Keresés

Részletes keresés

O.B fan Creative Commons License 2024.12.12 0 0 7173

Hogy lehet a windows 10-ben kikapcsolni a hozzáférési jogosultságok ellenőrzését a külső USB meghajtókra?

probaképes Creative Commons License 2024.11.23 0 0 7172

A gond a Windowsban van

én is próbáltam Linuxot minden változatban és más beágyazott eszközöket is, pl WindwsPE

vagy pSOS utóbbi nem Microsoft  és az is beadta a kulcsot.

A napokban eltiltották a Microsoftot emiatt a monopol helyzetük miatt bizonyos tevékenységeiktől

az Ubuntuhoz mintha lenne valami köze a MS-nek

Előzmény: XNC (7158)
Új Testaccio Creative Commons License 2024.08.24 -1 0 7171

Evviva Windows!

szuri kata Creative Commons License 2024.08.07 0 0 7170

2006 óta pécézek és mindig windows-al

korábban is kezdhettem volna, de előtte olyan mennyiségű híradástechnikai cuccot halmoztam fel, lemezjátszók,

magnósrádiók, magnódeckek, cd játszók, cd felvevő, dvd lejátszók, dvd felvevők, vhs magnók, rádiótunerek,

erősítők, hangfalak, equalizer, házimozi erősítők, házimozi szettek, hogy .. hát ,nem volt idő rá.

persze, amikor belejöttem, hamar rákaptam az ízére , most meg már csak a pécék vannak , asztalik-laptopok

mind windows-al.

északMACedón Creative Commons License 2024.08.07 0 0 7169

ez mondjuk durva volt...

Előzmény: Ec pec kimehecc a (7167)
Törölt nick Creative Commons License 2024.08.01 0 2 7168

Hànyszor megprobàltam kulonbozo linuxokat...azt reméltem mindig hogy mégiscsak évek teltek el talàn màr jobb...nem nem jobb...mindig kénytelen voltam visszatérni a windowshoz....

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2024.07.20 -3 1 7167

A ferihegyi repülőtéren is gondokat okoz a globális informatikai leállás

A probléma oka egy szoftverfrissítés lehet, ami gondot okozott a Windows operációs rendszert használóknál. A BBC szerint minden arra utal, hogy a Crowdstrike globális kiberbiztonsági cégnél jelentkező probléma áll a háttérben. A Crowdstrike egy kiberbiztonsági termék, amit arra terveztek, hogy megvédje a számítógépes hálózatokat a kimaradásoktól.

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.18 -1 1 7166

Túlbeszélem , ma már egy pendrájvval vagy külső USB  meghejtóval se tud együttműködni helyesen.

Tragédia

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.18 -1 0 7165

A windowst még DVD-n kaptam, szerintem ez független attól.

kisbetu Creative Commons License 2024.02.18 0 1 7164

"elekronikai veszélyes hulladék"

Milyen adathordozón kaptad?

Előzmény: Törölt nick (7163)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.18 0 0 7163

ISO 9000 ismeretlen a számukra

Hulladékok

Lecseréltem Ubuntura.

Visszafizetik-e az elekronikai veszélyes hulladék szoftvereik árát?

(Egy éve megvettem 2 terméküket, bárcsak ne tettem volna!)

Cohn Jonnor Creative Commons License 2024.02.01 0 0 7162
Ferrobondos Csiga Creative Commons License 2024.01.02 0 0 7161

Az egyetlen gépemen már Zorin (Linux) van. Azzal nincs gond.

Mikroszoft vindóz ment a szekrénybe.

Előzmény: XNC (7156)
szuri kata Creative Commons License 2023.11.17 0 1 7160

csessze meg, nem lehet itt már számítógép nélkül , zinternet nélkül meglenni.

szinte ,ugyanolyan fontos mint az evés-ivás, jó ,kaja nélkül nincs élet, de pécével sokkal-sokkal több időt töltök

mint kajálással. nálam egyszerre több pécé is megy egy időben, összesen 13 kisebb-nagyobb kijelzőn-monitoron.

emléxem , régebben amikor csak egy asztalim volt és beszart, ugyanilyen fos, esős idő volt , és vihettem

a szerelőhöz és várni kellett jó pár napot, hogy elkészüljön , reménytelen szitu volt.

azt még egyszer nem akarom átélni.

