Hát nem tudom...Nem igazán rajongok Gyulusért, sőt az egész bagázsért sem. De abban azért igaza van, hogy mindenki lentről kezdeje, így N.M. is. Így viszont meg van az esély arra, hogy akik még emlékeznek az MSZMP utolsó miniszterelnökére, 2-szer is meggondolják, hogy egy szoci jelölt neve mellé tegyék-e azt a kis x-t...
T.Halászkirály!
Igen sokféle variáció lehet. Azonban az MSZP-ben hosszú küzdelem lesz a szoc.dem.-es, és kapitalizmust képviselők között!!! Az utobbiak kevesen vannak, de sok a pénzük.
Nem állítottam, hogy nem lehet az. Viszont ha tényleg színjátékról van szó, akkor az csak erősíti a gyanút, hogy Horn belső tábora nagyon erős és Kovács Lászlónak csupán asszisztálnak, miközben a háta mögött Hornnal kacsintanak össze!
Horn a választási vereség után még az "MSZP Tiszteletbeli Elnöke" címet sem fogadta el nagy vonakodás után, sőt kivonult a "nagypolitikából", a képviselőségen kívűl nem vállalva semmilyen magas beosztást, a jövőben sem. Nem titkolja, hogy tanácsokat osztogat, olykor dorgál, kritizál. Végül is, senki nem távolította el az MSZP-ből a bukás után, így Horn jogot formál arra, hogy egyfajta belső kívűlállóként fogalmazza meg nézeteit. Ráadásul a párton belűl még mindig nagyon sokan hallgatnak rá, az MSZP főideológusaként fetisizálják. Az, hogy felrepít egy-két utópisztikus gondolatot, még nem jelenti azt, hogy "valamire készülne", hiszen jellemző módon saját pártjának jelenlegi vezetősége szinte reflexszerűen határolódik el mindennemű politikai eszmefuttatásaitól.
T. dr.Kopf!
Én azt hiszem, hogy király akar még egyszer lenni. Az más kérdés, hogy sikerül-e, mert megérkezett a nagy ellenfél NM. Nagy csata várható és még nem említettem a Kovács és csapatát sem!!
Szerintem Horn most túlél. Tudja, hogy most nem választanák meg, de azt is tudja, hogy most csak veszíteni lehet. Most jelen van. Könnyű csuklómozdulatokkal és finom pengevágásokkal tart be hol itt, hol ott, miközben jelzi: ő még van, ő még mindig ereje teljében levő potenciális miniszterelnök. Ha majd mindenkiről szép lassan - az ő segítségével is - bebizonyosodik, hogy mennyire alkalmatlan, akkor szerényen a háttérben állva nagy sóhajtással rábólint az őt kívánók könyörgésére.
De ezt időben fogja tenni, az utolsó pillanatban, amikor már csak őrá vár a publikum. Akkor - kis kivárással belép, lassú fejmozdulattal felnéz az erkélyre, hunyorgás nélkül belenéz a rivalda fényébe és halkan megszólal: itt vagyok, vállalom.
Hogy sikerül-e neki, azt nem tudom. de veszítenivalója nincs. Hiszen nincs semmije.
Viszont mindig akad valaki, aki elfogadja a királycsinálótól, hogy az őt csinálja meg. Márpedig akkor Kovácsnak lőttek (amúgy is, szvsz). És akkor jön a Tenkes kapitánya (fsz. Németh Miklós) és akkor lészen fogaknak csikorgatása itt is, ott is.
Amennyire én látom, HGy aktívan valóban nem tart be Kovácsnak. Tudja, hogy (legalábbis közeljövőben; remélem, így is marad) nem lehet többet a "zászló". Köv.képp a királycsináló akar lenni — ez legalább ilyen veszélyes. Nemigen lehet többet ártani egy aktív vezetőnek, mint folyamatosan arról beszélni, ki és milyen legyen az, aki majd jó lesz.
A politikusok örök álma az általuk írt és irányított sajtó... Örüljünk, amíg nincs így. Már az is megkapó horni ötlet, miszerint egy publicisztika gondolatai nyomán meg kellene kérdezni az abban érintetteket, hogy mi arról a véleményük... Horn és Pokol.
A legrémületesebb az egészben az, hogy Horn nyomul, és ebben senki nem tudja megakadályozni. Nem, tévedek. A legrémületesebb inkább az, hogy nemigen látok arrafelé senkit, aki erre képes lenne.
1. A "vezéráldozat" nem stimmel. HGy önként mondott le. Olyannyira önként, hogy ha nem teszi, minden bizonnyal újraválasztották volna.
2. Az FKGP-re szinte kizárólag HGy "vetett szemet", de az ötlet a párt bázisán annyira ellenszenves, hogy bízvást nevezhetjük komolytalannak.
