boltban dolgozok, üzletvezetőként, de ezt nem akartam elárulni. Most mégis lényeges a következő mondat miatt. Néha jókat beszélgetünk ebben a felhős, online szoftveres témában a nagyobb cégeket képviselő ügyfelekkel, akikkel outscore cégként kapcsolatban állunk. Bennük is az előző hozzászólásomban írt aggályok fogalmazódnak meg. 

...............................................

Innen már csak a felvetett kérdésekre válaszolok, aki nem akarja, ne olvassa el.

A kérdéseid izgalmasak, mert nagyjából az én kérdéseim, csak megfordítva.

"mi lesz ha feltörik az irodát és ellopják a gépeket?"
Megteszem a szükséges óvintézkedéseket és tudom, hogy megtettem mindent, mert én intéztem.

"mi lesz ha feltörik internetről a helyi hálózatot és hozzáférnek a számlázási adataidhoz?"
Két variáció is van. A fontosabb gépek az idő nagy részében vagy nincsenek rákötve az internetre (ahol nem igénylik az internetes kapcsolódást semmi miatt), vagy ha mégis, akkor olyan tűzfal mögött vannak, ami szinte mindent blokkol, nincs semmilyen adatbázis és egyéb forgalom ki és beengedve rajta. A webshop van nyitva, de az máshol van, ha azt feltörik, törlik, egy óra alatt visszaállítható ugyanúgy. Erre a pontra is igaz, hogy én állítom be, vagy valamelyik rendszergazda kolléga, és biztosan tudjuk, hogy megtettünk mindent a védelem érdekében.

Ha elkövetem az összes lehetséges hibát és feltörik a szervert, akkor is csak az én adataimat törlik, nem mellé még 100 másik cégét. De ha én egy online számlázót üzemeltetnék a szerveremen 100 másik ügyféllel, akkor ha feltörnék, akkor az ő adataikat is törölnék, vagy letöltenék.

"ki garantálja, hogy a telepített programban nincs beépítve gyári hiba, hogy ha nem fizetnéd a terméktámogatást, akkor nem fog feljönni egy SQL piros üzenet, hogy hiba van aztán fizethetsz mégis?"
Akkor megyünk a bíróságra, mert a szoftvert megvásároltuk, a miénk még akkor is, ha a terméktámogatás lejárt. Nem blokkolhatják. Nem is szoktak trükkök lenni. A bíróságot egy cég sem akarja megkockáztatni.

"mi van ha összeomlik számlázás közben a géped?"
Összeomolhat bármi más miatt is. Ez benne van a pakliban. De erős tény, hogy az internetböngésző (amiben helyben futnak az "online" számlázók) sokkal gyakrabban összeomlik, mint az egész számítógép. Ha összeomlott, akkor is tudom, hogy erre az esetre van azonnali vésztartalék. Nyugodtan alszom, mert én intézem és tudom, mi fog történni ha baj lesz és mennyi idő lesz visszaállítani a rendet.

"mi van ha nem ingyen vetted a programot de csődöt mond a szolgáltató akitől vetted?"
Attól még tovább fut a gépemen a program és fog is még évekig. Eleve ha már a piacon van egy szoftver 5-10 éve, az nem egy hibahegy, biztosan üzemelni fog még sokáig.

Az első három kérdésre egyszerre a válaszom a bizalom és a biztonság. Tudom, hogy minden jól van beállítva és jól van bebiztosítva, mert minden saját, minden itt van, átnézve, letesztelve saját szemmel látva.

"mire mész azzal, hogy te x százezer forintot költöttél el?"
Mire? Gépekre vagy szoftverre? Gépeket akkor is venni kellene, ha nekem egy böngészőben futó online szoftverem lenne, akkor meg csak állna itt feleslegesen a számítási kapacitás. A most kapható leglassabb számítógépek is bőven elboldogulnak egy átlagos cég ügyviteli szoftverével. A szoftverre? Miért, a végén nem több százezerre jön ki a szoftverbérlés? Lehet, hogy többet fizet ki az aki bérli, mint én az egyszeri összegért a tulajdonomba került szoftverért.