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2023.11.09 0 0 7159

Nem az alaplap gyártójának az oldalán kell keresni. Az USB vezérlőket általában harmadik fél szállítja, az ő oldalukon pedig ott vannak a legújabb, megfelelő driverek.

Előzmény: XNC (7158)
XNC Creative Commons License 2023.11.09 0 0 7158

Nem rossz ötlet.

De ha az alaplap megjelenésekor még csak W7 volt;

akkor nagy eséllyel nem lesz hozzá W10/11 driver se.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (7157)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2023.11.08 0 0 7157

„...Windowsom 10/11 nem képes elérni az USB pendrájvokat se a külső winchestereket

Mi lenne, ha a megfelelő (gyári) USB drivereket feltelepítenéd?

Előzmény: Ferrobondos Csiga (7153)
XNC Creative Commons License 2023.11.07 0 0 7156

És mindezeket a rendszereket Te 1 gépen akartad futtatni?

Csak mert az úgy nem is fog menni.

Előzmény: Ferrobondos Csiga (7155)
Ferrobondos Csiga Creative Commons License 2023.11.07 0 0 7155

Igen tiszta lappal jobban megy. BIOS frissítés előtt gyári telepítéssel

működésképtelen az egész konfiguráció

BIOS frissítés után a külső eszközök süketnémák. Linuxszal minden rendben megy sajnos van olyan program a munkámban, ami nem megy Linuxon.

Macot nem ismerem. 

Köszönöm a válaszokat. 

Minősíthetetlenek a Microsoft eredményei.

XNC Creative Commons License 2023.11.06 0 1 7154

Általában jogosultság-gondok szoktak lenni, de ez most valami más.

Nekem is romlott már el a Windows, pedig nem is szoktam frissíteni.

1 újratelepítést nem árt megpróbálni, hátha "tiszta lappal" megy.

Előzmény: Ferrobondos Csiga (7153)
Ferrobondos Csiga Creative Commons License 2023.11.06 0 0 7153

Szuper ISO 9000-es Windowsom 10/11 nem képes elérni az USB pendrájvokat se a külső winchestereket (Win7-en írtam őket). Van erre jó topic? Keresem és ez nekem túl magas vagy mély.

Win7 ma is helyesen kezeli őket és a Linux is.

északMACedón Creative Commons License 2022.05.17 -3 1 7152

használjatok inkább MAC-et!

lapar Creative Commons License 2022.02.22 0 0 7151

Igen, természtesen 8 GB a RAM.

Itt, gondolom a korszerűbb a lényeg. Nekem az 500 GB sem kell, de amikor vettem, már nem lehetett kapni új 250-est.

A töredezettségmentesítést próbáltam, talán valamit javult, de érdemben nem.

Együtt lehet vele élni, de bosszantó, hogy itt a melőhelyemen egy ócska XP-s gép van, és gyorsabban tölti be a programokat. Min. 10 éves, de lehet, hogy 20, a ram-ja bővitve lett 2 GB-ra (512-ről).

Előzmény: XNC (7150)
XNC Creative Commons License 2022.02.22 0 0 7150

Meg kéne próbálni az újratelepítést. Ha a registry tele van szeméttel, nem csoda, ha lassú.

Hardver szinten:

1; gondolom 8GB ram akar lenni. 8 mega ram körül valamikor a '90-es évekbe gyártottak PC-ket.

2; a HDD cserélhető 1 korszerúbb 1 terás tipusra, az is lehet gyorsabb.

3; talán 1 próbát megérhet a töredezettségmentesítés.

4; esetleg a HDD cserélhető SSD-re, de nekem is HDD van, és elég gyors.

Előzmény: lapar (7149)
lapar Creative Commons License 2022.02.21 0 0 7149

Akkor azt normálisnak kell tekintenem, hogy a '15-ben vett gépemen a Chrome 20-30 mp alatt töltődik be? Meg a pdf, sőt a Word megnyitás is lassú.

A gép AMD A6-5400K processzor, 3,6 GHz, 8 MB RAM. 500 GB winchester.

Mit lehetne/kellene ezzel csinálni, hogy gyorsuljon. Amikor már betöltötte megy elviselhetően.

Hétköznapi választ kénék, a nagyonhülye kategóriába tartozom.

Előzmény: Picard777 (7139)
XNC Creative Commons License 2022.01.29 0 0 7148

Szerintem király volt a DOS. Az adatállományokat, amire épül a számítógép szoftver-rendszere, sokkal közvetlenebbül kezelte.