Gyufa ott téved, hogy az ő logikáját követve bármely párt belső életéről (erőviszonyok, pozícióharcok, utódkeresés, viták, platformok, stb.) csakis az adott párt bennfentes tagjai vagy apparátusi alkalmazottai írhatnának.
Ez szokásos SZDSZ-es dezinformáció a részéről. Én ebben Horn Gyulának hiszek:
"sajnálom, amikor a számára idegen területre téved, hiszen legjobb tudomásom szerint nem ismeri (és honnan ismerné?) az MSZP belso életét, "
Lyó ez így, szerintem. Horn Piszkosfred Gyula a Fideszt szidja, és Kovácsot támogatja.
Az elég baj, hogy az Aczélt is szidja, de hát istenem... Semmi sem tökéletes, még a Gyula se. :)
Utálom Aczélt, de most igazat mondott, nyilván azért, hogy SZDSZ-es léván egy kicsit fikázza a szocikat.
Az MSZP számára 1990-ben csak a vereség mértéke volt meglepő. 1998-ban maga a tény verte fejbe őket. Biztosak voltak, hogy a széthúzó jobboldal nem lesz képes összefogni. A kudarc után vezért áldoztak, de az új vezetés szánalmasan vergődik. A sikeres volt külügyminiszter pártvezérként csak rossz epigon. A NATO-tagság körüli zavaros magatartás miatt nemzetközi pozícióik is gyengültek. A hajdan oly fegyelmezett párt mára már arra sem képes, hogy személyeskedésektől sem mentes belső vitáit a falakon belül tartsa. A Fidesz elleni acsarkodásra ugyan minden irányzatuk kész, hiszen egymás elleni dühüknél csak Fidesz-ellenességük nagyobb. Volt partnerüket maguk mellett tudják, tartják a távolságot a MIÉP-től, újabban a kisgazdapártra vetettek szemet. Nem reménykedhetnek még egyszer abszolút többségben, tehát keresik a következő koalíciós partnert. Eközben mindinkább magukra maradnak. Még nem döntötték el: Németh Miklós lesz a csodafegyver vagy Molnár Gyula.
Beindult az MSZP PR.
Ha már valódi sikerei nincsenek, legalább a reklámmal legyen tele a közélet.
Egy idő után aztán a mackósajtról is az MSZP jut az ember eszébe.
Aczél az eredeti cikkben maga írta le, hogy nem ismeri az MSZP belső életét és nem is érdekli. De azt hiszem, nem kell az embernek nagyon bennfentesnek lennie, hogy az Aczéléhoz hasonló következtetésekre jusson Horn szándékait illetőleg. Ráadásul kíváncsi lennék rá, hogy Kovács is így vélekedik-e a Horntól kapott támogatásról.
Az "európai kultúrától idegen kormányzat" frázis pedig olyan közönséges politikai kirekesztés, amilyet eddig csak Csurkától vagy Kövértől lehetett hallani. Méltatlan egy volt miniszterelnökhöz.
A mai Magyar Hírlapban az alábbiakat észleltem Horn Gyufától. Van benne legalább 5 elem, amit érdemes csócsálni.
"Nem szoktam újságírók, politológusok megnyilatkozásaira reagálni. Most kivételt teszek, abban bízva, hogy hasonlóra a jövoben nem lesz szükség. Nem állhatom meg szó nélkül Aczél Endrének a Népszabadságban a napokban közölt írását, amely számomra elfogadhatatlan megállapításokat tartalmaz. Sajnálom, hogy sem o, sem a lap nem volt kíváncsi a cikkben foglaltakkal kapcsolatos véleményemre. A szerzot a nemzetközi kérdések kiváló szakértojének tartom, de sajnálom, amikor a számára idegen területre téved, hiszen legjobb tudomásom szerint nem ismeri (és honnan ismerné?) az MSZP belso életét, a történések okait, eloidézoit. Elfogadhatatlan az a kijelentése, hogy az elmúlt évben folyamatosan "betartottam" Kovács Lászlónak. Aligha hiszem, hogy akad még a pártomban bárki, aki annyi támogatást nyújtott volna Kovácsnak, mint én. Kritikai megjegyzéseim, javaslataim minden alkalommal az MSZP tevékenységének, politikai stílusának javítását és foképpen akcióképességének fokozását célozták. A nyilvánosság elott mindig visszautasítottam az MSZP-t éro méltatlan támadásokat. Megdöbbent, hogy az "MSZP-t félto" közírók akarva akaratlanul is közös platformra kerülnek az elodjét nemtelenül támadó, az európai politikai kultúrától idegen Fidesz-kormányzattal."