"ha egy online program jól van megírva, akkor ott nem gigabyte adatok kommunikálnak a szerver és kliens gép között, persze ezt te is tudod, csak riogatni egyszerűbb mert a programod és a rendszergazdai szolgáltatásod, a milliós szerver számítógéped így tudod eladni!"
Most kijátszottad az üzleti érdek kártyát. Te éppenséggel azért vagy itt, mert az az üzleti érdeked, hogy az online számlázódnak legyenek ügyfelei, ami úgy látom nehezen megy, mert akkor a tengerparton örülnél a üzletnek.
Nem riogattam, csak a tényeket fogalmaztam meg kérdés formájában. Nekem akkor is lenne hardveres és rendszergazdai ügyfél forgalmam, ha a világ minden cége csak online szoftvereket futtatna. Az volna csak a jó, mert amint írtam a böngészőben futó alkalmazások még lassabban futnak, még erősebb számítógép kell nekik, mint az asztali alkalmazásoknak. Hiába van jól megírva, amikor maga az alapelv miatt lassú az egész. Elég jól megírt online anyaggal még nagyon nagy cégektől sem találkoztam. Ha az internetem lassú? Ha én 50 ezres cikktörzzsel rendelkezek és a listában böngészni akarok közöttük jobbra balra fel le? Lehet az akárhogy megírva, ha sok adatot kell átvinni, azzal nem lehet mit kezdeni. Ha sok adatot kell kezelni a böngészőben, örülhetek, ha nem pusztul bele a browser. Láthatod, hogy magam ellen írok, mert éppen hogy az online szoftverek zabálják fel a számítógép teljesítményt, de mégis a gyors helyi alkalmazásokra szavazok.

Az online streamelős (a nem hozzáértőknek mondom, streamelés az, amikor csak a kép közvetítődik a kliens felé) játékoktól már inkább tartok, mert a játékiparra épülő hardverkereskedelmet vissza fogja vetni, de ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie.

Az online üzletbeli szoftvereket is a streamelés tenné valódi online-é. A streamelés a jövője az online számlázóknak és ügyviteli és erp szoftvereknek. Aki használt már távoli asztali szolgáltatásokat, az tudja hogy mi a lényege ennek. Kliens oldalon szinte csak egy nagyon olcsó és gyenge, tenyérnyi számítógépre van szükség. Ez a jövő, már léteznek ilyen online erp-k, videón láttam egy kanadai cég bemutatóját.Az amerikai kontinensen a desktop szoftverek újra a reneszánszukat élik. Itt mindig is le voltak maradva egy fázissal (és minimum 10 évvel), mint amikor a 90-es évek végén Amerikában már lecsengett a pláza építési láz, itt akkor kezdtek el plázákat építeni.

Nem titok, a saját számítógépen futó üzletbeli szoftverek újra felvirágzásában nem kis szerepe volt a kémkedési botránynak. Nem bíznak az emberek teljesen sehol a bizalmas adatok online tárolásában, kérdezd csak meg a celebnőket, akiknek ellopták és közszemlére tették a privát meztelen képeiket.  Tegye a szívére a kezét mindenki és mondja meg, a felhős Office-t használja, vagy a számítógépére telepítettet? A cége dokumentumait a felhőben tárolja az egyik szolgáltatónál, vagy a helyi számítógépén, szerverén, ahonnan mentéseket szokott készíteni? Tudom, hogy több nagyságrenddel vezet a számítógépre telepített Office és a saját számítógépen tárolt dokumentumok.

Attól, hogy nekem az a véleményem, hogy a komoly ügyviteli szoftver (vagy számítógépes játék) az helyben fut natív alkalmazásként és pont, elfogadom, hogy másnak más a véleménye, csak akkor tudjon valódi meggyőző válaszokat adni.

