Hànyszor megprobàltam kulonbozo linuxokat...azt reméltem mindig hogy mégiscsak évek teltek el talàn màr jobb...nem nem jobb...mindig kénytelen voltam visszatérni a windowshoz....
A probléma oka egy szoftverfrissítés lehet, ami gondot okozott a Windows operációs rendszert használóknál. A BBC szerint minden arra utal, hogy a Crowdstrike globális kiberbiztonsági cégnél jelentkező probléma áll a háttérben. A Crowdstrike egy kiberbiztonsági termék, amit arra terveztek, hogy megvédje a számítógépes hálózatokat a kimaradásoktól.
Nem az alaplap gyártójának az oldalán kell keresni. Az USB vezérlőket általában harmadik fél szállítja, az ő oldalukon pedig ott vannak a legújabb, megfelelő driverek.
Szuper ISO 9000-es Windowsom 10/11 nem képes elérni az USB pendrájvokat se a külső winchestereket (Win7-en írtam őket). Van erre jó topic? Keresem és ez nekem túl magas vagy mély.
Itt, gondolom a korszerűbb a lényeg. Nekem az 500 GB sem kell, de amikor vettem, már nem lehetett kapni új 250-est.
A töredezettségmentesítést próbáltam, talán valamit javult, de érdemben nem.
Együtt lehet vele élni, de bosszantó, hogy itt a melőhelyemen egy ócska XP-s gép van, és gyorsabban tölti be a programokat. Min. 10 éves, de lehet, hogy 20, a ram-ja bővitve lett 2 GB-ra (512-ről).
Volt idő – ha hiszitek, ha nem –, amikor a PC csak kevesek játékszere lehetett. Volt DrDOS, MsDOS, majd a Windows.
Akkoriban még semmit, de most komolyan!, tényleg semmit nem akartak a gyártók, főként nem vártak el cserébe további ellenszolgáltatásokat a vásárlótól/felhasználótól azért, mert volt szíves megvásárolni és használni a terméküket – mondjuk a Windowst.
Nem, nem tartoztunk a vételár kifizetését követően a személyes adatainkkal, ezek megadása nélkül is települtek a szoftverek; nem igényeltek, ezért nem kértek, de nem is eszközöltek betekintést a privát adatainkba; hanem örültek, mint majom a banánnak - az egyre szaporodó felhasználók érdeklődésének. Odavoltak a gyönyörűségtől, és még egy ideig a menetirány szerint ültek fel a lóra.
Ma(napság), a következő a helyzet:
- Internetes kapcsolat nélkül, egy akármilyen adathordozóról… és használja, amíg világ a világ? Maga hol él?
- Igen, ha nem is az ujjlenyomatára és a lakáskulcsa másolatára, de minimum egy email címre (fiókra) azért szükség(ünk) van. Ezek hiánya nélkül: miként értesítsük önt arról, amit tennie kell annak érdekében, hogy mi jól érezzük magunkat? Hol él maga? Csak megvásárolja majd telepíti a szoftvert… és mi? Velünk mi lesz?!
- Nem, ön csak bérleti díjat fizet. Különben is, akkor módosítom és (ha akarom) akkor tiltom le az ön által megvásárolt termék használatát, amikor és amilyen ürüggyel azt csak jónak látom. Még mindig nem érti? Mi teszünk önnek szívességet!
- Felhőbe! Amit csak lehet! Mindenki akkor jár a legjobban, ha minden, de legalábbis a legszemélyesebb, így az ön számára legfontosabb adatokat a mi (beszélek hülyeségeket: az Ön!) felhőjébe tárol(unk). Nincs hely e világon, ahol nagyobb biztonságban volna a privát szférája; az üzleti titkai! Pénze a bankban, az adatai nálunk, az asszony meg valahol. Kérdések?
- Az már rég nem az ön személyes kompetenciája, hogy akarja-e titkosítani a számítógépe és az arra csatlakoztatott összes periféria adatforgalmát. (A Google is hogy odahatott: https kapcsolat nélkül, lassan már egy statikus html oldal se biztonságos. Na ugye!) Tehát: a titkosítatlan tartalom és adatforgalom lehetősége immár nem opcionális – majd mi tudjuk, hogy mi és hogyan legyen! Nem érti és nem is érdekli? Kérje szakember segítségét.
- A kor halad, amit persze mi rendszerint megelőzünk/meghaladunk. Ön se maradjon le, tartson velünk! Legyen naprakész, maradjon versenyképes! Innovatív megoldásaink az Ön kényelme és biztonsága érdekében születnek.
- Tehát akkor, a vásárlást követően: email cím, ujjlenyomat, bankkártyaszám, telefonszám, kamera és mikrofon bekapcsolva, teljes hozzáférés a számítógépén tárolt összes adathoz, mobiltelefon szinkronizálása a számítógéppel, számítógép szinkronizálása a szervereinkkel; a hardverelemkhez történő alacsony szintű hozzáférés lehetőségének tiltása – még az általunk el nem fogadott/alá nem írt gyártói szoftverek esetében is… mindezekre, természetesen az önök biztonsága érdekében van szükség… de, ha még mindig nem esett volna le: lassan mindenki tőlünk kér, nekünk jelent. Ön is!:-)