A W95 még tetszett, de az már nem fut akármilyen gépen, míg a DOS igen.

Csak benne vannak még a szoftver korlátai....

Gondoltam, elmozdulok a FREEDOS irányába, de nem igazán merültem bele.....

Előzmény: lxt (7147)
lxt Creative Commons License 2022.01.28 0 1 7147

Volt idő – ha hiszitek, ha nem –, amikor a PC csak kevesek játékszere lehetett. Volt DrDOS, MsDOS, majd a Windows.

Akkoriban még semmit, de most komolyan!, tényleg semmit nem akartak a gyártók, főként nem vártak el cserébe további ellenszolgáltatásokat a vásárlótól/felhasználótól azért, mert volt szíves megvásárolni és használni a terméküket – mondjuk a Windowst.

Nem, nem tartoztunk a vételár kifizetését követően a személyes adatainkkal, ezek megadása nélkül is települtek a szoftverek; nem igényeltek, ezért nem kértek, de nem is eszközöltek betekintést a privát adatainkba; hanem örültek, mint majom a banánnak - az egyre szaporodó felhasználók érdeklődésének. Odavoltak a gyönyörűségtől, és még egy ideig a menetirány szerint ültek fel a lóra.

Ma(napság), a következő a helyzet:

- Internetes kapcsolat nélkül, egy akármilyen adathordozóról… és használja, amíg világ a világ? Maga hol él?

- Igen, ha nem is az ujjlenyomatára és a lakáskulcsa másolatára, de minimum egy email címre (fiókra) azért szükség(ünk) van. Ezek hiánya nélkül: miként értesítsük önt arról, amit tennie kell annak érdekében, hogy mi jól érezzük magunkat? Hol él maga? Csak megvásárolja majd telepíti a szoftvert… és mi? Velünk mi lesz?!

- Nem, ön csak bérleti díjat fizet. Különben is, akkor módosítom és (ha akarom) akkor tiltom le az ön által megvásárolt termék használatát, amikor és amilyen ürüggyel azt csak jónak látom. Még mindig nem érti? Mi teszünk önnek szívességet!

- Felhőbe! Amit csak lehet! Mindenki akkor jár a legjobban, ha minden, de legalábbis a legszemélyesebb, így az ön számára legfontosabb adatokat a mi (beszélek hülyeségeket: az Ön!) felhőjébe tárol(unk). Nincs hely e világon, ahol nagyobb biztonságban volna a privát szférája; az üzleti titkai! Pénze a bankban, az adatai nálunk, az asszony meg valahol. Kérdések?

- Az már rég nem az ön személyes kompetenciája, hogy akarja-e titkosítani a számítógépe és az arra csatlakoztatott összes periféria adatforgalmát. (A Google is hogy odahatott: https kapcsolat nélkül, lassan már egy statikus html oldal se biztonságos. Na ugye!) Tehát: a titkosítatlan tartalom és adatforgalom lehetősége immár nem opcionális – majd mi tudjuk, hogy mi és hogyan legyen! Nem érti és nem is érdekli? Kérje szakember segítségét.

- A kor halad, amit persze mi rendszerint megelőzünk/meghaladunk. Ön se maradjon le, tartson velünk! Legyen naprakész, maradjon versenyképes! Innovatív megoldásaink az Ön kényelme és biztonsága érdekében születnek.

- Tehát akkor, a vásárlást követően: email cím, ujjlenyomat, bankkártyaszám, telefonszám, kamera és mikrofon bekapcsolva, teljes hozzáférés a számítógépén tárolt összes adathoz, mobiltelefon szinkronizálása a számítógéppel, számítógép szinkronizálása a szervereinkkel; a hardverelemkhez történő alacsony szintű hozzáférés lehetőségének tiltása – még az általunk el nem fogadott/alá nem írt gyártói szoftverek esetében is… mindezekre, természetesen az önök biztonsága érdekében van szükség… de, ha még mindig nem esett volna le: lassan mindenki tőlünk kér, nekünk jelent. Ön is!:-)

Anonym00 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 7146

A Pokol is jobb mint a Windows Bitlockere

Anonym00 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 7145

Bitlockert ne, a Windows frissítés a pokolban égjen 

Denisznagypapa11 Creative Commons License 2020.05.01 0 0 7144

Üdv!

Vano Windows 8 telepitő pcre ami a legelső Windows 8 at  tartalmazza amibe nincs se start menü se asztal csak a csempék?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!