Előzmény: Okos-Ügyvitel (108)
Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2014.09.27 -2 0 108

Valamilyen szinten engedj meg még is nekem egy ön reklámot. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg vállalkozást érdekelni fog, hiszen mi nem szeretnénk eladni induláskor semmit sem. Csak arra kérjük az érdeklődőket, hogy próbáljanak ki egy ingyenes terméket. Hiszen a mondás itt is igaz, hogy nem megszerezni könnyű egy ügyfelet, hanem megtartani! Mi ennek kívánunk eleget tenni!

Mivel tud többet, mint a többi online számlázó?

Mi a számlázáson túl kapásból 4 modult kínálunk:

Okos-Számla, Okos-Készlet, Okos-Pénztár, Okos-CRM

Pár extra: 
munkalapból, szállítólevélből, megrendelésből számla készítés, teljesítési igazolás, naptár, szerződések-dokumentumok iktatása fájlfeltöltéssel, készletérték FIFO alapján, számlázáskori árrés adatok, ELÁBÉ adatok, bejövő kimenő számlák kiegyenlítése bankból, pénztárból...stb.

Ja és 2015.04.30. -ig most garantáltan INGYENES az összes modul százezer tételig!

Természetesen böngészőből fut tableten, laptopon, de akár okos telefonon is! :)

Ez ám a tuti üzlet! Mármint minden felhasználóknak! Csak regisztrálni kell és már megy is! :)

Még egyszer kiemelem, hogy az ÖSSZES MODUL INGYENES! 
Rajtatok áll próbáljátok ki ;)

A TÖBBI szoftvercégnél csak pár számla állítható ki, vagy olyan szinten van korlátozva az ingyenes program, vagy akár a legolcsóbb dobozos számlázó, hogy már bejövő számlát se engednek iktatni. Azért akár már éves szinten 30-50 e Ft-ot is elkérnek. Mi ezzel szembe megyünk! Minden modulunk TELJES VERZIÓJA INGYENES! 

Fejlesztésünk nem áll meg, jövőbeni várható modulok: Okos-Tárgyieszköz, Okos-Könyvelés, Okos-Bér

NAV rendeletnek teljes mértékben megfelel! 

http://okosugyvitel.hu

Előzmény: Mexico City (107)
Mexico City Creative Commons License 2014.03.22 0 0 107

Sajnos itt szinte az összes hozzászólás önreklám, ugyanis a cégek álnéven saját magukat reklámozzák.
Az egyik gond ezzel, hogy ingyen (ahogy a moderátor meg is jegyezte).
A másik gond, hogy ezek nem igazi dícsérő ajánlások. Ezért veszélyesek!
Mert általában a saját, kétes minőségű termékeiket dícsérgetik nyilvános fórumokon ezek a gyártók, és a fórumokból tudakozódó emberek azt hihetik, hogy az itt reklámozott programok a piacon a legjobbak.
Ezzel becsapják a vevőjelölteket!
A legjobb termékeket nem ilyen fórumokban fogják megtalálni.
Vagy keresni kell egy hozzáértő embert, aki kötelezően többet is ajánl kipróbálásra,
vagy írjuk be a google keresőbe, hogy ügyviteli szoftver, vagy erp szoftver, majd nézzük meg a találatokat.
Ott is igaz, hogy az első találatok nem biztos, hogy a legjobb szoftverek, ugyanis a találati lista tetején a fizetős hirdetések vannak.
De azok a cégek legalább nem sóherek, pénzt áldoztak a reklámra.
A vásárlókat még ők is  megvezethetik, de ezt már sokszor a saját weboldalukon teszik. Gyakori módszer, hogy arra tesznek utalást, hogy a konkurensek hibás, rossz szoftvereket gyártanak és csak az övék a jó. Mindegyik cég piacvezetőnek állítja magát.
A legjobb találni egy, vagy több céget, amely segítőkész, és hajlandó az egyedi igényeinket is meghallgatni. Még jobb, ha látjuk a cég munkatársain a lelkesedést, hogy nem csak a pénz érdekli őket, hanem gondoskodnak is rólunk.
Szóval, óvatosan az ilyen fórumos ajánlókkal, meg dícsérőkkel.

Operator Creative Commons License 2013.07.03 0 0 106

Fórumunkon történő hirdetésekkel kapcsolatban rövidesen szerződési ajánlattal megkeresünk.

Előzmény: Computer Electronics Kft. (105)
Nyári Tibor Creative Commons License 2013.06.04 -2 0 104

Ha esetleg még kell, akkor itt van egy videós bemutató róla! http://co3app.com/pages/hu/videosugo-a-co3-hasznalatahoz/

Előzmény: vpubi (102)
Nyári Tibor Creative Commons License 2013.02.06 -2 0 103

Hali!

Online javasolnék egyértelműen! Azzal semmi dolgod nincs, egyszerűen csak kattintasz akármilyen böngészővel és kész! A felsoroltakat nagyjából tényleg elég sok tudja! Ezeken kívül pedig még van egy csomó funkció, pl a CO3 rendszernél is! www.co3app.com/hu Tapasztalatból ezt javaslom, egyszerű és nincs vele gondom! Van egy egyhónapos próbalehetőség, szerinte kattins rá!

Előzmény: vpubi (102)
vpubi Creative Commons License 2013.01.30 0 0 102

Sziasztok!

Ahogy nézem elég rég járt már erre valaki, illetve rég volt már a témában hozzászólás, de azért felteszem a kérdéseim, és bízom a válaszokban! Szóval ügyviteli rendszert keresek, és elég sokfelé körbe néztem, de kíváncsi lennék néhány aktív felhasználói véleményre! Először is érdekelne, hogy online legyen vagy ne online? Szerintetek melyik a jobb?

Összetettebbre lenne szükségem, mert jó lenne a kollágákkal és a partnerekkel is azon keresztül kommunikálni, a számlákat is kezelje és naptár funkciója is legyen. Bár ezeket alapból jó pár tudja, ahogy néztem! Viszont azt így nem látom, hogy melyik mennyire egyszerűen kezelhető! Néhány tippet szeretnénk kapni! Előre is köszönöm!

dyntell Creative Commons License 2011.10.16 -1 0 101

www.pannonszoftver.hu

kebazs Creative Commons License 2010.12.15 -1 0 100

www.dmsone.hu

DMSone Magyarország vezető dokumuntumkezelő szofver gyártjója. Itt érdemes szoftvereket nézni, illetve informáciokat gyűjteni szerintem.

mato74 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 99
Üdvözletem!
Nagyon megörültem, amikor ráakadtam erre a topicra, mert ebben a témában szeretnék tapasztalatokat, véleményeket begyűjteni. Nagy lelkesen el is olvastam az eddigi hozzászólásokat, de sajnos már elég régóta nem történt új bejegyzés.
Én csak kezdő felhasználója vagyok egy ilyen vállalatirányítási rendszernek, ezért igazából nem is nagyon értek hozzá, viszont szívesen olvasnék véleményeket - nem mintha érdekesebbnek találnám a gyereknevelésnél vagy a fakanál forgatásánál - de jelenleg a munkaköröm részévé vált, hogy információt gyűjtsek a témában érintettektől és azokat továbbítsam egy olyan szakember felé, akinek nemcsak megélhetése múlik ezen, hanem bizonyítottan valóban szívügye is, hogy mindenben az ügyfelei rendelkezésére álljon. Csak nagyon elfoglalt, ezért rám bízta, hogy kikutassam ezen a területen azokat az igényeket, amikről a cégvezetők, a dolgozók úgy érzik, hogy nem sikerül sem megértetni, sem megvalósíttatni. Milyen problémákkal találkoznak és mit gondolnak, mivel lehetne a legjobban a segítségükre lenni. Eddig is sok hasznos dolgot olvastam és remélem hogy nem lett vége, hogy még lesznek olyanok, akik megosztják itt a gondolataikat. Én nagyon megköszönném.
csite Creative Commons License 2008.05.26 0 0 98

Köszönöm az ajánlatot, de már túl vagyunk a kiválasztáson. Sőt! Már el is kezdődött az új rendszer projektje. (a sERPa-t választottuk)

Előzmény: nyujoe (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!